Şimdi Ara

ROG Swift PG278Q 1500 TL altına gelirse kesin alırım diyenler kulübü... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
4
Favori
2.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Cumartesi gününden beri Crysis 2'yi 3B olarak oynadım. Gerçekten harika bir deneyimdi. Bir ara öyle dalmışım ki, elimi uzattım nesneye dokunmak için. Parmağımı sertçe monitöre çarptım. Allah'tan birşey olmadı. Ben görüntü daha ileride sanıyorum ama aradaki monitörü unutmuşum bir an.

    AMD sistemler her zaman çok daha uygun fiyata geliyor. Düşün ki bu monitörü ben Nvidia'nın 3D Vision kitinden çok az daha üzeri bi fiyata aldım. Nerdeyse 3D kit fiyatına 3B özellikli 120 hz monitör. Daha ne olsun.

    Kendi deneyimlerime göre, FPS için 23-24" ideal. Kullanım mesafesi 1 metre civarı değilse, 27" fazla büyük gerçekten. 27" 1440P monitörün piksel ızgara aralığı ile 23" 1080P monitörün ızgara aralığının aynı olduğunu da hatırlatmak isterim bu vesileyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 7 Temmuz 2014; 19:32:38 >




  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    3D süper bir deneyim gerçekten ancak fps'de epey bir düşme yarattığından pek tercih edilmiyor çok güçlü olmayan kartlarda. Crysis'i ben denememiştim ben daha çok araba yarışlarında direksiyon modunda denemiştim ki gerçekten kalp dayanmaz

    Valla abi senin adına sevindim iyi bir fiyata almışsın. 3d vision kitleri de 2. elde uygun fiyata veriyolar aslına ama çoğu zaman monitörlerle birlikte.

    Ben 19"'ten geçmiştim 24"'e ve ilk geldiğinde çok büyük gelmişti. Şimdi aynı şeyi 27" için düşünüyorum kesinlikle büyük gelir vs. diye ama kullanım mesafem asla 1m falan değil o sıkıntı. 24" iyi ya Izgara aralığından kastın nokta aralığı mı ?




  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    quote:

    Izgara aralığından kastın nokta aralığı mı ?

    Evet. Izgara aralığı diye geçiyor o.

    280 Toxic var. FPS düşüşünü tolare ediyor bu sebeple. Gölgeleri 2 ayar kıstım sadece. Onun dışında herşey en yüksek ayarda iken 3D açık ortalama 45-50 FPS alıyordum. Oyun Crysis olunca, bu FPS'de bile akıcıydı oyun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 7 Temmuz 2014; 19:34:42 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Şu konuda da bu mevzu hakkında bişeyler yazmıştım:https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=94219952&p=1#94293932

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    AMD kullanıcıları için gerçekten çok iyi bir paylaşım olmuş.

    ROG Swift'te ise G-Sync'i kullanamayacak AMD kart sahipleri. Bu da kötü yanı.

    Gayet ayarlanabiliyor oyunlar akıcı oyun için. Toxic'te bildiğimiz gibi en güçlü r9 280x zaten. OC ile r9 290 - gtx780 ayarına yakın bir kart halini alıyor.
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    G-Sync AMD kartlarla kullanılamıyor ama onlar da FreeSync'in çıkmasını bekleyecekler. Çıkması yakındır sanırım.
    Bak ne buldum bi de: http://www.pcgamer.com/2014/05/14/amd-and-vesa-take-on-nvidias-g-sync-anti-stutter-tech/#null



