ps5 ne büyük duruyor. |
PlayStation 5'i dik konumda kullananlar dikkat: Konsolunuz bozulabilir (6. sayfa)
-
-
siyah olanda liderlik vasfı yok bir kere :P
-
Olayı anlamayan varsa, tam olarak videoda olayın olduğu bölümden izlemeye başlayın. Şimdilik sizde sorun olmayabilir, ama sorunun saçmalığını görünce bu bizdede olabilir diyeceksiniz. Yani çok küçük bir sızıntı bile pert edebilir zamanla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerdarS. -- 9 Ocak 2023; 2:59:32 > -
İkinci el ilanlarını görür gibiyim "Hiç dik kullanılmadı alındığı günden beri yatay kullanıldı, ne olduğu belirsiz dik cihazlarla kıyaslamayın" :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
iki tane konsolu bir insan neden kullanır
-
o kadar para veriyorsun ama istediğin gibi kullanamıyorsun. ayıp cidden.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
bu büyük firmaların hataları saçmalık boyutuna ulaştı artık
her nesilde başka sorunlar çıkıyor
-
Bilgisayarlarda genellikle normal termal macun kullanılır. Macunlar sıvı metale göre daha katıdır ve elektrik iletkenlikleri daha azdır. Xbox SX'te de normal macun var.
Sıvı metal sadece PS5'te ve daha etkili soğutma istenen veya ekstrem overclock yapılan PC'lerde kullanılır. Macunlara göre ısıyı daha iyi iletir ama haberdeki gibi riskleri olabilir.
Ben de PS5'i son birkaç aydır dik kullanıyordum. Haberi görünce yan yatırdım. PS5 tasarımında metalin akması gibi bir riskin olacağı aklıma gelmezdi. Çok ufak bir ihtimal olabilir, ama dik duracak diye riske atmaya gerek yok.
Bu risk revizyona göre değişiyor olabilir. Malum her revizyonda PS5'in heatsink'i ciddi oranda değişti ve küçültüldü:
Ortadaki en son revizyon. Tabi heatsink boyutunun bu sorunla bir alakası yok. Ancak APU'ya temas eden kısım ve vidaların sıkılığı konusunda, revizyonlar arası iyi veya kötü yönde farklılıklar olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 10 Ocak 2023; 1:54:31 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ciddi bir iddia ve mantıklı geldi. Sony kanadından açıklama gelmesi lazım.
Ben de yan yatırdım bu haberden sonra :)
-
Çok mantıksız bi soru olmuş, sana bir çok neden sayabilir, konsolların sahibi
fransız bir tamircinin söylediklerini ciddiye alıp cevap vereceklerini sanmıyorum hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
mantıksız olur ya da olmaz...
benimki sadece bir soru...
-
2 yılı aşkın bir süre sıvı metalin taşmasını önlemek için çalışmış Sony. Sonunda çözümünü bulmuş patentini almış. Playstation 5’de uygulamış bu patentli teknolojiyi.
Sony mühendislik başkan yardımcısı Yasuhiro Ootori;
“Sony, bu mühendislik komplikasyonlarını açık bir şekilde çözmüştür.”
Ootori, "PS5, uzun vadeli, istikrarlı, yüksek soğutma performansı sağlamak için TIM olarak sıvı metal kullanıyor" dedi.
Ootori, "Bu sıvı metal soğutma mekanizmasını benimsemek için iki yıldan fazla zaman harcadık" dedi. "Benimseme sürecinde akla gelebilecek çeşitli testler yapıldı."
Patent:patentscope.wipo.intWO2020162417 ELECTRONIC APPARATUS, SEMICONDUCTOR DEVICE, INSULATING SHEET, AND METHOD FOR MANUFACTURING SEMICONDUCTOR DEVICEhttps://patentscope.wipo.int/search/en/detail.jsf;jsessionid=78A9F543C367E98FE1534F11907CE439.wapp2nA?docId=WO2020162417&tab=PCTBIBLIO
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Demekki gerektiği kadar tam basamıyor plaka.
Zira insanlar yıllardır pc lerde sıvı metal kullanıyorlar ve anakartlar %90 ların üzerinde bir oranda dikey duruyorlar kasa içerisinde
Kaynağı hatırlıyor musunuz? Ya da verebilir misiniz? Bende dikey kullanım taraftarıyım. Yine de Sony tarafından bir açıklama varsa okumak isterim.
-
Ben buna en başından beri inanmadım yalan haber olduğunu iddia ettim hatta neyse en azından diğer kullanıcıların da içi rahat etmiş olur :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yan yatırmıştık, akşam geri kaldırıcaz.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X