Şimdi Ara

MÜJDE....DV2 GPS MODÜLÜNÜ AÇTIM!!!!!!!!!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar,uzun zaman önce söylediğim gibi aletimizde bulunan Hp Un 2400 kartının GPS özelliği olduğu ama bunun hp tarafından kapalı olduğunu belirtmiş ve bunun yazılımsal olduğunu söylemiş ve kartın bu özelliğinin açılabileceğini söylemiştim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_34055218/mpage_1/key_dv2/tm.htm

    En sonunda bunu başardım şu an kartın GPS özelliği açık ve Uydulara bağlanıyor.Bunu yapmak için....
    1-http://www.mwconn.info/wiki/index.php/Qualcomm adresinden MWqcgps.exe programını indirin (Altta)
    2-Yeni bir klasör yaratın ve bu programı içine atın(Ben c:\gps yaptım)
    3-Bilgisayarınızdaki C:\Program Files\Hewlett-Packard\HP Connection Manager dizininden QCWWAN.dll dosyasını (sağ tıkla kopyala)bu yani yarattığımız klasör içine kopyalıyoruz. ( QCWWAN.dll dosyası her bilgisayrda farklı bir dizinde olabilir arama yoluylada bulabilirsiniz)
    4-WWAN açık olduundan emin olun (wireless asistantan bakın)
    5-Sırasıyla denetim masası ,aygıt yöneticisi ve bağlantı noktalarını açın.Orda HP UN2400 Mobile Broadband Module Device ve HP UN2400 Mobile Broadband Module diye iki tane giriş göreceksiniz.Bizim için önemli olan HP UN2400 Mobile Broadband Module Device bunun yanında olan COM Portu NUmarasını not alın (bende COM4)
    6-Bilgisayarın başlat düğmesine bastığınızda çıkan çalıştır yada arama boşluğuna cmd yazarak konsolu açıyoruz.(C:\windws\system32 klasörü içinde cmd.exe)
    7-Çıkan dos konsolunda yarttığımız klasöre gidiyoruz (burası basit dos bilgisi gerektirir ama şöyle anlatayım cd.. yazarak ekran c:\ gösterene kadar geri gidin burda cd yarattığınız dizin adı (bende C:\gps) (cd gps yazıyorum) yazarak yarattığınız dizine gidin
    8-Komut satırına MWqcgps 4 (4= com port numarası yukarıda anlattığım gibi not aldığınız COM port numarasını yazacaksınız) yazıp enter basın.(NMEA verisi gelecek)
    9-Evet şu anda gps modülünüz aktif açık bir alana çıkın herhangi bir GPS programını çalıştırın ve keyfinize bakın
    10-GPS kapatmak için komut satırında iken CTRL+C ye basarsanız Gps kapatılır.

    Sonuç olarak Hp nin Hardware olarak olanaklı olan ama bize sunmadığı bir özelliğini aktif hale getirmiş bulunmaktayız.Bu arada aygıtın uydulara bağlanması birkaç dakika sürüyor.Herkese iyi günler dilerim.







  • Güzel bir gelişme..
  • Hangi modellerde var bu modül?
  • bu haber ve bilgilendirme için çok teşekkürler hapurga, hangi gps yazılımını rahatça kullanabiliriz laptopta peki? (windows 7)
  • DV2 1110ET modelinde bulunan HpUn2400 (Gobi 1000) WWLAN kartından bahsediyorum.Bu Kartı kullanan diğer model bilgisayar sahipleride bu şekilde kartlarının gps özelliğini açabilir.İnternetten Free GPS programları diye arartırsanız bir çok program var bu programlar haricinde Paralı Navigasyon programlarını (İ-GO) (GARMİN) (Google Earth Pro)pc uyumlu versiyonlarınıda kullanabilirsiniz.Öemli olan programın NMEA standartını desteklemesiki bütün programlar bunu destekliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hapurga

    DV2 1110ET modelinde bulunan HpUn2400 (Gobi 1000) WWLAN kartından bahsediyorum.Bu Kartı kullanan diğer model bilgisayar sahipleride bu şekilde kartlarının gps özelliğini açabilir.İnternetten Free GPS programları diye arartırsanız bir çok program var bu programlar haricinde Paralı Navigasyon programlarını (İ-GO) (GARMİN) (Google Earth Pro)pc uyumlu versiyonlarınıda kullanabilirsiniz.Öemli olan programın NMEA standartını desteklemesiki bütün programlar bunu destekliyor.


    Tebrikler ve teşekkürler. Eve gider gitmez deneyeceğim. Sizin tavsiye ettiğiniz bir gps programı varsa alabilirmiyiz sayın hapurga.

    Ve bilseniz bilseniz siz bilirsiniz, forumda daha önce sormuştum fakat cevap alamamıştım. Sim kartı taktığımızda sms alıp gönderebiliyoruz. Fakat çağrı geldiğinde hat çalıyor gözükse bile bizim haberimiz olmuyor. Acaba sesli görüşmeyide sağlayacak bir yazılım varmıdır sizin bildiğiniz.

    Saygılar.




  • Gps yi ne amaçla kullanacağınıza bağlı,Navigasyon için kullanacaksanız paralı olarak Garmin,İgo,Co Pilot en populer veTürkiye haritası desteği olan navigasyon programları (Bu programların Pc versiyonu olacak)
    Parasız programlardan BSGPShttp://www.bettersoftware.co.uk/bsgps/BSGPS.aspx gayet başarılı.
    Yine parasız Google Earth için plug in gibi çalışan Navigator isimli küçük program varhttp://www.geoblogspot.com/
    yine parasız harita yapmak için program Mapmakerhttp://www.mapmaker.com/
    Yine parasız olarak denizciler ve tekne sahipleri çin Chart Plotter ve Navigasyon programı seaclear (Türkçe kullanım kılavuzu bile var)http://www.sping.com/seaclear/
    Utulity olarak uyduların pozisyonlarını gösteren VisualGPshttp://www.visualgps.net/VisualGPS/Download/Download.html
    Benim kullandığım ve gayet başarılı programlar.
    Bunun haricinde telefon olayı (sesli görüşme) malesef Turkcell bu hatları sadece data hattı olarak tanımladığı için mümkün değil.Esasında teknik olarak hiçbir fark yok ama Turkcell tel görüşmeleri için ayrı para almak istediğinden bu hatlarla görüşme yaptırmıyor.Ama internet üzerinden Skype ve sair programlar kullanarak diger sabit ve ceplerle görüşme yapmak mümkün.




  • arama yı kullanarak bu posta ulaştım .. casper cn dxt 4200 a laptop var bu laptopdada gps alıcısı varmı aradım bi sonuca ulaşamadım...tşkler..
  • Gobi 1000 chipset kullanan bütün kartlarda gps desteği(donanımsal olarak) var bizdeki Hp bilgisayarlarda yukarıda anlattığım yöntemle açılıyor.Bazı farklı markalarda gps için sanal port açmak gerekebiliyor.İlk önce bilgisayarında bu chipsetin kullanıldığı WWLAN kartı olup olmadığına bak varsa elimizden geldiği kadarıyla yardımcı oluruz
  • dostum laptop modelini yazarak nette çok arama yaptım wwlan wwan die karşıma hiç bi sonuç çıkmadı maalesef casper cn dxt 4200 a laptopun modeli birde ağ bağdaştırıcıları kısmından ss aldım bakabilirmisinhttp://img194.imageshack.us/img194/3138/adszlcbm.jpg
  • dv2 1110et modelinden geçen eylülde şirkete alınırken almıştım ve çok memnun kalmıştım. ilgilenen arkadaşlar imzamdaki ilana tıklayabilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizflex -- 22 Haziran 2010; 17:48:23 >
  • Sevgili Alp-Tigin senin bilgisayarında WWLAN kartı yok gönderdiğin fotoğrafta gözüken normal Wi-Fi kartının driverı gözüküyor.
  •  MÜJDE....DV2 GPS MODÜLÜNÜ AÇTIM!!!!!!!!!!!!!!


    sanıyorum hp nin dv6 3055 modelinde gps alıcısı bulunmakta ?
  • GPS alıcısı ayrı olarak yok bilgisayarınızda WWLAN kartı varsa (Hp un2400 Gobi chipsetli) (Sim kart takılarak kullanılıyor,3-g modemlerin kart şeklinde bilgisayara gömülü olarak geleni) bu kartın kapalı olan özelliğini (donanımsal olarak olan ancak sürücülerinde destek verilmeyen) anlatılan şekilde açarak gpsini aktif hale getiriyoruz.
  • Ben HP 2530p kullanıcısıyım benim notebook'ta da Hp Un 2400 WWAN kartı var. Anlattığınız yöntemle yapmaya çalıştım fakat uydulardan sadece bir kaçına bağlandı. Hepsine bağlanmadı internetten biraz araştırma yaptıktan sonra bu yazılımı buldum. Hem kullanımı basit hem de Komut İstemiyle uğraşmaya gerek kalmıyor. Tek yapmanız gereken yazılımı çalıştırıp GPS sekmesinden "Start GPS" seçeneğine tıklamanız. Benim gibi diğer yöntemde sıkıntı çeken varsa bu yöntemi deneyebilir.


    MotionCM
    http://www.motioncomputing.com/drivers/J3400/win7/Motion_CMSetup_V2.3.0.1.zip

    UPDATE
    http://www.motioncomputing.com/drivers/J3400/win7/Motion_CMSetup_V2.3.0.1.zip




  • Teşekkürler gardiyan_x bizim hp connection managerde desteklenmeyen gps bu connection manager da desteklenmiş.Generic olduğu için bütün gobi 1000 chipsetli kartlarda çalışıyordur.Uyduların hepsine bağlanmaz zaten (sinyal seviyesi düşük veya uydu uzak olduğunda) bize koordinat bilgileri için 3 uydunun bağlanması yeter,4.uydu ile yükseklik bilgisini ve daha hassas koordinat bilgisini alırız,fazlanan bağlanan diğer uydular sayesinde kesinlik artar
  • gobi 1000 chipsetli trde satılan ürünler hangileri ?
  • bendeki dm3 te igo 8 yüklü ve çok sık kullanıyorum naviyi... evet navi cihazları kadar hızlı ddeğil ama bir kere uyduları bulunca kolay kolay kopmuyor ve haritaları çok iyi.. bundada sanırım gobi 2000 yada 2400 var bilmiyorum ama gps çok iyi çalışıyor yeterki wwan ı kapalı unutmayın :)))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

     MÜJDE....DV2 GPS MODÜLÜNÜ AÇTIM!!!!!!!!!!!!!!


    sanıyorum hp nin dv6 3055 modelinde gps alıcısı bulunmakta ?


    bende de aynı görüntü var everest ten baktım realtek gözüküyor ağ bagdastiricisi. sanırım dv6 larda yok yada ben çözemedim.
  • garmin için uydu sinyal seviye kısmı gösteren yer tıklayın gps ayarları gerecek oradan gps portunu seçeceksiniz,sayın taken21 win 7 içinde baktığınız şekilde gözükmez,en basit yolu bilgisayarınıza sim kart takılan yer varmı.Eğer kart varsa sim kart takılan slotuda vardır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.