Şimdi Ara

pioneer modelleri ve ses farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
8.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar! forumda bulamadım ama; belki bu sitededir hatırlamıyorum: pioneer da model numarası arttıkça ses kalitesi artar gibi bir yazı okudum.merak ettiğim şu: loudness, bas güçlendirme gibi özellikleri aynı olsa alt modelle üst modelin ne farkı olur ?



  • hkkaptan89 H kullanıcısına yanıt
    Tabiki olur. 6965 ile 6995 in arasında baya fark vardır mesela. ilk başta rms farkı vardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hyundai Motor Company

    Tabiki olur. 6965 ile 6995 in arasında baya fark vardır mesela. ilk başta rms farkı vardır.

    ses kalitesinde olabilir.tüm modelleri karşılaştırmadım ama yakın zamandaki bayağa bir modeline baktım hepsi aynı.50 rms, sürekli gücü de 22 rms.watt farkı yoktu...
  • Anaüniteden bahsediyorsun sanırımm, hoparlörlerden değil. Multimedia, ışıklandırma, görünüm vs özellikleri dışında hepsinde mofset 4x55w yazar ama rca pre out çıkış voltu ve sayısı farklıdır. Rca sayısı da amfi bağlanabilirliği açısından çok önemlidir. Mesela 4kanal amfiye en ideal 2rca girilir. Mono ve 2kanal amfiler tek rca ile bağlanabilir. 4kanalı tek rca ile de bağlarsın ama kayıplar olur. Ayrıca çıkış voltajı da önemlidir. 2,4 ve 5volt çıkış seçenekleri oluyordu sanırım pioneerde. Amfiler genelde 4volt olur. Bu da ses kalitesini etkileyen bir faktördür. Fiyat farkları da zaten bu yüzden var;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kusura bakmayın önemli bir eksiklik olmuş :( evet ana üniteden bahsediyorum. özelliklerini karşılaştırıyorum.çok derine girmeden ;) Aslında pek bi fark yok gibi geliyor.örneğin DEH-1400 ub ile DEH-3400ub arasında benim hatırladığım 3400 de ek olarak loudness var.sevdiğimde bir özellik.amfi çıkışı aynı ama fiyat çok değişebiliyor.ses kalitesinde bir değişme olur mu ?
  • multimedia özellikleri farklıdır. mesela birinde aydınlatma renk seçenekleri vardır veya bt, usb falan yoktur. hatta bazılarında cdrom bile olmuyor.
    bunlarında dışında amfi çıkış voltajı ve çıkış sayısı da fark edebiliyor. fiyat farkları bu tarz şeylerdendir. kuracağın sistem ne ? ona göre yorum yapalım.
  • Hyundai Motor Company kullanıcısına yanıt
    ts2080 bılıyorsan sayet hepsıne bedel oldugunu bılmen lazım:) yanı modelle ılgılı bırsey degıl bu
  • ZeoN0606 Z kullanıcısına yanıt
    çok eskilere gittin hocam sen. o seriler ile şimdi seriler arasında dünya kadar fark var. pionner eski pionner değil.

    bende 2 takım 6985 var. bobini yanar v.s diye bağlamadım, evde duruyor öyle.
  • eskisinde değilim kalsınn :) amfi çıkışı ve voltu, watt'ı, loudness, bass boost gibi belirgin şeyleri aynı olan ve bildiğim kadarıyla aynı yılın üretimi ( mesela deh-1400 ub ile deh-3400 ub ) iki model arasında fiyat farkı oluyor ama seste değişir mi onu merak ediyorum.hepsinide aynı yerde deneme fırsatım olmuyor zaten.

    sony teyplere heves sarmıştım, birisi aldı ama basları hiç hoşuma gitmedi.hoparlörden olabilir ama benim araçtakilere yakındır diye düşünüyorum.geçende Pioneer AVH-X5550BT (olsa gerek) denedim, 90 rms lik pioneer ovallerde çok iyiydi ama, kuzenin araçtaki kenwood da da bass boost var teyp zaten 50 watt ı geçmiyor koloları pioneer ve 40 rms olsa gerek, zayıftı.kafam karıştıyaa

    konu kaycak ama kaysın bari :D
    ben 80 90 rms civarında ovali bass boost olan bi teyple kullanim, olmazsa amfi girerim diye düşünüyorum.kimisi güçler yakın olursa daha verimli olur diyor ama; amfisiz 40 rms ler, gene amfisiz kulanılan daha güçlülerden genede zayıf kalıyor gibi...




  • hkkaptan89 H kullanıcısına yanıt
    sen teypteki 50 w çıkışa bakma en fazla vereceği 25 rms falan.

    alt sınıf bir amfi ile 2 oval tam performans çalar.
  • Hyundai Motor Company kullanıcısına yanıt
    evet kesınlıkle...ts2080 den sonrakı en ıyı serısı 6985 tı ne gunlerdı ya:) en ıyı twiter ise tss 20 lerdı yanlıs hatırlamıyorsam adını....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZeoN0606

    evet kesınlıkle...ts2080 den sonrakı en ıyı serısı 6985 tı ne gunlerdı ya:) en ıyı twiter ise tss 20 lerdı yanlıs hatırlamıyorsam adını....

    evet ts s20 o da var bende 2 takım. 1 takımını kullanıyorum.
  • Arkadaş hoparlör değil anaüniteleri soruyor. Siz ayrı bir muhabbet açtınız resmen:)

    Konuya dönersek 1400 ile 3400 arasında rca farkı var. Pre out sayısı amfi bağlanabilirliği açısından önemlidir. Yani fiyat farkı bola değil;) ayrıntılı bakarsam belki başka farklar da bulabilirim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amfisiz bu işler olmaz ayrıca;) sony ile pioneer arasında parlaklık farkı vardır. Pioneer daha güçlü çaldırır..alpine temiz ses verir mesela..her markanın karakteri farklıdır. Ayrıca her modelin de artı ve eksileri vardır. Örnek vereyim; jetta ve passat tip olarak aynıdır ama aradaki fiyat farkı niye var? gibi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alpine'ı denemiştim gerçekten güzel sesi vardı.gördüğüm kadarıyla herşeyin ayrı önemi var.mesela 3 tane pioneer ovale farklı teyplerde baktım, kolonların vatı farklı olabilir ama; teyp çok farkediyor bence...biri inletirken diğeri çok zayıf kalabiliyor.

    çok parada harcamak istemiyorum açıkça.sanırım bi teyp seçerek başlicam :)
    woofer koyup bagajı kapatamam çünkü; bagajı kullanmam gerekiyor.para harcarsam 60 W rms x 4 pioneer amfi düşünüyorum.bazı amfilerde bas güçlendirme yazıyor; o daha çekici geliyor ;)
  • mesela avh 3400 dvd nasıl cihazdır megane 2 ye ana ünite olarak düşünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hkkaptan89

    kusura bakmayın önemli bir eksiklik olmuş :( evet ana üniteden bahsediyorum. özelliklerini karşılaştırıyorum.çok derine girmeden ;) Aslında pek bi fark yok gibi geliyor.örneğin DEH-1400 ub ile DEH-3400ub arasında benim hatırladığım 3400 de ek olarak loudness var.sevdiğimde bir özellik.amfi çıkışı aynı ama fiyat çok değişebiliyor.ses kalitesinde bir değişme olur mu ?

    her teypte vardir loudness ozelligi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.