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 8 Temmuz 2014; 2:58:45 >
  • Abd fiyatı 799$ ise Türkiye'de 1500tl olmasının imkanı yok boşuna heyecan yapmamak lazım bence. Abd elektroniğin en ucuz olduğu ülkelerden.
    TR fiyatı 799$ olsa bile 1705tl falan yapıyor. Tr distribütör ve vergi kazığı ile 2200tl en az. Ki Türkiye'ye euro üzerinden sokacakları için daha vergi hariç yüksek fiyatlar görecektir.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Standart hale gelecek yani... yine de bunlara destek veren ürünler 1 yil sonra çıkacak. Dp üzerinden böyle bir şey mümkün olması şaşırttı. Ilk etapta zor bir şey gibi gelmese de nvidia epey pahali bir donanımla yapıyor bu işi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Ben artık şaşırmıyorum bu tarz hareketlere. Adamlar zamanında da oyunun içindeki fiziği çıkartıp, ek ayar olarak koymadılar mı senelerce?
    Bak Crysis 3 ve Tomb Raider'a mesela. Oyunda fizik diye bir ayar yok ama oyunun içinde fiziğin âlâsı var. Oyunun içinden çıkartmadıkça oluyor demek ki ve bu işin Nvidia'sı, AMD'si yok.

    Crysis 2 Nvidia sponsorluğunda çıktı malum. Bu oyunu hem Nvidia, hem de AMD kartla oynadım. Oyunda fizik diye bir ayar olmamasına rağmen, yüksek çözünürlük ve DX11 yaması geldikten sonra nvidia kartlarla otomatik olarak çalışır hale gelen fiziği de eklemişler oyunun içine. Bu iki yamadan sonra grafikler coşmuştu. Misal olarak cam kırılmaları birinde nerdeyse partiküllere ayrılırken, diğerinde 3-5 parçaya ayrılıp, tabiri caizse odun gibi düşüyordu. Kolonların yüzeyindeki sıvaların parçalanması, patlama ardından dağılan parçalar ile depremden sonraki yıkımdaki çöküş anındaki görüntü arasında gerçekten çok fark vardı.

    Aynı şekilde oyunun 3B modu da AMD kartla aktif edilemiyordu ama system belgesine eklenen tek satır yazı ile bu da mümkün oluyormuş. Ben de nVidia 3D Vision ve AMD HD3D teknolojileri hakkında herşey (3DTV Play Crack geldi) konusunda gördüm onu. O satırı ekledikten sonra oyunda 3B aktif edilebilir hale geldi. Görüldüğü üzere Nvidia bunu yazılımsal olarak engelletmiş ama aslında Nvidia destekli diye çıkan oyunları da bu şekilde oynamak mümkün demek ki. İkisi de 3B ve sonuçta marka dışında ikisi de aynı şey. Engelleme yapılmadığı sürece, birinde çalışan, diğerinde neden çalışmasın ki, değil mi?

    İşte burdan kıyasla, Samsung monitörlerde dahili olarak gelen 3B kitleri Nvidia, monitör firmaları ile anlaşarak ayrı olarak satıyor; sanki bize ek bir hizmet veriyormuş gibi. Gel de kızma şimdi.

    * * *

    Bu arada, eğer G-Sync'li monitör almak istiyorsan, Asus'un ROG Swift'ini beklemene gerek yok. AOC'nin G2460Pqu'sunu alabilirsin. Çözünürlük dışında aradaki tek fark 3"lik boyut farkı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik
    Bu arada, eğer G-Sync'li monitör almak istiyorsan, Asus'un ROG Swift'ini beklemene gerek yok. AOC'nin G2460Pu'sunu alabilirsin. Çözünürlük dışında aradaki tek fark 3"lik boyut farkı.


    Karsilastirdigin Swift 8 bit TN panel ve Gsync destegi veriyor, fazladan 3" ve 2k resolution uzerine. Cozunurluk ve boyut disinda da ciddi farklar var demek istiyorum yani iki monitor arasinda.

    Konuya donersek, Swift 2500 TL ve uzeri bir satis fiyatina sahip olacaktir muhtemelen o yuzden 1500 gibi rakamlara cikmasini beklemek hayal dunyasinda yasamaktir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLawMan -- 11 Ağustos 2014; 17:19:11 >
  • TheLawMan kullanıcısına yanıt
    G2460Pu 1100 TL civarına alınabiliyorken, takribi fiyatı 2500 TL'den az olmayacak bir monitörle arasındaki fiyat farkı kadar özellik farkı olmadığını anlatmaya çalışmıştım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    G2460Pu 1100 TL civarına alınabiliyorken, takribi fiyatı 2500 TL'den az olmayacak bir monitörle arasındaki fiyat farkı kadar özellik farkı olmadığını anlatmaya çalışmıştım.

