Şimdi Ara

RENAULT 21fan club 21ciler BURAYA!!!! efsane araç 21 optima-manager-concorde-turbo-quadra (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.097
Cevap
39
Favori
1.304.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dsc86

    selamlar arkadaşlar.......
    bu konun başlığını renault21 fun club olarak değiştirsek nasıl olur ....
    bence çok daha etkin bir forumumuz olur diye düşünüyorum........
    aslında forumdaki fun clublardan etkilendim diyebilirim ....
    nasıl sizcede uygun mu?

    Valla bende desteklerim, cunku forumdaki herkes 21 asigi ve cok samimi kisiler
  • Tomisus merhaba, dediklerin benim için hakikaten inanılmaz gibi , peki lpg yi nerede ve hagi marka taktırdın.Soğuk havada sabah çalıştırdığında otomatik jikle devrede oluyormu.
  • Recep 41 merhaba , daha ayrıntılı bilgi sahibi olduğunda bizede bilgi vermen iyi olur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Gakgunlu

    Recep 41 merhaba , daha ayrıntılı bilgi sahibi olduğunda bizede bilgi vermen iyi olur.

    merhaba.inşallah hayırlısıyla bi taktıralım.ustaylada enine boyuna konuşacağım.oparçanın ismi ne ne işe yarıyor olmazsa ne olur gibilerinden.sonrada burada yazacağım.
  • Alexair80 merhaba, cutoff özelliğinin çalışıp çalışmamasının rolanti düzenleyicisinin önünde bulunan vananın kısılması veya açılması ile bir ilgisi yok .Eğer aracında cutoff çalışmıyorsa (araç kompresörde iken yol bilgisayarının ekranında o.o gözükmüyorsa ) bu sıkıntı cutoff siviçinin kirlenmesi - bozulması yada aracın karbürötöründeki kelebeğin pozisyonunu ayarlayan vidanın sıkılmasından kaynaklanmaktadır.Hatırlarsan daha evvelki mesajlarımızda bu problemi concord ve pc data adlı arkadaşlarla foroğraflar üzerinden çözümlemiştik.
  • Bu bahsettiğimiz vananın kısılması ve hatta kapatılması soğuk havalarda otomatik jiklenin devre dışı kalmasına yol açıyor ancak araç ısınınca ki bu da 3-4 dakikayı geçmez durum normale dönüyor yani araç stop etmiyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dsc86

    selamlar arkadaşlar.......
    bu konun başlığını renault21 fun club olarak değiştirsek nasıl olur ....
    bence çok daha etkin bir forumumuz olur diye düşünüyorum........
    aslında forumdaki fun clublardan etkilendim diyebilirim ....
    nasıl sizcede uygun mu?



    Evet kardeş bende destekliyorum.Hatta sadece Renault 21 'le ilgili türkçe bir forum yokmu orada buluşalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertuana -- 11 Nisan 2007; 10:05:46 >
  • Tomisus merhaba , bizim sıkıntı olarak tabir ettiğimiz araçlarımızın sabahları çalışmaması değil. Bizim bahsettiğimiz aracımızı çalıştırdığımızda( ki en soğuk günlerde bile tek marşla çalışır) araç ısınana kadar (3-4 dakika) ayağımızı gaz pedalından çekemiyoruz çünkü motor hemen stop ediyor.

    Sen bu problemi yaşamıyormusun ?

    Bu arada benim araçda otomatik olarak herzaman benzinde çalışıp devir 2000 lere geldiğinde yine otomatik olarak gaza geçiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gakgunlu -- 11 Nisan 2007; 10:20:54 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ooo7

    slm renault 21 cıler
    bende de bır tane 94 model optıma var boyle bır sayfanın veya formun olması cok guzel benım cocuklar arabayı cok sevıyorlar arkası salon gıbı uzun yolda rahat rahat oynuyorlar ve bana arabayı sattırmıyorlar diyorum baska bır araba alalım klıma felan olsun bu amacla gıttı arabalar baktık begenmedıler yaa kız kardesımde honda accord var onu bıle begenmıyorlar cok dar sıkılıyoruz dıyıyorlar
    bırısı 10 bırısı 5 yasında sankı araba uzmanları
    ama acıkca soylemek gerekırse cok fazla bır ozellıgı yok arabamın hatta hıc yok ama su genıslıgı ve ferahlıgı varya ne dıyeyım cogu modele fark atar cocuklar bıle anlamıs daha ne soze gerek


    racın üzerine 2 ya da 3 ytk ekleyerek bir concorde alabilirsin. hem 5 cm daha geniş, hem de klima dahil bütün opiyonlar var.
  • Peki lpg yi ve nereye taktırdın belki senin taktırdığın yer benim bu sıkıntıma yardımcı olur.
  • slm
    ah ah ahh nerede oyle bakımlı bır concord bulsam hemen alacagım benım optıma makam aracıydı temızdı bakımlıydı nedenı bılınmez ama bız mıllet olarak arabamıza pek bakmıyoruz acıkcası bu nedenle temız concord cok baktım ama yok :(
    bu arada sunroof taktırsam guzel olurmu veya bır sorun cıkarmı sonradan takılan sunroof hakkında bılgı veren olursa sevınırım tesekkurler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ooo7

    slm
    ah ah ahh nerede oyle bakımlı bır concord bulsam hemen alacagım benım optıma makam aracıydı temızdı bakımlıydı nedenı bılınmez ama bız mıllet olarak arabamıza pek bakmıyoruz acıkcası bu nedenle temız concord cok baktım ama yok :(
    bu arada sunroof taktırsam guzel olurmu veya bır sorun cıkarmı sonradan takılan sunroof hakkında bılgı veren olursa sevınırım tesekkurler

    ...Arabam.com danismana sormuslar;
    Size sorum sonradan yapılan sunroof uygulamaları ile ilgili. Bu sistemler, uygulamada aracın tavanından bir parçanın yerinden çıkmasını gerektiriyor. Acaba kesme işlemi sonrasında, otomobilin sağlamlığı ve de genel karoser rijitliği ne şekilde etkileniyor? Eğer bu uygulama güvenilirse, tavsiye edebileceğiniz bir üretici var mı?
    10.11.2006


    cevap;
    Orijinal fabrika üretiminde montajlı olan sunrooflu araçların tavan sunroof bölgelerinde sağlamlığını artırıcı, esnemesini engelleyen ve emniyet unsurlarını sağlayan takviyeli ek parçalar vardır. Sonradan yapılan uygulamalarda ise kesilen parçanın, esnemeleri engelleyen gücü ve koruma unsurları da azalmaktadır. Bu nedenle ben, güvenlik açısından, sonradan yapılan uygulamalara karşıyım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tafu -- 11 Nisan 2007; 14:41:14 >




  • işin aslı bende aynı düşünüyorum. sonradan su damlatması benzeri birçok sorun çıkabiliyor. sonuçta bu araçların Türkiyeye gelen versiyonlarında hiç sunroof olmadı. bence de aracın orijinalliğini bozmayalım. nede olsa bu araçlar Tofaş kuş serisi değil.
  • arkadaşlar ben tamamen hasta bir renocuyum toros um vardı maddi sorunlardan dolayı satmak zorunda kaldım (çok yavaş giderdim) ama şunu da itiraf edeyim bir gün param olursa inşaallah concorde almayı hayal ediyorum hatta fazla param olursa inşaallah concorde 21 turbo hayalim var olursa bir gün bende sizin forumda olmayı isterim

    saygılar sevgiler tüm R21 ci arkadaşlara
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TOROS_CLK_500_SEL

    arkadaşlar ben tamamen hasta bir renocuyum toros um vardı maddi sorunlardan dolayı satmak zorunda kaldım (çok yavaş giderdim) ama şunu da itiraf edeyim bir gün param olursa inşaallah concorde almayı hayal ediyorum hatta fazla param olursa inşaallah concorde 21 turbo hayalim var olursa bir gün bende sizin forumda olmayı isterim

    saygılar sevgiler tüm R21 ci arkadaşlara


    hoşgeldin inşallah birgün sende temiz birtane bulursun.
  • 007 merhaba; şimdi sunroof ile ilgili mejajını okurken daha evvel kullandığım araçdaki sonradan takılma sun roof aklıma geldi. Tam otomatik bir kaç açılma pozisyonu olan hakikaten muhteşem bir şeydi , zira bendede sendeki gibi iki afacan var ve yazın sıcaklarda yada aracın içindeki hava bozulduğunda imdadıma hızır gibi yetişmişti.Hem aracın yakıtını artırmıyordu hemde çok kullanışlı idi. Tabi birçok kişinin dünyasında nedense herşeyin orjinali makbul olduğu için ilkbaşlarda bende tedirgin oldum yok aracın güvenliği bozulur yok arac su alır vs. Onun için biraz araştırma yaptım daha evvel de ağabeyimin aracına taktırmıştık o günleride hatırladığımda emin ellerde kaliteli kendini kanıtlamış bir marka sunroof olduğu sürece denilenin aksine okadarda güvenliksiz bir sistem olmadığı kanaati oluşmuştu bende.

    Benim bu hususda sana tavsiyem ise;

    1-Zannederim aracın optima , Bu araca nekadar süre binmeyi düşünüyorsun çünkü bildiğim kadarı ile iyi bir sunroof sistemi yaklaşık 1000 ytl belki biraz daha fazla, dolayısıyla yarın birgün satmayı düşünüyorsan hiç değmez.

    2-Eğerki değecek kadar bir süre aracına binmeyi düşünüyorsan kaliteli bir marka-sunroof ve tecrübeli bir firma bulmalısın.

    3- Yok eğer hem uzun süre binmeyi ve sun roof u düşünmüyorsan .Sana tavsiyem CONCORDE almandır . Burada sorun ise dediğin gibi temiz bir araç bulman.

    Bu düşünce-tavsiyelerimden sonra bir iki laf daha söylemek isterim.

    Sorun aracın orjinalliğini bozmak yada bozmamak olmamalı , sorun aracı güvenli bir şekilde konforlu hale getirmek olmalı.En nihayetinde 10 kusür sene yaşlarında , ortalama fiyatları 5000-8000 ytl arasında olan araçlar , neden biraz daha keyifli hale getirmeyelimki.Zira tüm dünyada bu iş ciddi bir sektör haline gelmiştir.Bence amaç bu sektörde kendini kanıtlamış güvenlik sorunlarını makul ölçülerde gidermiş bir marka ve tecrübeli-deneyimli bir firma aracılığı ile sunroof u monte ettirmektir. Sizin rahatınız ve aracınızın daha bakımlı ve temiz olmasının yanında orjinallik nedirki. Evet aracınız orjinal olabilir ama tabiri caizse bu durum , dışı insanları içi sizi yakar (özellikle yazın artı birde afacanlar) sözüyle özdeştir.Onun için bence bir araştırın gidin kendi gözlerinizle görün güvenlik için ne yapıyorlar, yalıtım için ne yapıyorlar .Eğer içinize sinmezse de dediğim gibi bir Concorde alın afacanlarla keyifle binin. İyi akşamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gakgunlu -- 11 Nisan 2007; 19:19:41 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: tomisus


    quote:

    Orjinalden alıntı: Gakgunlu

    Peki lpg yi ve nereye taktırdın belki senin taktırdığın yer benim bu sıkıntıma yardımcı olur.


    burdur sanayisinde BMC yedek parça dükkanının karşısında "şahin elektrik" olması lazım yanlış hatırlamıyorsam,ustanın ismi abdullah,genç bir oğlan ,bildiğim kadarıyla ilk renault concorde dönüşümünü benim araçta yaptı,bu konudaki tecrübesi konusunda da fazla bilgim yok açıkcası.hatta dönüşüm yapıldıktan sonra kendiside aracın performansı konusunda şaşırdığını,bu kadar iyi bir performans vereceğini tahmin etmediğini ifade etmişti.genede uğramayı düşünebilrsin,belki senin sıkıntın konusunda yardımcı olabilir.

    Malesef ben Ankaradayım .Bu ustanın telefonu varmı?




  • Alexair80 merhaba, tam benim yaşadığım sorunları yaşıyorsun, ben aracı stop etmeyecek şekilde siviçe müdahale ettim.Vanayıda lpg nin çalışmasını bozmayacak kadar açtım.Burda mühim olan benzinde iken cutoff un çalışması , diğer arkadaşların söylediğine göre zaten lpg de çalışması mümkün değilmiş.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tomisus

    bu arada CNCRD arkadaşımız uzun zamandır forumda yok, yoğun bir zamanı,foruma bakmaya fırsatı olmuyor herhalde..


    benden çok yaşayacaksın ben de aynısını diyecektim
  • öğretmenliktendir.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.