Şimdi Ara

Samsung Galaxy S III'ün muhtemel özellikleri şekilleniyor (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
611
Cevap
4
Favori
86.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • - 797 inanmak bile zor bu nasıl bişedir ya - 797 ama ben + verdim arkadaşa da pek bi fark olmadı ne yazık ki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B6C467102 -- 18 Eylül 2011; 0:26:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Al PaC


    quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    Bu kadar guc ne ise yarayacak diyenler sgs2 cikmadan oncede ayni seyleri zikrediyorlardi. simdi s2 kullanirken hizinin farkini iliklerime kadar hissediyorum. her uygulamada her iste farkini ve faydasini gosteriyor. s3de bu speclerle gelirse farkini gosterecektir. universitede ilk yazilim derslerini alrken hocamin soyledigi bi soz vardi. bilgisayarlarin hizina guvenmeyin, ne kadar guclu bilgisayariniz olursa olsun, yapicaginiz islerde o agirlikda olacaktir. gecen yillar bu ogutu asla haksiz cikarmadi.


    buna aksi yorum yazmak komik oluyor, sonuçta kendi görüşün. İşlemci gücü arttıkça birçok işlem hızlanıyor haklısın, uç örnek olsun bir süper bilgisayarla evdeki bilgisayarları karşılaştıramazsın birinin 1 dakikada yaptığı hesap için evdeki bilgisayar saatlerce uğraşır belki daha fazla. Film burda kopuyor zaten, yaptıracağın işe göre bilgisayar seçmek.

    telefonda şu an için tek faydasını menüler arası geçişte görürsün. Ve aynı işletim sistemiyle 2 ghzlik galaxy 3 ü kullansan arada fark görecek misin? Yüksek işlem gücü gerektiren uygulamaları telefonunda çalıştırman niye gereksin? normal kullanımda dahi 1 gün giden pillerden bahsediyoruz.

    3 4 yıldır bu telefonlar piyasada, daha adam akıllı office dökümanı oluşturacak program yok. Niye? 1 ghz işlemci yetmediği için mi. O ekranla olmuyor da ondan.

    Teknoloji düşmanı gibi oldum ama herşeyin de bir adabı var, telefonda o işlemci pil ömrünü deli gibi emecek sürekli ısınacaksa bu bana uymaz. Androidli netbooklar var, yada bilgisayara kurabiliyosun çeşitli yollarla, onlardan alırım. Mobil kullanımda dezavantajları daha fazla.

    Samsungun bu kadar uçma sebebi donanıma takılan en pahalısını almak için bekleyen geekleri, yada geek görünmeye çalışan heyecanlı insanlarımızı avlamak. koca firma sadece bu gençleri mi düşüncek demeyin, satıyor mu satmıyor mu?Hem de baya satıyor.



    quote:

    Orijinalden alıntı: adailton


    Şu telefonlarda neyin ağırlığını kaldıracağımızı açıklarsanız iyi olur. Misal, Bir SII nin Battlefield 3 oynatabilecek kapasitede olmasının pratikte nasıl bir avantajı olabilir? 4-4.5" lik bir ekranda neyin hayalinin peşindesiniz? Hepsini geçtim, iOS, akıcılığını müthiş donanımına mı borçlu? Bir sürü iyi grafikli, detaylı sağlam oyunları da var. Bunların nasıl üstesinden geliyor o zaman? Yazılım olmadan donanımı nerde kullanmayı planlıyorsunuz? Arc kullanan birinin SII kullanan birine göre tarayıcıyıda sayfayı 2sn sonra açması çok mu ölümcül bir fark?

