Şimdi Ara

Hp Dv2 (Turkcell 3-G) Windows 7 ve un2400 WWLAN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
34.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,geçenlerde aldığım (Turkcell 3-g kampanyalı) Dv2 1110et model notebook üzerine win 7 kurdum.Bu kurulum sonrası WWLAN (Hp un2400) kartının sürücüleri dışında herhangi bir problem olmadı,diğer bütün herşey doğru düzgün yüklendi.Ancak WWLAN kartı büyük problem çıkardı.İki defa recovery diskten tekrar vista yükledim.Recoveryden yüklediğim halde vista da da 3-G bağlantı sorunu yaşadım.(Hp Bağlantı yöneticisi)En sonunda 76 saat sonra hallettim (kendi başıma) .Ancak bu sorunu halledemeden Turkcell müşteri hizmetleri ve Hp Müşteri hizmetleriyle yaklaşık2-3 saat görüşmem oldu.Her iki tarafta sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını söyleyerek işi birbirlerine attılar.Bu yüzden benim gibi Win 7 de veya vista da bu sorunu yaşayan arkadaşlar için rehber olsun maksadıyla bu açıklamaları ve deneyimlerimi yazıyorum.

    1-Bilgisayar ilk çalıştırıldığında Vista home yüklü olarak geliyor (İlk açılışta İngilizce yada Türkçe seçeneğiniz mevcut)Kuruluduktan sonra Hp Connection manaager2 ile WWLAN bende sorunsuz çalıştı ancak recovery diskten fabrika ayarlarına geri döndüğümde sorunlar yaşadım bu yüzden aşağıda yazılanlar vista içinde geçerli.
    2-BİLGİSAYARINIZA HERHANGİ BİR İŞLETİM SİSTEMİ YÜKLEMEDEN ÖNCE KESİNLİKLE RECOVERY DVD YAPIN.(Eğer hpnin vistada yüklediğği programları Win 7 de kullanmak istiyorsanız hardiskinizde bulunan software setup kısmından bu programlarıda ayrıca kaydedin)
    3-Ben win 7 yüklerken hardiskteki bütün partitationları sildim.(Sistem açılırken F9 basarsanız açılış sıralamasını değiştirebiliyorsunuz) Daha sonra kurulumu gerçekleştirdim.Kurulum sonrası aygıt yöneticisinde sadece 1 alet tanınmamış şeklinde gözüküyor oda hard disk koruma (sp39123).Bunun haricinde WWLAN kartıda gözükmüyor.(bunun neden olduğunu aşağıda açıklayacağım)
    4-İstiyorsanız bilgiyasarınızda bulunan aletlerin vista sürücülerini yükleyebilirsiniz.(Kart okuyucu,kablosuz lan sürücüsü,Blutooth sürücüsü) Ancak ses sürücüsünü yüklemeyin daha sonra windows update yaptığınızda yeni bir versiyonunu otomatik olarak yüklüyor.Bunlar haricinde Lightscribe(Dvd ve cd üzerine baskı yapmakiçin kullanılıyor) sürücüsünü kendi web sayfasından yükleyin.(versiyon 1.18.6.1)Yine ekran kartı sürücüsü bu adrestenhttp://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonmob_win7-32.aspx (Beta mobility radeon driver for Win 7) indirip yükleyebilirsiniz.
    5-Ve şimdi en önemli kısım :http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=ob-69279-1&lc=en&dlc=en&cc=us&product=3996531&os=2093&lang=en adresinden WWLAN driverı indiyoruz ve yüklüyoruz. Daha sonra burdanhttp://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=ob-69368-1&lc=en&dlc=en&cc=us&product=3996531&os=2093&lang=en Hp Wireless assistant yükluyoruz ve bilsayarı kapatıp açıyoruz.

    Hp nin sitesinde bulunan Hp Connection Manager 2 (Bütün problemleri yaratan bu) yüklemiyoruz bunun yerine burdanhttp://drivers.softpedia.com/get/NETWORK-CARD/OTHER-NETWORK-CARDS/HP-Connection-Manager-30-300-REV-O.shtml Hp connection manager 3 indirip yüklüroruz ve bilgisayarı kapatıp açıyoruz....Yeni connection managerde yeni bir profil yaratarak apn kısmına küçük harflerle (mgb) yazdıktan sonra artık 3-g üzerinden bağlanabilirsiniz. Connection manager 3 kesinlikle problemsiz çalışıyor ve görünümüde çok daha güzel.Vista ve connection manager 2 yüklüyken çekmediği ve kitlendiği yerlerde bile kesintisiz ve problemsiz kullanılıyor bu bakımdan aletlerinde connection manager2 olanlarda bu yeni versiyonla değiştirmelerinde yarar var.Ayrıca yeni versiyonda nekadar data download yada upload ettiğinizi görüyorsunuz yani limitinizi aşmadan haberiniz oluyor.

