Videoyu çekerken Miele çamaşır makinesi sökme işlemini videoya alan ve yayınlayan ilk kişinin ben olduğumu bilmiyordum. YouTube'da arana yapınca başka video göremedim. Spider/üçgen demir/ şaft ya da artık ne ise oraya gelene kadar cihazdan kalite akıyor demiştim. Araştırmalarım sonucunda illa ki bir yerde bir kusur bıraktıklarını öğrendim. Sanırım 1998 ve 2000 başlarına kadar üretilen cihazlarında da bu şaftı kusurlu yapmışlar. Daha önceki 30 yıllık miele kazan üçgen demirleri kendilerinden sonra üretilenlere uyuyor ve hala sağlamlarken, bu serilerin 2-5 yıl içinde kırılıyor. Aklınızda olsun sarı sitede kazan dönmüyor denilerek ilana konulan ürün varsa almayın. Sorunu zaten kazan ve piyasada bulamazsınız. Dedex55 Easy Tabii Ki Deyoutube Bu videomda miele çamaşır makinesi nasıl sökülür? Rulmanlarına nasıl ulaşılır? amörtisörler nasıl sökülür? Kart ve deterjan kutusu nasıl sökülür? Tambur nasıl çıkarılır? Kilit, denge taşı ve gider pompa motoru nasıl sökülür?Kısaca miele çamaşır makinesini en ufak parçasına kadar söktük.
36gb (1080p) video çektim ve video 15 dakika 36 saniye olsa da toplam sökme süresi aralıksız çalışma olarak 2 saat 30 dakika sürdü.
Sonradan farkettim ki bu markayı Türkiye'de söken ilk kişiyim.
Çamaşır makineleri, bulaşık makineleri ve buzdolaplarıyla ilgili tüm sorunlara ve sorulara cevap niteliğinde videolar çekerek tamamladım. Buzdolaplarıyla da ilgili sorunlara çözüm niteliğinde videolar çektim. Kanalımda bir videoyu arıyorsanız Youtube arama kısmına "Dedex55 soru (sorunuzu)" yazarak arama yapmanız yeterli.
Kanalıma abone olarak destek verirseniz sevinirim.
#keşfet
#çamaşırmakinesi
#miele
#nasılyapılır
#siziniçin
#sökme
#tamirat https://www.youtube.com/watch?si=03qbotsyqyZSsD68&v=OK444GGnQ1g&feature=youtu.beBen hala umudumu yitirmedim. Büyük bir şehre giderek döküm işlemi yaptırabilirim. Bakalım... |
Miele çamaşır makinesinini Türkiye'deki ilk sökme videosu
-
-
Hocam sanki bu durum elektriksel bir problemden kaynaklanıyor olabilir mi acaba? Problem olmayan kısımlar malum kısımlar. Problem olan kısımları ise makinenin şasesine yani iskeletine bağlı kesitler olarak gördüm ben. Bu kesimlerin doğrudan topraklamaya bağlı olması lazım.
Çok katlı binalarda statik yük ile beraber elektriksel yükte tasarım açısından dikkate alınması gereken bir öğe olabilir mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 5 Mayıs 2024; 18:29:43 > -
Hocam, makinenin deterjan kutusu motoru arızalanmış. Sökünce farkettim. Deterjan kutusunun kenarlarında deterjan kalıntıları vardı. Bunlarda zaman içerisinde birikmiş. Pas oluşumu deterjan kutusu çevresinde yoğun. Makine çok kötü kullanılmış. Deterjan kutusu motoru arızalanınca da vermiş suyu dışarı. Muhtemelen çok fazla deterjan kullanılmasına bağlı olarak gelişen aşırı köpük yüzünden olmuş. Karta kadar ulaşmaması da büyük şans.
Makineyi komple temizledim. Astar ve boya attım. Üçgen demiri de ayarlarsam çalıştıracağım. Buraya eklerim videosunu.
-
E iyide elektriksel bir problem ile alakalı olabilir mi sizce? Paslanan parçalar galvaniz olarak gözüküyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 5 Mayıs 2024; 23:23:27 > -
Sanırım 2. defa yazacağım
Deterjan kutusu motoru bozulmuş ve deterjan kutusundan hep su kaçağı var hem fazla deterjan yüzünden köpük taşması olmuş. Elektriksel bir problem gözükmüyor. Makineyi kazanı kırıkken çalıştırdım. Sıkıntısı sadece kazan şaftının kırılması... Tabii deterjan kutusunda oluşan arıza, köpük ve kaçağı saymazsak...
Bu makinede elektriksel bir problem, kaçak, topraklama eksikliği falan yok. Bizzat kendim söktüm.
Umarım tekrar yazmazsınız aynı şeyi.
Direkt kendi söktüğüm makineden bahsediyorum
-
Hocam makineyi sormadım, kullanılan dairede acaba elektrik tesisatında sıkıntı var mı diye sordum. Bu üç ayak sıkıntısını sayenizde mielede 2. Kez gördüm. Biri 6 senelik makine, sikayetvar.com da videosu var. Daha önce paylaşmıştım. Forumda birde vestelde gördüm. İkiside hidroliz olmuş gibiydi. O sebeple sordum. Basit bir 3 ayak dökümünün miele gibi bir makinede bu şekilde parçalanması bana pek mantıklı gelmiyor açıkcası. Resmen döküm reaksiyona girmiş. O sebeple sordum kullanıkan yerde toprak yada kaçak varmı diye. Toprak ölçümü yapıldı mı diye. Kaçak akım rölesi var mı misal diye vs. Makine deterjan kabı kısmı ayrı hikaye, o kısım zaten dikkatsiz kullanımla beraber ömrünü çoktan tamamlamış, o kısım zaten belli dediğiniz gibi. Dairede tesisatta topraklamada problem yoksa, sonuç gerçekten ilginç. -
Bu konuyu derinlemesine araştırdım. Yüzlerce video izledim ve yazı okudum. Binlerce şikayet. Miele bu makinelerin kazan örümceğini bilerek hatalı üretmiş. Daha fazla dayanmaması planlarını suya düşürmüş. Sanırım 10 yıl dayanmasını bekliyordu fakat 2-5 yılda korozyon oluyor.
Neden mi? Alüminyum ve çinko miktarı, aşırı detaylı ve delikli yapısı, alt kısmında boşluk bırakmaması sonucu o bölgede kalıntıya yol açması ve bu kalıntının çürümeye yol açması vesaire...
Bu cihazlar vida kısımlarından kırılmıyor. Kırıldıkları yer her zaman aynı. Her şeyi geçtim 1998 öncesi (sanırım) üretilen miele kazanlarının örümcekleri direkt uyuyor. Aşağıdaki görselden durumu daha iyi anlarsınız. Sağdaki örümcekle değiştiriliyor çünkü aradan 30 yıl geçmiş hala sağlam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyamoto Musashi -- 11 Mayıs 2024; 8:24:42 >
-
@onatba Sizin videosunu attığınız makinenin rulmanları sorunlu. Miele bu sorunu bir sonraki makinelerinde düzeltiyor.
Rulman arızası ise her makinede bir zaman sonra olan bir sorun.
Ben mesaj yazana kadar sanırım yorumunuz silinmiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyamoto Musashi -- 12 Mayıs 2024; 18:55:23 > -
Siz bir süre cevap vermeyince yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemesi için yorumu sildim hocam. Zamak döküm yerine attığınız fotodaki çelik kazan destekleri, yt kanallarında da sıklıkla paylaşılmış olması sebebiyle sormuştum. Görseldeki alüminyum alaşımın(zamak) kısa zamanda çürüdüğünü söylemiştiniz. 98 öncesi makinelerde çelik 3 kollu destek parçasından bahsettiğiniz için yenilerini merak ettim.
Yenilerinde sorun çözülmüştür diye umuyorum. -
Yok hocam merak etmeyin yanlış anlamadım. Ben geç yazdım çünkü sizin gibi düşündüm yanlış anlar mı dedim...
Bu meseleden miele sıkıntı yaşayınca ve kendi kazdıkları kuyuda olunca durumu hemen düzeltiyorlar hatta sitelerinde kocaman şaft fotosu var şaka gibi...
Firmaların çoğunun kafası aynı.
Geçen bir vestel makine geldi. Genelde vestel çamaşır makineleri pek arızalanmaz. Ben markayı sevmem bu ayrı mesele ama çamaşır makineleri gelmeyince dikkatimi çekti.
bir anda vestel yığılması oldu. Sanırım 3-5 yıllık makineler. Rulman dağıtmış. Servisle görüştüm. Kazan komple değişiyormuş çünkü rulman tutmuyor.
Kasayı incele dedi.
Kasa yok ki, kasa kağıt. bildiğin kağıt. Metali ince kullanmışlar o dönem. Makine arızalansın, garanti bitene kadar çalışsın. Sonra yenisini alsınlar...
3 harfli marketler gibi danışıklı dövüş bile olabilir.
Dolayısıyla rulman taksan da mil mi eğiliyor? tambur mu eğiliyor? tutmuyor. Neyse hikaye bitmiyor. Makineler erken arızalanınca ve komple tambur değişince üretici sanırım panikliyor çünkü zarar ediyor ve modeli değiştiriyor. Daha kalın makinelere tekrar dönüyorlar.
Böyle ufak işleri hemen hemen her marka yapıyor.
Hotpoint mesela
6 ay rulman ömürlü makineler çıkardı. Sonra düzeltti. Sonra çekildi.
Burada makine öneriyorlar ya, şu iyi bu iyi. O kadar saçma ki, bütün makinelere bakmış ve kullanmış olmak lazım bir modeli diğerlerinden üstün tutmak için.
-
Simdiki yeni makinelerinde nasil durum , hala aynimi
Açıkçası Bosch WGB254A0TR makıneyı begendım fakat bu kadar çıkınca da mıele mı alsam demedı demıyorum
Bosch WGB254A0TR vs mıele wei885 wcs 125 gala edition arasında çok fark varmıdır ? yıkama performansı olarak ,ve sessızlık vs ? kafam dakı soru bu bosch da alman üretımı . oldukça fonksıyonel
mıele de aynı ama bu üst düzey bosch la arasında yınede yıkama performansı farkı olur mu ?
ayrıca bu model bosch un kalıtesı nasıldır , kullanan varmı
önerınız ne olur ? mantıklı olan nedır ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 15 Temmuz 2024; 20:32:16 > -
Hocam yıkama performansı makineden daha çok kullanıdığınız suya, suyun sıcaklığına ve deterjana bağlıdır. En dandik makinede de yüksek sıcaklık ve iyi deterjanla benzer sonucu alırsınız. Yıkama açısından altusun mieleden yada regalin siemensden pek farkı olmaz.
Pahalı makinelerin olayı genelde yapısal olarak daha sağlam olmaları, karşı sıkma ağırlıklarının daha ağır ve dengeli olmaları, durulama gibi bazı algoritmalarının daha dengeli sıkma işlemi gerçekleştirmelerine olanak tanıması, daha karizmatik olmaları, daha kaliteli hissettirmeleri ve daha az arıza yaptıklarını iddia etmeleri.
Çamaşır makinesinin tek olayı, kazana su alıp ısıtıp çamaşırları çevirmesi. Sonrada durulayıp, yüksek devirde sıkması. Hepsi hemen hemen aynı işi aynı şekilde yapar.
Mielenin olayı, hesapta 20 yıl ömrü olan makineler satması.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 18 Temmuz 2024; 17:15:29 > -
Peki sorumu soyle sorayim ozaman
Bosch son model dijital ekranli. Bosch WGB254A0TR model bosch almak mi 45 bine
Veya .Miele wei885 wcs 125 gala edition twindos lu bir makine mi almak dogru olur ?
Yani ikiside alman uretim ama biri miele biri bosch. ,sizce ne yapmak dogru olur,
Uzun ömurluluk ve yikama performansi olarak kalitesi olarak ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 19 Temmuz 2024; 13:28:19 > -
Hocam yıkama performansı konusunundan bahsettim size.
Uzun ömürlülük konusunda normalde miele derdim ancak yukarıda paylaşılan konu sebebiyle iki makine içinde pek yorum yapamıyorum. Evsel makinelerin detaylarını malesef firmalar paylaşmıyor. -
bende siemens WG54B2AXTR alıcaktım acaba miele mi alsam diyordum napsam bilemiyorum. evlenirken almışken en iyisi olsun ömrü uzun olsun birazda tipi güzel gozuksun yeni evli evine güzel şık olsun ama bu konudan sonra yorumlarınızdan sonra acaba isme para vererek hatamı yapıyoruz? 30-40güne bütün beyaz eşyaları alıcam hepsini siemensten seçtim. napsam bilemedim elektronik işi cok şans işide olabiliyor.fiyat bandım 40-65k lara kadar çıkabilirim öneride bulunmak isterseniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebbx41 -- 20 Temmuz 2024; 14:7:57 > -
Hocam bende 1-2 ay öncesine kadar imkan varsa miele derdim. Ancak bu kazan işi sebebiyle yorum yapamıyorum. Malesef eskisi gibi 10-20 yıl baş ağrıtmadan çalışacak ev tipi makine piyasada pek kalmadı sanırım. Daha profesyonel makineler var, ancak onlarda neredeyse araba parası. Üstelik çok ağırlar. Mielenin 240v profesyonel makineleri var ancak onlarda 4000euro civarı sanırım.
Şikayetvarda ev tipi bir mielenin kazan söküm videosu var servisin çektiği. Bulursam paylaşırım.
Gene şu kazan 3 kollu spider derdi olmasa, yapısal olarak en sağlam makine miele gibi duruyor. 98kg ağırlığı. Bosch 86kg dı sanırım oda fena durmuyor.
