lord , yapmayı düşündüğün şeyin biraz NOS kitlerinin araca ekstra güç kazandırmasının mantığına dayanan birşey, bunu yaparsan güç artışı elde edersin, ancak oksijeni fazla verirsen oksijenin hepsi kullanılmaz ve oksijen yüksek sıcaklıklarda çok aşındırıcı bir hal hal alır motorunu aşındırabilirsin. birde bir kaza anında aracında oksijen tüpü taşıyor olmak LPG tankı taşıyor olmaktan çok daha tehlikeli bir durumdur.
bence verdiğim link i okumamışsın öncelikle yapmayı düşündüğün şey dediğini ben düşünmedim biri düşünmüş yapmış ve üretmiş, 2. si aracımda pksijen tüpü yok, oksijeni tuzlu sudan elde ediyo alet, yani patlama şansı yok dahada önemlisi bence beni topic i açanla karıştırıyosun ama daha farkında değilsin
quote:
Orjinalden alıntı: vasago
lord , yapmayı düşündüğün şeyin biraz NOS kitlerinin araca ekstra güç kazandırmasının mantığına dayanan birşey, bunu yaparsan güç artışı elde edersin, ancak oksijeni fazla verirsen oksijenin hepsi kullanılmaz ve oksijen yüksek sıcaklıklarda çok aşındırıcı bir hal hal alır motorunu aşındırabilirsin. birde bir kaza anında aracında oksijen tüpü taşıyor olmak LPG tankı taşıyor olmaktan çok daha tehlikeli bir durumdur.
Beyler oksijen yanıcı değil yakıcı bir gazdır, dolayıyla oksijen patlaması yanma reaksiyonundan değil yüksek basınçtan dolayı sıkışma ve kabın parçalanması ile olur. Hidrojen, bütan(mutfak tüpü), doğalgaz, C4 vb patlamalarla karıştırmayın.
lord mesajının sonunda dediğin gibi seni başlığı açan arkadaşla karıştırmış olduğum için söylediklerimin verdiğin linki okumamakla bir ilgisi yok senin söylediğin sistemi biliyorum o konuda bir yorum yapmadım. woodpecker seninde yanlışın var oksijen dediğin gibi yanmayı sağlayan bir gazdır ancak ortamda saf halde bulunursa etrafındaki herşeyi çok hızlı bir şekilde yakar buda patlamaya sebep olur o yüzden oksijen tüpü taşımakta tehlikelidir.
topic i açanı savunuyo gibi olmayimde adam hava girişine oksijen versem ne olur demiş, bu oksijenin kaynağından bahsetmemiş bence şimdilik patlar patlamazı bir kenara bıraklım hem kim çıkardı bu tüp işini de taaa patlara kadar geldik
ARKADAŞLAR KONUYA AÇIKLIK GETİRELİM.... BENZİNLİ MOTORDA BİR KARIŞIM ORANI VARDIR 1/15 YANİ BİR BİRİM BENZİN 15 BİRİM HAVA BU BU ŞEKİLDE YANAR HA OKSİJEN ARTARSA BELLİ BİR GÜÇ ARTIŞI OLUR AMA OKSİJENİNDE MAKUL Bİ SINIRI VAR YOKSA TEK BAŞINA YOLLADIĞINIZDA HİÇ BİR ŞEY YAPAMAZ HATTA FAZLA YANICILIKTAN MOTORA HARABİYET VERİR..... ASLINDA ARKADAŞIN SÖYLEDİĞİ NOS SİSTEMİNİN Bİ BENZERİ AMA NOS DAHİ OLSA TEK BAŞINA HİÇ BİR ŞEY YAPAMAZ YANİ YOLLAYACAĞINIZ OKSİJENE ORANTILI YAKITTA GÖNDERMEK ŞART..GÜÇ ARTIŞI ANCAK BÖYLE OLUR....
HA YAPTI DİYELİM SONUÇ NE OLUR?
1-HAVA YAKIT KARIŞIMI ARTACAĞINDAN BUNA BAĞLI SIKIŞTIRMA ORANI ARTACAĞINDAN VE PATLAMA KUVVETLENECEĞİNDEN MOTOR ÖMRÜ KISALIR..
2-TEK BAŞINA YOLLARSA MOTORDA HARABİYET MEYDANA GELİR..AYRICA MANİFOLT PLASTİKSE GERİ TEPKİME DURUMUNDA ERİR....
VE DAHA BİR ÇOK SAKINCA MEYDANA GELİR....
MANTIK ÇOK GÜZEL Bİ MANTIK AMA UYGULANMASI PROFESYONELLİK İSTER..... BUNUN YERİNE MOTORA GİREN HAVAYI DAHA RAHAT ALMAN İÇİN PERFORMANS TİPİ FİLTRE VE BUNA SOĞUK HAVA ALDIRIP OKSİJEN MOLEKÜLLERİNİ YANİ OKSİJENİ ARTIRIP MOTORA YOLLAMAK DAHA MANTIKLIDIR.EN AZINDAN YAKIT SİSTEMİ BUNU DESTEKLER...
fiatcı doğru söylüyor, performans alınır ama motora da büyük zarar verilir, fazla oksijen motoru aşındırır, ayrıca motor içindeki sıcaklık bir kaç yüz derece artabilir.
Daha lise yıllarında yaptığım deneylerde bile kanıtlanmış bir gerçek var:
Deli gibi elektrik enerjisi harcamadan, kayda değer miktarda oksijen ve hidrojeni suyun elektrolizi ile elde edemezsiniz!
Dolayısı ile bu (ekoyak, vs) tarz, sudan hisrojen ve oksijen elde ederek performans ve ekonomiyi arttırdığı iddia edilen sistemler gerçeklikten uzak şeyler...
Daha lise yıllarında yaptığım deneylerde bile kanıtlanmış bir gerçek var:
Deli gibi elektrik enerjisi harcamadan, kayda değer miktarda oksijen ve hidrojeni suyun elektrolizi ile elde edemezsiniz!
Dolayısı ile bu (ekoyak, vs) tarz, sudan hisrojen ve oksijen elde ederek performans ve ekonomiyi arttırdığı iddia edilen sistemler gerçeklikten uzak şeyler...
Valla ben bi kiti inceledim bu ostimde bi usta yapmış tuzlu su tarzı bişeyle çalışıyo..motor bitmişti açtım ve inan felaket bi aşınma var harab etmiş motoru.... kullana yakıt tasarrufu oldu diyo ama motor harab..... e böylede olunca tasarruf falan hikaye... ama şu işler biraz boşalırsa bende başlıycam araştırmaya ve denemelere...