Şimdi Ara

MBA 13 Early 2015 cay dokuldu :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar
    Amerikadan getirdigim macbook air 13 early 2015 modeli cihazima cay dokuldu sali gunu. icinden şarıl şarıl çay aktı.
    bende ertesi gun teknik servise goturdum cihazi temizlediler ve pilinin kullanilamaz oldugunu soylediler pil için 600 tl istediler. bende kabul etmedim suan macbookdan yazıyorum fişe takılı olarak kullanıyorum. dota 2 oyunun denedim cok ısınınca kapanıyor. pilini kendim değiştirmek istiyorum bu konuda tecrubelı arkadaslar varsa yardımlarınızı beklıyorum







  • Geçmiş olsun. Umarım sorununuzu en kısa zamanda çözersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gecmis olsun,benimde 11 aire cay dokulmustu,simdi cay tepsisi olarak kullanabiliyorum:) sen ucuza kapatmissin gene

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gecmis olsun pil icin tecrubeye gerek yok ucuz pil bulursan kendin cok bait bi sekilde takabilirsin bende pil ariyorum ama orjinal kacinilmaz gibi duruyor cunku piyasadakilerin cogu sahte ve 10 12 saat vermez benim pil 450 kusur.
  • arkadaslar tekrar teknik servise verdim pili yaptirmak icin 2080 tl masraf cikarttilar anakartta da sivi temasi tespit edilmis sadece pili yapin dedim riskli olur tamamini yaptirirsaniz kabul ederiz dediler bende geri aldim airimi artik prizde kullaniyorum ekran kartina yuklendigi an kapaniyor benim anlamadigim olay su: ilk ariza testinde sadece pil arizali cikti o zamn yaptirsaydim pili riskli olmicak miydi
    neyse tr fiyati 4500 kusur lira olmus cihazin hala calisiyor prizdede olsan onada sukur siz siz olun bulundugu odaya sivi sokmayin yaptik bi cahillik




  • quote:

    Orijinalden alıntı: usengecmuhendis

    arkadaslar tekrar teknik servise verdim pili yaptirmak icin 2080 tl masraf cikarttilar anakartta da sivi temasi tespit edilmis sadece pili yapin dedim riskli olur tamamini yaptirirsaniz kabul ederiz dediler bende geri aldim airimi artik prizde kullaniyorum ekran kartina yuklendigi an kapaniyor benim anlamadigim olay su: ilk ariza testinde sadece pil arizali cikti o zamn yaptirsaydim pili riskli olmicak miydi
    neyse tr fiyati 4500 kusur lira olmus cihazin hala calisiyor prizdede olsan onada sukur siz siz olun bulundugu odaya sivi sokmayin yaptik bi cahillik

    Çoğu servis pili kasa ile birlikte değiştirir. Bu yüzden fiyatlar uçuktur. Biz sadece pil değişimi yapmaktayız.

    Bunun dışında cihazınızın şimdi çalışıyor olması ileride sorun çıkarmayacağı anlamına gelmiyor. Anakartın profesyonel ellerde temizlenmesi ve cihazın içindeki nemin sıfıra indirgenmesi şart. Yoksa her an anakartınızda bir entegre yanabilir.

    Geçmiş olsun.




  • saolun arkadaslar
  • Bir mac kullanıcısının en çok korktuğu şey başınıza gelmiş geçmiş olsun artık şu cihazlarda sıvıya dayanıklı şekilde çıksa telefonlar gibi biz de rahatlasak .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıvı teması olduysa ilerde oksitlenme yapıp arıza vermesi muhtemel. Bence servise vermemeniz en iyisi olmuş diğer bileşenlerin profesyonelce kontrol edilip temizlenmedikten sonra para boşa gidebilirdi.
    Aynısı telefonda başıma gelmişti sıvının içine düştükten sonra kurutup, pirinç vs yapıp tekrar çalıştırıp 3-4 ay kullanmıştım sonra birden sebebsiz yere arıza verdi servise götürdüğümde içindeki oksitlenmelerden sıvıya düşürmüş olduğumu anladı ve sebebin bu olduğunu söyledi telefona elveda ettik.
  • Macbook Pro'ma iki kez çay döküldü. Ancak dökülen miktarlar az olduğundan ve şansıma az riskli bölgeye döktüğümden makineyi hala sıkıntısız kullanıyorum.
    İlkinde miktar çok azdı klavyeyi sildim bazı tuşları söktüm temizledim, sorun olmadı. İkinci sefer biraz daha fazla dökmüştüm. Çeyrek çay bardağı çay sağ tarafa döküldü. Eski maclerde bilirsiniz o bölgede dvd sürücü vardır.
    Eğer sol tarafa işlemcinin olduğu taraflara dökülseydi sanırım bilgisayara elveda demek lazım gelirdi.

    Aklınızda bulunsun, böyle birşey başınıza gelirse hemen ters çevirip kapama tuşuna basarak kapatmaya çalışın.
    Cihaz kapanınca arka kapağı tornavida ile açarak pil soketini sistemden ayırın. Tornavidanız yoksa pirince yatırma metodunu deneyebilirsiniz.
    Sonrasında kolay sökebildiğiniz parçaları söküp kurumaya bırakın.

    Sonrasında da eğer işten anlamıyorsanız yada donanımınız yoksa kendi servisine yada iyi bir notebook servisine ulaştırın. Eğer elinizde uygun kimyasallar varsa kendiniz de temizleyebilirsiniz.

    Son olarak olayın olduğu gün kesinlikle cihaz çalışıyor mu diye denemeye kalkmayın. O deneme ile cihazı bozabilirsiniz.
    Ayrıca saç kurutma makinesi ile kurutmaya çalışmak lehimler ve devre kartına zarar verir. Bunu yapmayın.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.