Şimdi Ara

Samsung 46H7000 izlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
5
Favori
14.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Pazar günü çok çok uzun araştırmalar sonucunda 46H7000 modelini vatandan 3700 e satın aldım. 3 senedir samsung ve lg serilerini yakından takip ediyorum. bir çok arkadaşıma alacakları tv konusunda tavsiyelerde bulundum, kendime en sonunda bu tv yi aldım. Tv yi 2 gündür kullanıyorum, İlk izlenimlerim şöyle

    - Müthiş bir tv, görüntü kalitesi muhteşem.
    -çoklu ekran olayı harika
    -kumanda gerçekten çok çok iyi. (diğer kumandalar çok ilkel gelecek bu kumandadan sonra) Kumandayı tv ye doğrultmak zorunda kalmayacaksınız.
    -web browserı çok test edemesemde girdiğim sitelerde videolar dahil hepsini açtı, ve tvden internete girip sayfada gezinme işkence olmaktan çıkmış.
    -kablosuz klavye mouse taktım, mousse pek ihtiyaç duymaycaksınz ama denedim hemen algıladı.
    -kendi arşivimdeki filmleri denedim hepsini açtı.
    -altyazı ayarları türkçe ve yazı boyutu ayarları var. Altyazı okunmuyor deme şansınz yok.
    -güncellemesini çok hızlı bir şekilde usbdeb yaptırdım, kanal listesinide dışarı aktarıp düzenledim. tekrar yükledim harika.

    şöyle bir durum var yalnızca 40 inch olanı seçsem daha iyi olacaktı galiba. 55 ekran tüplü tv den buna geçtiğimden mi bilinmez evde tv inanılmaz büyük durdu, gözlerimizi yoruyor. oda 5x5 25 metre kare. ekran çok parlak geliyor, görüntü modu olarak diğerlerine göre daha mat olan standartı seçmeme rağmen, izlemekte çok zorlanıyoruz. değişim şansım olsa değiştirirdim. bu gidişle gözlerimizi bozacak gibi. forumda almadan önce çok inceledim 40 mı 46 mı alsam diye. 2-2.5 metreden 55 inch izleyenlerin en büyüğünü al diyenlerin etkisinde kaldım galiba.

    Şunuda söyleyeyim tv de görüntü kalitesi kesinlikle çok iyi, sd yayınlarda bile yakından baktığınızda karelenme olmuyor. tv den sanki çok ışık yayılıyor. floransa bakar gibi olyoruz. belki de görüntü ayarlarını daha ince ayarlamak gerekiyor, bu konuda tavsiyeleriniz olursa memnun olurum.

    iyi forumlar..







  • volkanyigit_prgmc V kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun. İyi günlerde, sorunsuzca kullanmanızı dilerim.
    Pana L42ETW60 ve Sammy 40H7000 arasında kalmış ve Sammy H7000e daha yakın hisseden biri olarak sadece digiturkten tv (çoğunlukla maç) izlemek için tavsiye eder misiniz?
    Annemlerin yazlığına almayı düşünüyoruz. Senede 6 ay kullanılacak. Bu amaç için uygundur/iyidir diyebilir misiniz?
    Saygılarımla.
  • volkanyigit_prgmc V kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun güzel tv almışsın .
    Büyüklüğüne alışırsın merak etme.
  • Bende bu tv yi almak istiyorum ama aynı tereddütler bendede var büyükmu gelir diye. Bir yandanda diyorum 40 yeter bana. 30 metrekarelik yere hangisi gider sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • volkanyigit_prgmc V kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun.bende 7000 serisini araştırdım.bu seneki 6 serisindeki tvlerden daha iyi.bende çekimserdim 40-46 inç konusunda.15 m2 odada 2 metre mesafeden bilgisayar ekranı olarakta
    kullanacağım için ve malum bütçe beni 40 'a itti.sizin deneyimlerinizdende yola çıkarak 40 tercihi daha mantıklı olacaktır galiba.7 serisi için evo kit yeri yok diyorlar,tek dezavantaj bu galiba
    değilmi? sizin gözlemlediğiniz başka problem varmıdır? bende haftasonu 40h7000 almayı düşünüyorum.tavsiye edermisiniz??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gkanss

    Bende bu tv yi almak istiyorum ama aynı tereddütler bendede var büyükmu gelir diye. Bir yandanda diyorum 40 yeter bana. 30 metrekarelik yere hangisi gider sizce?

    valla bende 40 es 7000 vardı.etraftan bazı kişiler ve mağaza çalışanı 3 metre için 40''yeter dediler bende öyle almıştım.yetiyor tabiki yetmiyor değil ama daha büyüğünü almadığıma pişman oldum yine de.geçenlerde çerçevesinde sorun oluştu.servis parça değişimi yazdı.15-20 gün bekledim ancak parça stokta olmadığı için değişime aldılar.es serisi kalktığı için muhtemelen f yada h serisi verecekler dedi servis elemanı.eğer kabul ederlerse fiyat farkını verip yeni tv'yi en az 46''düşünüyorum ki şeytan 55'' bile diyor, ama yok artık diyorum ve kendimi tutuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkas -- 28 Mayıs 2014; 0:11:16 >




  • arkadaşlar bende 46 F 7000 sahibiyim. bence alabiliyosanız en az 46 inc alın. salon genişse kesinlikle 55inc olsun. inanın çok büyük tv diye şikayet eden olmaz. ama ufak ekran diye bi süre sonra gözünüz alışıyor daha büyük istiyosunuz. ekran parlaklığını arka ışık'ı 9 a getirin. parlaklığı ve kontrastı kısın. benim tv pencere karşısında olmasına rağmen ekran arka ışıkı 9 a getirdim güneş gelse bile çok net ve parlak izleyebiliyorum. arka ışıkı 20'ye getirdiğimizde ise ekrana bakmak zorlaşıyor. eski nesil lcd lerden ve plazmalardan sonra bu F ve H serilerindeki ekran panelleri çok iyi kalitede.
  • gkanss kullanıcısına yanıt
    30 m2 ye en az 55 inch en güzeli olur. Mümkün mertebe kaliteli ve büyük ekranlara yönelmekte fayda var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun. Bence 55 inc almakla çok iyi etmişsin. Şimdi yeni olduğu için öyle geliyor ama sonra daha büyüğü olsa nasıl olur diye düşünüyor insan 46 inc almıştık keşke 55 olsaymış diyoruz şimdi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • volkanyigit_prgmc V kullanıcısına yanıt
    Merak etmeyin en fazla bir haftada büyüklüğüne alışırsınız, ekran parlaklığını azaltarak gözünüzün yorulmasını engelleyebilirsiniz. Samsung mağazalarda parlak parlak çekici geliyor ancak evde izlemeye başlayınca gerçekten yorucu olabiliyor. Biz Philips kullanıyoruz onda en rahat izlemeyi film modu veriyor, samsungda da deneyebilirsiniz. Hayırlı olsun, keyifli seyirler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muRTah

    Öncelikle hayırlı olsun. İyi günlerde, sorunsuzca kullanmanızı dilerim.
    Pana L42ETW60 ve Sammy 40H7000 arasında kalmış ve Sammy H7000e daha yakın hisseden biri olarak sadece digiturkten tv (çoğunlukla maç) izlemek için tavsiye eder misiniz?
    Annemlerin yazlığına almayı düşünüyoruz. Senede 6 ay kullanılacak. Bu amaç için uygundur/iyidir diyebilir misiniz?
    Saygılarımla.


    teşekkür ederim, açıkçası panasonic serilerini perk tanımıyorum, teknik özelliklerine bakınca L42ETW60 nin H7000 muadili bir ürün olmadığı anlaşılıyor, H7000 in çok üst düzey bir tv olduğunu söyleyebilirim. diğer tv lere göre fiyatı biraz yüksek, futbolla pek aram olmadığından maç izleme konusunda şunu söyleyebilirim, kumanda üzerine futbol modu diye bir tuş koymuşlar, 6 ay için daha uygun bir modellerede yönelebilirsiniz. maliyeti önemli değil derseniz tabiki alın derim. Birde müthiş kumandası için aparat geliyor digiturke (dmart ta olabilr hangisini desteklediği konusunda tam emin değilim) bağlayıp akıllı kumandasını kullanmaya devam edebliyorsunuz.




