Şimdi Ara

!!! Microsoft Virtual PC İle Sanal İşletim Sistemleri Oluşturun !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
15.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  !!! Microsoft Virtual PC İle Sanal İşletim Sistemleri Oluşturun !!!

Microsoft Virtual PC 2004 SP1 (Ücretsiz)

Microsoft Virtual PC, artık ücretsiz. Virtual PC, bilgisayarınız içinde bir tane daha bilgisayar oluşturarak aynı anda başka bir işletim sistemini hiç kısıtlama olmadan çalıştırmanızı sağlar. Ama çift çekirdeki işlemci kullanmanızı tavsiye ederim. İsterseniz kendi sabit diskinizi ve aygıtlarınızı ya da elinizde bulunan ISO, IMG imajlarını da kullanabilirsiniz.Ayarlar bölümünden sanal işletim sisteminin ne kadar ram , işlemci , bellek vs. kullanacağını belirleyebilirsiniz.

Yani bu program ile mevcut işletim sisteminiz içinde başka bir sanal işletim sistemi oluşturarak iki tane işletim sistemi kullanabilirsiniz.Yani XP içinde 98 kullanabilirsiniz.

Sistem Gereksinimleri :

İşlemci : Athlon®, Duron®, Celeron®, Pentium® II, Pentium III, or Pentium 4

İşlemci Hızı : 400 MHz minimum (1 GHZ önerilir)

Diğer : Level-2 cache and CD-ROM required

Virtual PC 2004'ün Çalıştığı İşletim Sistemleri : Windows 2000 Professional, Windows XP Professional ve Windows XP Tablet PC Edition.

İstediği Ram ve Bellek Miktarı :

Özellikler :

# Birdem fazla sanal bilgisayar yaratma.
    # Varolan fiziksel donanımları kullanma.
    # Disk imajlarıyla çalışabilme.
    # Sanal sabit disk ile çalışma.
    # Gelişmiş BIOS Ayarları.
    # Pencere üzerinde çalışma.

18.2 MB boyutunda ve ücretsiz olan programı alttaki linkten indirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rietveld -- 19 Mayıs 2010; 0:05:53 >

• yuh ya ilerde microsoft virtual insan da cikar
    slogan olarakda artik tuvalete siz gitmiyiceksiniz kim gidicek?
    tabiki microsoft virtual insan !
  • iyi güzel de bunu ne için kullanabiliriz?

sonuçta aynı ortamda aynı işi yapacağız. basmadı bende. her bi halt basar bu basmadı
  • XP içinde Linux türevlerinden birini kullanmamıza izin veriyor mu peki program?
  • quote:

Orjinalden alıntı: afganaf

XP içinde Linux türevlerinden birini kullanmamıza izin veriyor mu peki program?

Tabi ki.XP işletim sistemi içinde Linux kullanabilirsin bu program ile.Sanal Linux işletim sistemi kuracaksın o kadar.

• quote:

Orjinalden alıntı: ccaparli

iyi güzel de bunu ne için kullanabiliriz?

sonuçta aynı ortamda aynı işi yapacağız. basmadı bende. her bi halt basar bu basmadı

Sana şöyle anlatayım :

Diyelim sende XP var.Ama bir oyun veya program var.Sadece 98'de çalışıyor.98 kuramazsın çünkü XP'nin altında bir sistem kurmana izin vermez.Ne yapman lazım.XP'yi silip 98 kurmak.Tabi bu çok uzun olacak.Ama bu program sayesinde sanal bir işletim sistemi kuracaksın.98 işletim sistemini kurucan sanal oalrak.Sonra bir pencere içinde 98'i açıcan ve o oyun veya program çalışacak.

Yani normal bir Windows kurucan.Ama bunun için farklı bir sürücüye falan gerek olmayacak.Normal işletim sistemi içinde başka bir sanal işletim sistemi kuracaksın.

Umarım anlatabildim.

• Güzel paylaşım.Tşk.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güzel paylaşım
  • O kadar emek vermişsin Tşk ler ..

