Şimdi Ara

Notebook'a Egpu ile Ekran Kartı Bağlama yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar. Dell 5110 Notebook'a egpu ile ekran kartı bağlıyorum. Daha önce gtx 550ti kart bağladım sorunsuz kullandığımı görünce kartı gtx680 ile değiştirdim. ancak aygıt yöneticisinde driverları kuruyorum ama sarı üçgen ünlem şeklinde ekran kartını gösteriyor ve Nvdia kontrol panelini açamıyorum. Ayrıntılarda Kod 43 hatası diyor.

    Sormak istediklerim;
    • 550 ti de ekran kartı üzerinde ekstradan 1 adet 6 pin güç girişi vardı, ancak 680 de bir adet 8 pin bir adet 6 pin var.
    6 pin'i taktım 8 Pin Psu da olmadığından takmadım, 8 Pin girişi takmadığımdan olabilir mi ?

    2. 550 ti için resimde özellikleri yazan psu yeterli geliyordu, bunda diyelim 8 pin takmadığımdan hatayı alıyordum 8 pin dönüştürücü aldım ve onu da karta taktım, mevcut psu ekran kartına yeter mi ? Çünkü psu sadece ekran kartını besliyor.


    Notebook'a Egpu ile Ekran Kartı Bağlama yardım Notebook'a Egpu ile Ekran Kartı Bağlama yardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flash -- 13 Şubat 2021; 23:32:16 >







  • Sorunun cevabı soruda gizli dostum. :) Ekran kartı ne olursa olsun üstündeki güç girişlerinin tamamını psu'dan beslemek zorundasın. Ha eğer besleyemezsen çalışmaz. Mesela bu kartı çıkart birtane kasa kur güç girişini aynı tak sistem açılsa bile siyah ekranda kalır. Senin psu 12 volt kanalında max 18 amper verebiliyormuş. Yani bu da kabaca 216 watt ediyor. Ekran akrtının grafik birimi de 195 watt tdp demiş ama çok ucu ucuna. https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-gtx-680.c342 öncelikle çoğaltıcı alıp güç kablosunu 8 pine ve 6 pinli neyse hepsine uyumlu yapman lazım. Ha gene de olmuyorsa psu sıkıntısı olabilir. Başka bir psu ile denemen lazım.





  • Teşekkürler cevap için. Bende tahmin ettim kablo alıp deneyecektin ama asıl öğrenmek istediğim PSU idi onunda cevaplamışsın. Kablo alıp bir deneyim bakalım. Tekrar teşekkür
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.