Bkz.
Buda pro makine 240v.www.miele.com.trMiele PWM 509 [EL DP DD] Profesyonel çamaşır makinesi, elektrik ısıtmalı, tahliye pompalı , Toz boya kaplı, demir grisihttps://www.miele.com.tr/p/pwm-509-el-dp-dd-12004780-pp
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 20 Temmuz 2024; 14:30:57 >
-
demek istediğiniz anladım hocam. markaya para vermek şu zamanda yapılacak bir hareket değil. sürekli tüketim firmalar sirkülasyon olsun derdinde. peki soruyu şu şekilde yönelteyim arçelik - bosch/siemens bu markaların aynı kilo devir litre kapasite özellik detaylıca bir model üzerinden aynı segment ürünlerini karşılaştırdım.total miktar siemens 163k bosch 160k arçelik ise 150k tuttu. hatta sanisanitimine aynılar model tip tuş takımları bile neredeyse aynı konumda :) aralarında bu kadar fark olmayınca insan ister istemez almana yöneliyor fakat şunuda düşünmedim değil servis ağı ve yedek parça sebebiyle arçelikte tercih edebilir mi ? deneyimleriniz araştırmalarınız okuduklarınız konusunda bir yönlendirme yapıcak olsanız yerli mi ithal konusundaki cevabınız ne olurdu ?
-
Hocam alırken siemens-bosch olsun istiyor insan. Ancak arıza yapınca bu sefer ne anlamı kaldı, altus alsaymış diyorsunuz. Arçelikte 150 az değil hiç.
Ben olsam gene herhalde siemens alırdım. Sonra arıza yaparsa da söylenir dururdum.
Yani birde biraz gerçekten şans işi bu durum. Siemens buzdolabından dert yanıyordu birisi, kamyon gibi ses yapıyormuş. Değişimi zor kabul ettirmişler.
Birçok marka, buz dolaplarında bakır boru yerine aluminyum boru kullanılıyor artık. O sebeple bir süre sonra gaz kaçırma durumları olabiliyor.
Çamaşır makinelerinin genelinde dengesizlik, rulman ve kazan derdi var paylaştığım üzere.
Bulaşık makinesinde BSH da su kaçırma sorunu vardı, e09 hatası diye aratınca çıkıyor. Alt küvet contasından ve su cebinden su kaçırabiliyor. Çözmüşlerdir yenilerinde diye tahmin ediyorum.
Yani aldım unuttum olayı pek yok artık.
Ancak genel olarak buzdolabı siemens öneririm, sanırım panasonic kompresör kullanıyor.
Bulaşık arçelik olabilir, bendeki 6-7 senedir sağlam çalışıyor.
Gardrop tipi buzdolabı önermem, çok sorunlular.
Çamaşır/kurutma Profiloda alsanız olur sonuçta BSH üretimi, aynı fabrikanın ürünü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 20 Temmuz 2024; 14:50:41 >
-
değerli cevaplarınız için tesekkur ederim önerilerinizi değerlendiricem. psikolojik olarak "Hocam alırken siemens-bosch olsun istiyor insan. " lafı cok doğru. tek bir marka alınca indirim yapılıyor fakat ayrı markaların farklı ürünlerini toplama yaparsam fiyat bandında hem en alta inerim hemde en iyi f/p listesini yapmış olurum ama " Hocam alırken siemens-bosch olsun istiyor insan " dan cıkamıyorum :D vakit ayırıp fikirlerinizi sunduğunuz için tekrardan cok teşekkür ederim.
200-230k bandlarına cıkabilirim çamasır bulasık buzdolabı + ankastre 3lü set dahil. arkadaşıma 9ay once bosch seri4 orta segment aldık suan gayet memnun.yarın bir arkadasım evlenıcek onada aynı bosch orta segment dizdik. sanırım bende siemens dizicem gibi duruyor :) bu fiyat bandlarında forumda okuyup arastırıp piyasadaki çevremizdeki ustalara danısıp en iyi listeyi cıkarıp umarım paylaşabilirim 30-40gün içinde :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebbx41 -- 20 Temmuz 2024; 14:58:20 >
Benzer içerikler
- çamaşır makinesi körük teli neden çıkar
- çamaşır makinesi su alırken ses çıkarıyor
- çamaşır makinesi gider kokusu
- electrolux bulaşık makinesi yorumları
- arçelik bulaşık makinesi yoğun 70 kaç dakikada yıkar
- en iyi bulaşık makinesi
- en iyi kurutma makinesi
- roborock qrevo curv
- en iyi çamaşır makinesi
- en iyi beyaz eşya markası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X