Şimdi Ara

General Mobile Discovery 2 ile ilgili ilk detayları Las Vegas'tan aktarıyoruz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
428
Cevap
6
Favori
13.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • General Mobile Discovery 2 ile ilgili ilk detayları Las Vegas'tan aktarıyoruz.





    Donanım Haber olarak Las Vegas CES 2014'de geçtiğimiz seneye damgasını vuran yerli cep telefonu üreticisi General Mobile'ın Genel Müdürü Muzaffer Gölcü ile de bir araya geldik. Geçtiğimiz seneyi ciddi bir başarı ile noktaladıklarını anlatan Muzaffer Gölcü, Discovery 2'nin geliştirilme sürecinde aynı Discovery'de de olduğu gibi Donanım Haber forumlarındaki kullanıcıların ilgi ve isteklerini dikkate aldıklarını belirtti.



    General Mobile, daha önce bir çok telefon modeli duyurup bunların hepsi ile aynı anda ilgilenen bir firma iken bugün sadece Discovery serisini merkeze almış ve bu telefonun daha iyi hale getirilmesi için çalışan bir yapıya bürünmüş. Discovery için yayınlanan güncellemelerin çokluğu da firmanın konuya ne kadar özen gösterdiğinin de bir kanıtı sayılabilir. Discovery kullanıcıları için güzel haber ise güncellemelerin devam edecek olması. Şimdiden üzerinde çalışılan güncellemeler olduğunun da bilgisini aldık.



    General Mobile, aynı zamanda çalkala belleği boşalt ve benzeri sadece Discovery'de olan özelliklerin de patentlerini almak için başvuru yapmış durumda. Firma kendi geliştirdikleri özelliğin şu sıralar başka üreticiler tarafından da yazılıma entegre edildiğini söylüyor.



    Discovery 2 ise sohbetin en önemli konusu tabi. Birinci telefonun başarısı ardından Donanım Haber forumlarında oldukça fazla mesai harcayan firma, kullanıcıların giriş seviyesi telefonlarda büyük ekran istediklerini fakat Full HD çözünürlüğü, performansa olan negatif etkisi nedeni ile önemsemediklerini fark etmiş. Bu yüzden Discovery 2'de 5" ekranda 720P çözünürlük sunuyorlar.



    Mediatek işlemcileri bu versiyonda tercih etmeyen firma Discovery 2'de Qualcomm'un Snapdragon 400 modelini kullanıyor. 4 adet özelleştirilmiş Cortex A7 çekirdeğinden gü alan platforma Adreno 305 GPU eşlik ediyor. Adreno 305, 720P için yeterli bir GPU fakat firmanın sürücü konusunda iyi bir oprimizasyon yapmasının gerekli olduğu açık. Zira bugüne kadar bu GPU ile piyasaya sürülen 720P ekranlı telefonlardan çok fazla performans alamadık.



    Discovery 2'de düşündürücü olan ise bize söylenen 1GB bellek miktarı. Discovery 1GB bellek ile de oldukça iyi çalışıyordu fakat 2. telefonun en azından bellek miktarında da iyileştirmeler içermesi kullanıcılar için daha heyecan verici olurdu diye düşünüyoruz.

     

    Android 4.3 işletim sistemi ile gelecek telefon Android 4.4 görünümüne sahip olacak ve güzel olan ise ziyaretçilerimizin istedikleri gibi standart Android arayüzü kullanılacak. 2500mAh batarya ile gelecek olan telefon konuşma ve ekran açık kalma süreleri olarak Discovery'e nazaran çok daha fazlasını vaat ediyorken aynı zamanda 13MP kamera da gelişmeler arasında.



    Discovery 2'nin incelemesi hafta sonu sizlerle olacak. Donanım Haber ekibi olarak Las Vegas CES 2014'te olup biten her şeyi sizlere aktarmaya devam edeceğiz.







  • Snapdragon 400 türevlerinin kullanıldığı cihazlar:

    amsung Galaxy Core Advance,[119] LG Optimus L9 II,[120] Sony Xperia L,[121] BlackBerry Q5,[122] Huawei Ascend W2,[123] Gigabyte GSmart Simba SX1[124] Nokia Lumia 625,[125] Samsung Galaxy Express (GT-I8730)[126] HTC One mini (601e),[127] Samsung Galaxy ACE 3 LTE (GT-S7275), LG Optimus F3[128] HTC First,[129] HTC One mini (LTE),[130] Jolla[131]

    Türkiyede şuan General Mobile Discovery 16GB fiyatına bulabildiğimiz cihazlar var bu listede kaldı ki General Mobile Discovery 2 ilk jenerasyondan pahalı olucak, açıkcası ben 2. jenerasyonundan çok umutluydum hatta 5" de 720p (HD) ekran kullanıcağını duyunca süper bir cihaz çıkıcak dedim hatta G2 kullanıyor olmama rağmen beni bile heyecanlandırdı fakat haberin ilerleyen kısımında Snapdragon 400 benim için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Sanırım beklentilerimiz çok yüksekti artık cihazın çıkmasını bekleyeceğiz umarım çıkınca ilk jenerasyon ucuzlayarak orta segmentte çok iddalı bir model olmaya devam eder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PwaGG -- 10 Ocak 2014; 17:09:21 >




  • Forumu dikkate alıp belli özellikleri geliştirmeleri takdir edilesi.

