Şimdi Ara

-_-‖‖ Piranha GRANDE - ANA KONU ‖‖ -_- (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
937
Cevap
13
Favori
56.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • evet en az 3 kez denedim baya gecikti. belki yazılım güncelleme ile düzelir diye ümit ediyorum. yada donanım zayıftır anca bu kadar oluyodur.
  • hb dan sıparıs verdım hala yurtıcı kargoyu beklıyorum ılk androıd telefonum merak edıyorum ...daha once baskası olmadıgı ıcın acıkcası farkını ayırt edemeyebılrım....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertac-73

    Gps pekde hizli sayilmaz.yandex navigasyon açınca en az 5 dakika sürdü. Vasat.daha iyi olabilirdi.

    Wifi veya 3g bağlantı yoksa biraz geç bağlanıyor, ama internet açıksa programları açar açmaz bağlanıyor. Yandex, google harita, diğer gps programları test etmiştim. Ben de Yandex tercih ediyorum, internet açık olacak işin özeti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • awakado kullanıcısına yanıt
    İlk Android telefonun ise biraz alışma süreci yaşarsın ama pes etme

    Sonra zaten bilgisayara bile gerek duymayacaksın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • awakado kullanıcısına yanıt
    peki bu wifi için bir çözüm bulabilirmiyiz. sinyal yeterli ama data aktarımı yavaş. modeme 5 m. kala hızlanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertac-73 -- 30 Mayıs 2014; 16:53:13 >
  • Cihazı bu gece sipariş verecektim. 23:00'dan başlayarak hepsiburada.com'da uğraşmama rağmen başaramadım.
    hediye çeklerinin son günü olduğu için aşırı bir yüklenme vardı. Belki yarına uzatırlar, öğlene kadar beklemek istiyorum.

    cihaza root-rom desteği olması, en az 5.5 istiyorken 5.7 olması (6 ve üzeri de çok büyük bence,ideali bence 5.5), ekranın hd olması, 16 GB hafıza ile gelmesi, ekranda gorilla gras bulunması, radyo olması (benim için çok önemli) nedeniyle tercih etmek istedim. sonuçta beğenmezsem kartı takmadan dener ve iade ederim diye düşündüm.

    Huawei g610 düşünüyordum. ama 5" olması, radyo olmaması, rom desteği olmaması nedeniyle vazgeçtim. Vodafone'un ülkemize getirdiği operatör cihazı olduğu için yurtdışındaki G610 romları da uymuyor, radyosu uydurulamıyor. Daha önce Vodafone945 kullanmış ve güncelleme için herşeyi denemiş, vodafone protesto mailleri göndermiş biri olarak yine aynı duruma düşmek istemedim.

    Son maillerde wifi'nin zayıf olması ile ilgili mesajlar var. bu konu idare eder vaziyette mi, çok kötü mü?

    Edit: GPS bulamaması sorunu çözümü yazılmış. İnternet açıkken GPSle daha hızlı buluyor mu gerçekten? Kronik sorun mudur bunlar?
    Düzeltilebilir şeyler midir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isoomail -- 31 Mayıs 2014; 1:11:07 >




  • Wifi çekimi bence iyi, modem yanındayken 15 mb , başka odaya geçince 4 mb hızla bağlanıyor benim cihaz. Google play markette wi-fi yazılımları var işe yarar mı bilemem. Ama evde modeme uzak olanlar için telefon harici bir öneri yapayım. laptop olanlar win7 - win8 varsa connectify programını kurun; bilgisayarınız wifi modem görevi görüyor ; yani hotspot yapıyor. Böylece her türlü cihaza internet dağıtabiliyorsunuz.

    ama böyle bir cihazı da wi-fi ye mahkum etmeyin 3g paketiniz olsun hep. Gps veya harita konusunda yarı yolda kalmazsınız böylece. Yandex Navi, google harita gibi uygulamalar güzel ama illaki internet bağlantısı istiyorlar.

    sürekli internet olmadan kullanmak isteyenler örneğin ; mapfactor navigator uygulamasını indirebilirler, hem ücretsiz hem türkçe hem de offline çalışabiliyor. Sadece bir kere ücretsiz Türkiye haritası ve ses dosyalarını indirmeniz yeterli ( harita indirirken free - openstreet seçin ) ben gerekli işlemleri yaptıktan sonra 3g ve wifi yi kapatıp sadece gps açtım. direk yerimi buldu , adres girdim hemen rota hesapladı. biraz uygulamada önemli böyle işlemlerde bence...

