Şimdi Ara

OKUMADAN SERVİSE GİTMEYİN-TÜM FORD ARAÇLAR BAKIM(FİYAT-SERVİS-HİZMET) REHBERİ (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
674
Cevap
34
Favori
512.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: worldwar

    Arkadaşlar aracım 2007 ford connect 75 hp aracımın garantisi yeni bitti bugüne kadar Ankara başerde bakımları yapıldı. Yine aynı yere götürmek istiyorum Birkaç sorum var

    1-benim son gittiğimde mobil yağ kullanıyorlardı. opete geçilmiş diye bir haber geziyor ortalıkta bilgisi olan varmı

    2- aracım 40.000 de 45.000km bakımı yapılacak. fiyat hangi aralıkta olur?



    fordun orjinal yağı var
    dışarda yaptırısan bakımı 150-170 tl
    ama servisde yaptırırsan 300-350 tl
  • 10 haziranda 10000 bakımını yaptırdım dizel focus 397 tl dediler ok dedim arabayı bıraktım. Teslim almaya gittiğimde kredi kartını verdim 338 lira artı 4 taksit yapmışlar.
  • 15000 bakımı olacak herhalde.Ya da 5000 km erken mi yaptırdın?
    quote:

    Orjinalden alıntı: x_ir

    10 haziranda 10000 bakımını yaptırdım dizel focus 397 tl dediler ok dedim arabayı bıraktım. Teslim almaya gittiğimde kredi kartını verdim 338 lira artı 4 taksit yapmışlar.

  • quote:

    Orjinalden alıntı: karaşahin_2008

    15000 bakımı olacak herhalde.Ya da 5000 km erken mi yaptırdın?
    quote:

    Orjinalden alıntı: x_ir

    10 haziranda 10000 bakımını yaptırdım dizel focus 397 tl dediler ok dedim arabayı bıraktım. Teslim almaya gittiğimde kredi kartını verdim 338 lira artı 4 taksit yapmışlar.




    Ya bir sene doldu o yüzden yaptırdım. Bu fiyat her yerde aynımıdır??
  • 2004 Focus Ghia Sedan baskı balatayı değiştirdim.
    175 lira balata
    150 lira işçilik
    45 lira hidrolik ve şanzuman yağı
    toplam 370 lira.

    Birde bilyaların değişmesine gerek olmadığını söylediler, değişmedi.

    Bursa Özel Servis Kepir Oto'da
  • ----- ANKARA ------------

    Arkadaşlar merhaba,

    1996 model Honda Euro Civic aracımı satıp 1999 model Focus Ambiante Güvenlik Paketli aracımı aldım. Forumda tartışılan konu servisler, ancak tanınmış iki markanın tanınmış servislerinde çalışan iki akrabam var. Konuyu yakından bildiğim için anlatıyorum. Yetkili servis asla "PARÇA İDARE EDER" demez anında değiştirir. Ve de asla tamir yöntemine başvurmaz. Bilmesem söylemem bunları. Garanti kapsamındaki araçlar elbette ki yetkili servislere gitmeli. Çok basit bir örnekle, Honda aracımın radyatörü su sızdıryordu. Yakın arkadaşlarımdan birisi de Bora Honda da çalışıyordu. İşçilik hariç 750 TL dediler radyatöre. Ben dışardan 120 TL ye aldım. Ayrıca aracımın kapısını sürtmüştüm. Sadece boyamak için aynı servis 750 TL isterken dışarda 200 TL ye boyattım. Bu arada kaskomun olduğunu da ilave edeyim.

    Daha önceki aracım POLO HB idi. Silecek motorundan ses geliyordu. Bırakın yetkili servisi, özel servis 450 TL istemişti tam 3 yıl önce. Ben sanayideki Ali Ustaya 10 TL ye tamir ettirdim :)

    Bu sebeplerden dolayı nedense servislere soğuk bakıyorum.

    Ford konusunda pek bir fikrim yok. Daha yeni aldım Allah razı olsun önceki sahibi bana para harcatacak birşey bırakmamış. Sadece ön farlar matlaşmıştı, kötü görünüyordu. Birkaç yere sordum tanesine 100 TL dediler. Tanıdık Ford parçası satan AKTÜRK ticaret daha uygun fiyat verdi. Fakat ben farları temizletmeyi tercih ettim. Bu arada haberi olmayanlar için söyleyeyim, farlarınızı söküp temizleyip cilalayıp gıcır gıcır takıyorlar. Fiyatı 80 TL. Adres isteyen olursa veririm.

    Henüz bakım veya tamire gitmedim. Ama önerisi olanları dinlerim. Herkese kolay gelsin.