    6-Gelelim bütün problemleri yaratan Hp Un2400 WWLAN kartına.Bu kart Qualcomm Gobi chipsetli,bu kartın aynıları değişik isimler altında bütün dünyada gerek büyük telefon servis sağlıyıcıları ve gerkse notebook üreticileri tarafından kullanılıyor.Bu kartın sürücüleri iki aşamada yükleniyor.Aleti açtığınızda ilk önce usb aleti olarak tanınıyor ve bir com portu açıyor.Bu birinci aşama herkeste ortak daha sonra açılan bu com portu vasıtasıyla karta (Bilgisayarınızda bulunan Qullacom service klasörü altında bulunan ve 0 ile 10 numaraları arasında bulunan image dosyalarından birini yüklüyor.(Bu seçtiğiniz servis sağlıyacısına göre değişiyor.Turkcell ve Avrupa ülkelerinde 6 nolu klasörde bulunan image yüklüyor) Buna yazılımsal olarak firmware diyebiliriz.Bundan sonra aygıt yöneticisindende görebileceğiniz şekilde ağ bağdaştırıcısı kısmında network adapter,bağlantı noktaları kısmından 2 tane açılmş com portuve modem kısmındada kartımız gözüküyor.Bu işlem kart her çalıştırıldığında tekrarlanıyor.Nette gobi WWLan diye ararsanız bu konu hakkında bir çok kaynak var.Bu kartın bu şekilde yüklenmesi bazı bakımlardan dezavantaj sağladığı halde bence bazı hatta çoğu bakımdan avantajlı.Bu şekilde kartı ileriki zamanlarda daha değişik şekilde programlamak ve kullanmak mümkün.
    Bütün bunlar haricinde yaptığım araştırmalr sonucu bu kartın içinde gömülü GPS desteğide var
    RADIO SUPPORT
    EV-DO/EV-DO Rev. A 800MHz* √
    EV-DO/EV-DO Rev. A 1900 MHz* √
    HSDPA/HSUPA 800MHz* √
    HSDPA/HSUPA 850MHz* √
    HSDPA/HSUPA 900MHz* √
    HSDPA/HSUPA 1900MHz* √
    HSDPA/HSUPA 2100MHz* √
    GSM/GPRS/EDGE 850MHz √
    GSM/GPRS/EDGE 900MHz √
    GSM/GPRS/EDGE 1800MHz √
    GSM/GPRS/EDGE 1900MHz √
    Standalone GPS, AGPS, gpsOneXTRA™ √
    ancak bu yazılımsal olarak aktif hale getirilmemiş.(Bazı Sony ve PAnasonic bilgisayarlarda bu özellik açık ve kullanılıyor.Yukarıda anlattığım üzere kolayca yapılacak bir yazılım düzenlemesiyle GPS özelliği açık hale gelebilir ancak bütün aramalarıma rağmen windows üzerinde hp nin böyle bir sürücüsüne rastlıyamadım.Bu konu ile ilgili linux altında bazı çalışmalar var ancak olarda henüz istenilen seviyede değil.Yani yeni bir GPS açık WWLAn sürücüsü yayınlanana kadar beklemede kalacağız.

    7-Kartın 3g modem performansı (Turkcell için) Yurtiçi download ortalama 2-2.5 Mb upload 1-1.5Mb.Ancak bazı saatlerde Download hızı 5-5.5 Mb ye çıkabiliyor. Yurtdışı Download 1-1.5Mb upload 700b-1mb arasında değişiyor.Bütün arkadaşları selamlıyorum umarım bu açıklamalar size yardımcı olur.
    [simage][/simage]

     Hp Dv2 (Turkcell 3-G)  Windows 7 ve un2400 WWLAN


     Hp Dv2 (Turkcell 3-G)  Windows 7 ve un2400 WWLAN


     Hp Dv2 (Turkcell 3-G)  Windows 7 ve un2400 WWLAN







  • eski programdan çok sıkılmıştım. bu yeni program süper. hp mininote 701et de kullanıyorum. özellikle görüntüsüne hasta oldum. çok ta kullanışlı...

    verdiğin bilgiler için çok çok teşekkürler...
  • netbook mu hocam bu. Hayırlı olsun Fotolar da çok net ve güzel çıkmış optik sürücü var mı peki. Recovery'i dvd yapın falan demişsiniz de, harici dvd kullanıyorsunuz herhalde.
  • Netbook la notebook arası.Kasası Magnezyum alüminyum ve ağırlığı 1.8 kilo.Bunu özellikle tercih ettim harici ekran kartı var.Ekran 1280-800 LED aydınlatmalı parlak ekran (radeon 3410 512mb) ve HDMiİ çıkışı var bu yüzden aleti Hd Televizyon ya bağlayıp media player gibi kullanıp Hd film seyrediyorum.İsterseniz aksesuar olarak Blue ray sürücüsüde var..Dvd sürücüsü ayrı usb den bağlanıyor ve kutudan çıkıyor.İyimi kötümü çözemediğim yanı tek işlemcili olması (Güç harcaması bakımından iyi) ancak çoklu görevlerde takılma olabilir.(bazı versiyonlarında çift işlemci var )Kablosuz adaptörü acayip çekiyor.daha önce başka notebooklarda bulunduğum yerden 4-5 arası bağlantı görürken bunda aynı yerde 8 tane gördüm (Büyük ihtimalle antenlerin konumu ile ilgili).Amerikadaki bazı modellerde kendi içinde Tv kartı olanlarda var.Pili 3-3.5 saat arası gidiyor normal kullanımda HD videoizlerken yada oyun oynanırsa bu süre 2-2.5 saate düşüyor.Ama underclock yaparak bu süre yarım saat artabiliyor.(Netten araştırdığında Xp altında yarım saat daha fazla gidiyor ama sürücüler oturunca düzelecektir)Birde şu GPS özelliğini açabilsen süper olacak şimdi onu araştırıyorum.......




  • güzel aletmiş hocam. HDMI çıkışı olması çok büyük bi artı. Ekran çözünürlüğü de iyimiş netbooklar gibi değil. Tekrar hayırlı olsun. Ödeme şekli nasıl acaba turkcell satıyor değil mi bunu*
  • sağolasın
  • Merhaba...

    Acaba cihazda Turkcell harici AVEA yada Vodafone SIM kartlar calisirmi??.. SIMLOCK varmidir?

    Tesekkurler

  • Benim bildiğim bilgisayarlarda sim kilit yok.Ama sormak lazım.(Sim kilit koymaları için yukarıda anlattığım gibi özel bir driver ve bunla uyumlu sim olması lazım.Biz şu anda genel driverları kullanıyoruz.
  • Yaptığınız bu derin araştırma sonucu burada paylaştığınız yazınızdan dolayı sizi tebrik etmek istiyorum. Çok güzel ve çok faydalı bir yazı olmuş. Aynı sorunla bende karşılaştım ve yazınız sayesinde benim için çok önemli sorunu aşmış oldum HP Teknik Servisin bile anlayamadığı ve çözemediği konuyu azminizle çözdünüz.
    Tekrar tebrik eder, yeni yazılarınızı bekleriz
  • Bu arada hemen bir soru geldi aklıma KOTA'yı aşıp aşmadığımızı nereden nasıl öğreniyoruz bilgisi olan var mı?
  • Öncelikle güzel iltifatlarınızdan dolayı teşekkürler.Kotayı Bağlantı yöneticisi bağlantı günlükleri kısmında görüyoruz.(Hangi gün ne kadar bağlı olduğumuzu,Üst kısımda gönderilen veri yanında alınan veri ve toplamı görülüyor.)
    Bu arada Turkcell kotayı hesaplarken toplam veri miktarını gözönüne alıyor (Yani hem gönderilen ve alınan verinin toplamı)bu yüzden dikkat edilecek nokta toplam veri kısmı.