(Ama işime yaramıyor.)
  • Tühhh bee geç kaldın abii Akademedya Eğitim setini ben bu sebepten kullanamadım.Wİndows XP altında Win98 i nasıl kullanırımDiye düşündüm hep.Öss ye hazırlanacaktım ben onunla

Olsun Akademedya'sızda kazandık şükür

Güzel paylaşım TEŞEKKÜRLER
  • MaC de çalıştırabilirrmiyiz?? Bu arada PArdus kurdum harika bişeyy
  • quote:

Orjinalden alıntı: cetinbattal

MaC de çalıştırabilirrmiyiz??

Program sadece XP ve 2000'de çalışır.

• yanlış anladın yada ben yanlış yazdım her neyse ben deemek istedim mac iso su bulup yükliyebilimiyiz linux gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: cetinbattal

yanlış anladın yada ben yanlış yazdım her neyse ben deemek istedim mac iso su bulup yükliyebilimiyiz linux gibi

İşletim sistemleri bölümüne bir göz atarsan orda PC üzerinde Mac OS X nasıl çalıştırılır onunla ilgili bir konu var, normalde çalışmaz ama hacklenmiş OS X DVD'leri mevcut torrent sitelerinde onlardan birini kullanırsan kurabilirsin. Ayrıca bu işi Microsoftun bu ürününde yapman biraz zor onun yerine WMWare kullanmanı tavsiye ederim. Aynı şekilde linux dağıtımlarını kurmak isteyenler de WMWare kullanmalı çünkü Microsoft Virtual PC Windows dışında bir işletim sistemini desteklemiyor (bazı linux dağıtımlarını kurmak mümkün fakat gerekli araçları kuramadığınızdan ancak düşük bir performans alabilirisiniz.)

• Microsoft Virtual PC WMVare üzerine geliştirilmiş bir program ama bence WmWare 5.0 Virtual PC'den çok daha iyi...

Bilgisayarı yeni öğrenenler, Harddsik nasıl bölümlenir, Format nasıl atılır, XP nasıl kurulur veya Image nasıl alınır ve geri yüklenir gibi şeyleri öğrenmek isteyenler bu programları kurarak bozma, çökme gibi riskler almadan sanal bilgisayar üzerinden öğrenebilirler...
  • Hocam o yun işi pek olmuyor. Bende sanırım eski sürümü vardı. Ekran kartı yetersiz geliyordu. Bu sürümde istediği ekran kartını emule edebiliyor mu?

quote:

Orjinalden alıntı: Rietveld

quote:

Orjinalden alıntı: ccaparli

iyi güzel de bunu ne için kullanabiliriz?

Sana şöyle anlatayım :

Diyelim sende XP var.Ama bir oyun veya program var.Sadece 98'de çalışıyor.98 kuramazsın çünkü XP'nin altında bir sistem kurmana izin vermez.Ne yapman lazım.XP'yi silip 98 kurmak.Tabi bu çok uzun olacak.Ama bu program sayesinde sanal bir işletim sistemi kuracaksın.98 işletim sistemini kurucan sanal oalrak.Sonra bir pencere içinde 98'i açıcan ve o oyun veya program çalışacak.

Yani normal bir Windows kurucan.Ama bunun için farklı bir sürücüye falan gerek olmayacak.Normal işletim sistemi içinde başka bir sanal işletim sistemi kuracaksın.

Umarım anlatabildim.

• benim pc'nin kaldıramayacağı kesinde bu programı ama yerinde bir paylaşım olmuş.
  • X-fi gibi bir donanımınız ve Creative gibi bir de bu donanımın üreticisi varsa o zaman sanal makineler çok işe yarıyor. Creative istediği kadar X-fi için linux sürücüsü üretmesin, sanal olarak kurulan makina, gerçek kurulumda alamayacağınız sesi size verecektir.
  • virtual pc için çoook sağol abicim oynadığım online oyunu 2 tane açamıyodum
  • yanlız kurulum anlatımında çok eksik var.
    bir çok yer atlanmış.
    veya benim indirdim lindeki programın sürümü farklı?

program daha küçük diye wmware a tercih edilebilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.