  • Arkadaşlar 2006 fiesta dizel 45000 bakımı ne kadara mal olur? Yetkili servis? Özel servis? Yer sakarya veya izmit
  • 2001 focus ghia SW, 77bin buyuk bakim.

    onumuzdeki hafta yaklasik 2500 km'lik bir seyahate cikmayi planladigimdan, arabayi bakima sokmak istedim, gitmisken arac 90bin'i bulmamasina ragmen (zaten ya 90 bin ya 5 yil deniyor) triger setini de degistirmeye karar verdim.

    yer HERFORD (istanbul)

    islemler:

    motor yagi (4.5lt 67.5 TL)
    on balata takimi
    fren temizligi, arka kampana taslanmasi, ayari
    hava, yakit,polen filtreleri
    zamanlama kayisi, bilya gergisi (triger seti) (140 TL)
    kasnak - alternator kayisi
    eksantirik kayisi
    su pompasi & contasi ( 160 TL)
    termostat
    motor yikama
    arka plaka lambalari

    toplam maliyet: (buyuk kalemleri yanlarina yazdim, bunlar da asagidaki rakama dahildir)

    istenen

    700 TL nakit

    odenen

    650 TL nakit (bu 50 lira icin epey ugrastim!)

    triger seti'ni kendim alayim taktirayim dedigimde internetteki urunlerin garantisi konusunda problem yasanabilecegi uyarisini aldim, HERFORD kullandigi arcalara ve iscilige 2 yil garanti veriyor, bu uzden biraz fazla odemeyi goze aldim.

    islemler tam bitmek uzereyken araci liftten indirirken motor takozdan kayinca karter patladi, hemen yenisiyle degistirildi, dokulen yag eklendi.

    ikinci gidisimdi, gene memnun kaldim, tavsiye ederim.




  • 17 Temmuz 2009 itibariyle Ford marka araçların bakım periyotları ve bakım ücretleri...

    Fotoğraf; İzmir - Çetaş'da çekilmiştir.

     OKUMADAN SERVİSE GİTMEYİN-TÜM FORD ARAÇLAR BAKIM(FİYAT-SERVİS-HİZMET) REHBERİ



    edit: Bilgisayarınıza indirip daha yakından inceleyebilirsiniz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lukunku -- 17 Temmuz 2009; 22:32:27 >
  • arkadaşlar izmir için ARKAS a sakın gitmeyin ben 60000 bakımı için gittim koltukta yağ lekesi çamurluklarda çizikler park sensörü taktırdım arka kuşakta çizikler park sensörünün ekranı camda sallanıyor yani adamlar salla başını al maaşını yapmışlar.adama diyorum koltukdaki o yaş ne bana dediği şu yağ lekesi olmuşta kimyasalla silmişler peki sizin koltuk korumanız yokmu diyorum ama suç onlarda değil ford da herkese servis hakkı verirsen olacağı budur...ben pişman oldum en yakın zamandada toyota ya geçeceğim
  • ankara otokoç ta 30 bin bakımı yaptırdım...
    sabah 09:05 te aracımı bıraktım kaçta teslim ettiler dersiniz ? tam 18:30 da..
    Bunca saattir neden bitmediğini sordum adamlar da tık yok .
    sabah benimle birlikte bırakan herkesin aracını saat 18 den sonra teslim ettiler. .
    buradan çıkan sonuç malının başında bekleyeceksin arkadaş ...
    servise güvenip aracını bırakıp gidersen adam seni akşama bırakır.. arada kim bilir kaç tane randevusuz gelmiştir onları servise almışlardır...neyse.
    sonra faturamız düzenlendi para ödeyeceyeğiz 4 kişi elimizde fatura ile boncuk gibi dizildik.
    kasadaki servis çalışanı mesaim bitti diye gözlüğünü takmış çantasını almış gidiyor. adamı zor tuttuk emin olun ....
    bizimle ilgilenen servis yetkilisi özür diliyor diyor ki: bu saatte aracınızı yıkayamıyoruz borcumuz olsun bir daha ki sefere falan şeklinde şirinlik yapıyor...
    arkadaşlar bundan önceki periyodik bakımda da ankara otokoç ta aynı şeyleri yaşadım. o zaman hafta sonuydu yine son dakika da aracı teslim yine ilgisiz servis danışmanları yine her yerleri pislik içinde çalışanlar.orada bekleyenler için içecek 1 bardak kahve vs yok...arkadaşlar otokoç ta müşteri memnuniyeti diye bişey yok. işin kötü tarafı bu adamların aracıma yaptığı bakıma güvenemiyorum..daha önce honda kullanmıştım servis hizmetleri- müşteri memnuniyeti müthişti yani servis güven veriyordu.. şimdi 2 dir ford ta servisi otokoç a gidip paramla rezil oluyorum.. bütün ford servisleri mi böyledir bilmiyorum, uzun zamandır ford kullanan arkadaşlar bir daha ki bakımda ankara da hangi servise gitmeliyim önerilerinizi bekliyorum................




  • quote:

    @6500rpm


    tan otodan memnun kaldım ben. tur otodan da memnn olanlar vardı. bakım ne kadar tutu peki? biraz detay yazabilirsek --parçalar, fiyatları gibi-- herkes faydalanır..
  • Arkadaşlar 2006 dizel fiesta 60.000 bakımı için Işıksan oto (maslak oto sanayi) dan 240 lira fiyat verdiler nasıldır sizce?

    Hem Işıksan için hem de fiyat için yorumlarınız nedir?
  • Merhaba
    Benimde 2009 model Ford Focusum var.Kalkislarda araba isindiktan sonra vites kolunun bulundugu yerden tıkır tıkır sesler geliyor(cok hafif bir tikirti) ve bu tıkırtıyı elimle vites kolunda hissediyorum ayrica yine kalkislarda dikkat ile dinlersem on takimdan ufak bir tik sesi geliyor.Vitesden gelen tıkırtı genelde araba ısındıktan sonra oluyor. Bunlar sizce normalmi? Teşşekürler
  • servis bakımları hakkında tecrübeli bilgisi olan arkadaşlara çok önemli bilgi almaya ihtiyacım var.

    aracım 2006 model 105000 de makyajlı kasa dizel fiesta. aracın triger setini hafta sonu değiştireceğim. 2 hafta önce Afyon budan servisiyle yaptığım görüşmede triger setini yaklaşık 800 tl ye değiştireceklerini söylediler. pazarlık felan derken yetkili arkadaş isteğimiz doğrultusunda yerli marka (ismini hatırlayamadım) da takabileceklerini, bununda fiyatının 550 tl olduğunu söylediler. fakat bu markanın garantisinin olmadığını, zaten bu takarken benden bu markayı taktıracağıma dair yazılı imza aldıklarını söylediler.

    Bir ayağımında Ankara da olması sebebiyle birde tan otoya sordum. bana yerli veya yabancı marka diye belirtmeden 450 tl fiyatını verdiler. garantisiz yerli marka felanmı diye sorduğumda zaten tek tip marka olduğunu ve 2 yılda garantisinin olduğunu belirtiler.

    böylelikle tabiiki tan otoda taktırmaya karar verdim, fakat bu setin kaliteli olup olmadığını nasıl bilebilecğim hakkında bir fikri olan varmı? yada triger setinin belli kaliteli markaları varsa ismini söyleyebilirmisiniz acaba?

    hafta sonu taktırmayı düşünüyorum, umarım tecrübeli arkadaşlar bir cevap yazar..




  • afyonla tekrar görüşüp takacakları setin markasını öğrenip, tan otodaki ile karşılaştirabilirsin. bu arada nette de araştırıp, sanayide şu marka nasıldır diye bir iki ford servisine de sorabilirsin. en güzeli bu olur herhalde. benim tanıdığım triger değiştiren nenüz yok..
  • çok teşekkür ederim dragotreis..
  • merhaba arkadaslar, bende 2008 model 1,4 tdci fiesta alarak aranıza katıldım. Sözü fazla uzatmadan sormak istiyorum;

    aracımın 15,000 km bakımını yaptıracagım telefonla bilgi aldıgım mersin Ford erginler oto bana 340 TL fiyat verdi, üşenmedim birde arkadasın memleketini aradım ( onda da fiesta var ) Gaziantep Doganlar Ford bana 220 TL fiyat verdi. İkiside işçilik vs. dahil son fiyatları.

    Sormak istediğim bu işin bir standardı yokmu yoksa bu servisler ne kadar öpersek o kadar kar mantıgı ile mi çalısıyor.

    arac 3 yıl garantili oldugu için yetkili servis dısında bakım yaptırmam ama bu fiyet dengesizliği nedir arkadaslar ne yapmak lazım???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuikkuik

    merhaba arkadaslar, bende 2008 model 1,4 tdci fiesta alarak aranıza katıldım. Sözü fazla uzatmadan sormak istiyorum;

    aracımın 15,000 km bakımını yaptıracagım telefonla bilgi aldıgım mersin Ford erginler oto bana 340 TL fiyat verdi, üşenmedim birde arkadasın memleketini aradım ( onda da fiesta var ) Gaziantep Doganlar Ford bana 220 TL fiyat verdi. İkiside işçilik vs. dahil son fiyatları.

    Sormak istediğim bu işin bir standardı yokmu yoksa bu servisler ne kadar öpersek o kadar kar mantıgı ile mi çalısıyor.

    arac 3 yıl garantili oldugu için yetkili servis dısında bakım yaptırmam ama bu fiyet dengesizliği nedir arkadaslar ne yapmak lazım???





    Aracımı almadan önce, tam 6-7 tane Ford bayisini telefonla aradım ve diğerlerinden en az 2.000 TL daha ucuza veren 100 km uzaklıktaki başka bir şehirden gittim, aldım...

    Servis zamanı geldiği zaman da yine oturdum telefonun başına, en uygun fiyat veren şehir dışındaki başka bir yere gittim, yaptırdım.

    Ford'da işler böyle işliyor. Telefonla arıyorsunuz, en uygun neresi ise oraya gidiyorsunuz.

    İmzama tıklarsanız, birinci mesajın en altında bir fotoğraf göreceksiniz, orada İzmir-Çetaş'taki servis fiyatları var, onlar bile pazarlığa tabi, belki işinize yarar...




  • Arkadaslar az öncede Adana ford gizerler yetkili servisini aradım bana 160 - 180 arası bir fiyat verdiler...

    Resmen komedi ya
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.