    Bunun yanında, bu tür cihazları güç tüketim sorunu olmayan, çeşitli ek kontrol aygıtlarıyla bir bütünlük taşıyan sistemlerle mukayese etmek doğru olmaz. Burda çok önemli bir kriter var. O da mobilite. Mobil cihazların esprisi hayatı kolaylaştırmak ve sürekli veya mümkün olan max süre dahlinde iletişim halinde tutmak olmalı. Ama tabi günümüzde çoğu insanın amacı bu olmadığı ve o yönde de yönlendirildiği için cihazlardan beklentiler de farklı hale bürünüyor. Bu da üreticilerin işine geliyor. Üreticilerle beraber yazılımcıların da işine geliyor. Başan savma yazılan, tam anlamıyla optimize edilmemiş yazılımların yükünü bu güçlü donanımlar kapatıyor. Tüketicileri donanımlarla kandırmaya devam. 2007 de aldığım 4 çekirdekli işlemciyi ancak 1 sene öncesine kadar tam anlamıyla her uygulamada olmasa da bütün çekirdeklerini kullanabilyorsam burada oturup düşünmek lazım. Kapitalist piyasanın suyuna gitmekten başka bir şey yapmıyoruz. Tüketim toplumu...



    cok dar dusunuyorsunuz. bu telefonun piyasaya cikmasi en az 6 ay sonra. o zamana android 4 cikacak, cift cekirdekler siradanlasacak, diger ureticilerinde benzer modelleri piyasaya surulmeye basliyacak. artan islem gucuyle uygulamalarin kalitesi ve agirligida artacak normal olarak. en basitinden hayati kolaylastirabilcek cok guzel augmented reality uygulamalari var. bugunku cihazlarin gucu yetmedigi icin ancak wikitude, layar gibi basit ham orneklerini kullanabiliyoruz. ama pek cok universite ve firmaninin augmented reality uygulamalri uzerine harika calismalari mevcut. youtubeda augmented reality yazarsaniz goreceklerinize sasar kalirsiniz. hayal gucunuzu menu gecisleri ve text based uygulamalarla sinirlamayin cunku yapilabilcekler bunlarin cok otesinde.

    az once yazdigim gibi, s2 in gelisim asamasindada tarih tekerrurden ibarettir dedirtircesine tipatip ayni yorumlar yapilmisti. bu kadar guce ne gerek var diye. simdi kullananlar gucunun getirdigi farki ve kullanim kolayligini ove ove bitiremiyor.

    enerji tuketimi mevzusuna gelirsek. cok cekirdek yaygin kaninin aksine gunluk kullanimda enerji tuketimini azaltan bir faktor. coklu uygulamalari cekirdeklere bolerek daha dusuk voltaj ve frekansda gerceklestirebiliyor. kaldiki bu yeni islemciler 22-28nm olacaklar. bugunku islemcilerle tuketimleri ve isinmalari ayni olmayacak.




  • adama rütbe verin bari eksi üyelik felan tarzı bişeyler olsun -800 lere gitmiş
  • 2005 den beri nokia 7610 kullanıyorum.telefon bozulmadıda.ben yeni telefon almayı düşünüyorum.Dokunmatik q klavyeli ama modeller kafamı karıştırdı.2 saattir geziniom sitelerde karara veremedim.Açıkçası ne istedigimede karar veremedim:D

    Bikaç Model söylermisiniz bana. Dokunmatik + Q klavye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m.t.y.


    quote:

    Orijinalden alıntı: a.f.y.


    quote:

    Orijinalden alıntı: engurlu


    quote:

    Orijinalden alıntı: a.f.y.


    quote:

    Orijinalden alıntı: engurlu

    Sevgili @ Offchu! Kardeşim

    bana kullandığın app lerin bi listesini yazarmisin sana zahmet olmazsa...

    Iphone kullananlar tarafindan yanlış bilinen birşey var..Zannediyorsunuz ki appstore android market ten çok çok üstün..Aslında haklisiniz sayi olarak üstün ama appstore daki en önemli ise yarar uygulamalar fazlasıyla android de var..oyunlar desen ona keza..gidip te 500.000 uygulamayi kullanacak değiliz..




    jailbreak yapan iphone cilerin telefonları düzgün çalışmıyor. arkadaşım ip4 üne şarj dayandıramıyor. apple inat ediyor samoled ekrana geçmemeye ama şu anki ekranı pili resmen sömürüyor haberi yok. bir oyun açın ip4 de şarz 5 dk da yarının altına düşüyor. böyle saçmalık olur mu?

    dediğim gibi arkadaşın ip4 ü var elinde şarz aletiyle dolaşıyor etrafta. şaka gibi.

    Haklisin..Benim eşim ve kayinbiraderimde en kısık ekran parlaklığında kullanıyor ona rağmen 1 günü zor çıkarıyorlar..Kısık ekranda da iphone 4 un çözünürlüğü bir hic oluyor..

    Oysa ben galaxy s te otomatik parlaklıkta çok rahat 1 günü deviriyorum..


    dikkat edin iphone cilere ellerinde şarz aletiyle dolaşıyorlar.


    arabada şarj, okulda şarj, ofiste şarj,..


    sonra 3-4 ay sonra pil perf. sizlere ömür.

    değiştiremiyorda pili.




    iphone ciler kabul edin artık:


    - pil olayınız sorunlu ( değiştirmek istediğinizde değiştiremiyorsunuz)

    - oyunlarınız çok pil harcıyor

    - ekranınız çok pil harcıyor ( retina sömürüyor resmen parlak ekranda, ha parlak ekran kullanmam diyorsan gündüz ekranın içine girersin okuyacam diye o ayrı :)

    - flash olayını artık kullanmayan site yok neredeyse.

    - istediğiniz videoyu oynatmada sorun yaşıyorsunuz. her format desteklenmiyor. video ları compire etme sıkıntısı

    - int. videolarını istediğiniz gibi evinizdeki televizyonunuza bağlayıp izleyemiyorsunuz.

    - dosya aktarma özgürlüğünüz kısıtlı.

    - jailbreak* yapmazsanız telefonun birçok kullanmadığınız özelliğine boşuna para verirsiniz. yaparsanız da kararsız bir iphone sizi bekliyor olacak. bununla ilgili sorunlar int. kol geziyor. jailbreak* madurları ( garanti dışına çıkmayı saymıyorum bile, ios 5 çıkar siz bir sene jailbreak* beklersiniz oda kararlı olmaz, jailbreaklı telefon pili öldürür resmen)

    - bluetooth ile dosya gönderme eziyeti

    - 3g görüşme kısıtlaması.

    - sağlam navigasyon programlarına istediği yüksek fiyatlar

    - yolda araçla giderken hattın kesilmesi ( çoğu iphoneci bunu söylemez ama şebekeler arası geçişte delay gecikmesi yapıyor telefon buda hattın kopmasına kadar gidebiliyor "antengate")

    - iphonecilerin övündüğü iosta çoğu uygulama oyun telefonunda demo olarak veya kısıtlı olarak yüklüdür sanki full sürümmüş gibi hava atar. ( ios ta olupta "kaliteli uygulamalar" androidde olmayan uygulama neredeyse kalmadı gibi bir şey )

    - açık kaynağın verdiği özgürlüğü her alanda kullanan sg2 ciler program , oyun, geliştirme, yeni özellikler konusunda internette her şeyi paylaşabilirken. apple cılıar telefonlarıyla ilgili hemen hemen hiçbir şeyi paylaşmıyorlar ( sanırım bunun nedeni iphone kullanıcılarının teknoloji konusunda daha yetersiz kişiler olması ve iphone un kullanıcılara karşı koyduğu kısıtlayıcı özellikler)


    SG2 DE ÖZGÜRLÜK ORANI %90 İSE BU ORAN IPHONEDE % 50 Yİ GEÇMEZ. SJ APPLE CILARIN ETRAFINA DUVAR ÖRMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY YAPMAMIŞ.


    KISACA IPHONE KULLANANIN YA PARASI ÇOK YADA AKLI YOK







    *jailbreak:

    enteresan ve tamamen yanlış bir biçimde windows'u cracklemek veya windows'a crackli program kurmak ile eşdeğer tutulan bir ios işlemi. karşı değilim, fakat bunu şahsen kullandığım telefonuma yapmıyorum. sebebi çok açık, bu windows'a crackli program kurmaktan çok öte bir işlem.

    jailbreak yaptığınızda apple'ın katmanlı mimarisinin bu sınırlarını tamamen kaldırmış olursunuz. ios bu noktada tamamen savunmasız kalır. herhangi bir repository'den yüklediğiniz ve çalıştırdığınız uygulama cihazda kontrolü ele alabilir, home tuşuna basmanıza rağmen arkada process olarak çalışabilir. her şeyi değiştirebilir ve her şeye müdahale edebilirsiniz.

    dolayısıyla yapılabileceklerin bir sınırı yoktur. arka planda çalışacak bir keylogger'dan, tüm telefon konuşmalarını dinleyen bir arka kapıya ve hatta belli aralıklarla belirlenen ücretli numaralara sms atacak bir servis bile ancak jailbroken bir ios ile mümkün hale gelmektedir. yüklediğiniz masum bir piyano uygulamasının arka planda nereye müdahale ettiğini bilmenizin imkanı yoktur.






    Hala apple diyenlere kapak olsun





    cem yılmazın embesil taklidi şeklinde düşünün, ağzından salyalar akarak: " bende apple diyorum , bize de apple yok mu?, kim ne derse desin apple"





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.t.y. -- 18 Eylül 2011; 1:05:47 >





  • ha uşağum hah horon tepen böcük gördünüz mü hayatınızda bu nedir ya galaxy s 3 ün içine bundan koyacaklarmış ... her tarafta türedi bu mahlukat belediyeye haber verin yada boşver . terlik yok mu terlik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B6C467102 -- 18 Eylül 2011; 1:08:04 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: afterlife97


    quote:

    Orijinalden alıntı: berkhınho


    quote:

    Orijinalden alıntı: afterlife97


    quote:

    Orijinalden alıntı: -Fß!-

    Kim ne derse desin Apple


    Dostum herkes - basmış ben + bastım onlar takılsın kendi aralarında nasılsa Android en stabil ve sorunsuz işletim sitemi uygulamalar da en iyi


    Bende bastım 2nizede artıyı.Bir applecının artısı bin androidciye bedeldir.


    Ben de sana bastım artıyı dostum. Ben herkese söylüyorum bir cihaza istediğin donanımı koy istersen xeon işlemci 64gb ram koy o telefonda iOS yoksa o çöptür bir işe yaramaz. Hala Apple'ın en büyük şirket olmadığını bilmeyenler var. Amerika'dan bile daha zengin Apple bunu da bilmiş olun Androidciler.


    Bu apple kime göre neye göre zengin arkadas hea? Çıkıp araştirma yaptik diyolar siralamaya bi bakiyosun petrol sirketlerini bile gecmis apple nasi olabilir boyle bisey ya gelde inan buna. Amerikadan zengin diyosun bide a hayatimda duydugum en sacma laflardn biri. Apple tamam cok satiyo geliri yuksek de kari n kadar en son 9 milyon $ diye hatirliyorum. Bu sirket nasi bu kadar degerli olabilir ya 378 milyar $ deger biciyolar yuh urunlerni bile kendi uretmeyen bi sirket toplama ordan burdan. Marka degeri mi 378 milyar dolar yani anlamis degilim nasil olcuyolar. Biri aydinlatrsa sevinirim!




  • Bune hiz kardesim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kobrakai

    Bune hiz kardesim
    böyle bir cihaz olursa; klavye, mouse ve birde monitör bağlarız cihaza pc niyetine kullanırız. 2 ghz 4 çekirdek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.t.y. -- 18 Eylül 2011; 1:16:21 >
  • Samsung'un yeni telefonlarına bakarken korkuyorum artık. Ekran her geçen gün büyüyor.
  • Nedir bu donanım hastalığı anlamıyorumki.Millet tutturmuş bir çekirdek muhabbeti gidiyor.Ben cihazın ne kadar stabil çalıştığına bakarım,ne kadar iyi kullanıcı deneyimi sunduğuna bakarım,cihazda kullanabileceğim uygulamalara ve bu uygulamaları ne kadar performanslı çalıştırabileceğine bakarım.Yoksa çitlemişim çekirdeğini yahu.
  • yaw bildiğin bilgisayar gibi ben daha masaüstünde 4 çekirdek kullanmadım telefonlara geldi ya ona yanarım :D
  • Samsung guzel dusunmus etmıs fakat httc ve lg bu duruma seyırsı kalmaz.Ancak mınnettar oldugum tek nokta (ki kesınlıke ios fanatıgı degılım) iphone olmasa idi bu cihazları ve yazılımlar goremeyecek ve alamayacaktık...Tesekkurler ios ve android :=)
  • S2mi en az 4 sene kullanmayi dusunuyorum suan fazla bile geliyor bana s3 haberi icin cok erken bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yinemi tartisiyosunuz ya iki firmada insanlara kitliyor iste + apple veya samsung kim neyi aliyorsa alsin sanki adamin cebine siz koyuyorsunuz alacagi aletin parasini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu zamana kadar hep Apple'ı savundum , ios yeter dedim , retina ekran dedim , dokunmatiği yeter dedim ama artık yetti .

    Şu haberi ağzım açık okudum , ağzımdan sular aktı resmen

    Samsung sayesinde üreticiler artık iPhone için uygulama üretip Android'e port etmiycek , ikisi içinde aynı anda yapıcak , eğer bu gerçekleşirse bana göre i4'ün hiçbir avantajı kalmaz

    Ve bana göre Apple sürekli iPhone 5'in tanıtımını geciktiriyor , çünkü tam 1 gb bellek - 8 mp. kamera koyup piyasaya sürceklerken Laaps Samsung 4 Çekirdek , 1,5 gb ram diyor , Apple bile şaşırıyordur bu olanlara




  • bundan sonra her haberde üst sıralarda iboyluğun sınırlarını zorlayan arkadaşlar görücez,takmayın,ünlü olmak için yapacaklardır..

    ve ios'in stabilliği ve appstoredan başka +sı kalmadı,bi kaç sene sonra ikisi de yok olacaktır.

    edit: @darkaura (sayfa:4)
    yorumuna tamamen katılıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi | OMG! | -- 18 Eylül 2011; 3:15:51 >
  • süper özellikler var ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Al PaC



    quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura Bu kadar guc ne ise yarayacak diyenler sgs2 cikmadan oncede ayni seyleri zikrediyorlardi. simdi s2 kullanirken hizinin farkini iliklerime kadar hissediyorum. her uygulamada her iste farkini ve faydasini gosteriyor. s3de bu speclerle gelirse farkini gosterecektir. universitede ilk yazilim derslerini alrken hocamin soyledigi bi soz vardi. bilgisayarlarin hizina guvenmeyin, ne kadar guclu bilgisayariniz olursa olsun, yapicaginiz islerde o agirlikda olacaktir. gecen yillar bu ogutu asla haksiz cikarmadi.
    Şu telefonlarda neyin ağırlığını kaldıracağımızı açıklarsanız iyi olur. Misal, Bir SII nin Battlefield 3 oynatabilecek kapasitede olmasının pratikte nasıl bir avantajı olabilir? 4-4.5 lik bir ekranda neyin hayalinin peşindesiniz? Hepsini geçtim, iOS, akıcılığını müthiş donanımına mı borçlu? Bir sürü iyi grafikli, detaylı sağlam oyunları da var. Bunların nasıl üstesinden geliyor o zaman? Yazılım olmadan donanımı nerde kullanmayı planlıyorsunuz? Arc kullanan birinin SII kullanan birine göre tarayıcıyıda sayfayı 2sn sonra açması çok mu ölümcül bir fark? Bunun yanında, bu tür cihazları güç tüketim sorunu olmayan, çeşitli ek kontrol aygıtlarıyla bir bütünlük taşıyan sistemlerle mukayese etmek doğru olmaz. Burda çok önemli bir kriter var. O da mobilite. Mobil cihazların esprisi hayatı kolaylaştırmak ve sürekli veya mümkün olan max süre dahlinde iletişim halinde tutmak olmalı. Ama tabi günümüzde çoğu insanın amacı bu olmadığı ve o yönde de yönlendirildiği için cihazlardan beklentiler de farklı hale bürünüyor. Bu da üreticilerin işine geliyor. Üreticilerle beraber yazılımcıların da işine geliyor. Başan savma yazılan, tam anlamıyla optimize edilmemiş yazılımların yükünü bu güçlü donanımlar kapatıyor. Tüketicileri donanımlarla kandırmaya devam. 2007 de aldığım 4 çekirdekli işlemciyi ancak 1 sene öncesine kadar tam anlamıyla her uygulamada olmasa da bütün çekirdeklerini kullanabilyorsam burada oturup düşünmek lazım. Kapitalist piyasanın suyuna gitmekten başka bir şey yapmıyoruz. Tüketim toplumu...




