Şimdi Ara

Nokia, 2012 yılı 1. çeyrek finansal raporunu paylaştı: Durumlar iyi görünmüyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
7.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi olmuş.
  • 40 mp kamera 300 x300 cözünürlük telefon. hahaha nokia hahahahahaha
  • Nokia android de kullansa, IOS da kullansa durumun degisecegini zannetmiyorum. Nokia'nin sikintisi, markanin ve imajin eskimesi, genclere hitap etmemesi. Blackberry'yi dusunun BBM gencler arasinda bir sure populer oldu, telefon satis rekorlari kirdi. Sonradan BBM populerligini kaybetti, telefon genclerin elinden dustu, RIM skntiya girdi.
    Bu zamanda telefon satmak icin genclere hitap edeceksin "trendy" olacaksin. Nokia o eskimis kohne imajini bir an once yenileyip, genclere hitap edip tekrar "trendy" bir marka olursa, eski basarisini tekrar yakalayacaktir.
  • Açıkcası üzüldüm... Şu an elimde nokia cihaz var ve bence kendini geliştirseydi kullanım kolaylığı bakımından ve milletin nokia alışkanlığı yüzünden halen daha lider olabilirdi diye düşünüyorum... Eskiden derlerdi Nokia dan vazgeçme diye... Bu geleneği sürdürseydi gerçekten rakipsiz olucaktı ama kendini tekrarlayıp durdu.
  • Birşeyleri yanlış yaptıklarını ne zaman farkedecekler, ben de bunu merak ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: semo_86

    Nokia android de kullansa, IOS da kullansa durumun degisecegini zannetmiyorum. Nokia'nin sikintisi, markanin ve imajin eskimesi, genclere hitap etmemesi. Blackberry'yi dusunun BBM gencler arasinda bir sure populer oldu, telefon satis rekorlari kirdi. Sonradan BBM populerligini kaybetti, telefon genclerin elinden dustu, RIM skntiya girdi.
    Bu zamanda telefon satmak icin genclere hitap edeceksin "trendy" olacaksin. Nokia o eskimis kohne imajini bir an once yenileyip, genclere hitap edip tekrar "trendy" bir marka olursa, eski basarisini tekrar yakalayacaktir.

    aslında en net cevap bu
  • Bazı arkadaşlar eski nokialar 3310 vb taş gibi telefondu demiş. Gülüyorum Arkadaşım türk toplumu takıntılıdır. Dünde öyleydi bugünde öyle. Başka telefon almıyordunuz ki bilesiniz hangisi taş gibi hangisi değil.

    Matrix filminde kapağı çat diye açılan o siyah nokia gören herkes deli olmuştu. Millet motorola,siemens, alcatel ve benzeri tlf hepsini çöpe atmış. Nokia almıştı. Kapağın işlevsiz elle açılan bir kapak olduğunu görünce çok gülmüştüm.

    Nokia ar-ge si telefonu giydirme üzerine olan bir firmadır. Ekran üretmez. İşlemci ,yazılım vs... üretmez geliştirmez. YAni var olan teknolojiyi diğer firmalardan satın alır süsler piyasaya sunardı. Suç mu değil tabii ki normal.

    Fakat kalitesiz ekranlar, kalitesiz dış kasalar, en dandik piller ve kazıklamaya dayalı pazarlama taktiği ile kendini bitirdi. Oh olsun. :))

    Piyasaya 50 çeşit telefonu sırf insan keklemek için çıkartan. Servis sistemi ezik insan yolmak için çalışan bir firmaydı. Dünya çoktan vazgeçti Türkiye normal bir şekilde direndi. İyice düşüp elle tutulur bir modeli kalmayınca anladı millet nokia yı.
    Daha anlamayanlarda var daha 3 ay önce bir tanıdık almıştı nokia hemde 650 lira. Eşimin htc wildfire i da 650 lira. Onu gösterdim ona bu varken bu alınır mı diye deli oldu. Boşa verdim onca parayı diye. Fark varya. Biri hesap makinesi biri cep bilgisayarı :))

    Yani benim sevgili ülkemde hala nokia fanı var.
    Ama hakkını vermek lazım 100 liraya aldığı tlf kullanıp bir sene sonra 70 liraya ikinci elden satmaya kalkıp birde müşteri bulan bir ülkede yaşıyoruz :))




  • Mıcrosoft varken durumun daha da kotuye gıdıcek.Teknolojı popularıteyı takıp etmektır,ve su anda sevsende sevmesende populer olan Androıd.Madem Androıd ıstemıyorsun barı MeeGo yu canlandır ya adam gıbı donanımla yap kral bı cıhaz duzgun bır market koy bak neler oluyor o zaman.
  • ben nokia telefonumdan vaz gecmem 1100 6610-6610i ve son olarak nokia c5 kullanmaktayım taş gibi telefon bana yetiyorda artıyor kaç kere beton zemine düşürdüm banamısın demedi eğer günün birinde telefon alıcak olsam gene nokia alırım
  • İnsanlarin koyun olmadigini bir kez daha gordun, Nokia .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

    Sorun Symbian'da değil Nokia'nın kullanmakta ısrar ettiği düşük donanım konfigürasyonunda. Milletin artık öncelikleri değişti. Tüketiciler için kamera ikinci planda. Ilk önce donanıma, yazılıma bakıyorlar. Donanıma bakınca direkt olarak kaybettiği için insanlar bakmıyor bile yüzüne. 2012'ye gelinmis hala Symbian cihazına (808 PV) ARM11 işlemci koyuyor. Bu işlemciden hala neyin performansını bekliyorlar anlamıyorum. Yakında Dual-Core Cortex-A15 cihazlar çıkacak. Bunlar güzelım sistemi ARM11'e mahkûm ettiler. Müstehak bunlara. Bu söylediklerimizi eşşeğe söylesek o bile anlardı.

    Aynen öyle, Nokia'nın amiral gemileri(!)ne koyduğu donanımı, alt segment Androidler bile kullanmıyor
  • Tuşun, kapasitif dokunmatik ekrana mağlubiyeti.

    Uzun süre tuşlu cihaz üreten Nokia, önce rezistif sonra da kapasitif geçiş aşamalarında büyük sıkıntılar yaşadı. Başlarda bu işin babası benim hesabıyla hareket ederken sonradan zorunluluğu anladı; ancak geçişler uzun ve eski teknoloji ile sürdü, hala da sürmekte. Samsung bu geçişi Android sayesinde kolay atlattı o nedenle şu an yükseklerde yer alıyor.
  • millet nokia düşmanı olmuş. android yazılımı olmasa o saydığınız firmalar bu kadar iyi olabilecekmiydi çok merak ediyorum? yıl olmuş 2012 en çok telefon satan cihazlarda adamlar hala 1 numaralar.
  • NOKİA SYMBİAN DA KALDIĞI SÜRECE BEN DE NOKİA ALACAĞIM. SYMBIAN KADAR TATLI BİR SİSTEM BENCE YOK. ANDROİD KULLANDIM. HALEN TABLETİMDE KULLANMAK ZORUNDA KALIYORUM. TABİİ DONANIMI DAHA İYİ OLACAK ÇÜNKÜ DAHA AĞIR BİR SİSTEM. ANDROİDLİ TELEFON AYNI HIZDA KASAR SYMBIAN KASMAZ AKAR.
    SORUN SYMBIAN DA DEĞİL. SORUN OVI STORE DA YAZILIM GUNCELLEME DE GEÇ KALINMASINDA VS..
    NOKIA BU SYMBIANA BIRAZ DAHA KAFA YORSA İDİ BEN KIMSENIN DİĞERLERİNE YÖNELECEĞİNE İNANMIYORUM. Bİ BELLE BİLE NE KADAR FARKETTİRDİ.
  • ne oldum demiyeceksin...
  • Beter olsunlar, bu duruma çok sevindim. Yaklaşık 8 ay önce almış olduğum Nokia C1-02'yle neler çektim. FM radyosunu dinlerken, radyo sesinin kendi kendine kısılması sorunu vardı. 4 kere Genpa'ya verdim, her defasında yapılmamış olarak elime geçti. Hemen TSHH'ye verdim, 1 ayda paramı alabildim. Müzik çalarında şarkılar baştan başklamıyordu. Yazılım güncellemesini istedim defalarca, hiçbir şekilde olumlu yanıt vermediler. Hem sorunlu modeller üret, hem de müşterileri kandır. Sırf bu telefonu kamera olmadan müzik çalıyor diye almıştım. Hayâllerimi 1 günde yıktılar. Şimdi Creative ZEN Style 300 MP4 çalar aldım. Ne şarkılar baştan başlmadn çalıyor, ne de FM radyosunda kendi kendine ses kısılması sorunu var. Halen ses sızıntısı sorunu olan giriş seviyesi modeller üretiyor. Bu nasıl bir firmadır? Ses sızıntısı konusunda internet ortamında çok sayıda şikâyet olmasına rağmen, halen bu sorunlu modelleri üretmye devam ediyorlar. Nokia sırf bu yüzden bu hale geldi. Burada Symbian'ın ne suçu var? Ses sızıntısı sorunu oln modeller halen üretiliyor ve bizim gibi mağdur olan kullnıcılar artık Samsung alıyor.




  • Vay vay vay herkes ordinaryus kesilmiş nokia konusunda... Bakıyorum da ilk akıllı telefon olan 6600'ı hemen unutmuşsunuz. Symbian S60'ı ilk orada görmedik mi? O mehur menü tuşunu orada tanımadınız mı? Değişik değişik sis dosyaları yükleyip cihazı uzaktan kumanda gibi yapmadınız mı?

    Daha eskiye dönelim. Herkeste 5110, 3110, 8110 (hani o elle açıldığını zanneden arkadaşa diyorum, 8110'un kapağını elle ya da küçük bir düğme ile açabilirdiniz) 6110'u hemen aşağıladınız. Türkiye'de o zamanlarda Panasonic'in modelleri, Ericsson 333, 628, 688 gibi takoz telefonlar, siemens'in 4 renkli ekranı olan SX serisi telefonları felan vardı. Hepsi evinizdeki LCD televizyonun kumandası kalınlığında ve yaklaşık kumanda kadar telefonlardı.

    Nokia sadece Türkiye pazarına hitap etmiyor. En büyük pazarı Hindistan arkadaşlar. İkinci sırada da Çin sonra da Amerika geliyor.

    Lumia 900 sadece US pazarı için çıkmıştı. Şimdi karar aldılar Global çıkacakmış... Ama öncelik amerikaya.

    Gelelim Windows Phone seçimine... Çok doğru bir seçimdi bence Windows tarafı. Akıllı davrandı Nokia. Bugün hangi markanın ara-konuş türü telefonu çok satıyor. Elbette nokia ve sonrasında samsung. Diğerleri genelde Akıllı telefonlara eğildi.

    Lumia'ların Türkiye'de satılmamasının önünde büyük bir engel var ve bunun sorumlusu Microsoft Nokia değil. Kanunlarımız der ki, "Türkiye'de satılacak olan bir cihazın Türkçe dil desteği olacaktır"

    Lumia'larda bu yok şimdilik. Windows Phone'a TANGO güncellemesi ile gelecek Türkçe. Bu da takribi Haziran gibi Temmuz gibi gelecek. O tarihten sonra bol bol Windows Phone bulabiliriz piyasada. 610'undan 800'e 900'e...

    Nokia'nın tabii ki hataları oldu. Ama güvendiği şey S40 serisi telefonlardı. Yani yeni isimleri ile Asha olanlar.

    Samsung bile kendi kendine "Android her tarafımızı sardı" düşüncesi ile Tizen gibi Meltemi gibi yeni Mobile OS geliştirmeye başladılar. Bada'yı öldürüp. Bada çok mu başarılıydı sizce?

    Nokia hatalarını toparlayacaktır emin olun.

    Bir süre Galaxy S kullandım ve inanın Android'in 4 ile değil 5 ile daha doğru yerlerde olacağını düşünüyorum. Korkunç derecede sistem kaynaklarını tüketiyor.

    Son bir laf, marifet işlemci ve RAM'de değil. İsterseniz 8 çekirdekli mobile CPU koyun cihaza, 4 GB RAM olsun. Optimize etmeden işletim sisteminizi performans alamazsınız. 512 MB RAM belki de yetiyor Symbian'a, Windows Mobile'a.

    Zaten işin komik tarafı ülkemizde en pahalısını, en iyisini alma düşüncesi.

    iPhone 3GS 600 Mhz'lik işlemciye sahip ve hala kullanılıyor... :)

    GPU'su sağlam N8'in 680 Mhz işlemcisi var ama yerden yere vuruluyor...

    Komik...




  • Köklü bir değişim lazım Nokia'ya.
  • Persembenin gelisi carsambadan belliydi...
  • Şu ibare bütün nokiacılarda var ben buna körü körüne inanmak diyorum , ibare ise şu : nokia taş gibi telefon geçenlerde 3 metreden elimden düştü hiç bir şey olmadı " nasıl biz zihniyettir bu ??? ee benimde htc telefonum tam 3. kattan zemin kata düştü ve sadece ufak bir yerinde toplu iğne başı kadar bir ezilme oldu bu HTC yi en iyi telefonmu yapar? kılıf vardı korudu ,düşüş açısı yüzünden fazla zarar görmedi fakat şunuda yaşadım bir arkadaşımın aynı model htc si yere düştü ekran paramparça , benim eski bir nokiam vardı e65 elimden düştü 50 parçaya ayrıldı. Ne alakası var :)))
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.