Şimdi Ara

Macbook 2020 i5 yaşadığım hayal kırıklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yakın zamanda 2020 i5 baz model MacBook edindim. Büyük beklentilerle aldığım cihazdan maalesef istediğimi elde edemedim. Daha önce mid 2012, late 2013 ve düz 12 inç model 2015 MacBook kullanmıştım ve çok memnun kalmıştım. En az onlar kadar hızlı ve stabil olmasını beklediğim cihazın her tarafı hata dolu ve kasım kasım kasıyor. Cihaz en temel işlevi olan internette gezinmede dahi acayip ısınıyor, kasıyor ve pili içiyor. Yeni çıkan m1 işlemcili modelleri kullanmadım ancak eğer onlarda durum tam tersiyse apple kendi ayağına sıkıyor demektir. Aldığımdan beri sürekli saçma hatalarla uğraştım. İmzamdaki sistemden geçiş yaptım ancak açıkçası çok pişman oldum. İyi yönleri yok mu tabii ki var. Ekran, ses ve tasarım çok iyi. Kısaca sade görünüm ve hava atma bilgisayarı haline gelmiş. Eğer Big Sur versiyonu güncellemelerle stabil hale gelmezse elimden çıkaracağım.




  • Hocam çok yanlış zamanda almışsınız. Ben mac kullanmamış biri olarak M1 işlemcili Air aldım ve hayatımda kullandığım en hızlı pc olabilir. 2 hafta önce aldım ve bu maclerdeki donanım değişikliklerini bilmiyorum. Eğer 2 ay önce alsaydım i5'li alabilirdim ancak şuan i5'li i7'li sistemler kullanılmaz. Elden çıkarabilirseniz 800-1000 tl zararla hemen çıkartın yoksa çok hızlı fiyatı düşecek m1ler yaygınlaşınca. Satıp m1'e geçin derim.


    Fansız, ultra sessiz buna karşılık ultra hızlı. Ben özellikle casual kullanım ve kodlama için aldım. Ancak oyun performansı da beni şaşırttı. Özellikle destekleyen oyunlarda (World of Warcraft, Tomb Raider vb.) çok iyi performans veriyor. Ancak oyun önceliğiniz ise önermem. Onun dışında her şey için m1 chipsete hemen geçin derim. 5-6 ay sonra çok pişman olursunuz elinizdeki makinayı elden çıkartmaya zorlanırsınız.

  • Psikotrex kullanıcısına yanıt

    M1 çok başarılı bir işlemci olabilir ancak bu cihazın üzerindeki işlemcinin kesinlikle kötü olduğunu düşünmüyorum. En son late 2013 pro kullandım ve en az onun kadar stabil ve seri çalışan bir bilgisayar bekliyordum. Kaldı ki o 4. nesil 2 core bir işlemciylen bu cihazda 4 core 8. nesil bir işlemci var. Ayrıca aynı işlemciyi kullanan dell latitude bilgisayar var arkadaşımda ancak o bile çok daha seri çalışıyor. Hani windows kaynak canavarıydı ya hiçbir şey anlamadım mac ayrıcalığından.

  • make.believe kullanıcısına yanıt

    windows kaynak canavarı falan değil, en azından default halde.


    hatta bir çok işlemde -eşit donanımda- macos stabil olduğundan daha yavaş.

  • Psikotrex kullanıcısına yanıt
    Merhaba hangi versiyonu aldınız acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chinaski

    Merhaba hangi versiyonu aldınız acaba?

    8GB RAM 8CPU 8GPU 512GB hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.