    Hocam, şu konu altındaki en önemli, en açıklayıcı ve en güzel yazıyı yazmışsın, tebrik ve teşekkür ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: adailton



    quote:

    Orijinalden alıntı: darkauraBu kadar guc ne ise yarayacak diyenler sgs2 cikmadan oncede ayni seyleri zikrediyorlardi. simdi s2 kullanirken hizinin farkini iliklerime kadar hissediyorum. her uygulamada her iste farkini ve faydasini gosteriyor. s3de bu speclerle gelirse farkini gosterecektir. universitede ilk yazilim derslerini alrken hocamin soyledigi bi soz vardi. bilgisayarlarin hizina guvenmeyin, ne kadar guclu bilgisayariniz olursa olsun, yapicaginiz islerde o agirlikda olacaktir. gecen yillar bu ogutu asla haksiz cikarmadi.
    buna aksi yorum yazmak komik oluyor, sonuçta kendi görüşün. İşlemci gücü arttıkça birçok işlem hızlanıyor haklısın, uç örnek olsun bir süper bilgisayarla evdeki bilgisayarları karşılaştıramazsın birinin 1 dakikada yaptığı hesap için evdeki bilgisayar saatlerce uğraşır belki daha fazla. Film burda kopuyor zaten, yaptıracağın işe göre bilgisayar seçmek. telefonda şu an için tek faydasını menüler arası geçişte görürsün. Ve aynı işletim sistemiyle 2 ghzlik galaxy 3 ü kullansan arada fark görecek misin? Yüksek işlem gücü gerektiren uygulamaları telefonunda çalıştırman niye gereksin? normal kullanımda dahi 1 gün giden pillerden bahsediyoruz. 3 4 yıldır bu telefonlar piyasada, daha adam akıllı office dökümanı oluşturacak program yok. Niye? 1 ghz işlemci yetmediği için mi. O ekranla olmuyor da ondan. Teknoloji düşmanı gibi oldum ama herşeyin de bir adabı var, telefonda o işlemci pil ömrünü deli gibi emecek sürekli ısınacaksa bu bana uymaz. Androidli netbooklar var, yada bilgisayara kurabiliyosun çeşitli yollarla, onlardan alırım. Mobil kullanımda dezavantajları daha fazla.Samsungun bu kadar uçma sebebi donanıma takılan en pahalısını almak için bekleyen geekleri, yada geek görünmeye çalışan heyecanlı insanlarımızı avlamak. koca firma sadece bu gençleri mi düşüncek demeyin, satıyor mu satmıyor mu?Hem de baya satıyor.




    Aha bu da 2.si. Sana da teşekkür ederim.




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.