Şimdi Ara

PELİCELL PİŞMANLIĞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, Türk Telekom Fiberde 200 mbps kullanırken Pelicell isimli firmanın uygun fiyatlı tarifelerini denemek istedim. Forumda da birkaç kişinin bu firmaya geçtiğini ve aldıkları hız ve gecikme değerlerinin fena olmadığını görünce şansımı denemek istedim ve dün pelicellin 250 mbps paketi için yeni abonelik başvurusu yaptım. Özellikle TT aboneliğimi iptal ettirmeden yeni abonelik istedim ki bir sorun olursa TT a devam edebileyim. Başvurduktan birkaç saat sonra teknik ekip gelip kurulumu yaptı ve Türk Telekomun da verdiği aynı modem olan TP-Link Archer C5v taktılar. Ben 250 mbps paket aldığımı söyleyince kurulumu yapan arkadaş paketimin 200 mbps olduğunu 250 olmadığını söyledi. Pelicell 250 olarak satıyor ama böyle bir paket yok, 200 lük paketler zaten bir miktar fazla hız veriyor 210-220 alırsınız dedi. Bağlantıyı yaptı fakat 200 bile hız alamadık. Birkaç kez 220 gördü sonra 95 civarı sabit kaldı. Ping değerlerim de daha önce 3-4 ms çıkıyorken 20-30 ms civarlarına yükseldi. Hız testlerinde wi.com.tr gibi farklı farklı sunucular üzerinden bağlantı aldı. Bağlantıyı yapan arkadaş teknik bir sorun olmadığını, firmayla görüşmem gerektiğini söyleyip gitti. Mesai saati geçtiği için firmaya ulaşamadım tabi. Bu sabah aradım ama telefonla ulaşmak mümkün olmadı. WhatsApp üzerinden durumu firmaya ilettiğimde Türk Telekoma bilgi verildi deyip arıza kaydı oluşturdular. Bağlantıda sorun olmadığını, kurulumu zaten TT ekibinin yaptığını söyledim. Hız değerlerini biz değil TT ayarlıyor dediler. Baktım iş uzayacak ve çözüm yok, iptal etmelerini istedim. Modemi göndermem için bir adres verdiler ve iptal işlemini onayladılar. Sonuç olarak durduk yere boşuna uğraşmış oldum. Pelicelle geçmeyi düşünenler için kendi deneyimimi paylaşmak istedim.








  • internet kutusunda da 250 lik pakete geçip 220 230 arası hız alanlar vardı ama bazıları da 250 den fazla alıyor. hatta şöyle bir konu var

    https://forum.donanimhaber.com/netspeed-200-mbps-lik-paketi-ile-internetkutusu-nun-250-mbps-lik-paketinin-ayni-hizi-vermesi--153604744

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 06turkmen kullanıcısına yanıt

    TT alt yapısı üzerinden tamamen kapalı kutu şans işi biraz. TT o porta kaç mbps tanımladıysa o hızı alıyorsunuz. 220 alan da var 250 ve hatta 300 alan da var. Fakat uyanık pazarlama taktikleri sebebiyle bu durumdan faydalanmak adına paketleri 250 diye satıyorlar. Bana da 250 diye satıp 95 mbps verdiler :)

  • Peki İnternet kutusu ve peli upload'ı nasıl 30mbit veriyor acep?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telekomun 250mbps olarak satışı yok zaten neye göre 250mbps paket çıkarmışlar anlamak zor. Kendi sitesinden vae tarifeler.


    PELİCELL PİŞMANLIĞI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur_298 -- 24 Ağustos 2022; 23:51:38 >
  • Wanker kullanıcısına yanıt

    TT alt yapısı kullanan firmalar TT ile aynı hızları veriyorlar fakat sunucu sistemleri farklı galiba o sebeple gecikme değerleri yüksek çıkıyor. Dün Pelicell ile tekrar görüşüp 500 mbps paketi denemek istediğimi söyledim, yardımcı oldular sağ olsunlar fakat yine sonuç değişmedi. Aynı sorunlar devam ettiği için iptal işlemini gerçekleştirdim. Şimdi TT portumu aktif etmesini bekliyorum.

  • 220-230Mbps hız 200Mbps tarifenin hızı, 250Mbps tarife var ise 250'den fazla olur(280 civarları), fiberde modem/router çok tırt değilse hızlar o şekilde.

    Benim 100Mbps 113 civarı çıkıyor. 200 olsa x2 226Mbps falan olacak.

  • wifi de performans kayıbı olucaktır. Ethernet ile denemekte fayda var.

  • Vain kullanıcısına yanıt

    Resmi olarak bilinen ve T.Telekom'un açıkladığı, BTK onayından da geçmiş 250 Mbps'lik bir tarife YOKTUR! 250'lik tarife birkaç ISS'in (PeliCell de dahil) uydurdukları bir tarife. Nasılsa 250 denildiğinde tam 250 veya biraz daha üstü olmasının zorunluğu yok, "250'ye kadar" diye bir tanımlama var. 200'lük tarifeye abone olunup 215-220 Mbps alındığında buyrun işte o "250'ye kadar" durumu gerçekleşmiş oluyor. PELİCELL PİŞMANLIĞI 

  • pelicell tüm müşterilerini perişan ediyor sürekli kesiliyor kimse memnun değil ya buna çözüm bulsunlar yada millet çıldırdı taşıyacak kimse işini yapamaz duruma geldi yaa.

  • bende ekimden beri pelicell deyim gerçekten pişman oldum durmadan güncelleme var deyip iinterneti kesiyorlar

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.