Şimdi Ara

Mesut Çevik ile Canlı 'Konsol mu PC mi?' ve fazlası 21:30'da sizlerle (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
516
Cevap
5
Favori
14.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • oyun konsolda oynanır bitti.
  • xbox tutmamismis neredeyse tum multiplatformlar xboxda fazla satiyor + online parali sony'e 700 dollarlik konsolu 300 dollara sattirip dunyanin zararini yaptirtit. bir aciklama okumustum. sony bu hizla ps3 satsa 2017'de falan zararlari kapiyor. sonra kar etmeye basliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackwar19 -- 28 Kasım 2013; 7:10:20 >
  • Niye ayirim yapayim ikisinde de aslanlar gibi oynuyorum

    Pc den sikildim mi uzanirim koltuga dualshock la devam ederim ...

    Ps3 exclusive oyunlari da cabasi bknz: Last Of Us

    Kavga etmeyin gencler keyfini cikarin !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Yayın tekrarını HD olarak sayfaya ekledik. Kaçıran veya takılmalar nedeni ile izleyemeyen arkadaşlar ilk sayfadan yayını izleyebilirler.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik

    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/11126/75193601-f28b-4cd3-bd63-9da5fa83e16f.png
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • iARDAs İ kullanıcısına yanıt
    Laptopda, PC'de oyun oynamanın en kötü yanının klavye ve mouse ile uğraşmak olarak gösteren arkadaşa çok güldüm. Sanıyorum birilerinin kendisine, gamepade bağlandığı anda, artık nerede ise bütün oyunların da gamepade'i desteklediğini ve öyle sandığı gibi o ikili dışında konsolun yaptıklarını yapabilen bir bilgisayarın ve tekniğin olmadığı yalanını artık yememesini söylemesi gerek.

    Bir bluetooth gamepade takın, ben Logitech F710 öneriyorum, takın PC'yi TV'ye, geçin karşısına, artık bir konsolda mı yoksa bir Laptop PC'de mi oynadığınızı birinin anlaması imkansız. Çünkü oyunlar artık PC'de de oyun konsolları gibi aynı komutlarla çalışıyo...

    Oyununuz bitince Laptop PC'nizde dünya kadar işlem ve programı çalıştırabilirsiniz veya TV'yi özgür bırakıp oyununuza kendi bilgisayarınızın ekranında odanızda devam edebilirsiniz. Konsolun TV'siz bir hiç olduğu zamanlarda siz keyfinize keyif katın üstelik daha ucuza...

    Bakınız ben bu oyunu TV yanına kurulmuş bir Dizüstü HP bilgisayarda oynadım. Gamepad komutları aynı, sanıyorlar konsolda oynuyorum ama hayır koltuğa geçmiş Laptop PC ye uzaktan bağlanan gamepad ile oynuyorum... Yazık ediyorsunuz kendinize ****. Hayır paranıza yazık.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 28 Kasım 2013; 8:27:19 >




  • Yıl olmuş 2013, 2014 e girmek üzereyiz. Hala daha ciddi ciddi pc yi oyun için savunanlar var.

    Buna Mesut bey de dahil.

    Pc platformu ps2 döneminde ağırlaştı. Ve ps3 ve 360 ile beraber tamamen bitti. Pc diye direten oyuncuların eline şu 8 yılda çıkan çoğu sağlam oyun ne yazıkki geçmedi. Firmalar pc yi her zaman öteki tarafa attılar.

    Pc diye direten çoğunluk neler kaçırmadı ki. Say say bitmez. Hangi oyundan başlayacağımı bile bilmiyorum inanın.

    Adam rome total war diyor. lol diyor. :D arkadaşım bu oyunları mı 1080 p oynayacaksın ? tamam biz 1080 p oynayamıyoruz hadi öyle diyelim. Daha shader 1 küsür de çalışan oyunları mı 1080 p oynayacaksın :D açın bakın bakalım halo 4 ü gears of war 3 ü, last of us ı, uncharted serisini de grafik görün. bunlar 720 p diye güldüğünüz oyunları bir görün. Yepyeni ne grafik teknolojileri çıktı sizin daha haberiniz yok.

    Korsanın inanılmaz derecede basit bir şekilde elde edilmesi, binlerce çeşit donanım olduğu için hemen hemen bütün pc oyuncularının farklı sistemlere sahip olduğu dolayısıyla ortaya çıkan sorunlar. Oyunların genelde stabil çalışmaması, konsol portu olması. Donanımların gerçekten çok pahalı olması. bir ekran kartıyla dahi 360 alabilecek olmanız. Pc nin sahipsiz bir sistem olması. Hiç bir şekilde oyun firmalarından destek görmemesi, görememesi...

    Bu ve bunun gibi bir çok sebep pc yi çoktan bitirdi. Lol diyorlar mmo oyunları diyorlar. Yakında onları da kaybederseniz hiç şaşırmayın... Witcher gibi bir oyunu bile, cd projekt gibi bir firmayı bile kaptırdıysanız vay halinize diyorum. Cidden boşverin artık. Bırakın şu sevdayı. Alın paşa paşa geçin koltuğunuza. bakın keyfinize.

    Neyin peşinde koştuğunuzu hala anlamıyorum. Çok mu zenginsiniz. Etrafa saçacak çok mu paranız var. O halde haddim değil ama pc oyunculuğu sevdasına yatıracağınız parayı çok daha hayırlı şeylerde kullanıp çok az bir miktarıyla da bir ps3 ya da 360 alabilirsiniz.




  • kubillian kullanıcısına yanıt
    Yahu bu arkadaşa nasıl ve nerem ile güleceğim gerçekten şaşırdım. PC için oyun yok diyor, yok pahalı diyor, yok 1080 p üzeri oynanmaz diyor, yok paranız yetmez diyor ve Konsolun çok karlı ve hesaplı olduğunu söylüyo!!!!!!!!!!!!

    Yahu 1600 liralık HP Dizüstü bilgisayarım ve bir gamepade ile oynuyorum TV den de masamdan da. Oyunlara verdiğim para bir konsol sahibinin harcadığından %80 ucuz. Üstelik 3 yıldır aynı bilgisayar ve bütün oyunları da gıcır gıcır oynatıyor. Kendisini tez zamanda böyle bir sistem ile oynayan bir arkadaşın evine davet edip eline gamepade verip bunun bir Laptop PC mi yoksa konsol mu olduğunu anlayamayacağı dumur hayatlara bekliyorum. Ha ayırdığın parayla da git Avrupa turuna. Yazık diyorum, cahillik ne pahalı şey diyorum... Ayrıca sandığından çok fazla PC oyunu var kendini avutma bunlarla. Yazık. Çoğu da konsola çıkanların aynısı. Port edildi ise gamepad ile daha rahat oynuyorsun korkma yani.

    Mesut'a gelince iki saat bir sistem toplayacağına bir piyasadan iyi bir Diz Üstü alsa idi daha makul olurdu. Kim kasayı taşıyacak, kasa olayı bende bitmiştir. Günümüzde konsoldan da PC kasadan da daha ufak ama onlar kadar randımanlı Dizüstüler var iken buna ne gerek varmış ben bunu anlamadım. Al koltuğunun altına ister tatile götür ister odanda ister salonda istersen arabada oyna. Dizüstüler uçuyor haberiniz yok yahu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 28 Kasım 2013; 8:33:27 >




  • Oyunlar zaten genelde PC'ye cikiyor. Sonra konsola geliyor. Oyun anlamında PC rakipsizdir. Genelde yaşi kucuk olanlar oynar konsolda. Çünkü amatör oyuncular için daha kolaydır. Profesyonel ve oyunun hakkini vermek isteyen PC'de oynar. 20 yildir bu böyledir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pcde oyun : android
    Konsolda oyun : ios

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senersongur

    Oyunlar zaten genelde PC'ye cikiyor. Sonra konsola geliyor. Oyun anlamında PC rakipsizdir. Genelde yaşi kucuk olanlar oynar konsolda. Çünkü amatör oyuncular için daha kolaydır. Profesyonel ve oyunun hakkini vermek isteyen PC'de oynar. 20 yildir bu böyledir.

    Oyunların önce pc'ye falan çıktığı yok neredeyse bütün oyunlar önce konsola sonra pc'ye geliyor, yıllardır durum böyle. Konsol oyun satışları çok daha yüksek çünkü mesela Gta5. Yaş meselesine gelince konsol daha lüks bir ürün olduğu için genelde kendi kazancı olan yetişkinler arasında yaygın, pc'ye ise çocuklar gençler oyun oynuyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    İstediğin yerinle gülebilirsin. Size zaten gülen gülüyor güzelim
  • dark dragon kullanıcısına yanıt
    Yahu bütün oyunlar önce şurada sonra burada çıkıyor safsatası nedir yahu. Çoğu oyunlar artık bütün platformlara aynı anda çıkıyor. Ama bazı oyunlar konsol satışlarını arttırmak için bazı oyunlar da PC satışlarını arttırmak için sadece o platformda çıkıyor veya sonra diğer platforma çıkıyor. Bunu önce bir belleyelim.

    İkincisi şu konsolda oynayanlar çocuk diğerleri yetişkin demenin de manası yok, oyun oynayanların hepsi gençler ve hep genç kalanlar
  • kubillian kullanıcısına yanıt
    Yahu yapma Allasen, bi gün evime davet edicem ama söylemeyeceğim TV'deki oyunun ne tür bir cihazdan geldiğini. Bir laptondan mı yoksa bir konsoldan mı oynadığımı asla anlayamazsın iddiaya bile girerim. Çünkü aynı gamepade i kullanıyor ve komutlar aynı, ayrıca dizüstümün kapağını kapatıyorum oynarken bu hali ile kasa bir PC'den de bir Konsoldan da %80 ufak hale geliyor, incecik bi şey oluyor yahu. Ben o konsolun da Kasa PC'nin de kallavi cüsseleri ile bu Laptopun yaptığını yapmaya uğraşmasına asıl gülüyorum. Size dev kasa cihazlarınızla başarılar...

    PS3 (slim hariç) ve PS4'ün ve XBox one'ın tasarımı ve o hemen çizilen tozlanan piyano siyahı malzemesinden de iğreniyorum. PC'lerin dev kasalarından da, monitörü ayrı dert, klavyesi ayrı, bi yerden bi yere kamyon tutup götürücen o derece yani. Mesut Çevik bu lafım sana:) Yani bedava verseniz evime almam. Koskoca firmalar bu kadar kötü malzeme ve tasarımı nasıl yapıyorlar hayretler içindeyim. Laptopları es geçmeniz ise sizlerin neyiniz diyim artık bilemedim. Dizüstüler canavar oldu kimsenin haberi yok hala kasa topluyorlar!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 28 Kasım 2013; 8:48:26 >




  • Toplanan sistemin işletim sistemi yok, nerede oynanacak bu oyunlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iARDAs

    quote:

    Orijinalden alıntı: evohan

    quote:

    Orijinalden alıntı: iARDAs

    quote:

    Orijinalden alıntı: evohan

    pc de "klavye mouse ile uğraşmak istemiyorum" demiş arkadaş en çok + yı almış :) milletin pc yede gamepad bağlanabildiği ve her oyunu konsol kontrolleri ile oynayabildiğimiz den haberi yok galiba :)

    Salona bağla PC yi.

    EN sonunta menülere girmek için keyboard klavye kullanacaksın. Keyboard ve klavyesiz olmaz asla PC.

    Olay sırf oyun oynamak değil.

    Konsolda sadece konsol ve gamepad var.

    PC de 40 tane zımbırtıyıda yanında taşıman lazım salona filan bağlıyacaksan.

    Not : PC oyuncusuyum

    salon nereden çıktı anamadım benim dediğim mevzuyla bir alakası yok , konsolda salonda dev ekranda daha rahat oynuyorum dersen o başka bir mevzu yani ... ayrıca oyuna girmek için iki kere tıklayıver konsoldan çok daha rahat girilir pc de oyuna ne var bunda :)

    Ben ne demişim ilk mesajımda bir bak. Daha neye cevap verdiğini bilmiyorsun o zaman hocam.

    İşte o iki tık kadar basit olmuyor her zaman. Daha geçen hafta salona taşıdım PCyi. Gamepad ile takılırım diye. Feci şekilde yine klavye ve fare ye muhtaçsın. Teoride ki gibi olmuyor. PCyi salona bağlarım devamlı gamepad takılırım gibi. Konsol bu açıdan çok daha rahat.

    Ha yine 2. tercihtir benim için konsol o ayrı mevzu.

    Nedediğini sen oku bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • abi o işlemciye o anakart bence hiçmihiç uymamış ucuz olsun diye sistemin olan performasıda düşecek 760g yonga seti bence uyumadı bence 780 ile 760 anakart kullandım aynı işlemci baya far etmişti performansı oradan biliyorum

  • birkaç yıl önce olsa tam tersini savunurdum ama artık kesinlikle hak veriyorum.
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    1600 liralik nasil bir laptop la butun oyunlari oynuyorsun? Isin pc konsol kisminda degilim ama adam gibi oyun oynatan laptoplar 4000-5000 tl lerde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla bf4 e medium ayarda oynatiyor ps4 de dediniz hayallerim yikildi

  • pc fanboylugu yapmis madem okadar cok anliyosun oyunlardan gel kafa kafaya kapisalim goze goz dise dis mesut bey telefonda oynuyorum pcde oynuyorum ps3dede yuzlerce oyun oynadim gel kapisalim yok pcde ayarlari yapinca yillarca oyun oynanirmis oynarsin karton gibi oyun oynarsin pc fanboylugu yapicana once acta oyun oyna oyunlardan anlamiyosun oyun muhabbeti yapiyosun

  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.