Beyaz eşyaları 249 beyaz rötüş boyası ile boyayabiliyoruz. Inox meselesi ise tamamen farklı bir konu. Gri olanları soruyorlar. Bu konuda bilgi vermek istedim.
Zımpara ve astar atılmadan boya yapılmamalı
Boyanın marka ve ismi
Sanayide yaptırma anı
Inox boyanır mı?
Inox nasıl anlaşılır?
Bazı arızalar başıma gelmeden çözümlerini merak etmiyorum. Bu arıza masa üstü bilgisayarımda başıma gelince tüm çözüm yollarını deneyerek sorunu hallettim ve aynı sorunu yaşayan olursa diye video çekerek detaylı anlattım.
Bendeki sorunun sebebi statik elektrik çıktı ancak dediğim gibi yapabileceklerinizi bu videoda derledim ve güncel bir kaynak oldu.
Anakartta sorun varsa zaten çözüm yöntemleri işe yaramaz.
Elime geçen bir kaç miele çamaşır makinesi modelini inceledim ve bir tanesini de komple sökerek inceledim.
Böyle bir video çıktı ortaya.
Detay detay iyi yönlerinden bahsettim ve kötü yönlerinden de. Objektif olmaya çalıştım.
Videoda da belirttiğim gibi ben almam yani pahalı olmasından dolayı. Markanın kalitesi belli ancak bu kadar para vereceğim bir makine değil.
Sizin için durum nedir merak ediyorum.
Aklıma yeni şeyler geldiği için bir kaç şey ekleyeceğim.
Tüm şirketlerin amacı kar elde etmektir. Bu sayede ayakta dururlar ve var olurlar. Bunu herkes bilir. Eskiden kıt kaynaklar için daha çok duyarlı olan firmalar günümüzde daha çok kar elde etmek için uzun ömürlü cihazlar yapmıyorlar. Planlı eskitme ve başka yöntemlerle bunu başarıyorlar.
Mesela tüm çamaşır makinelerinde rulmanlar bulunur ve tambur bu rulmanların içerisinde döner. Kötü bir kullanıcı 5 yıl içerisinde rulmanları dağıtabilir, ortalama bir kullanıcı ise 7-10 yıl içerisinde rulman arızası ile karşılaşır.
En çok rulman arızası görülür (tamirciler arasında) 1 ayda 20'den fazla çamaşır makinesi kazanı keserek rulman değiştirdiğimi bilirim.
Çeşitli sorunları oluyor. Mesela keçeden su alır, rulman kendi içinde de dağılabilir.
Videomda da bahsettim 1000 devirden sonra eklenen devirler tamamen cihazların rulmanları erken arıza versin diye eklenmiştir. Bu cihazı 1600 devirde çalıştırdım inanılmaz bir güç. Bu güce ve dönme hızından dolayı rulmanlar kısa sürede arızalanacaktır. Aklı ya da zekası olan her insan bunu anlar. Sürtünme denen bir şey var ve sıcaklığın etkileri.
Farklı devir seçeneklerinin olması güzel bir şey fakat bir makine çok yüksek devirlerde sıkma yapıyor diye tercih edilmemeli. Fizikten anlamayan, fanatik, gerilim bağımlısı ve sadece kötü fikirler üretebilen insanları dinlemeyin.
Tekrar söylüyorum, arabalar da da bu böyledir, motorlarda da . Rulmanlar için yağ kullanılır ve hatta motosikletlerin rulmanlı kısımları sürekli yağlanır.
Çamaşır makinelerinde ise yüke bindiklerinde rulmanlar savunmasızdır. Sadece kendi sözlerini dinleyen, karşı fikirlere tahammülü olmayan, empati duygusu eksik ve narsist insanlardan uzak durun. Bunlarla konuşarak iletişim kuramazsınız.
Tambur mil demiri kırık çamaşır makinesi demirini tekrar sıfırdan imal etmek gibi bir çılgınlığa giriştim ve başarılı oldum. Tambur spider parçasını nasıl ölçerek hangi aşamalar sonucunda imal ettiğimi bir video çekerek anlattım.
Bu konuda kaynak arayanlara umarım faydalı olur.
Çok uğraştırdı.
Bu işlem için iyi bir tornacı ve kaynakçı bulmanız lazım.
Sabır lazım.
