Şimdi Ara

Macbook Pro 2014 Mid Klavye ve Trackpad Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 2 yıldır sorunsuz kullandığım macbook'um cuma gününden beri trackpad arızası çıkarmakta. Aslında bu konuyu daha önce açmam gerekirdi fakat sorunun ne olduğunu artık biliyorum.

    Arıza tanımına gelecek olursak; Trackpad hiçbir komutu algılamıyor, tıklama, hareket ettirme, gesturlar vs. hiçbir şekilde işlemiyor. Sadece bilgisayarı Option tuşuna basılı olarak açtığımda tıklama işlevleri çalışıyor ve gene hareket etmiyor.

    Yaptıklarıma gelecek olursak; SMC reset, PRAM Reset, time machine yedeğine dönme, sıfırdan yükleme fakat hiçbiri bir işe yaramadı son çare olarak Apple servise başvurdum.

    Başvuru süreci; Apple çalışanı benden cihazı aldı ve denedi, mouse hareket etmedi, servise gönderildi. Ayrıca su teması olduysa daha farklı arızaların da olabileceğini söyledi. Trackpad değişim ücreti olarak 650 lira civarı alınabileceğini söyledi. Kabul edip servise bıraktım ve incelenmesini istedim. Onayımın alınıp tamire geçmesini belirttim.

    2 Gün sonra teknik servis tarafından arandım ve cihazı tamamen dağıttıklarını arızanın trackpadden kaynaklandığını söylediler. Herhangi bir sıvı temasının olmadığını, kullanıcı hatasının da gözükmediğini söylediler üstüne bu bir elektronik cihazdır bozulur diyip ücretin 650 değil 1650 lira olduğunu ve klavye ile trackpad' in birbirine bağlı olmasından dolayı değşimesi gerektiğini söylediler. Ücretin fazla olmasından dolayı bilgisayarı geri almaya karar verdim, herhangi bir ücret talep etmeden geri verdiler.

    Şu anda bilgisayarın klavyesi tam anlamıyla taş gibi hiçbir kusuru yok fakat trackpad aynı durumda çalışmıyor.

    Sizlere sorum ise şu; teknik servisin de söylediği üzere hiçbir şekilde sıvı teması ve kullanıcı hatası yok durup dururken bozulmuş. Böyle bir durumda ben buna cihazı adlığım paranın yarısını vererek tamir olmasını istemiyorum. Başvurmam gereken bir yer var mıdır ? Apple ile görüşsem ve durumu açıklayıp tekrar cihazı incelemelerini istesem bir yere varabilir miyim ?

    Eğer böyle imkanlarım yoksa masrafı en az şekilde tutmak kaydıyla resmi yada resmi olmayan güvenilir bir teknik servis var mı ?

    Teşekkürler.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.