  • discovery 2 çıkarsa normal discovery nin fiyatı düşerse çok iyi olur .
  • mobel ?

  • Reyiz elimizdeki discoveryleride uygundan alsalar eskiden beyaz eşyacıların yaptığı hesap
  • Dikkate aldık kısmı tamamen YALAN. Ulan dikkate alsan ilk önce Snapdragon 600 koyardın. Geç o işi geç sen.
  • Yine tek model'mi sürecekler piyasaya? @Speed-Step

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bellek 2 gb olsa dadından yenmezdi bu arada 4.3 le gelip 4.4 görünümünde olması ve standart android arayüzü kafamı karıştırmadı desem yalan olur batarya olayı ne durumda acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bran the Builder -- 10 Ocak 2014; 17:03:30 >
  • Yazılım ve özelleştirme ile ne kadar değişebilir göreceğiz.
    Çok umutlanmamak lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bataryası ne durumda akıllı telefonlarda en önemli nokta batarya pil performansı telefon özelliğini %100 sağladıktan sonra oyun vb. diğerşeyler geliyor kanatindeyim.akşam yatana kadar bataryamın bitmemesi önemli diye düşünüyorum.

  • 1,5gb ram koysalar baro yoksa honor 3c 2gb ram li model daha mantikli olacak benim için

  • O donanımdan süreceklerse 399TL filan olsun Huawei Honor 3c Türkiyeye gelirse Ortada Gmd 2 filan kalmaz.Umarım birden fazla model düşünüyorlardır ve bu alt seviye olandır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ADRENO 305 DEDİN Mİ kaçacaksın elimdeki adreno 220 bile daha iyi bence 305 ne ya tek çekirdekli bir gpu keşke snap dragoon 4 kullanılsaydı o zaman tadından yenmez bir cihaz olurdu ama hayal kırıklığı olacak bu cihaz

  • s3 satar alırım bıktım zaten samsungdan :D
  • 1 gb bellek ve adreno 305 le gelirse discovery si olan ben dahil büyük bir çoğunluğun geçmeye değer bulmayacağını düşünüyorum.

  • yeni telefonu başka bir firmadan tedarik edecekler blu firmasını bıraktılar eğer işlemci adreno ise

  • Bu saatten sonra 2GB Ram'in aşağısında olması çok saçma olmuş.

  • bu ne şimdi? ne umduk ne bulduk... discovery 2 derken ben en azından birinciye göre biraz daha gelişmiş bir cihaz bekliyordum... olmadı hiç...

    iyiki de boş ümitlere aldanıp ikinciyi beklememişim... discovery den çok memnunum...

    gördüğüm kadarıyla ikincisini tercih ettirecek herhangi bir durum yok...

  • Birileri General Mobile' in kulağını çekmiş anlaşılan Snap 400 işlemcisi o grafik çipiyle mediatekle yarışamaz. Bugün T serisi ve Octa Core işlemicelere sahip MediaTek varken gidip Qualcomm'un en kötü işlemcisini telefona entegre etmek hiç akıllıca olmamış. Kaldı ki MediaTek işlemcilerini üreticilere çok uygun fiyattan veriyor. Forumun isteklerini dikkate aldık demiş, tamamen sallamış forumda bütün mesajları tarayın bakalım Discovery 2 Snap 400 le gelsin diyen kaç kişi bulabileceksiniz Sn. Genel müdür. Siz o telefonu o çipsetle çıkarın bakalım kaç kişiye satabileceksiniz görelim. Bir tarafta SGX 544 ve mali 450 li çipsetler bir tarafta adreno 305. Buna Discovery 1 in adını kullanarak çakallık yapmak denir. Siz bu telefonu anca büyük marketlerde görevlilere sorarak telefon alan bey ve bayanlara satarsınız.

    Edit: Biz ilk detaylar paylaşıldığında cihazda kullanılan işlemciyi normal piyasada bulunan klasik snap 400 lere göre eleştirmiştik ancak ertesi günü röportajda GM'nin üzerine vurgu yaptığı çipsetin Qualcomm'un Mediatek'e karşı elini güçlendirmek için çıkardığı yeni bir snap 400 olduğunu öğrendik. Bu işi değiştirir çünkü yabancı forumları gezdiğimde bu çipsetin T serisinden daha verimli çalıştığı özellikle belirtilmiş buda 720p için fazlasıyla yeterli gelecektir antutudan aldığı 3D puan iyi ayrıca enerji verimliliği açısından mediatekten epey önde olduğu belirtilmiş şimdi eğer bu yazılanlar pratiktede gerçekse T serisi işlemciden daha iyi bir çipsetle geleceğini söyleyebiliriz. Buna göre telefonun en önemli eleştirilecek kısmı hala 4gb gibi bir dahili hafızaya yer verilmesi,yeni yazılımların kapladığı alan ve Sd karta taşıma olayının native olarak bütün uygulamalar tarafından desteklenmediğini düşündüğümüzde telefonlara halen 4gb konulması anlaşılır bir şey değil. Konfigirasyon 8/16 gb şeklinde yapılmalıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dekuki -- 12 Ocak 2014; 15:28:55 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.