Arkadaşlar merhaba,
Şubat ayında Strix scar 16 laptop aldım. Cihazı alırken cihazda şansa bağlı olarak coil whine olduğunu biliyordum. Dell Alienware ile arasında kalarak reddit v.s. sitelerdeki yorumlar ve yaptığım incelemeler ile cihazda karar kıldım. Cihazı aldığımda ilk dikkat ettiğim şey cihazdaki sesti. Hani ses öyle böyle değildi. Laptop kucağımda bişeyler izliyorum sesi geliyor v.s.
Cihaza ram takviyesi yapmaya karar verdim ve cihazın ramini 32 GB den 64 GB a çıkarttım. Cihazda bulunan Ramler 4800mhz lik dual ve ben 64 GB 5600 mhz lik dual Crucial ram aldım. Intel 13. nesil işlemci kısıtlamalarından ötürü ramler 5200mhz olarak çalışıyor.
Gelelim ilginç olaya. Cihazın RAM lerini değiştiriğimden beri cihazdan Coil Whine sesi kesildi. Bu veya benzer bir cihazı olup ta bu tarz bir değişiklik yapmak isteyen arkadaş varsa kontrol edebilir mi ?
Baseus USB C HUB 9'u 1 arada USB C
Herkese merhaba,
Şirket bilgisayarında gereksiz USB kullanımını azaltmak için HUB arayışına girdim ve araştırmalarım sonucunda aşağıda linkini bıraktığım ürünü almaya karar verdim.
Ürünü sıradan normal hublardan ayıran en büyük özelliği 2 HDMI çıkışını eş zamanlı bağladığınızda monitörlerinizi extend olarak kullanabiliyorsunuz. Piyasada bu özelliği sağlayan bu seviyede ve bu fiyatta ürün nerede ise yok. Normal alacağınız 2 HDMI portuna sahip bir çok ürün monitörleri Mirror olarak kullanmanıza olanak veriyor.
Amazon yorumlarında bir arkadaş Macde extend olarak kullanamadığını belirtmiş ancak ürün özelliklerinde mac için uyumlu olduğu bilgisi var. Ben windows üzerinde denedim bir problem yaşamadım.
Ürün üzerinde benzer ürünlerin bir çoğunda olduğu gibi type C portu üzerinden PD özelliği mevcut ve 100W destekli. Laptopunuzu ve usb üzerinden telefon v.s. şarj edebilmenize olanak sağlıyor.
Ürünün fiziksel özelliklerine gelecek olursak, premium bir hissiyatı olduğunu söyleyebilirim. üzerinde çalıştığını gösteren bana göre gereksiz bir led tarzı ışık var. Rahatsız edici şekilde yanmıyor. 5 saatlik kullanım sonucunda bende şimdilik bir ısınma olmadı.
Ürünü Amazon TR üzerinden satın aldım ve yurt dışından 1 hafta içerisinde geldi.
Bana göre ürünün en büyük eksiği üzerinde ekstra 1 2 tane daha Type C portunun olmaması.
Phanteks Vertical GPU Kit + 2 PCI Express Kart
Herkese Merhaba.
Sitede problem olduğu için resimleri Imgur a attım : https://imgur.com/a/SyqCfJu
Uzun zamandır uygulamayı planladığın Vertical (Dikey) GPU uygulalamasına başlıyorum.
Kartı dikey koyma planım yaklaşık 4 senedir mevcuttu ancak sistemimde ayrı olarak takılı 2 PCI karttan ötürü uygulayamıyordum. Önceden kullandığım kasa Mid Tower bir kasa olduğu için yeteri kadar boş slotum yoktu ve PCI kartları takmadan kullanma zorunluğu olduğu için sürekli erteliyordum. Kasamı geçen gün Phanteks Enthoo Pro 2 ile değiştirdim ve üzerinde bulunan Vertical GPU bölümüne kartı takarak bir deneme yaptım.
Ekran kartım Aorus RTX 3080 olduğu için kendisi 3.7 slotluk bir alan kaplıyor ve yan cama çok yakın olduğu için temiz hava almada problem yaşıyorum. Durum böyle olunca kartı normal yerine kit ile taşıma ve diğer kartları bir şekilde montajlama durumuna geldim.
Öncelikli olarak almış olduğum ürünün resimlerini buraya ekliyorum.
Ürün basit bir kutuda geliyor.
Kutuyu açtığınızda sizi basit bir bilgilendirme kağıdı karşılıyor. Kağıt üzerinde nasıl montaj edileceği ve eğer kasanızın kart braket yeri uygun değilse manuel olarak modifiye etmeniz gerebileceği bilgisi verilmiş.
Kutu içerisinden
1 Adet PCI Express 3.0 Raiser Kablo
Bağlantı vidaları ve braketin kasa zemini ile temas etmesi durumunda orada bulunan kablo v.s. ekipmana zarar vermemesi için braket altına yapıştıracağınız köpükler 3 farklı kalınlıkta köpükler
1 Adet braket çıkıyor.
Braketin kendisi 6 slotluk yer kaplıyor. Kasanız üzerinde nasıl duracağını ona göre planlaya bilirsiniz. Eğer braketi daha az yer kaplaması açısından yükseltmek isterseniz sağ üst köşeden çentinkerini kesmeniz gerekmekte.
Kutu içerisinde çıkan raiser kablo PCI Expres 3.0 destekli. Ne yazıkki 4.0 desteği yok. Bunun için isterseni varsa kendiniz ayrı bir PCI Express 4.0 raiser alabilir veya bios üzerinden PCI Express 3.0 uyumluluk modu açarak kullanabilirsiniz.
Benim planımda kasamda 8 slotluk yer olduğu ve en altta bulunan slotun boş olduğunu düşünerek bir kartı en üste takarak diğer kartı ekran kartının arkasına saklamayı düşünüyorum. Bunu yapabilmeniz için elinizde 1 adet daha PCI raiser kablo olması gerekmekte.
Ekran kartını söktükten sonra diğer PCI kartlar meydana çıktı.
İlk amaç Ses kartını en alt slota takıp elimdeki mevcut diğer PCI Ekspres kartı ile Wifi kartını bağlamaktı. Baya baya da oldu. Ekran kartını önce kite takıp sonra kasaya bağlamanız gerekli. Yoksa benim gibi 2 işli olursunuz.
Ancak sistemi açtığımda Wifi kartı çalışmadı ve kasayı tekrar toplamak zorunda kaldım. Kiti taktıktan sonra kasa altında fazladan 2 slot kaldığı için kartları buraya taktım. Şimdilik ses kartı çalışıyor ancak Wifi kartı için riser satın almam gerekti.
Isıl değerleri merak eden arkadaşlar için kesin birşey söyleyemeceğim. Nedeni ise bu işlemlerden önce kartı sökmüşken kartın termal padlerini ve macununu değiştirdim. Hatta Led in tekinin kablosunu takmamışım galiba yanmıyor :) Ama genede bilgi olarak cama yakınk durumla arasında 8 derecelik bir fark olduğunu söyleyebilirim.
Ek bilgi olarak benim gibi eğer Display port kullanıyorsanız kartın display portları kasa arkasında kör noktaya geldiği için tırnaklarına basmak ve sökmek baya zor oluyor.
Türklerle Aynı Guildde olmak ????
|
Türktelekom PLAYSTORE Rezilliği
|
|
Dikey ekran kartı ve Ses Kartı
|
|
|
Meslek: Makine Mühendisi
İmza Metni ... |
İmza Metni ... |
Ne bilmek istersin ? |
Son Giriş: 5 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.531
İkinci El Bölümü Mesajları: 86
Konularının görüntülenme sayısı: 14.026 (Bu ay: 124)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 429 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar