Şimdi Ara

6502 Sayılı Kanun + Taahhüt İptali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
15
Favori
32.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. 8mbit limitsiz abonesiyim. 2 yıllık taahhüt' üm kasım 2014' de bitecek. Fakat, 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girecek olan 6502 sayılı tüketici haklarının korunması hakkındaki kanun ile birlikte, taahhüt sürem 1 yılı geçtiği için iptal edebilecektim.
    Kadıköy Telekom Müdürüne kadar çıktığımız bu konuda, kendileri maalesef daha tebliğin gelmediğini belirtti. Bu konuda fikir sahibi olan var mı acaba ?

    1) Evime ekstra 50mbit internet çektirmiştim, hız 35mbit geliyordu, Kadıköy kısmına bakan torpil ile gelmiş ve saygısız arıza ekibi yüzünden bu hattı iptal ettim. Telekom müdürünün bile verdiği emiri görmezden gelen, telefonda anlattığım konuyu "eee? eee?" diye lakayıt bir şekilde dinleyen veya "ben ping ming bilmem kardeşim" diye saygısızca konuşan Mikail (ping ming bilmiyorsan senin ne işin var orada ?) , ne yaptığını bilmeyen Şerif ve diğerleri...
    Elit ekibi fiber kablo kursunlar diye çağırıyorsunuz, sonra sizi o arıza ekibinden bir adam arıyor, hesap soruyor sizden.
    "Beyefendi arkadaşlar geldi siz evde yoktunuz!!!" Bunu 4 5 kere tekrarladı ben ise evde olduğumu fakat kimsenin kapıyı çalmadığını söyledim.
    Öğle saatlerinde bu artist mikail aradı, "kapıyı açın tam daire kapınızın önündeyiz!"...
    Kapıyı açtım kimse yok, meğer artist mikail ve ekürisi 15 numara yerine 17 numaraya gitmişler, sabahki elit ekipte 17 numaraya gitti herhalde haha...

    Özellikle bu Mikail çok saygısız, daha önce arıza için evime gelmişti, tabi yüzüme karşı bunları söylemeye cesaret edemedi ufaklık...

    Neyse, daha anlatabileceğim çok saygısızlık, cahillik var fakat eminim bu ve bunun gibi sorunlar sizlerinde başına gelmiştir. Uzun lafın kısası 8mbit' i de iptal edeyim kablonete geçeyim diye düşünüyorum.

    2) 8mbit internetimide fiyatı çok pahalı olduğu için iptal ettireceğim. 123 lira ödüyordum gittim indirim istedim 86 liraya indi... Buna vereceğim parayı 50mbit' e veririm...

    Yeni çıkan kanun ise şöyle ;

    Madde 52
    (4) Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir. Süresi bir yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmesinde satıcı veya sağlayıcı tarafından sözleşme koşullarında değişiklik yapılması hâlinde de tüketici sözleşmeyi feshedebilir. Fesih bildiriminin kâğıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, abonelik sözleşmesinin feshi için sözleşmenin tesis edilmesini sağlayan yöntemden daha ağır koşullar içeren bir yöntem belirleyemez.

    http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/11/20131128-1.htm


    Bu kanun gerçekten yürürlüğe girdi mi ? Girdi ise bunca gün geçmesine rağmen neden TTnet' e hala tebliğ gelmiyor ???! Lütfen bu konu hakkında ki fikir/önerilerinizi yazar mısınız ? Teşekkür ederim.







  • aynı sorunu bende yaşadım müşteri hizmetlerinin cevabı kullandığınız indirim faturanıza yansır ancak cayma bedele ödemessiniz dediler o yasa onları bağlamıyormuş.hattı hemen iptal etmeye geçtiler faturama 281 tl kullandığım indirimlerin yansıyacağını söylediler bende nalet olsun deyip 6 ay daha sabredicem sonra elveda ttnet.
    cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir kanun burda açık kapı bırakmış bu ülkede tüketici lehine çıkan kanun gördükmüki
  • Hort olacak ama bende ayni dertteyim,taahut aralikta bitecek kapatmak isteyince 180
    Tl para istiyorlar,bir gelisme sonuc varmidir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • circumciser C kullanıcısına yanıt
    bende aynı dertten yakınıyordum 1 ay önce türktelekom müdürlüğüne gittim 8limitsiz 2 ay bedava 10 ay 89 tl sonraki 12 ay 123 tl dediler kabul etmiştik sonra fiber kabin aktif olunca bende 123 tl 100mbps fibernet alırım dedim gittim telekom'a taahhütümü 6502 sayısı kanunun 52. maddesi gereği iptal ettiler taahhütsüz 100mbps fibernet 123 tl olan pakete geçtim sorunsuz şekilde bide fiber modem hediye ettiler. şuan ev telefonu 500dk heryöne bide aksam 7'den sabah 7'ye bedava kampanyası yaptılar telsiz voip özellikli telefon verdiler ücretsiz + fibernet 100mbps'ye kadar 200gb aknli paket hepsine 124 tl taahhütsüz yaptilar tek fatura

    Günün En Yoğun Saatinde Gördüğüm Hız 88Mbps En Yüksek 99Mbps Gördüm.


     6502 Sayılı Kanun + Taahhüt İptali



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exileteam -- 21 Ağustos 2014; 12:02:46 >




  • exileteam E kullanıcısına yanıt
    Yani siz taahutunuzu yeni yasaya gore iptal ettiniz değil mi?

    Belki size tekrar yeni hizmet alacaginiz icin mi
    Yardim ettiler yokasa,yasadan bahsettiler mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • circumciser C kullanıcısına yanıt
    türktelekom bölge sorumlu müdürü yaptı işlemlerimizi bizzat kendi yasadan bahsseti bize yeni yasaya göre ekstra bir belge imzaladık bide btk yolladığı müşteri memnuniyet anketi doldurduk eve geldim yeni modem verdiler taktım hızım ilk ay 99.98mbps idi sonraki aylara 94mbps kaldı hep

    ayrıca ben iptal ettirmedim farklı bir pakete geçtim belki ondan olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exileteam -- 21 Ağustos 2014; 16:51:09 >
  • Benim 5 ayim kaldi 24 ayin dolmasina.

    1.yil 2 ay ücretsiz 10 ay ay indirimliydi. 2.yil normal fiyat üzerinden ücret ödüyorum.

    9 gündür internetim kesik adsl den vdsl ye gecis icin basvurdum. Vdsl ye geçiş yapamadiklari gibi 9 gündur adsl bağlantim da gitti. Dsl işigim yanip sönüyor sabitlenmiyor.

    20 kere 444 0 375 , 5 kere tweet destek , 2 kere bakirköy telekom santrala gittim , online islemlerden şikayet kaydi oluşturdum ama yapamiyorlar.

    Asam tanimsiz , 10-asam hatasi diye bir sorun varmiş. Gayrettepe merkez santralin çözmesi lazimmiş yapamiyorlar.

    Bu adamlardan bu yasa sayesinde veya hattimi yapamadiklari için cezasiz kurtulabilirmiyim.

    Yoksa bu kadar magduriyetin üzerine ilk yil kullandigin 2 ay ücretsiz ve 10 ay indirim parasinida mi isterler.

    Diger aklima gelen yöntem mevcut ev telimi ve adsl mi iptal etsinler bana sifirdan yalin vdsl hipernet versinler kalan taahutum gecsin gene. Böyle olurmu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mayıs 28'de çıktı bu ama 6 ay sonra yasalaşacak diye biliyorum yani ekim 28'den sonra.

    bildiğiniz gibi hala 2 sene taahhüt almaya devam ediyorum sağlayıcılar.
  • merhaba ben ttnet tahutu kampansaını imzalım pazartesi sat 11de bmesaj geldi internetiniz aktiftirdiye kullana bilirsiniz diye ama velakın saat 2 oldu internet gelmedi müşteri hizmetini arayarak arıza kaydı açtık dun beri sözde internet var amam burda internet yok burdaki türk telekoma gittik takılı kalmış nezman düzer bilmiyoruz diyorlar bugun 1 gun oldu kaç gun olması lazımki tahut bozulsun internetsiz söyledikleri göre belli deyil dunden beri 5 kez aradım nafile aynı 2 si bir bire yönlendiriyorlar
  • akrep45 A kullanıcısına yanıt
    14 gün cayma hakkınız var. Hiçbir ücret ödemeden iptal edebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özür dilerim, mesajlarınızı yeni görüyorum. İlginiz için hepinize çok teşekkür ederim. Maalesef haziran ayı içerisinde tebligat onlara ulaşmamıştı, ay sonuna doğru artık yüreğim tükendi ve bir daha bu iptal için uğraşmadım. 8 gün sonra üyeliğim bitiyor. Uydunet veya Superonline 50 mbps kampanyaları çok avantajlı onlara geçeceğim sanırım fakat, çok şikayet var bu servis sağlayıcılar da göz korkutuyor...

    Sayın @exileteam 21 Ağustos günü mesajınızı atmışsınız. Temmuz ayı içerisinde başvuru yaptığınızı belirtmişsiniz, demek ki Telekoma Taahhüt İptali tebligatı Temmuz ayı başında yapıldı. İyi şans tebrikler. :)
    Bu vesile ile, 6502 sayılı kanun + taahhüt iptalini artık kullanabileceğimizi anlamış olduk. Teşekkür ederim bu örnek gerekiyordu. Artık daha sağlıklı kararlar verebiliriz.

    Herkese saygılar sunar, iyi günler dilerim.
  • Arkadaşlar kendi adıma 3 yıldır Vdsl ile hizmet alıyorum 24.09.2015 de taahhüdü yeniledim bu ay tam yarısında sayılırım ( 24.09.2016'da bitiyor.) , 6502 sayısı kanunun 52. maddesi gereği 24 aylık taahhüdü cayma bedeli, cezai bedel ödemeksizin son ay faturasını verip sözleşmeyi bozup ttnet'den ayrılmam mümkün mü. Ayrıca bilgisi olan arkadaşlar yasa ile iptal işlemini Telekom müdürlüğünden mi işlem yapmam gerekiyor ? ?
  • _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt
    Sözleşme ve taahutname farklı şeyler. Bu kanun sadece elektronik haberleşme sektörü değil tüm firmaları kapsamakta.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    2 Yıllık vermiş olduğum Taahüdü bu yasada ile , Tüketicinin korunması kanununu 52 - (4) maddesinde sağlanan tüketici hakkım gereği internet aboneliğimi gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin feshedilmesini sağlaya bilecek miyim yani ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _A_N_I_L_ -- 21 Ekim 2015; 18:55:14 >
  • _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt
    Hayır. Ödeyeceğiniz cezai şart taahhutnameden kaynaklı ve aynı kanunda bununla ilgili madde var. Ceza ödemeden caymanın tek yolu altyapı olmayan bir yere taşınmak. Abonelik sözleşmeleri yönetmeliğine göre ancak bu şekilde ceza ödemeden taahhutunuzu bozabılırsınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Boone

    Hayır. Ödeyeceğiniz cezai şart taahhutnameden kaynaklı ve aynı kanunda bununla ilgili madde var. Ceza ödemeden caymanın tek yolu altyapı olmayan bir yere taşınmak. Abonelik sözleşmeleri yönetmeliğine göre ancak bu şekilde ceza ödemeden taahhutunuzu bozabılırsınız.

    Konuyu hortlattım ama yukarıda son cümlenizde ki durumu şu an yaşıyorum. Yeni evimde Türk telekom alt yapısı yok. Firma Türknet. Neye dayanarak iptal etmek istiyorum demeliyim?
  • Orda fiber altyapı olmadığı için zaten fiber bağlayamazlar oraya. Sana seni adslye geçirelim diycekler. Hayır dersen taahhüt'ün iptal olur?
  • Merhaba

    Geçen ay TTNET ücretsiz modem kampanyasında faydalanarak 24 ay taahhüt verdim. Bu kanun doğrultusunda ceza ödemeden taahhüt iptali yapabilir miyim?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • atomcu kullanıcısına yanıt
    Hangi paketti hocam ? Fiyat, tahahüt süresi ve bedava verdikleri modem modeli nedir ?
  • Extralarge kullanıcısına yanıt
    Şu ücretsiz hızlı modem kampanyası. Tp-Link verdiler. Modelini tam hatırlamıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.