Şimdi Ara

Redmi uyardı: Sıvı ekran koruyucuları kullanmayın!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Redmi uyardı: Sıvı ekran koruyucuları kullanmayın!
    Sıvı UV ekran koruyucular, özelikle kavisli ekrana sahip telefonlar için popüler bir seçenek olsa da Redmi, bu ekran koruyucuların risk oluşturduğuna dikkat çekiyor.



    Ayrıca Bkz.Apple uyardı: “iPhone'unuzu pirinç dolu bir torbaya koymayın”



    Cihaza zarar verebilir ve garantisini devre dışı bırakabilir



    Redmi, bu ekran koruyucularda kullanılan sıvı yapıştırıcının düğmeler, şarj bağlantı noktası, hoparlör delikleri gibi hassas alanlara sızarak cihazın beklenmedik şekilde yeniden başlatılması, düğmenin arızalanması ve hatta kasanın hasar görmesi gibi sorunlara neden olabileceğini söylüyor. Daha da önemlisi bu tür ekran koruyucu kullanmanın cihazın garantisini geçersiz bırakabileceğine dikkat çekiyor. Yani ekran koruyucunun uygulanması sırasında oluşacak hasar garanti kapsamı dışında değerlendiriliyor. Deneyimli kullanıcılar sıvı ekran koruyucuları başarılı bir şekilde uygulayabilse de yanlış uygulanmasına ilişkin risk önemli.






    Redmi, sıvı girişi riski olmadan koruma sağlayan temperli ve tempersiz cam gibi geleneksel ekran koruyucuların tercih edilebileceğini söylüyor.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2024/02/25/redmi-warns-liquid-uv-screen-protectors-could-damage-your-phone-and-void-warranty/







  • Uyarıda bulunacağınıza 3-5 sent maliyetten kaçmasanız da telefonlar fabrika çıkışlı ekran koruyuculu gelse nasıl olur?
    Çok gerekiyorsa o 3-5 senti de telefonun parasına ekleyin, eminim birçok kullanıcı memnun olacaktır.

  • Lomax. kullanıcısına yanıt

    Redmi ve poco çoğu modelde fabrikasyon ekran koruyucu monte edilip geliyor zaten?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lomax. kullanıcısına yanıt

    Merhaba telefon yada başka bir ürün bozulması firmaların işine geliyor en son erdi özüağ videosunda izlemiştim lian li markası di galiba tam emin değilim en çok parayı aksesuar ve yedek parçalardan kazanıyormuş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10.000 kişide bir yaşanır bu olay sorun yok arkadaşlar büyük problem oluştursaydı haberimiz olurdu. Allah bilir son 5 senede 10 15 kişinin başına gelmiş bi şekilde tespit edip haber etmişler işte. Kafaya takmayın yani.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ne kasa ne cam koruyucu kullanmıyorum. Bunlara harcadığınız parayla ekranı kasayı komple değiştirirsiniz

  • h0ja H kullanıcısına yanıt

    Ekran koruyucu ve kılıfa vereceğin max. 500 tl. Ekranı, kasayı vs. bunun en az 10 katına değiştirirsin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Krone K kullanıcısına yanıt
    N11 de benim telin kasa ve ekranı 2000₺. Harcadığım kılıf ve özellikle cam filmi 700 harcamışımdır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Redmi note12 aldım içinden şeffaf kılıfı ve montajı yapılmış şekilde cam filmli şekilde çıktı kutusundan çok hoş oldu bnm için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • h0ja H kullanıcısına yanıt

    Genelleme yapıyorsunuz işte herkes sizin telden kullanmıyor Redmi uyardı: Sıvı ekran koruyucuları kullanmayın! 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kavisli telefonlarda ekran koruyucu işi genel olarak yaş, ya kavisleri tam kapatmıyor ya temperli cam bulamıyorsun, buldukların

    da sorunlu oluyor o bölgeye dokunmaları düzgün algılamıyor falan. Tasarım olarak güzellik katıyor orası doğru ama düzgün koruyucu

    bulmak sıkıntı oluyor.

  • Arkadaşlar sorunu bizzat yaşadım ve asla tavsiye etmiyorum. Yıllardır eğimli ekranlı Samsung cihazlarımda Uv sıvılı koruyucu kullanıyordum. S23U cihazıma son yaptığımda uygulama yaptıktan sonra telefonu yıkamayı unuttum ve ekran kasa arasında kalan sıvı sızıntı yaparak açma tuşunun içine girerek eritti. Su geçirmez membranı deldi. Kasa ekran arasındaki ekranın altındaki boyayı kaldırdı. Reddit forumlarına bakarsanız çok ciddi sıkıntı yaşayanlar var.

    Ekranı koruyayım derken cihazı kendi ellerimle mefta ettim. Düşüp kırılsa bu kadar zoruma gitmezdi.

    Ayrıca kavisli ekrandan nefret ediyorum.

  • Ekran koruyucu kullanarak telefonlarınızın parmak deneyimini rahat %70 falan baltalıyorsunuz. Bir işe de yaramıyorlar. Sadece Spigen rugged armor tarzı kılıflarla koruma yeterli.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TimFoster T kullanıcısına yanıt

    oppo vs bu tip telefonlar zaten ekran koruyuculu geliyor apple ürünleri ekran koruyucusuz geliyor onlar zaten elinden gelse ekranı da sen al diyecek:)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir1357 -- 28 Şubat 2024; 15:57:4 >
  • Kendim de uyguladığım için biliyorum. Bu işlemi uygulamadan önce gerekli önlemler alınması şart. Ahize, hoparlör, şarj/kulaklık girişi ve açık olabilecek durumdaki herhangi bir fiziksel boşluğu koruyucu bant ile kapatırsanız hiçbir sorun yaşanmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Ben her yeri kapatmama rağmen sorun yaşadım. Sebebi S23u da parmak izi sensörünün iyi çalışması için üzerine ağırlık koyuyorsun. Bundan sonra yanlardan sıvı sızmaya başlıyor. Bu sıvı da ekran kasa arasındaki boşlukta kalıp sonrasında sağa sola tekrar sızabiliyor. Geçen forumda başka birisinin komple ekranı pert oldu. Cihazın sıvı geçirme özelliğine ise ciddi zarar verdiğini düşünüyorum çünkü solvent madde. Bu arada ben şimdiye kadar en az 15 kere bu camı uygulamışımdır. Telefonu uygulama sonrası yıkamış olsam bu sıvı zarar veremeyecekti. Ama kesinlikle tavsiye etmem.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • T Square kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun hocam. Ben S22U ile sıradan film kullanıyorum da aslında hiçbirşey takmasan da çok birşey değişmiyor, ben S6 edge 7 sene kullandım hem de sadece arka kılıf ile ekrana birşey takmadım.

    Çizik falan birşey oluşmadı tabi cihazı dışarıda betona vs. düşürmedim. Tek sıkıntı büyük darbelerde çatlama ihtimali onun için de temperli cam harici kurtarmıyor.

    Samsung ultralarda kavisten vazgeçip plus model gibi oval köşeli düz ekran yapsa daha güzel olacak bence.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.