  • "hayırlı olsun güle güle kullanın 40nç alsaydında aynı göz sorununu yaşardın belli bi süre sonra alışırsın aynı olayı bende yaşadım tüplü tv den lcd ye geçerken .. gözüne küçük gelmeye başlar zamanla muhtemelen rica etsem birde filim ve dizi sitelerini denersen sevinirim birde elle kanal değiştirme olayı varmı sesli komut sanırım kumandadan oluyormuş"

    google da film izle, dizi izle yazınca ilk sıralarda çıkan sitelerde deneme yaptım, hepsini seri bir şekilde açtı, tam ekrana geçişlerde, tam ekrandan normal ekrana geçişlerde hiç takılmadan duraklamadan geçiyor, tv nin işlemcisi gerçekten çok iyi. hiç takılma yapmıyor. kumanda üzerindeki touchpad sayesinde sayfayı (diğer tv lerde çok zor oluyordu.) çok kolay aşağı yukarı kaydırabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanyigit_prgmc -- 28 Mayıs 2014; 9:14:21 >
  • 46 h7000 güzel tv.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • volkanyigit_prgmc V kullanıcısına yanıt
    teşekkürler bulut sızması falan varmı karanlık sahnelerde birde müsait zamannında incelersen sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gkanss

    Bende bu tv yi almak istiyorum ama aynı tereddütler bendede var büyükmu gelir diye. Bir yandanda diyorum 40 yeter bana. 30 metrekarelik yere hangisi gider sizce?

    sizin salon benimkine göre birz daha büyükmüş, tv ye balkondan baktığımda normal izlediğim koltuğun 1-1.5 m gerisi oluyor, tam ideal izleme noktası diyorum. Tabi forumda herkes 1 haftaya gözlerin alışır diyor, istersen 1 hafta bekle bakalım gerçekten alışacakmıyım bende merak ediyorum. Komşum aynı oda, aynı izleme açısından 40 nç lik tvkullanıyor o hiç rahatsız etmiyor açıkçası.

    Şu hususada dikkat çekmek gerekiyor,
    samsung h serisiyle ürün model seçeneklerini çok değiştirdi.
    40 inch 600 hz
    46 inch 800 hz

    ve 46 nın panelinin daha farklı olduğu ekran kalitesinin daha yüksek olduğu söyleniyor.

    eski serilerde 7000 lerde değişim kiti varken şimdi sadece 8000 de var. kit olayına çok takılmadım açıkçası bu kitler çok pahalı ve yeni çıkan teknolojileri de tamamen destekleyeceği anlamına gelmiyor. mesela f yada es serisine h kiti takmak istiyorum derseniz. bütün özellkleri aktarabilirmisiniz. 4k teknolojisi ufukta görünüyor bunlarada kitle geçiş yapılabilmesine pek ihtimal vermiyorum, tabi servise de bu soruları yöneltmek lazım. (mağaza çalışanlarının bu konuda yeterli bilgisi olacağına inanmıyorum) bana h7000 satan personel kit olduğunu söylerek tanıttı mesela kit olmadığını kendisine bizzat gösterene kadarda bana inanmadı.



    5000 ve 6000 gibi diğer serilerde 40 inch ve 48 inch üretiyor sadece. (40 ve 48 arasında 8 inch gibi çok büyük bir fark var lg 42 -47 sunmaya devam ediyor. samsungun bu atağı çok kafa karıştırıcı) lg ile rekabetten dolayı 46 yı 48 yaptığı söyleniyor. fakat tüketicinin tercihlerini oldukça zorluyor, Bunu tüketicilerin büyük ekrana olan yönelimini pazar araştırmasıyla ölçüp yapmış olabilirler, ama bence tüketiciye daha çok opsiyon sunulmalı. 42-46-48 yada 40 -44-48 gibi.
     Samsung 46H7000 izlenimlerim Samsung 46H7000 izlenimlerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanyigit_prgmc -- 28 Mayıs 2014; 11:29:35 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: buraxz

    hayırlı olsun.bende 7000 serisini araştırdım.bu seneki 6 serisindeki tvlerden daha iyi.bende çekimserdim 40-46 inç konusunda.15 m2 odada 2 metre mesafeden bilgisayar ekranı olarakta
    kullanacağım için ve malum bütçe beni 40 'a itti.sizin deneyimlerinizdende yola çıkarak 40 tercihi daha mantıklı olacaktır galiba.7 serisi için evo kit yeri yok diyorlar,tek dezavantaj bu galiba
    değilmi? sizin gözlemlediğiniz başka problem varmıdır? bende haftasonu 40h7000 almayı düşünüyorum.tavsiye edermisiniz??

    ben 4-5 metreden zorlanıyorum 2 metre için asla tavsiye etmem. 40-46 arasında fiyat farkıda çok fazla 1000 tl oynuyor. Şu an için h serisinin çok tatmin edici olduğunu söyleyebilirim.
    karşılaştığım olumsuz durumlar şöyle çok önemli midir oda kişiye göre değişir.

    dün smarta girip uygulama indirmek istedim deneme amaçlı, ama hiç bir uygulamayı indirmedi. Sebebini bilemiyorum belkide uygulamalar yeni seriye uyumlu değildir. samsungun bunu zaman içinde çözeceğini düşünüyorum.
    web browsera google yazdığımda (adres satırına tam olarak giriyorum) sayfa bulunamıyor hatası alıyorum. msn anasayfa olarak geliyor, ordan google aratınca linkten google girebiliyorsun.

    başka olumsuz bir durumla karşılaşmadım şu ana kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanyigit_prgmc -- 28 Mayıs 2014; 11:43:32 >




  • Ben kararsız kaldım ancak hangisi indirime girerse onu alacam şu an pusuya yatmış durumdayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle yeni tv niz hayırlı olsun.bende inşallah 46h7000 alacağım.Bazı sitelerde ses çıkışı olarak 10WX2 yazarken bazı sitelerde 10Wx2 + 20W Woofer yazıyor.kitapçığını inceleme şansınız oldu mu?Ayrıca PS3 xbox 360 gibi bir oyun konsolu ile test etme imkanınız olduysa ilk izlenimlerinizi paylaşabilir misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkanyigit_prgmc

    quote:

    Orijinalden alıntı: buraxz

    hayırlı olsun.bende 7000 serisini araştırdım.bu seneki 6 serisindeki tvlerden daha iyi.bende çekimserdim 40-46 inç konusunda.15 m2 odada 2 metre mesafeden bilgisayar ekranı olarakta
    kullanacağım için ve malum bütçe beni 40 'a itti.sizin deneyimlerinizdende yola çıkarak 40 tercihi daha mantıklı olacaktır galiba.7 serisi için evo kit yeri yok diyorlar,tek dezavantaj bu galiba
    değilmi? sizin gözlemlediğiniz başka problem varmıdır? bende haftasonu 40h7000 almayı düşünüyorum.tavsiye edermisiniz??

    ben 4-5 metreden zorlanıyorum 2 metre için asla tavsiye etmem. 40-46 arasında fiyat farkıda çok fazla 1000 tl oynuyor. Şu an için h serisinin çok tatmin edici olduğunu söyleyebilirim.
    karşılaştığım olumsuz durumlar şöyle çok önemli midir oda kişiye göre değişir.

    dün smarta girip uygulama indirmek istedim deneme amaçlı, ama hiç bir uygulamayı indirmedi. Sebebini bilemiyorum belkide uygulamalar yeni seriye uyumlu değildir. samsungun bunu zaman içinde çözeceğini düşünüyorum.
    web browsera google yazdığımda (adres satırına tam olarak giriyorum) sayfa bulunamıyor hatası alıyorum. msn anasayfa olarak geliyor, ordan google aratınca linkten google girebiliyorsun.

    başka olumsuz bir durumla karşılaşmadım şu ana kadar.



    valla çok anlamıyorum yeni nesil tvlerden ama bence sorun değil bunlar ya :) güncellemelerle düzeltilir.46yı tavsiye etmem dediniz değilmi 2 metre için? bende öyle düşünüyorum.
    bu haftasonu alacağım artık sabırsızlanıyorum.aslında bütçe elverse 46 düşünüyorum ama ilk kez LCD tv alacak birisi için bence 40da iyi bir başlangıç.600 hz 800 hz konusunda
    46 daha önde duruyor ama dediğiniz gibi 1000 tl az değil ve limitim 3 benim :) bir de samsung internet sitesinde bir kullanıcı yorumunda dahili kamerası Türkiyede hiçbir yerde yok diye
    olumsuz bir görüş yazmış.kamera olayıda çok elzem değil galiba siz arıyormusunuz şu an kamerayı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: buraxz

    bir de samsung internet sitesinde bir kullanıcı yorumunda dahili kamerası Türkiyede hiçbir yerde yok diye
    olumsuz bir görüş yazmış.kamera olayıda çok elzem değil galiba siz arıyormusunuz şu an kamerayı?


    F serisiyle samsungun ilk olarak hayatımıza sunduğu ve ES serisiyle gizlenebilir hale getirdiği dahili camera olayı h serisinde yok.
    Kamera usb den harici olarak bağlanabiliyor. Ve elle kontrol imkanı sunuyor.
    Elle kontrolü daha önce oldukça tecrube ettim. Birkere eli kaldırıp sürekli elle kontrol etme yorucu ve yıldırıcı olabiliyor. zaman zaman hareketlerinizi algılamakta zorlanabiliyor camera.
    ama şöylede bir artısı oluyor cameranın görüş alanında oturuyorsanız. illa da kanal değiştirmek veya ses arttırıp azaltmak için kumandayı elinde tutan şahısla muhattap olmak zorunda değilsiniz. kendi işinizi kendiniz görebiliyorsunuz.
    kalabalık bir aileyseniz evde kanal savaşları yaşanabilir. artık kontrol heryerde her elini kaldıran, androide samsung kumanda yazılımını yükleyen. Sesle kontrol eden. mouse ile kontrol eden.
    Nasıl bir kamera bağlanabileceği konusunda bir fikrim yok, evdeki webcamı çalışacağına pek ihtimal vermesemde deneyeceğim.
    camera olayı skypedn görüntülü sohbet imaknı da tanıyor.

    özetle camera olmasa olmaz birşey değil diye düşünüyorum samsung yeni serilerin hiç birine koymadı kamerayı bildiğim kadarıyla, oysa çok zaman geçmedi üzerinden F serisini tanıtırken en öne çıkardığı ve cezbedici özelliğiydi. aerobik yapan kız reklamı vardı hatırlarsınız. bu kontrol olayından da vazgeçmiş değil ama şöyle düşünmüş olacaklar bu kumanda varken buna hiç gerek yok, almak isteyene biz bunu ayrıca satalım. velhasıl cam olmamasna çok takılmadım ama sorunca üzerine ne çok konuştum.
    Vizonteleden bir replikle bitireyim.

    bi cigara ver sezgin.
    - yoktur vallahi!
    + ver lan bi cigara.
    - dur bakayım belki iç cebimde... hah. vallahi ben paketi attım zannediyordum, halbuki atmamışım. demek içinde çok az kalınca atayım diye düşünmüşüm halbuki atmamışım. e üstünden de zaman geçince aklımda attım diye kalmış. hakkaten atmış olsam aklımda bu kadar kalmazdı hayret vallahi.
    + evet!


    iyi forumlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanyigit_prgmc -- 29 Mayıs 2014; 14:00:51 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.