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mapfactor.navigator&hl=tr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awakado -- 31 Mayıs 2014; 3:38:51 >




  • isoomail kullanıcısına yanıt
    Benzer sebeplerle cihazi hepsiburada da dan aldim. En güzeli iade ederim diye düşündüm. Ve gördümki iade edilmeyecek seviyede. Bence mutlaka denemeye değer. Wifi kötü değil orta karar şöyleki. Evde modem var gayet hizli ama iş yerinde 15 metre den yavaşliyor. Ama idare eder seviyede. İşin garibi sinyal seviyesi yüksek ama veri iletimi yavaş bence yazılim ile iyi olabilir. Gps çok denemedim. Zamanla onuda göreceğiz.ayrica 3g ile baya hizli. Ve katkilarindan yardimlarindan dolayi awakado ya teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertac-73 -- 31 Mayıs 2014; 5:44:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bu mu dark evo p60 mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar cuma ıtıbarıyle elıme ulastı..oncelıkle kucuk bır telefondegıl bırazda kalın onu soyluyeyım ..yaklasık 43 sn de acılıyor ılk androıd telefonum oldugu ıcın normal mı bılemedım ancak dark evo nun 5 snde acıldıgını gosteren vıdeosu mevcuttu sn sayarak adam ıspatlamıstı ..renklerı guzel gzoukuyor ekran guzel menu gecıslerı guzel S3 kullananbır arkdadasım s3 den ıyı ınankı dedı ..yanlız telefon ılk elıme aldıgım bır kac sat sonra sıındı sonradan bu sorunu pek rastlamadım yada belkıde sonradan cok fazla karıstırmadım dıyede olabılır..henuz anasyfada olan programların hıc bırını kullanmadım root yaparsam garantısı bozulur dedı cunku bır arkadas bana benı bu konuda aydınlatırsanız sevınırım..sesı cok yuksek degıl orta kalıtede ...ben resım ıcın almıstım bırazda goruntu kalıtesı ortanınustunde ıyı amam ben 13mps oldugunu pek sanmıyorum..gercı ılk sayfada arkadasın belırttıgı resımlerı yuklemedım....3bucuk saate sarj oldu ılk sarj oldugunda amam bır arkadasım ılk sarj suresı uzundur sonra kısalır dedı ne kadar dogru bılmem ..sanırım maxımıum bır gun yetecek cok karıstıtırsamda 7 saat surebılecek bır sarj potansıyelıne sahıp ....genel manada verdıgım parayay gore normal gıbı geldı bana gercı ben bu konuda cok yroum yapamam ılk androıd telım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Diabolious

    arkadaslar cuma ıtıbarıyle elıme ulastı..oncelıkle kucuk bır telefondegıl bırazda kalın onu soyluyeyım ..yaklasık 43 sn de acılıyor ılk androıd telefonum oldugu ıcın normal mı bılemedım ancak dark evo nun 5 snde acıldıgını gosteren vıdeosu mevcuttu sn sayarak adam ıspatlamıstı ..renklerı guzel gzoukuyor ekran guzel menu gecıslerı guzel S3 kullananbır arkdadasım s3 den ıyı ınankı dedı ..yanlız telefon ılk elıme aldıgım bır kac sat sonra sıındı sonradan bu sorunu pek rastlamadım yada belkıde sonradan cok fazla karıstırmadım dıyede olabılır..henuz anasyfada olan programların hıc bırını kullanmadım root yaparsam garantısı bozulur dedı cunku bır arkadas bana benı bu konuda aydınlatırsanız sevınırım..sesı cok yuksek degıl orta kalıtede ...ben resım ıcın almıstım bırazda goruntu kalıtesı ortanınustunde ıyı amam ben 13mps oldugunu pek sanmıyorum..gercı ılk sayfada arkadasın belırttıgı resımlerı yuklemedım....3bucuk saate sarj oldu ılk sarj oldugunda amam bır arkadasım ılk sarj suresı uzundur sonra kısalır dedı ne kadar dogru bılmem ..sanırım maxımıum bır gun yetecek cok karıstıtırsamda 7 saat surebılecek bır sarj potansıyelıne sahıp ....genel manada verdıgım parayay gore normal gıbı geldı bana gercı ben bu konuda cok yroum yapamam ılk androıd telım


    Güle güle kullan. Özellikle konuşma, mikrofon, ekranda ölü pixel, şarj olup olmama gibi testlerini kendince yap. Donanımsal sıkıntı olmadıkça uzun süre kullanırsınız. Kamerası 13 mp yazılım ile normalde 8 mp civarında çekiyor, ilk mesajımda yazmıştım zaten. ama biraz alışma süreci geçirin kamera ile. ilk mesaj da yazdığım kamera ayarlarını yapın. Örnek fotoğraflar çekin sonra zaten iyi fotolar çekmeye başlarsınız.

    İlk mesajımdaki işlemleri yapmanız sizin insiyatifinize kalmış. root atmaz iseniz bazı özellikler gizli kalıyor. teknik olarak bilginiz yoksa kurcalamayın tavsiye etmem.

    Ayrıca dark evonun 5 saniye de açıldığı tamamen yazılımsal birşey. İnsanları kandırıyorlar. Bizim piranha grande telefonda benzer bir özellik var. Nasıl mı ;
    Ayalardan > erişebilirlik > hızlı ön yükleme seçeneğini aktif edin. telefonu güç tuşunda uzun basıp kapatın. sonra açın bakalım kaç saniyede geliyor. Bu özellik ile telefon derin uykuya giriyor, açınca hemen açılıyor. Laptoplardaki kapağı kapatınca kapanması açılınca kaldığı yerden devam etmesi gibi birşey.

    Ayrıca geceleri telefonu kapatıp pilden tasarruf etmek istiyorsanız; ayarlarda güç-açma planla seçeneği var. telefonu örneğin gece 2 de kapanıp sabah 7 de açılmasını sağlayabilirsiniz. bir de alarm kurarsınız. telefonla oyun oymanıyorsanız ve gps sürekli açık değilde 30-40 saati rahat bulabiliyor telefon. ama ben yoğun kullanımda ( oyun oynama - film izleme yok ) 20 - 24 saat civarında bitiriyorum pilini.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awakado -- 31 Mayıs 2014; 16:36:05 >




  • Cihaz alımını biraz erteledim arkadaşlar.
    Eskiden Hepsiburada.com'dan temin süresi uzun olan bir ürün alır. Sonra o ürünü iptal ederdim. İptalden sonra paramı nasıl alacağımı sorardı. Ya tamamen iade ister, ya da alışveriş çeki seçeneğini işaretlerdim. Sonra da bu hediye çekiyle istediğim ürün alırdım.
    Sanırım hiçbir şekilde hediye çekiyle satış yapılamaz kuralı nedeniyle sadece para iade seçeneği çıkıyor

    Şu anda nakit olarak o parayı veremeyeceğim için Haziran ayı sonuna erteledim. Gün ola hayrola. Bu arada Grande başlığını takip ederim çünkü daha iyisini bulana kadar en iyisi bu




  • awakado kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=90341391&p=1#90341391

    bu konuda bi fikriniz oldumu acaba denemeye değermi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazın orjinal ismi " Gfive " diye bir markaymış diye duydum, eğer doğruysa oradan da
    araştırabilirsiniz.....

    http://www.gfivemobile.com/

    Şunlardan birisi ama hangisi çözemedim.....

    http://www.gfivemobile.com/plus/list.php?tid=2

    ben de düşünüyorum bu cihazı geniş ekran lazım araştırayım biraz daha...forumda bilgiler çok güzel
    paylaşım yapanlara teşekkürler...cihaz almadan önce bayaa işe yarıyor bu bilgiler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technological -- 1 Haziran 2014; 1:36:03 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Technological

    Cihazın orjinal ismi " Gfive " diye bir markaymış diye duydum, eğer doğruysa oradan da
    araştırabilirsiniz.....

    http://www.gfivemobile.com/

    Şunlardan birisi ama hangisi çözemedim.....

    http://www.gfivemobile.com/plus/list.php?tid=2

    ben de düşünüyorum bu cihazı geniş ekran lazım araştırayım biraz daha...forumda bilgiler çok güzel
    paylaşım yapanlara teşekkürler...cihaz almadan önce bayaa işe yarıyor bu bilgiler..

