Şimdi Ara

PlayStation 5 Amazon Türkiye’de ön siparişe açıldı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
3.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ti7800 kullanıcısına yanıt
    Bana kiralasana oynamiosan :D

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ti7800 kullanıcısına yanıt
    Kafaya takacak bir şeyin olmaması lazım bunun için

  • Neredeyse asgari ücretin yarısına "kolu" alıyorsunuz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal172 -- 5 Kasım 2020; 22:16:56 >
  • nikony kullanıcısına yanıt

    Hayır dostum. Std bir beyaz yakalıyım işte. Çok bir birikimim de yok ama dediğin gibi ₺ olarak tutmuyorum ama gidişat o kadar belirsiz ki parayı cepte tutmayı bu nedenle doğru buluyorum. Yoksa kimseye akıl vermek haddime değil.

  • burki_rock kullanıcısına yanıt

    Ben elde olan değeri cepte tutmanın, şu anda anlamsız vergilerle ve kurunda etkisiyle fiyatı saçma derecede şişmiş olan bir cihaza o kadar para gömmeyi anlamsız bulduğum için bu yorumu yaptım.


    Paranızı cepte tutun derken, ₺ olarak tutun ce döviz almayın demiyorum. İlginç, iki kişi de benzer cevabı vermiş.


    Pek tabii döviz karşısında eziliyor ise paranızı dövize yatırabilirsiniz, kişisel tercih/yatırım meselesidir.


    Yanlış anlaşılmışız, üzüldüm.

  • Karaborsacılar almış yine.


    İkinci el araba pazarı gibi bayiden alacaklar 8bin tl ye sonra 10k ya koyacaklar. İster al ister alma stok bizde diyecekler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fenomenon

    teknolojik aletler son 5 yılda 3 katına çıktı. 5 yılda 15 yıl geriye gittik. lakin 2 haftalığımla ps2 aldım, 3 haftalığımla ps3 aldım. falan filan diyenlere de inanmayın. ps2 ilk çıktığında 360 milyonmuş. (hatta internetten baktım, 400-500'den aşağı alan yok, demek ki biraz karaborsaya düştü) ve o zaman asgari ücret 87 milyonmuş. yani 4.14 asgari ücret yapıyor. günümüzün 9600 lirası. yani 2 haftalığı ile ps2 alan vatandaş şuanki parayla 20k maaş alıyormuş. olabilir mi? olabilir tabi ama o zaman o maaşı alan şimdi de o maaşı alır diye düşünüyorum.

    atladığınız şöyle bir nokta var ki eskiden çok az kişi asgari ücret kazanırdı. son 10-15 yılda asgari ücret bu kadar yaygınlaştı ve kazancımız düştü. şuan çalışan kesimin %50den fazlası asgari ücret kazanıyor. ben mesela öğrenciyken 2010 senesinde teknosada promotör olarak cumartesi-pazar günleri çalışırdım ve günlüğüm 50tl idi. 4 hafta sonu olan aylarda(satış primi aldığım zamanları da saymıyorum) 400 lira aylık alırdım. şimdi baktım o zaman asgari ücret 544tl imiş. yani part time çalışarak asgari ücrete yakın bir para çok rahat alınıyordu. aynı sene elektroword den xbox 360 elite almıştım 450 liraya. 3 sene önce 1200 liraya xbox one s aldım. ama şimdi almaya kalksam kredi çekmem gerekiyor. müthiş bir hızla dibe batıyoruz





  • kol fiyatı kol gibi gercekten

  • tobepeople kullanıcısına yanıt
    Ekonomi uçuyor ondan, siz kıskanıyorsunuz, yuRRo 10tl olmuş olabilir, 3 kişiden 1i işsiz olabilir, dış borç zirve olabilir, üretimimiz durmuş olabilir ama bizim yine de allahımız var o yüzden ne diyoruz HÜLOOOĞĞĞ !

  • 35.000 TL olsun. Hak ettiniz.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.