Motivasyon lazım.
Güç lazım.
Alet edevat lazım,
ve bol bol zaman lazım.
Videoyu neredeyse 8x hızlandırdım ve buna rağmen 33 dakikalık bir toplama ve restorasyon videosu oldu. İnsanı üzen şey ise; bu kadar emeğin boşa gidecek olması çünkü bu tarz videolar ve kanallar pek ilgi görmez. Nelerin ilgi gördüğünü ise biliyoruz.
Ahlaksızlık maalesef
Tüm yapım aşamaları videom
Bilgisayar fanları çalışıyor, ışıklar açık, klayve ve fare çalışmıyor, ekranda no signal yazısı var yani ekrana görüntü gelmiyor arızası bir iki gün önce başıma geldi. Bir çok şey okudum fakat hiçbirisi çözüm olmadığı gibi kimse de net olarak sorunun sebebini bulamamış. Bu konuda bir video çektim ki aynı sorunu yaşayanlar için güzel bir kaynak olsun. Yaz günlerinde bunun neden başlarına geldiğini ve nasıl çözebileceklerini bilsinler.
Başıma gelene kadar pek önemsemediğim bir konuydu. 2-3 gün uğraşınca sorunu çözdüm.
Meselenin en büyük sebebi statik elektrik. Genelde kullanıcılar temizlik ve bakım işlemi yaptıktan sonra bu sorunu yaşıyorlar. Bu da zaten statik elektrik olayını da doğruluyor. Nadiren de olsa ilk toplama esnasında da oluyor, Burada 2 sebep ortaya çıkıyor. 1 yanlış bağlantı ve toplama 2 statik elektrik.
Anakart, ekran kartı ya da psu arızazı da olabilir ancak videoda anlattığım kontrollerden sonra arıza varsa bundan kişi emin olur. Boş yere vaktini harcamaz.
Emeğe saygı. Konuyu öne çıkarırsanız sevinirim.
1,5 hıza alarak izlerseniz daha az zamanınız gider.
Hurdacıların kabusu
Hurdacılar da kabus görüyormuş. Duyda inanma. Burada mesele çok iyi özetlenmiş.
ALüminyumun kilosu 75tl
bakırın kilosu 310tl
hurda bakır ve alüminyum.
Videoyu çekerken Miele çamaşır makinesi sökme işlemini videoya alan ve yayınlayan ilk kişinin ben olduğumu bilmiyordum. YouTube'da arana yapınca başka video göremedim.
Spider/üçgen demir/ şaft ya da artık ne ise oraya gelene kadar cihazdan kalite akıyor demiştim. Araştırmalarım sonucunda illa ki bir yerde bir kusur bıraktıklarını öğrendim. Sanırım 1998 ve 2000 başlarına kadar üretilen cihazlarında da bu şaftı kusurlu yapmışlar.
Daha önceki 30 yıllık miele kazan üçgen demirleri kendilerinden sonra üretilenlere uyuyor ve hala sağlamlarken, bu serilerin 2-5 yıl içinde kırılıyor.
Aklınızda olsun sarı sitede kazan dönmüyor denilerek ilana konulan ürün varsa almayın. Sorunu zaten kazan ve piyasada bulamazsınız.
Ben hala umudumu yitirmedim. Büyük bir şehre giderek döküm işlemi yaptırabilirim. Bakalım...
50cc motor 1lt benzinle 23km gidiyor
100cc yapılmış bir motor. Rolanti ayarını yaptım biraz yakıt tüketimi düştü. Varyatör bakımını yaptım, yağını değiştirdim. Bu seviyelerde yakıyor. Sizce de yüksek değil mi? Karbüratörü söküp temizleyesim var.
Neden çok yakıyor bu motor?
Arora 50dazzle modeli. Dediğim gibi 100cc yapılmış.
600km iken satın aldım. Çekişinde ve gidişinde sorun yok.
Zarfı yalamayın
Bu sene de hatırlatmamızı yapalım
Meslek: Özel
İlgi Alanları: YOUTUBE
Öldürmek için bir lider olarak affetmeyi aklından tamamen çıkarmalısın. |
Son Giriş: 8 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7.721
İkinci El Bölümü Mesajları: 63
Konularının görüntülenme sayısı: 184.555 (Bu ay: 2.598)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.419 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic