Şimdi Ara

MTB'den Şehir'e

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam dostlar.26 jant orta seviye dağ bisikletim var.Lakin hiç bir zaman arazide süremedim.O yüzden 28 jant şehir bisikletine geçmenin daha mantikli olacagini düşünüyorum.Ancak bisikletimi değiştirmek istemiyorum açikçasi.Deneyimli-profesyonel arkadaşlara sormak istediğim dağ bisikletine gerekli değişimleri yaptiktan sonra şehir bisikletine yaklaşir mi ? Ve ne gibi değişimler yapilmali ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • dağ bisikletini şehir bisikletine döndürmek için çok masraf gider. yeni maşa, yeni ince iç ve dış lastikler, yeni lastiklere uyumlu jantlar, yeni sele, yeni gidon derken çok masraf gider. onun yerine 28' carraro sportive 224 alabilirsin veya 2.el bakabilirsin.
  • Dag bisikletine, sehir/tur bisikleti janti takilabilir ama 26 inch jant olcusune sahip bir kadroya 28 inchlik bir jant takilmaz. 28 inch daha buyuk oldugu icin kadroya ve masaya surter. 26 inch jant pek bulunmuyor. Bulsan da cift kat sarim ve saglam olmasi gerekir. Cunku dag bisikletinin kadrosu daha agir. Ayrica dislilerin, alacagin jantin gobegine uyumlu olmayabilir. Onu da degistirmen gerekir. En dandik ic dis lastigin tanesi 100 TL. Jantlar en uygunu 400-600 TL arasinda. Ayrica degistirsen bile umdugun performansi alamayabilirsin. 4x4 cipe normal araba janti takmak gibi bir sey bu...



    Ikinci el tur bisikleti satin almak daha mantikli. Bizim toplumda bisikletler amacina uygun alinmiyor. Dag bisikletiyle turlara katilan adamlari gordukce gulesim geliyor. Cunku dag bisikletinin amaci sehir icinde uzun surus yapmak veya 50 KM'lik turlara katilmak icin degil. Dagda bayirda ve arazide kullanmak icin. Arazide ne kadar uzun yol yapabilirsin ki ?..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • salcano city explorer işini görür.
  • Hocam once bir lastiği değiştirmeyi dene bence. Pahalı degil. Ben de öyle yapacağım. Farkın buyuk oldugunu söylüyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En ucuz ve mantıklı çözüm lastik değiştirmek.Onun dışındaki bütün öneriler boşuna masraf olur.Bisikleti değiştirmek daha mantıklı olur.Bisikletinizin dış lastiğini 1,7 - 1,75 kalınlığında slick (dişsiz sadece yağmur olukları olabilir) lastiklerle değiştirin.Ayrıca lastiğin havasının önerilen seviyede olmasına dikkat edin eğer lastik basıncınız düşükse yol tutuşu artar ve hızınız yavaşlar.Daha fazla enerji harcarsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.