    Subjektif bir konu oldugu icin dogru ya da yanlis diyemem bu argumana, ama ben swifte 2500TL verip alirim ve buna deger diye dusunuyorum.

    Tabi swift keskinlikle fiyat/performans urunu degil aksine en yuksek dereceden enthusiast seviyesinde bir monitordur ancak hersey f/p degil, yeterli kaynak varsa en iyisi icin f/p'den uzaklasilabilir
  • TheLawMan kullanıcısına yanıt
    Mesajım, "Para sorun değil" veya "En iyisini istiyorum." diyenlere değildi.

    Konu F/P ise, bana göre G2460Pu da F/P ürünü değil. Bir ürüne sırf 144 hz diye 1100 TL vermek bana pek mantıklı gelmiyor açıkçası. 27" olsa neyse. Ki bunlarda artık 3B bile yok. Misal olarak Samsung S27A950D gibi bir monitörden bahsedecek olursak, 3B özelliği, +3"lik boyutu ve şık tasarımı ile, G2460Pu ve muadillerinin fiyatına satılıyor olması sebebiyle buna F/P ürünü diyebilirim.
  • Benim ustune basmak istedigim nokta gsync ya da ayni sekilde bir senkronizasyon yapabilen bir monitorun, digerlerinden neden cok daha ustun olduguydu. Bugun gsync satin alinabiliyor, yarin baska bir sync adi altinda ayni teknoloji yari fiyatina satilacaktir, yarinda onu overim ayni seyi daha ucuza alabildigimiz zaman, kesinlikle fanatik bir tutum sergilemem.

    Bir monitor istedigi kadar 1ms gecikmeye sahip olsun, isterse kanal basina 12bit renk derinligi sunsun ya da 200Hz tazeleme hizinda calissin, su an icin hicbir sekilde bir gsync monitorun sundugu input lagin olmamasi, sifir tearing artifact ve akicilik gibi ozellikleri sunamaz. Vesa kuyuya tas atmis olsa da en erken 1 seneye ortaya birseyler koyabilecek duruma gelebilir, o yuzden bugun icin gsync cok ama cok degerli.

    Ornegin swiftin fiyatini cok buluyorsam, gider vg248qe alip canim istedigi zaman diy gsync kiti getirip onu takar gsync monitor yaparim ustelik maliyetide 1600 TL yi gecmez bu islemin, gsync son 20 yilda panel teknolojilerini iletletmek disinda monitor adina belkide yapilan ilk adam gibi teknolojik degisiklik ve bir cok ciddi problemin ustesinden gelinmesine izin veren bir sistem. Fiyati daha uygun diye önü bu tarz grafik karti + ekran tazeleme hizi senkronuna acik olmayan bir monitor alinmasini ben onermem mesela.




  • Gsync denilen şeyin ekran kartının yetersiz kaldığı durumlarda durumu kotarmak olması sebebiyle yüksek model ekran kartı alamayanların kurtarıcısı olan bi teknoloji ama işin garibi gayet pahalı bir ürünle karşımıza çıkıyor. ben 2500 tl yi tek bi monitöre verebilecek durumdaysam dayarım 780 Ti SLI sistemi zaten 1080p de min fps 60 un altına çok nadir düşer. o zaman gsync ne halta yaradı.
    Şu işe yarayacak 780Ti SLI ın bile süründüğü 2K x 3 çözünürlükte oyun oynamak isteyen çok azınlık bir kesimin oyun oynaması için yapılmış bi olaya dönüştü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CodeMachine

    Gsync denilen şeyin ekran kartının yetersiz kaldığı durumlarda durumu kotarmak olması sebebiyle yüksek model ekran kartı alamayanların kurtarıcısı olan bi teknoloji ama işin garibi gayet pahalı bir ürünle karşımıza çıkıyor. ben 2500 tl yi tek bi monitöre verebilecek durumdaysam dayarım 780 Ti SLI sistemi zaten 1080p de min fps 60 un altına çok nadir düşer. o zaman gsync ne halta yaradı.
    Şu işe yarayacak 780Ti SLI ın bile süründüğü 2K x 3 çözünürlükte oyun oynamak isteyen çok azınlık bir kesimin oyun oynaması için yapılmış bi olaya dönüştü.

    Yanlisin var, konu fps'nin 60in altina dusmesi durumunda durumu kotarmak degil. Aksine 30'un altinda gsync calismaz, yani fps ne kadar yuksek o kadar iyi her zamanki gibi.

    Konu input lagi sifirlamak, konu saniyedeki frame sayisi ile ekranin yenilemesini ayni yapmak, konu stutter'i engellemek yani konu her yenileme basina 1 frame basmak.

    Bu su demek, monitorun 100Hz olsa bile, vsync'tir adaptive sync'tir gibi ozellikler kullanmadiginda surekli tearing olusacaktir cunku frame sayisi ile ekranin yenileme hizi bir degildir. Sen istersen 100Hz monitorunde min90- max150fps de oyun oynayabilecek bir sisteme sahip ol, o tearing'e maruz kalacaksin. Bunun kacari yok.

    Bu sorunu ortadan kaldirmak icin vsync ya da adaptive sync gibi bir yola bas vurdugunda da hem input lag hemde inanilmaz bir FPS dalgalanmasi ile karsilacaksin. Cunku 100 Hz bir monitorde vsync acman demek, ekran kartinin 100 un altina dustugunde grafikte tearing olmamasi icin, bir sonraki refreshi beklemek zorunda oldugundan 50fps'ye inecektir. Adaptive vsync kullansan bile yine vsync'in bu handikapini engelleyemeyeceksin ve stutter'a ve tearing'e maruz kalacaksin. Akicilik asla adam gibi olmayacak yani.

    Isin ozu 30-144fps arasinda oyunu sifir tearing, stutter ve input lag ile artifactsiz bir sekilde oynayabilmek, iste gsync budur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLawMan -- 12 Ağustos 2014; 15:40:58 >




  • Arkadaşlar dün bildiğiniz gibi monitör ile oyunlara daldım benim söyleyebileceğim G-Sync 2K çözünürlük ve 144Hz ile mükemmel etki yaratıyor olduğu bioshock inf. oynuyorum ve bahsettiğim özelliklerle inanılmaz bir akıcılık ve görüntü yakalıyorum ama G-Sync'in burada fps'i sabitlemesi gibi bir durum yok yanlış anlaşılmasın akıcılığı sağladığını söyleyebiliriz.

    Bir defa ürün 27" ve üzerinde baya bir çalışmışlar (Malzeme ve tasarım olarak gördüğüm en iyi ürün diyebilirim) yukarıdaki teknolojilerde eklenince bence sağlam bir oyuncuysanız alabileceğiniz en iyi monitör budur. Ben bu ürün için aynı rakamı kafamda belirlemiştim ama ürünü görünce kurcalayınca ve oyunlarda test edince bu monitörün bu fiyata gelmesinin çok zor olduğunu düşünüyorum çünkü ürün cidden 1. sınıf ve gerçekten en iyisini isteyenler için...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: shiuf

    Arkadaşlar dün bildiğiniz gibi monitör ile oyunlara daldım benim söyleyebileceğim G-Sync 2K çözünürlük ve 144Hz ile mükemmel etki yaratıyor olduğu bioshock inf. oynuyorum ve bahsettiğim özelliklerle inanılmaz bir akıcılık ve görüntü yakalıyorum ama G-Sync'in burada fps'i sabitlemesi gibi bir durum yok yanlış anlaşılmasın akıcılığı sağladığını söyleyebiliriz.