    İlk mesajı okursanız tüm cevapları alabilirsiniz...




  • Eyvallah teşekkürler , bakıyorum......
  • awakado kullanıcısına yanıt
    tsk ederım ılgınıze dedıgınız gıbı yaptm ve gercekten 5 sn de acıldı zaman tuttum bunun ıcın ..ama henuz camera ayarlarını gerceklestıremedım bır de garantısını bozarım dıye korkuyorum bu konuda cok acemıyım acıkcası...ama hala sarj konusunda bende maxmımum 9 saat gıdıyor ve 3 saate sarj oluyor...yanı ben bılmıyorum bu durum normal mı cunku androıd telefonların en fazle bır gun gıttıgını soyluyor arkadaslar oyun vs oynamıyorum genelde kullandıgım whatsup facebook gıbı basıt uygulamalar..hızlı sarj dıye hızlı sarj eden sarj aletlerı varmıs tavsıye edermısnız bır saate sarj olur full dedı bır tanıdıgım sızın fıkrınız nedır bu konuda... @awakado @awakado
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Diabolious

    tsk ederım ılgınıze dedıgınız gıbı yaptm ve gercekten 5 sn de acıldı zaman tuttum bunun ıcın ..ama henuz camera ayarlarını gerceklestıremedım bır de garantısını bozarım dıye korkuyorum bu konuda cok acemıyım acıkcası...ama hala sarj konusunda bende maxmımum 9 saat gıdıyor ve 3 saate sarj oluyor...yanı ben bılmıyorum bu durum normal mı cunku androıd telefonların en fazle bır gun gıttıgını soyluyor arkadaslar oyun vs oynamıyorum genelde kullandıgım whatsup facebook gıbı basıt uygulamalar..hızlı sarj dıye hızlı sarj eden sarj aletlerı varmıs tavsıye edermısnız bır saate sarj olur full dedı bır tanıdıgım sızın fıkrınız nedır bu konuda... @awakado @awakado

    en kötü ihtimal sabah 10 da şarjdan alsan akşam 9 - 10 a kadar götürmesi lazım. pil büyük olduğu için kendi şarj cihazıyla 3 saat civarında şarj oluyor. daha güçlü bir şarj cihazı bulursan daha kısa sürede şarj olabilir. ama daha yeni olduğu için pilin tam kendine gelmesi için 8 – 10 kere tam şarj etmeniz gerekebilir. bir de gereksiz kullanmadığın uygulamalar varsa kaldırmanı tavsiye ederim. boşu boşuna arka planda çalışıp telefonu sürekli aktif halde tutuyorlar...




  • zamanla pıl durumunun ıyılesecegını dusunuyrosunuz sanırım ıkı kere tam sarj edebıldım onun dısında pek sarj edemedım full durumda cunku dısarı cıkmam gerektı yuzde yetmıste seksende sarjdan aldım ...bakalım sarjı dısında ıyı bır cep gıbı yarın dedıgınızı uygulayacagım yuzde yuz sarjla alıp ıse gıdecegım bakalım aksam 9 a ona kadar ortalam kullanımla gıdecek mı...bırde sarj olduktan sonrada sarjdaklmasının bır sakıncası varmıdır cunku aksam yatarken sarja kaoymak planındayım yuzde yuz dolar ve bunun ustune yuk bındırımı olup pıl omruyle ılgılı bır sıkıntı yasatırmı...
  • awakado kullanıcısına yanıt
    zamanla pıl durumunun ıyılesecegını dusunuyrosunuz sanırım ıkı kere tam sarj edebıldım onun dısında pek sarj edemedım full durumda cunku dısarı cıkmam gerektı yuzde yetmıste seksende sarjdan aldım ...bakalım sarjı dısında ıyı bır cep gıbı yarın dedıgınızı uygulayacagım yuzde yuz sarjla alıp ıse gıdecegım bakalım aksam 9 a ona kadar ortalama kullanımla gıdecek mı...bırde sarj olduktan sonrada sarjda takılı kalmasının bır sakıncası varmıdır cunku aksam yatarken sarja koymak planındayım yuzde yuz dolar ve bunun ustune yuk bındırımı olup pıl omruyle ılgılı bır sıkıntı yasatırmı... bu arada arka camerayı 15mps yapabılmek ıcın hangı programdan bahsedıyorsunuz link verebilirmisniz... @awakado
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.