Şimdi Ara

Nvidia Dikey Senkronizasyon Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, Asus marka laptopum da GTX 850M ekran kartı kullanıyorum. Geçtiğimiz hafta sonu Fifa 19 satın aldım. Yıllardır playstation kullanan bir kişi olarak ilk defa pc de oyun deneyimim oldu. HDMİ ile laptopu LG 49 inç tv ye bağladım. Oyun sırasında özellikle kameranın hızlı hareket ettiği zamanlarda ekran saçmalamaya başladı. Araştırdım ettim Nvidia ayarlardan dikey senkronizasyon açmam gerektiğini söylemişler öyle de yaptım.
    1. Oyuna girmeden fifa ayarlarda fps 60 a sabitleyip vsync açık oyuna girince ekrandaki saçmalamalar geçti ama oyun çok hantallaştı(Sabit 60 fps)
    2. Oyuna girmeden fifa ayarlardan fps sınırını kaldırınca vsync açık olmasına rağmen yine aynı ekranda saçmalamalar oldu. Araştırdığımda vsync açık olması fps değerini 60 a sabitliyor o yüzden ekran yırtılmalarını önlüyor yazıyordu. Ancak ben açmama rağmen oyuna girerken fps sınırlamayınca fps 60 a sabitlemedi.

    Yani vsync açınca oyun hantallaşıyor, açmayınca tv de oyun oynamak eziyet oluyor. Bu konuda önceden tecrübe edip, çözüm bulabilen varsa aranızda yardımını rica ederim.







  • Sorun güncel arkadaşlar daha önceden bu sorunu yaşayıp çözen yok mu?
  • Televizyonu Giriş ayarlarından PC olarak ayarlayın(Oyun sinema ıvır zıvır diye bir menüsü oluyor). Normal olarak 30FPS veriyordur. PC moduna alınca 60Hz e çıkıcaktır. Ben bir süre LG televizyonu monitör olarak kullanmıştım. buna benzer bir sorun yaşamıştım.
  • uyarlamalıyı seçin
  • Fast sync deneyin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde RTSS kullanıp Scanline Sync'i deneyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 11 Aralık 2018; 17:30:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.