Şimdi Ara

rMBP HDMI Görüntü Kalitesizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Early 2013 rMBP 13' sahibiyim. Geçtiğimiz hafta ilk defa laptop'ımı LCD TV'me bağladım. Fakat görüntü çamur gibiydi. Bu kadar kalitesiz bir görüntü alacağımı hiç düşünmüyordum. Zaten HDMI çıkışına kabloyu takar takmaz MB'nin çözünürlüğü düştü.

    Kaliteli bir görüntü almak için, Thunderbolt'u mu kullanmalıyım? Yoksa Apple TV'ye mi ihtiyacım var? OSX'te çözünürlük düştü ama, Windows'la bağlasam daha iyi bir görüntü alabilir miydim?

    Eski HP bilgisayarım çok güzel bir görüntü veriyordu. Bu makinanın daha iyi bir görüntü vermesi gerekmez miydi? HD4000'le alakalı bir durum mu?



  • Ya hdmi kablosu kalitesizdir ya da LCD tv de sorun var. Ayrıca ikinci ekrana bağladığında MacBook un çözünürlüğü aksine maximuma çıkar.. Hd 4000 le alakalı bir sorun olamaz. Zaten dahili panelinde bir sorun yoksa görüntüde , sorun bağlantıda büyük ihtimal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mybo37 kullanıcısına yanıt
    HDMI kablosunu Belkin ve altın aldım. LCD TV'mde sorun olsa diğer bilgisayarlarda aynısı olmazdı sanıyorum?

    Farklı bir HDMI Kablosu ile tekrar deneyeyim.
  • cridor C kullanıcısına yanıt
    15" rmbp var bende de, aynı hdmi kabloyu kullanıyorum. Tv Samsung mu ?
    Benzer bir durum bende de olmuştu. Tv'nin arkasındaki hdmi girişlerinden DVI yazana takıp, Tv'den Source'daki hdmi'ın üzerine gelerek Tools tuşuna basınca isim değiştir gibi bir seçenek var, onu PC'ye çevirince olması gereken kaliteyi almıştım.
  • jakida J kullanıcısına yanıt
    Benim biraz acemliğime geldi. Konuyu çözdüm. Televizyon LG. Çözünürlükler tam uyuşmadığı için, bilgisayarın çözünürlüğünü düşüyor; altta ve üstte siyah alanlar beliriyor. Sistem Tercihleri>Ekran seçeneğinden LG'yi seçip 1080p yaptığımda da ekranı bazı köşelerinden kesti. Yine aynı yerdeki ayarlarla görüntüyü biraz uzaklaştırdığımda istediğime yakın bir görüntü aldım ama yine de hoşuma gitmedi. Sebebi tamamen televizyondan.

    Sanırım yeni güzel bir LED almak gerekiyor. Apple TV alsam da aynı şey olacakmış. İyi ki almamışım.
  • cridor C kullanıcısına yanıt
    Ekranı klonlayarak mı kullanmayı denediniz ? Sadece Tv'ye görüntüyü verince veya ekranı uzatınca da aynı durum mu oldu ?

    Böyle bir sorun olmaması gerekir, ilk mesajda daha önceki notebookunuzda iyi görüntü aldığınızı söylemişsiniz. Bence çözülebilir bir durum bu
  • jakida J kullanıcısına yanıt
    Evet ekranı klonlayarak kullanıyorum. Eski notebook'um da ekranı klonluyordu ve böyle bir sıkıntı olmuyordu. Nedense TV'ye tam oturmuyor. Tüm çözünürlük seçeneklerine baktım. Hepsinde durum aynı malesef.
  • cridor C kullanıcısına yanıt
    Tv'nin arkasında hdmi girişlerinin birinde pc veya dvi yazan bir yer var mı hemen üstünde falan. Lg'de hdmi seçenek menüsü gibi bişey var mı bilmiyorum ama samsungta böyle bir durum var. Hdmi ismini PC yapmayınca sığmayan ve kötü bir görüntü veriyor belki benzer bir durum olabilir yine de. Bir de resim çekip yollamanız mümkün mü
  • Aslında duble yapmadada sorun olmaması lazım. Duble yaptınızmı önceden, yapıyor musunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 11 Kasım 2013; 21:23:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır. HDMI ve RGB PC girişleri var sadece. Bir tanesine D-Smart bağlı, diğerine de diğer cihazları takmak için kurduğum. Önceki bilgisayarımla ve evdeki diğer notebooklarla bir sıkıntı oluşturmuyordu. İsim değiştirme gibi de bir seçenek yok. 2009'da aldığım bir TV bu. Yakında yeni bir LED TV alıp, eski olanı da kendi odama alıp MBP'yi sürekli ona bağlı olarak kullanmayı düşünüyordum. Bu da tüm planımı suya düşürüyor.

    Şimdi tekrar baktım. Dar tarama seçeneği ile ekrana oturtabiliyorum. En azından üstteki OSX barını görebiliyorum. Ama, tam olarak oturmuyor işte. Şöyle de bir saçmalık var; 1080i yapınca bir titreme var. 1080p yapınca da görüntü biraz daha bulanıklaşıyor. HDMI'ı taktığım anda iki ekranda da üstten ve alttan daralma oluyor.

    Duble yapsam da yapmasam da çözünürlük aynı. Değişmiyor. Renkler karanlık.
  • cridor C kullanıcısına yanıt
    macbooktaki ayarlarda 60hz NTSC gibi bir seçenek var mı ? varsa 50hz pal'e çevirip falan denedin mi
  • cridor C kullanıcısına yanıt
    Bazı insanlar 10.8.3 ile bu sorunun giderildiğini söylüyorlar. Hangi osx'in hangi sürümünü kullanıyorsun
  • jakida J kullanıcısına yanıt
    60 Hertz. Onunla oynamayı hiç denemedim.

    Benimki 10.9 Mavericks.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.