16 yıl önce üye olmuşum
Konu aç bildirimi geldi. açayım dedim :)
Galeride yanlış gösteriyor ya transfer ettim xiaomiden. 6 ocak gömsteriyor ama oysa 2023 yılı.
Napmam lazım
detay yıklayınca 25 eylül görünüyor ama galeride 6 ocak görünüyor ama oysa 25 eylül.
mi5 pro xiaomi'den poco ya aktardım
08/23 yazıyor.Üretim midir son kullanmam ı sizce.
iyi mi sizce. burdan almıştım. ay sonu koyduracağım araca.
Merhaba. 2018 cdti 1.6 opel astra dizel var bende. GEçen nisanda 179 bin kmde yaptırdım bakımı. şu a 185 bin civarı km.
Yağ değişimi ve filtre değişimi yapıldı. Şunlar:
"Yağ filtresi, süngerli hava filtresi, karbonlu polen filtresi ve mazot filtresi mann."
Şu an daha 185 bin kmde. O yüzden 1 sene dolunca yani 2024 nisanda tekrar gideceğim.
BEnim geçen sene 2023 nisandakii yaptırdığım bakım dan önceki bakımdan önceki bakım, 168 binde yapılmış 17.03.22 tarihinde ve şunlar yapılmış:
Arka disk ve ön fren balata değişimi. ön balata filtresi. Bakım. Arka disk.
araştırmalarıma göre mazot hariç tüm filtreler yılda 1 değiştirilmeli. O yüzden 2300 lira verip yine 4 filtreyi mi alsam yoksa mazot filtresi hariç 3 filtre 1700e mi alsam?
2300 lira - Yağ filtresi, süngerli hava filtresi, karbonlu polen filtresi ve mazot filtresi mevcuttur. Mann marka orjinal üretici firma ürünüdür.
1700 - Set içeriğinde yağ filtresi, hava filtresi ve aktif karbonlu polen filtresi mevcuttur. Ürün orjinal üretici mann markadır.
1700 olan süngerli değil galiba hava filtresi. Şehir olarak antalyadayım. yaz sıcak geçiyor. klima açık olacak hep artık.
- yine 5 litre liqul ve ayrı yarım veya 1 litre liqul daha mı alsam? Yoksa 5 litre yeterli mi desem?
- Yine hava filtre polen yakıt filtreye gerek var mı. yoksa dece hava filtre mi?
- Arka disk, balata, fren lastik vs gibi şeyleri yaptırmaya gerek var mı?
- şanzıman yağı için ne zaman beklemeliyim.
Tamirci geldi ama makineyi götüremem dedi. Kartı söktü. ben de fotolarını çekip size sorayım dedim çünkü o, kartta sıkıntı yok, motor döndürmüyor diyor.
Motorda kart yok diyor. Motoru da sökemeyiz çünkü sökersek test edemeyiz diyor.Test edecek akım cverecek yer bulmak zor diyor. Doğru mu emin olamadım.
Yıkamada, suyu alıyor. sonra ilk döndürüşü yapıyor, sağa galiba. Sonra duruyor. çıt sesi geliyor. sola döndürmüyor. deniyor tekrar olmuyor. bir kaç dakika geçiypor ve sonra yine aynı yöne döndürüyor. Tamirci ded i ki röle komutu veryor ama motor gücü yetmiyor vs tarzı dedi.
sıkmaya verince ise suyu boşaltıyor ama döndürmeden bitiriyor.
bu ise arka tarafı. jdfy0010 yazıyor
bu ise kart. Üstte bahsettiğim siyahlık var sağ üstte:
Bu da içi kartın, siyahlığı da çektim:
silince gitti siyahlık. is gibi bir şeymiş.
Şu kartı götürsem 500-1500 arası değişir dediler. Antalyadayım şu an. Ama tamirci motor arızalı dedi o da çok pahalı. Sizce napsam? Zaten 450 lira harcadım. rezistans ve kömür değiştirdi tamirci.
Bu da motor:
Ölçü aletim yok maalsef ama 200 liraya Best B830L Elektronikçiler İçin Ayarlı Ölçü Aleti tarzı aletler var. alsam yapabilir miyim? ama çalışırken makine bilmiyorum becerebilir miyim bunu
elle kazanı döndürdüğümde saat yönü daha rahat dönüyor gibi. arka taraftan da denedim. diğer tarafa da dönüyor. Çok volt mu gerekiyor acaba dönmesi için ama hiç dönmüyor şu an çalışıyorken.
Yıkamad diğer tarafa dönmes de gerekyr muıydu buna emin olamıyorum.
Çamaşır makinesinin rezistansı nerde, bulamıyorum D 5102 B
Arka tarafını açtım. önünde mi yoksa? önü aç mak zor çünkü önce tuş paneli filan kaldırmak lazım.
Halihazırda altın yatırımım var %70e yakın.
%30 de lirada param var faizde.
Her ay 20 bin lira ile
- temettü tr hisse
- temettü abd hisse
- eurobond
- eurobond fon
gibi sçenekler var. Karışık yapayım diyorum da, kafam karışık. temettü hisseleri biriktirsem, getirdiği gelir, enflasyona yenik düşüyr gibi. eurobond, eurobond fona göre daha mantıklı geldi ama onda da en az 5-6 ay koymak gerekiyor.
Aracım var. o yüzden tekrar almak istemem. Ev de almak istemiyorum. Altınları bozup kredi çekmem gerek çünkü ve zorlar beni.
taşınabilir interneti de var. https://www.hiperbox.com.tr/
ayrı açmışlar websitesi.
çok şikayet göremedim yaygın değil diye belki.
Hiper Hızlı Bataryalı İnternet 300 GB 249TL 12 AY bulabildiğim en ucuz 300 gb tşaınabilir internet.
Daha uygunu var mı sizce. güvenilir mi bir de?
mesela 2 ay yurtdışına gideceğim. boşa çalışmasın diye ve fatura gelmesin diye. var mı böyle bir internet sağğlayıcı? tahahütlü de olur
Opel astra 1.6 cdti dizel 2018 için shell motor yağı nasıl? yarı otomatik ve sedan. Alıp sanayide taktırayım diyorum veya shellde takabiliyorlar galiba?
shell.com.tr/suruculer/madeni-yaglar/lubematch.html#iframe=L21vdG9yaXN0cy9vaWxzLWx1YnJpY2FudHMvbHViZW1hdGNoL19qY3JfY29udGVudC9wYXIvaWZyYW1lZGFwcF80NmU5LnN0YXRpYy9pZnJhbWUuaHRtbCMvdHIvdHIvZXF1aXBtZW50L2FzdHJhX2pfMV82X2RpZXNlbF8xMDBrd19zYWxvb25fRmF3SnFManZs
ve filtre olarak şöyle bir şey?
ve ayrıca turbo için sadece turbo yağı mı değişmeli?
Meslek: Öğrenci
Ben böyle şansın ; ben böyle hayatın ; ben böyle kaderin ... |
5a19e232fb73b10000375d0da62837ebE.jpg |
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.513
İkinci El Bölümü Mesajları: 229
Konularının görüntülenme sayısı: 71.120 (Bu ay: 1.143)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 510 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar