Şimdi Ara

Mühendis Maaşları (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.957
Cevap
125
Favori
983.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OguzhaniuM


    quote:

    Orijinalden alıntı: ***CoNDoR***

    Var tabi ki olmaz mı. Bilgisayarını, dilini geliştir her kapı açıktır senin için Ben dereceyle Ankara Ünv. Jeofizik Mühendisliğini bitirdim. GRE ve TOEFL sınavlarını kendi çabamla vereceğim ve seneye araştırma görevlisi olarak inşallah University of Texas, Austin'de petrol üzerine mastera gidiyorum

    O hiç olmadı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın Amerika'da master bursları var ona başvurmayı düşünüyorum. Kazanmak için ALES 75+ ve ortalama 2.75+ istiyorlar. Sen başarılı olduktan sonra dediğim gibi her kapı açık

    Ayrıca şu an Enerson Mühendislikte arazide çalışıyorum 1000TL maaşla. Daha çok yeni başladım, maaşım artacaktır. Ancak bu yukarda bahsettiklerimden birini yaparsam en az 3500 TL maaşla iş bulabileceğim Shell, BP, Exxon, Petrobrass gibi petrol şirketlerinde işe girersem 5000+ dolar maaş veriyorlar


    çok düsündüm yurtıdısını rusya almanya ingiltere filan sizce eğitim için en iyi ülke hangisi (üni)


    Ben de yurtdışını düşünüyorum inşallah. Şu an 2.sınıftayım ve gayet iyi bir ortalamam var. İngilizce eğitim veren bir üniversitedeyim.İlk önce ERASMUS ile hem öğrenci değişimi hem staj programlarına katılıp bitirince de Amerika ya da Avrupada master yapmayı düşünüyorum.Tabi bunlar için özellikle ekonomi kötüyse yüksek ortalama şart.Toefldan iyi bir not gerek. Bir insan isterse herşeyi başarır saygılar ... :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufukm85

    quote:

    6)Torpil (pardon referans) çok önemlidir.

    ikisi aynı şey mi



    Evet.Referans sağlamsa işe girebiliyorsun.Torpil de o anlamda zaten.
  • elektrik elektronik yaratıcı, birşeyler geliştirmeyi seven bir adam için en uygun mesleklerden biridir...çalışma sahası çok geniştir..açıkta kalma diye bi derdiniz olmaz çünkü siz üniversitedeyken firmalar sizi takip etmeye başlar..internete bakarsanız elektrik elektronik müh. aranıyor ilanlarının sayısı 3'ü geçmez...çünkü bütün elektrik elektronik müh. takip edilip seçilir , iş teklif edilir.....amerkaya master için gidersin üniversite bitince ingilizcende iyiyse burada en aşağı 2000-2500$ la işe başlarsın 2-3 seneye kalmadan çığ gibi olur maaşın..ama bu meslekte önemli olan yaratıcılıktır....ülkemizde aselsan,tai havelsan , gate elektronik gibi üst düzey elktronik şirketlerinde çalışma fırsatını bulursan toplumda birinci sınıf insan olursun..ne sırtın yere gelir ne de sülalen aç-açıkta kalır...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deserthawk


    quote:

    Orijinalden alıntı: ufukm85

    quote:

    6)Torpil (pardon referans) çok önemlidir.

    ikisi aynı şey mi



    Evet.Referans sağlamsa işe girebiliyorsun.Torpil de o anlamda zaten.

    Şöyle düzeltsek daha uygun olur sanki;
    "Referans sağlamsa belli kriterleri sağlayan adaylar arasında güvenilirlik/takip edilebilirlik kriteri ağır basan (yani referansı kuvvetli olan) işe girer, torpille işe girenin ise o işle ilgili pek bir kriteri sağlaması beklenmez. işten anlamasa da torpili ağır basan aday çok kaliteli/tecrübeli/donanımlı adaylar arasından işe girebilir"
    hala aynı şey olduğunu mu düşünüyorsun?




  • savunma sanayiyle ilgili bi yerde, 2 yerde hatta, yeni giren maaşı 2.9 milyar ikramiyeyle. servis öğle yemeği falan filan da var. merkezbank 5 milyar. minimum hacettepe, itü mezunu falan olmak lazım. şart değil tabiki de daha altı zor alınır
  • Evet abilerim arkadaşlarım ben yıldız teknik üniversitesi makine müh. bölümünü kazandım.Otomotiv alt dalına yönelip otomotiv sektöründe çalışmak istiyorum.Koç-otosan firmasında staj yapmak ve okulumu okurken oradan faydalanmak gibi bir avantajım da var.Mezun olduğum zaman sizce kaç para maaş alırım ve maaşımda nasıl bir artış olur?Farklı bi sektöre yönelsem daha mi iyi kazancım olur?Önerileriniz nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultraslan_34

    Evet abilerim arkadaşlarım ben yıldız teknik üniversitesi makine müh. bölümünü kazandım.Otomotiv alt dalına yönelip otomotiv sektöründe çalışmak istiyorum.Koç-otosan firmasında staj yapmak ve okulumu okurken oradan faydalanmak gibi bir avantajım da var.Mezun olduğum zaman sizce kaç para maaş alırım ve maaşımda nasıl bir artış olur?Farklı bi sektöre yönelsem daha mi iyi kazancım olur?Önerileriniz nedir?


    otomotivin büyük firmalarında (ford, mercedes, renault..) giriş maaşları 2300-2400 civarıdır

    terfi almazsan enflasyon oranında zam alır durursun.
  • Peki arkadaşlar Foxconn firmasına mülakata giden veya herhangi bi yakınının bu firmayla görüştüğünü bilen yok mudur ya?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 562_562

    Peki arkadaşlar Foxconn firmasına mülakata giden veya herhangi bi yakınının bu firmayla görüştüğünü bilen yok mudur ya?


    Çorlu Foxconn 2010 sonu 2011 başı gibi üretime başlamayacak mıydı? Şu anda bu konuda pek bilgi bulamazsın bence.
  • Ben kendim inşaat mühendisiyim, yeni mezun biri şantiye dışında bir yerde aldığı maaş 300-800 arasıdır.(sigorta yok)--- istanbul'da max 1000 i geçmez. Amele gibi getir götür işleri yaptırırlar.

    Şantiyeci olursanınız yeni mezunlara 700-2000 tl arası verirler.(sigorta askeri ucret üzerinden) ancak işveren o parayı verdim die sabah akşam(bazen 1 gün boyunca çalışırsınız) bayram-yılbaşı(bayramın 1.gün sbaahı bile) çalıştırtır. Şantiyede yatarsınız sosyal hayat aile arakdaşlık die bir kavramınızda olmaz. yani aldığın o 800-2000tl burnunuzdan gelir.

    Tabi 7-8 yıl tecrübeli iyi bir şantiye mühendisi 3500-4000'e kadar aldığı oluyor.Ama yine diyorum burnunuzdan getirirler. Hayattan bıkarsınız.

    Türkiyede eğitimide bir okadar zor olan ve meslek için pek işe yarar birşeyde öğrenmediğiniz bu bölüme BENCE HİÇ BULAŞMAYIN.

    Bir mühendisik forumunda yapılan bir ankete göre; anket sorusuda şudur;

    "Dünyaya bir daha gelseneniz bu mesleği yaparmısınız" -------------) cevabı %88 oranında hayır çıkmıştır. Bilmem anlatabildim mi !

    Bu arada bu işi yapmanız için(örneğin büro açmak) babanız, paranız, dayınız, çevreniz ve bıyığınızın olması lazım şeklinde düşünüyorum.

    Bunların hiçbiri abartı değil bizzat hayatın içinde olanlar. İnanmayanlar inşaat müh. forumlarına girebilir....

    İyi günler, genç ve parlak beyinler.




  • mrb ben biyomedikal mühendisliği kazandım. mesleği baya araştırdım çalışma olanakları çalışma ortamı iş imkanları falan.. kazancıyla ilgili pek bilgi vermio kimse :S bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. İlk yıl hazırlık okucm. üni hazırlık sonrası müh programları arasında değişim hakkı verio yani hala başka bi müh okuyabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim..
  • Hocam ben yaklaşık 1 ay önce işe girdim. Nerde girdiğim kısmı önemli değil ama danışmanlık yapmaktayım GSM firmalarına (SMS, MMS, RBT servisleri için). Yüksek lisansım var. İngilizce eğitim veren üniversiteden mezunum. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi. Lisans ve Yüksek lisans Bilgisayar müh. üzerine. Yurtdışı deneyimim var ingilizce vs bu konuda problemim yok. Java, .Net, Oracle, Linux, Solaris konularında ciddi tecrübelerim mevcut. Başlangıç maaşım 2.500 TL + 400 TL (Yemek Fişi) + Telefon + Hat + Laptop + 3G internet şeklinde anlaştım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_eXXe -- 12 Eylül 2010; 14:42:53 >
  • Çok tuhaf maaşlar belirtilmiş.. kimisi 1000 tl alırsan iyi demiş kimisi 2000lerden bahsetmiş..

    Elektronik - Bilgisayar Mühendisleri ortalama 1300-1600 arası alıyor. 1000 ile başlayan, 2200 ile de başlayan arkadaşlarım var. Ancak piyasa 1300-1400 civarlarında...
    Eğer yeni mezunsanız ben 1750 den aşağı kabul etmem, o kadar okumuşum havalarına girerseniz daha çok iş ararsınız.
    Büyük şirketler tecrübeli alır o yüzden tecrübesiz arkadaşlar bi yerden başlamalı maaşa çok bakmadan...
    Makine Mühendislerinde durum ne yazık ki 750'den başlıyor ve köle gibi kullanıyorlar...
    Şirket orta ölçekli ve büyük şehirde ise 1200-1400 arasına çıkıyor.
    İnşaat mühendisi arkadaşlarımla maaş konusunu konuşmadım ancak onlar da Makine Mühendisini pek geçmez tahminim.

    Tecrübeniz arttığında maaşınız da aynı oranda artar. Kendi kardeşim 1200 den başladıydı vakti zamanında. Yeni şirkete girdi 1400 + 3 ayda bir tam maaş ikramiye olarak başladı. Bu sene 3. senesi ve 2500 + ikramiye alıyor şuan. Aynı şirkette çalışan 7-8 senelik Takım Lideri şuan yaklaşık olarak 4000 + ikramiye alıyor. Ancak bu büyük bir şirket, o yüzden küçük boyutlu şirketlerde bu maaşı bulamazsınız.
    Küçük ve orta ölçekli şirketlerde tecrübelenir ve en önemlisi askerliğinizi aradan çıkarırsanız, oradan da büyük bir şirkete girerseniz bu maaşı alabilirsiniz.

    Çok kasamam, devlette çalışsam nasıl olur derseniz devlette kurumdan kuruma değişir ancak 1800 den aşağı almazsınız. Yalnız burada çok önemli bir faktör var, alım çok az ve KPSS'de rakibiniz oldukça fazla olacaktır.




  • bu tecrübe olayı ne onuda anlamadım ben, noluyor 1 sene çalışınca, gökten vahiy mi geliyor, rüyalarımıza mı geliyor

    mezun olmuş adam 1 sene çalışınca ne oluyorda maaşı artıyor


    mantıklı cevap verene şuku
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baloonist

    bu tecrübe olayı ne onuda anlamadım ben, noluyor 1 sene çalışınca, gökten vahiy mi geliyor, rüyalarımıza mı geliyor

    mezun olmuş adam 1 sene çalışınca ne oluyorda maaşı artıyor


    mantıklı cevap verene şuku


    yapacağın işi üniversitede öğrenmezsin , işte çalışarak öğrenirsin...
  • Başvurunuzu yapıncaya kadar, kendinizi olabildiğince geliştirin .Liderlik özelliklerinizi güçlendirin.
    Maksimuma ulaşıp başvuru yapın.
    Sonra,Hedefinize ilerleyin.
    Hepimize Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weicell -- 26 Eylül 2010; 2:54:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: //GTR-S


    quote:

    Orijinalden alıntı: baloonist

    bu tecrübe olayı ne onuda anlamadım ben, noluyor 1 sene çalışınca, gökten vahiy mi geliyor, rüyalarımıza mı geliyor

    mezun olmuş adam 1 sene çalışınca ne oluyorda maaşı artıyor


    mantıklı cevap verene şuku


    yapacağın işi üniversitede öğrenmezsin , işte çalışarak öğrenirsin...


    aynen öyle bize bi hocamız aynen sunu demişti. biz size 4 sene içersinde meslegenizli ilgili bilgilerin yalnızca %5 ini ögretebiliyoruz.
  • tüpraşa bir çok teknik gezi yaptık (kocaeli üni.) devasa bir yer. kimya alanında heralde nirvanaya burda ulaşırsınız. maaşları çok güzeldi, 7-8 k yı buluyor. ben bizzat sordum bir kimya mühendisine.
  • Arkadaşım İngilizce eğitim veren bir üniversitenin bilgisayar mühendisliği bölümünden mezun oldu. İstanbul'da büyük bir şirkette 1500TL ile işe girdi. Aynı zamanda yüksek lisans yapmaya başladı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 14 Eylül 2010; 3:25:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taken21


    quote:

    Orijinalden alıntı: //GTR-S


    quote:

    Orijinalden alıntı: baloonist

    bu tecrübe olayı ne onuda anlamadım ben, noluyor 1 sene çalışınca, gökten vahiy mi geliyor, rüyalarımıza mı geliyor

    mezun olmuş adam 1 sene çalışınca ne oluyorda maaşı artıyor


    mantıklı cevap verene şuku


    yapacağın işi üniversitede öğrenmezsin , işte çalışarak öğrenirsin...


    aynen öyle bize bi hocamız aynen sunu demişti. biz size 4 sene içersinde meslegenizli ilgili bilgilerin yalnızca %5 ini ögretebiliyoruz.


    ona meslekle değilde piyasayla desek daha doğru olur.Böyle düşünürsek business saçmalıklarındansa teorik fizik + matematiğe can kurban.




  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.