Şimdi Ara

Profile Super 7 Pompa ve Körük arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Sanırım 7 yıl önce alınan Profilo Super 7 CM103K0TR model çamaşır makinemizin pompası 2 gün önce arızalandı. Suyu boşaltmıyor. Servis gelip baktığında pompa içerisinden çorap çıktı buna da körüğün sebep olduğu söylendi, körük gevşediği için çamaşır pompaya kaçmış arıza yapmış dendi. Körük ve pompa değişimi için servis ücreti dahil 4400TL ücret istendi. Fiyat bana biraz yüksek geldiği için karar veremedim elimdeki arızalı makineyi ikinci elde satıp üzerine ekleyip sıfır bir cihaz almayı düşünüyorum fakat bu işlerden hiç anlamadığım için şuan bendeki cihazın muadili nedir bilemiyorum. Mesela aşağıda linkini attığım cihazlardan birini alsam benim şuan kullandığım ile arasındaki kalite farkı nasıldır hangisi daha iyidir. Hem bu kadar para verip hem de daha düşük kalitede,özellikte bir ürün almak istemiyorum, en azından şuan kullandığım ürüne denk bir ürünü ne kadara alabilirim? Beyaz eşya konusunda piyasayı pek takip edemediğim için şuan benim sahip olduğum ürünün muadillerinin sıfır fiyatı nedir bilemiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.


    DÜZENLEME: Ürünün modeline göre körük ve su boşaltım pompası fiyatlarına baktığımda maksimum 1000 Liraya ikisini de bulabiliyorum hatta 600-700TL'ye de bulunuyor fakat bunlar orijinal parçalar mı bilmiyorum. Acaba bu parçaları alıp kendim değiştirebilir miyim? Zor bir işlem midir?







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Queloon -- 15 Temmuz 2023; 21:43:40 >







  • 4400 tl aşırı fazla fiyat çekmişler.

    Körüğü tamircilerde arayarak bulabilirsin (çıkma) körük ile ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum (yırtık delik yoksa) çorap bir şekilde kaçmış olabilir, anormal bir şey değil. 7 yıl sonra pompa motorunun arıza vermesi de öyle çok anormal değil.

    Parça olarak alsan 1000-1500tl ye kendin de yapabilirsin (körük dahil) körükte dediğim sorunlar yoksa zaten değiştirme.

    sadece pompa en baba 500 tl tutar. Motor motordur. Hatta dediğim gibi tamircilere git çıkma olur ellerinde. Parasıyla al ya da parçacılarından al.

    makinen temizse 6-7k eder.


    Dedex55 Easy Tabii Ki Deyoutube
    Bu videomda çamaşır makinesi gider motoru nasıl sökülür sizlere gösterdim. Markaları farklı olsada sökme işlemi her çamaşır makinesi içim %80 oranında aynıdır diyebilirim. Sökme işlemini kendiniz yapacaksanız fotoğraf çekmeyi unutmayın çünkü çamaşır makinesini tekrar toplarken bu fotoğraflar parçaları yerine takmanızda size yardımcı olacaktır. Youtube kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim. #çamaşırmakinesi #sök #nasılsökülür
    https://www.youtube.com/watch?v=iwWsIoH4AX4&feature=youtu.be


    Dedex55 Easy Tabii Ki Deyoutube
    Çamaşır makinelerinin en sık arızalanan parçalarında birisi olan gider pompa motorunun sağlamlık testini yaptım. Arızalı olan motor pervanesi ya dönmez ya aşırı gürültülü çalışır ya da pervane dönüşü sıkıntılıdır. Bunun sonucu olarak çamaşır makinesi içinde su kalarak makinedeki çamaşırlar tam olarak kurumaz. Bazı durumlarda ise makine arıza vererek çalışmayı durdurabilir. Gider pompa motorları çamaşır ve bulaşık makinelerinde çok önemli fonksiyonlara sahip, makinenin kalbi sayılabilecek parçalardan birisidir. Umarım faydalı bir içerik olmuştur ve videomu beğenmişsinizdir. Beyaz eşya tamirciniz (çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve buzdolabı) ve küçük el aletleri tamirciniz olarak buradayım. Kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim. #nasılyapılır #test #motor
    https://www.youtube.com/watch?v=AnMXgu-MU0k&feature=youtu.be




  • Miyamoto Musashi kullanıcısına yanıt

    İlginiz için çok teşekkürler. İki tane buldum fakat aralarındaki fiyat farkı fazla bu fark neden oluşuyor bilginiz var mı acaba?



    www.n11.com
    Profilo Cm103k0tr Çamaşır Makinesi Boşaltma Pompası Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/profilo-cm103k0tr-camasir-makinesi-bosaltma-pompasi-38842500?magaza=servisevinde


    www.n11.com
    Profilo Cm103K0Tr Uyumlu Çamaşır Makinesi Pompa Motoru - 556544919 Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/profilo-cm103k0tr-uyumlu-camasir-makinesi-pompa-motoru-556544919-25669913?magaza=tozbitti




  • Queloon kullanıcısına yanıt

    Satıcılara sorun yani. İlk defa mı internetten bir şey alacaksınız?

    bazen dolandırıcı olur dolandırır, bazen aynı satıcı kime ne tutturursam diyerek bir ürüne 100 yazar diğerine 300 yazar.

    Ben nereden bileyim neden fark oluşmuş. Şunu al diyeyim sorumluluk alayım?

    Bakın altta ekran kartı fiyatları var. aynı marka model vs neyse. 13k fiyata satan da var 18k fiyata da. Kusura bakmayın size yardımcı olmak isterim ancak bu konuda değil.

    akakce.com
    Asus RX 6700 XT DUAL-RX6700XT-O12G 192 Bit GDDR6 12 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/ekran-karti/en-ucuz-asus-dual-rx6700xt-o12g-192-bit-gddr6-12-gb-fiyati,1622875840.html




  • Miyamoto Musashi kullanıcısına yanıt

    Alt tarafı fikriniz var mı diye sordum hocam herhangi bir sorumluluk alın vs demedim yani. Ne gerek var bu kadar gerginliğe anlamadım.

  • Bu kişi genel olarak bu şekilde konuşuyor size özel bir durum yok. Eger pompanin modeliyle arama yaparsaniz daha fazla sonuç alabilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ediyorum ilginiz icin. Orijinal olsun diye bir takintim yok yukarida linkini gonderdiklerimden ucuz olani aldim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Queloon kullanıcısına yanıt

    Hocam forumda elimden geldiğince insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum ve çok kişiye de yardımcı oldum. Size de yardımcı oldum fakat 2. mesajınız manasız geldi bana. Genelde lafımı sakınmam tabii ki saygı çerçevesinde. Yukarıdaki kenan denen şahıs gibi hakaret etmem. Sanki farklı bir cevap yazmış gibi aynı yazdığımı tekrarlamış. Benimle olan derdini çözemedim. Bırakacağım forumu ona kalsın, madem çok seviyor bu işleri ve benim iyi yapamadığımı düşünüyor. Alsın tepe tepe cevap yazsın.

    Ne kadar devam eder kaç kişiye yazar belli değil.

    Muhtemelen kendisi 70 lerine merdiven dayamış birisi. Huysuzluk var anlamadım ama neden? belki de rakip birisinin fakesi...

    kime ne?

    neyse durum bu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyamoto Musashi -- 21 Temmuz 2023; 21:42:4 >
  • Miyamoto Musashi kullanıcısına yanıt

    Aranızda herhangi bir hüsumet var mı bilemem beni de ilgilendirmez. Ama bana göre, bana verdiğiniz cevap aşırı tuhaf.


    "İlk defa mı internetten bir şey alacaksınız?"

    "Ben nereden bileyim neden fark oluşmuş. Şunu al diyeyim sorumluluk alayım?"


    Neredeyse her alışverişimi internetten yaparım hatta teknoloji, özellikle de bilgisayar teknolojileri konusuna hem piyasa hem de genel bilgi anlamında baya hakimim. "ben nereden bileyim" derken ben size illa bileceksiniz de demedim beyaz eşya konusunda bilgim "sıfır" olduğu için foruma yazdım zaten, fikir sordum. Nazik bir dille bilmiyorum dersiniz olur biter. Size bir şeyin sorumluluğunu da alın demedim anlamadığım bir şeyde yine fikir sordum. Ne Kenan bey'i tanırım ne de sizi. Ama şu cevabınızla, varsa eğer, bilginizle yardımcı olmaktansa ezme eğiliminde görünüyorsunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Queloon -- 21 Temmuz 2023; 22:20:57 >
  • Queloon kullanıcısına yanıt

    İnternetten sürekli alışveriş yapan birisi bu soruyu sormamalı. Bende sürekli alışveriş yapıyorum, bu cihazlardan bağımsız hiçbir şeyin fiyatı sabit değil. Saçma sapan. 100 diyen de var aynı ürüne 500 diyen de var. İnternetten alışveriş yapan birisiyseniz bunu bilirsiniz.

    Ben burada sorumluluk almamak için böyle cevap verdim ve evet haklısınız biraz sert olmuş olabilir.

    Diğer şahısla ilgili benim hiç sorunum yok. Yani tanımam etmem. Yolda görsem anlamam. Bir tane kötü laf, sataşma olmadı. Durup dururken taktı bana. Hemen hemen her yazdığımın altına gelir bu şekilde saldırgan yorumlar yazar. Bilmiyorum ve anlamıyorum nedir derdi. Enteresan yani. Bıkımıyorda.

    Neyse, uzatmaya gerek yok. İyi geceler. Kolaylıklar dilerim.

  • Miyamoto Musashi kullanıcısına yanıt

    Troll demek hakaretse evet hakaret ettim var mı ötesi?


    İsterseniz gerçek hayatta yüz yüze görüşelim bakalım kim genç kim ihtiyar. 

    Benim derdim mesajımda da açıkça belirttiğim üzere, sen ve senin gibi ilgi bağımlısı kişilerin sosyal medyada görünür olma uğruna bol keseden sallaması. Bunu ben defalarca her alakasız atladığın konuda belirttim.

    Güzelim forum senin gibiler yüzünden çöplük oldu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam sana bıraktım forumu. Tepe tepe kullan. Beni tanımıyorsun fakat hakkımda çok fikrin var.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.