Şimdi Ara

Oyun esnasında PC donuyor. (ACİL Yardım Lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar...

    Win Xp service pack 1 kullanıyorum. Sorunum, oyun oynarken pc donuyor. 15-20 dk. oynuyorum ve ardından hoparlörden çıkan tuhaf sesler (çıt pıt) eşliğinde bilgisayar donuyor. Tüm sürücülerim güncel... Buna özen gösteriyorum. Ama bu sorunu bir türlü gideremedim :(

    Olay görüntüleyicisinden Sistem Hata Kayıtlarına baktım: "Bu sürücü, dijital ses çalmayı destekler görünmüyor. Ek bilgi içinhttp://go.microsoft.com/fwlink/events.asp adresindeki Yardım ve Destek Merkezi'ne bakın. (Kaynak: redbook)" diye hata mesajı vermiş... Hata kaydının zamanıyla bilgisayarın donduğu zaman dilimi tam olarak birbirini tutuyor. Yani hatanın raporunun bu olduğuna eminim ama malesef çözemiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Teşekkürler...

    - EPOX EP-8K5AE KT333 DDR Anakart
    - AMD Athlon XP 2000+
    - 1024 Mb DDR333 PC2700 (1*512 + 2*256)
    - 80 GB Seagate 7200 RPM
    - 128 Mb Abit Siluro GeForce FX 5700 Ultra
    - Creative SB Audigy ES
    - 56K US Robotics INT.
    - Philips 107T Monitor
    - 52x LG CD Rom
    - 48x16x48x LG CD-RW
    - win XP pro (Service Pack 1)







  • Anlattıklarına bakınca Ses kartınla ilgili bi donanım sorunu yaşıyorsun. Bu olay yeni başladı veya sistemi nezaman aldın. Hatanın başlama zamanıyla örtüşen bi yenileme veya değişiklik hatırlıyormusun.
    Ses kartının slotunu değiştirmek ve sürücüleri güncellemeyle başlayabilirsin çözüme. Diğer bir noktada acaba hep aynı oyundamı meydana geliyor. Belki cd den oynuyorsan cd çizik olabilir.
    Diğer bi olayda Isınma problemi olabilir donma olduktan sonra ekran kartı ile biostan anakart ve CPU sıcaklıklarını kontrol etmeni öneririm.
    Kolay gelsin.
  • Tüm oyunlarda veriyor aynı hatayı ve cd den oynamıyorum. Sorun bir kaç gündür var. Hatanın başlama zamanıyla örtüşen bir değişiklik directx konusunda var. şöyle ki;
    Sistemimde directx 9b yüklüydü... bi kaç gün önce bir oyun yükledim. install esnasında benden directx 9b yüklememi önerdi. tekrardan yükledim tabi... sorun directx den kaynaklanıyor olabilir mi?

    "bu arada; sytem sıcaklığı 40-45c lere, CPU sıcaklığı ise 50-60c maximum 63c lere çıkabiliyor."
  • aynı sorunu bende yaşıyordum.
    xp nin update sayfasına baktım bu donmayla ilgili bi patch olduğunu gördüm!
    update sayfasına bakıp, ordaki update seçeneklerine bakarsan konuyla ilgili patch i göre bilirsin.
    zannedersem güvenlik değil ama diğer güncellemelerrin içinde olması lazım.
    bir göz at istersen!
  • göz atıcam... önerin için saol..
  • bios dan power manager dan 3.3 voltajının degerine bak eger 3.1 in altı gözüküyosa powersub ını çöpe gönder sorun ordan oyuna girince 2.9 v a kadar düşer.
  • power managerden 3.3 voltajının değerine bak demişsin ama ben bios böyle bişeye rastlamadım... Voltaj değerlerinden pek anlamam ama bios un içinde sadece 3 değişik voltaj değerine rastladım. onları yazıyorum:

    Vcore Default Voltage 1.750 V
    DIMM Default Voltage 2.50 V
    AGP Default Voltage 1.50 V

    Bu değerler kötümü? Bilgilendirirsen sevinirim. Power Supply im 300 Watt... Sistemimde yukarda yazılı zaten... Gerekirse yeni bir Power Supply alırım. yeterki bu dertten kurtulayım. Stresten PC yi açmak bile istemiyorum :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.