     Hp Dv2 (Turkcell 3-G)  Windows 7 ve un2400 WWLAN
  • 8.5.2009 bimeksten alinmis olan ozamanin parasiyla 1500tl :( ve yaninda 50tl almis oldugum kilifiyla beraber dv2-1020et olan urunumu herseyiyle fatura full kutu icerigiyle istanbul ici elden 800tl birakiyorum ilgilenen arkadaslarhttp://forum.donanimhaber.com/m_33539395/mpage_1/key_//tm.htm#33539395 ilandan urunu inceleye bilir saygilar.
  • Yeni hard disk koruma programı win 7 uyumlu. (HP 3D DriveGuard Utility 3.10 Rev.D)
    http://drivers.softpedia.com/get/Other-DRIVERS-TOOLS/Others/HP-3D-DriveGuard-Utility-310-Rev-D.shtml
  • Yeni Hp Quick Launch Button (6.50.4.2) eskisi win 7 de çalışmıyordu.
    http://drivers.softpedia.com/progDownload/HP-Quick-Launch-Buttons-Utility-65042-Download-83116.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hapurga

    Yeni hard disk koruma programı win 7 uyumlu. (HP 3D DriveGuard Utility 3.10 Rev.D)
    http://drivers.softpedia.com/get/Other-DRIVERS-TOOLS/Others/HP-3D-DriveGuard-Utility-310-Rev-D.shtml


    quote:

    Orijinalden alıntı: hapurga

    Yeni Hp Quick Launch Button (6.50.4.2) eskisi win 7 de çalışmıyordu.
    http://drivers.softpedia.com/progDownload/HP-Quick-Launch-Buttons-Utility-65042-Download-83116.html

    bunlar süper oldu teşekkürler




  • mrhaba hapurga arkadasım laptopun hayırlı olsn oncelıkle.
    bende bu aletten almayı dusunuyorum nasıl tavsıye edermısın?memnunmusun ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rapair16

    mrhaba hapurga arkadasım laptopun hayırlı olsn oncelıkle.
    bende bu aletten almayı dusunuyorum nasıl tavsıye edermısın?memnunmusun ?


    hapurga ya sormuşsun ama bende kısaca bişeyler söyliyim.

    bu notebook u 2 haftadır kullanıyorum, bekledğimden çok daha fazlasını buldum. kesinlikle netbooklardan çok daha hızlı, şık ve kullanışlı bir cihaz. hafifliği,klavyesi, işçilik kalitesi bildiğimiz notebooklar seviyesinde. ben win7 yükledim ve bu şekilde kusursuz bir performans alıyorum. Athlon Neo mv-40 işlemci 1.6ghz olmasına rağmen çoğu işin altından rahatlıkla kalkıyo. sadece tek çekirdek olduğu için birkaç işlemi aynı anda yapmaya kalkışıldığında beklemek durumunda kalınabiliyor.

    harici 3410 ekran kartı olduğu için 720p ve 1080p lik videoları rahatlıkla oynatabiliyo. (tabiki dxva yöntemi ile) hdmi çıkışı ile de lcd tv ye bağlanabiliyor.

    tek kötü yanı pil süresi; malesef en fazla 3 saat gidebiliyor.

    piyasada 750-850 TL civarında bulunabiliyor. bu fiyata netbookların satıldığını düşünürsek çok uygun bir cihaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: trulli

    quote:

    Orijinalden alıntı: rapair16

    mrhaba hapurga arkadasım laptopun hayırlı olsn oncelıkle.
    bende bu aletten almayı dusunuyorum nasıl tavsıye edermısın?memnunmusun ?


    hapurga ya sormuşsun ama bende kısaca bişeyler söyliyim.

    bu notebook u 2 haftadır kullanıyorum, bekledğimden çok daha fazlasını buldum. kesinlikle netbooklardan çok daha hızlı, şık ve kullanışlı bir cihaz. hafifliği,klavyesi, işçilik kalitesi bildiğimiz notebooklar seviyesinde. ben win7 yükledim ve bu şekilde kusursuz bir performans alıyorum. Athlon Neo mv-40 işlemci 1.6ghz olmasına rağmen çoğu işin altından rahatlıkla kalkıyo. sadece tek çekirdek olduğu için birkaç işlemi aynı anda yapmaya kalkışıldığında beklemek durumunda kalınabiliyor.

    harici 3410 ekran kartı olduğu için 720p ve 1080p lik videoları rahatlıkla oynatabiliyo. (tabiki dxva yöntemi ile) hdmi çıkışı ile de lcd tv ye bağlanabiliyor.

    tek kötü yanı pil süresi; malesef en fazla 3 saat gidebiliyor.

    piyasada 750-850 TL civarında bulunabiliyor. bu fiyata netbookların satıldığını düşünürsek çok uygun bir cihaz.

    cok tesekkur ederım yardım ııcın aklıma yattı aslında yatıktı ama tek aklıma takılan tarafı ekranıydı cok kucukmu dıye kuskum vardı alıp ınceleme sansım olmadıgı ıcın




  • Trulli arkadaşın söylediklerine aynen katılıyorum.Notebooklardan farkı yok.(Bence notebooklardan daha iyi,ağırlıktan dolayı kas yapmak istiyorsan başka tabii...).Ama satın alırken kendi ihtiyaçlarını göz önünde bulundur.Eğer desktop gibi kullanmak istiyorsan çift işlemcili ve daha büyük ekranlı modelleri tercih edebilirsin.Ama hem işte (Grafik işleme hariç) kullanacam,her taraftan internete bağlanayım,aynı zamanda media player olarak kullanayım diyorsan rahatlıkla işini görür.Ekran bana göre normal boyutlarda ayrıca aydınlatması led bu bakımdan gayet net (Parlak ekran,gerçi ben her zaman mat ekranı tercih etmişimdir(parlama açısından) ama itiraf etmeyilim parlak ekranda renkler ve kontrast çok daha güzel gözüküyor) Hatta ekranın başında bir süre harcadıktan sonra benim plazmaya yada desktop bilgisayara baktığımda görüntüler buna göre kötü gözüküyor.(yabancı incelemelerdede en çok beğenilen yönlerden birisi ekranı)Panel Chi Mei N12IB-L06 12.1"Ekran açısı notebook için yeterli.Kötü yanları Trullinin dediği gibi pil az gidiyor. (Amerika versiyonları 4 Gb bellek ve 64 bit işletim sistemiyle bizden fazla pil ömrü elde etmişler,bu durum bizim aletler 2Gb bellek olduğundan takas dosyası daha çok kullanılıyor (hard disk daha çok çalışıyor) ve pil süresi düşüyor sonucu çıkıyor.Tabii kullanımda bu durumu etkiliyor.Bunlar haricinde kasa magnezyum alaşımı olduğundan ısıyı fazlasıyla iletiyor.eğer işlemci ve görüntü kartı yoğun şekilde çalışıyorsa özellikle touchpad ın iki yanıbayağı ısınıyor.Ama bu ısınma el yakacak seviyede değil.Fan sesi rahatsız edici değil ancak sessiz ortamlarda duyuluyor.(Gerçi bu kişiye göre değişir)Klavyesi İBM lerden sonra kullandığım en rahat klavyelerden biri,toucpad ekran gibi eni boyundan uzun bu rahatlık sağlıyor.Bunun haricinde yine kötü diyebileceğimiz şey kaplama malzemesi parlak olduğundan her türlü parmak izi ve sair iz ayna gibi meydanda bu bakımdan devamlı beziyle temizlemek gerekiyor (Eğer titiz isen) Fiyat konusunda 750-850 TL arasında olan modelde WWAN kartı olduğunu sanmıyorum çünkü sadece o kartın fiyatı Amerikada 200 Dolar civarında.DVD sürücüsünün usb hariciolması çok iyi,ekstra ağırlık taşımıyorsun,bunun yanında istediğin bilgisayara usb den bağlıyarak kullanabiliyorsun.Ayrıca aksesuar olarak harici bluray sürücüsüde var ama şu an çok pahalı.Tabi bu görüşlerim kısa bir kullanım süresi sonucu oluşan görüşler uzun kullanımda ne olacağına bakacağız. Sonuçta karar tamamen ihtiyaçlarınız ve kullanım amacınız doğrultusunda olması gerekir.Herkezin algıları farklı olabildiğinden değerlendirmelerde kişiye göre farklılık gösterebilir.Bu bakımdan bu tip pahalı eşyalar aldığınızda mutlaka açık halini görüp en azından kısa süre kullanmaya çalışıp kararınızı ona göre vermenizdir.Ben kısa olarak kullanım deneyimlerimi paylaşmaya çalıştım umarım kararınızda yardımcı olur.Selamlar




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.