    Bir defa ürün 27" ve üzerinde baya bir çalışmışlar (Malzeme ve tasarım olarak gördüğüm en iyi ürün diyebilirim) yukarıdaki teknolojilerde eklenince bence sağlam bir oyuncuysanız alabileceğiniz en iyi monitör budur. Ben bu ürün için aynı rakamı kafamda belirlemiştim ama ürünü görünce kurcalayınca ve oyunlarda test edince bu monitörün bu fiyata gelmesinin çok zor olduğunu düşünüyorum çünkü ürün cidden 1. sınıf ve gerçekten en iyisini isteyenler için...



    Yurtdışında mı yaşıyorsun? Türkiye'ye geldi mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheLawMan

    quote:

    Orijinalden alıntı: CodeMachine

    Gsync denilen şeyin ekran kartının yetersiz kaldığı durumlarda durumu kotarmak olması sebebiyle yüksek model ekran kartı alamayanların kurtarıcısı olan bi teknoloji ama işin garibi gayet pahalı bir ürünle karşımıza çıkıyor. ben 2500 tl yi tek bi monitöre verebilecek durumdaysam dayarım 780 Ti SLI sistemi zaten 1080p de min fps 60 un altına çok nadir düşer. o zaman gsync ne halta yaradı.
    Şu işe yarayacak 780Ti SLI ın bile süründüğü 2K x 3 çözünürlükte oyun oynamak isteyen çok azınlık bir kesimin oyun oynaması için yapılmış bi olaya dönüştü.

    Yanlisin var, konu fps'nin 60in altina dusmesi durumunda durumu kotarmak degil. Aksine 30'un altinda gsync calismaz, yani fps ne kadar yuksek o kadar iyi her zamanki gibi.

    Konu input lagi sifirlamak, konu saniyedeki frame sayisi ile ekranin yenilemesini ayni yapmak, konu stutter'i engellemek yani konu her yenileme basina 1 frame basmak.

    Bu su demek, monitorun 100Hz olsa bile, vsync'tir adaptive sync'tir gibi ozellikler kullanmadiginda surekli tearing olusacaktir cunku frame sayisi ile ekranin yenileme hizi bir degildir. Sen istersen 100Hz monitorunde min90- max150fps de oyun oynayabilecek bir sisteme sahip ol, o tearing'e maruz kalacaksin. Bunun kacari yok.

    Bu sorunu ortadan kaldirmak icin vsync ya da adaptive sync gibi bir yola bas vurdugunda da hem input lag hemde inanilmaz bir FPS dalgalanmasi ile karsilacaksin. Cunku 100 Hz bir monitorde vsync acman demek, ekran kartinin 100 un altina dustugunde grafikte tearing olmamasi icin, bir sonraki refreshi beklemek zorunda oldugundan 50fps'ye inecektir. Adaptive vsync kullansan bile yine vsync'in bu handikapini engelleyemeyeceksin ve stutter'a ve tearing'e maruz kalacaksin. Akicilik asla adam gibi olmayacak yani.

    Isin ozu 30-144fps arasinda oyunu sifir tearing, stutter ve input lag ile artifactsiz bir sekilde oynayabilmek, iste gsync budur.

    Peki monitörün refresh hızından yüksek fps alındığında input lag oluşumuna sebep oluyor mu? Ben hep FPS<Hz olduğunda input lag olur diye biliyorum. Tabi monitörün kendi aksamının sebep olduğu input lag hariç.




  • Gsync bir monitorun refresh rate'i sabit degil, surekli ekran kartinin bastigi frame sayisi ile ayni. Ha 144fps uzerini soruyorusan bildigin vsync gibi bir sonuc ortaya cikiyor 144 fps oldugunda ama 144Hz demek 6.94ms/frame demek, yani maksimum gecikme yine frame yenilemesi kadar oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.