Şimdi Ara

!!! Windows XP Kurulum Hazırlama Aracı - nLite (Kılavuz Eklendi) !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
39.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  !!! Windows XP Kurulum Hazırlama Aracı - nLite (Kılavuz Eklendi) !!!

nLite 1.4.9.1 (Bedava + TÜRKÇE)

Özellikle sistem yöneticileri tarafından büyük beğeniyle karşılanan ve popüler olan nLite adlı XP kurulum hazırlama aracının yeni versiyonu.

Standart kurulumla 4gb yer kaplayan işletim sisteminde gereksiz bileşenlerin kurulmasını bu program sayesinde engelleyerek 2 Gb'a kadar yer tasarrufu sağlayabilirsiniz. Sistem yöneticilerinin aşina olduğu unattanded setup sihirbazını içerisinde bulunduran yazılım .NET framework 2.0 gerektirmektedir.

Media Player, Internet Explorer, Outlook Express, MSN Explorer, Messenger gibi kimilerine gereksiz gelebilecek programların kurulmasını bu yazılım sayesinde engelleyebilirsiniz.

Boot cdleri oluşturabilir, service pack ve çeşitli programları kurulumunuza entegre edebilirsiniz.İsterseniz tüm driverları yükletebilirsiniz.Yapılan Windows update'lerinide yedekleyerek kurulum cd'sine entegre edebilir ve direk update'li olarak kurabilirsiniz Windows'u.

Bütün yapacağınız işlemlerden sonra yaptıklarınızı .iso olarak kaydederek yine bu program ile bir cd'ye yazıp artık Windows'unuzu bu cd ile kurabilirsiniz.Üstelik bütün driver'lar ve update'ler ile birlikte.Yani artık kurulumdan sonra driver ve update yüklemek ile uğraşmayacaksınız.

Özellikleri :

# Servis Paketi entegrasyonu
    # Eklenti bileşenlerini temizleyebilme
    # Kolay kurulum
    # Sürücü entegrasyonu
    # Güncelleme entegrasyonu
    # İnce Ayarlar
    # Yamalar
    # ISO dosyası oluşturabilme özelliği

***** TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU *****

http://rapidshare.com/files/1979032/Windows.Ozellestirmeyi.Abartin.1.nLite.Kullanimi.rar

Tekrar hatırlatıyorum.Programın çalışması için MS .Net Framework 2.0 programının yüklü olması gereklidir.

1. linkten 1.7 MB boyutunda ücretsiz ve Türkçe olan programı , 2. linktende MS .Net Framework 2.0'ı indirebilirsiniz.

PROGRAMI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

MS .NET FRAMEWORK 2.0 İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN (Varsa İndirmeyin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rietveld -- 23 Aralık 2009; 12:08:29 >

• rito vermediğin bi gaydırıguppak eminem programı kaldı oda yok zaten eline sağlık kardeş güzele benziyo
  • peki buna olmasını istediğimiz programları da ekleyebiliyor muyuz. mesela 1 dvd'ye windows,updateler, driverleri ve otomatik olarak yüklenmesini istediğimiz programları da atabilir miyiz. yani format atınca her şey yüklenmiş olacak.
  • Teşekkürler.Güzel paylaşım. Bir ara kullanmıştım ben de bu programı unattended(katılımsız) kurulum cd'si hazırlarken baya işe yaramıştı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: x_crazy

peki buna olmasını istediğimiz programları da ekleyebiliyor muyuz. mesela 1 dvd'ye windows,updateler, driverleri ve otomatik olarak yüklenmesini istediğimiz programları da atabilir miyiz. yani format atınca her şey yüklenmiş olacak.

Evet dediğini yapabilirsin.Sonra bu programla hazırladığın cd'den yükle windows'u bütün driver'lar ve update'ler yada eklediğin programlar falan hepsi kurulu olarak gelicek windows.

• quote:

Orjinalden alıntı: Rietveld

quote:

Orjinalden alıntı: x_crazy

peki buna olmasını istediğimiz programları da ekleyebiliyor muyuz. mesela 1 dvd'ye windows,updateler, driverleri ve otomatik olarak yüklenmesini istediğimiz programları da atabilir miyiz. yani format atınca her şey yüklenmiş olacak.

Evet dediğini yapabilirsin.Sonra bu programla hazırladığın cd'den yükle windows'u bütün driver'lar ve update'ler yada eklediğin programlar falan hepsi kurulu olarak gelicek windows.

eyvallah yalnız resimler çıkmıyor bende

• Alla alla bende görünüyor.Başka görmeyen varmı resimleri acaba.Sorun sendedir belki.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xp Kurulumunda hazır programlar.
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rietveld

Alla alla bende görünüyor.Başka görmeyen varmı resimleri acaba.Sorun sendedir belki.

Birşey diyecem kızma ama rito bende resimleri göremiyorum
  • Arkadaşlar bekleyin o zaman resimleri başka yere uplaod edeyim.Kusura bakmayın bu arada resimler bende görünüyor.
  • bend ede resimler yok.Birde updateleri sitesidnen nasıl indiricez. yada hazır image olarak son guncellemerl yokmudur bir yerde.zipli rar lı falan. be nsp2 li sistem kurudugmda once 2 tane ardından 48 tane guncelme eyukluyor netten. cok sıkıcı 1 saate yakın suruyor.
  • sp2 yükliicem
    ardından autopatcher' ı çekip yükliicen netten

program çok güzel
    fakat hotfixleri teker teker programa eklemek çok uzun ve sıkıcı
    toplu bi yerde olsa
    bi sürü hotfix var
  • Artık resimler görünüyor olmalı.Rahatlıkla bakabilirsiniz.

• Eline sağlık "Rietveld"

Ama buna program filan entegre etmek istediğimizde veya bunun gibi şeyler yapmak istediğimizde baya bir uğraşmak gerekiyor. Bir ara kalkıştım bunu yapmaya acayip sıkıyor insanı. Baya bir zaman harcamak lazım bu nlite için. Tabi güzel bişi olmasını isterseniz.
  • Evet harcamak lazım.Ama biraz düşünürsek Windows'u kurduktan sonra driver , güncelleme , program derken kaç saat geçiyor.Bu program ile o kadar saati bir kere harcayacaksın.Sonra bir daha hiç zaman kaybetmiycen.

• Dediğin çok güzel. Bu programın ayrıntılarını windocs.org 'ta baya bi anlatmışlar. Ama ben beceremedim bir türlü her halde biyerle hata yapıyorum galiba. Mesala ben office 2003 de kurulsun istiyorum. Şifresini filan otomatik kendi kursun istiyorum ama biraz daha okumam ve araştırmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bixici -- 19 Temmuz 2006; 17:11:51 >
  • bu program ilk çıktığında baya bi süre önce denemiştim ama acronisi görünce vazgeçtim
    galiba bu yeni sürümü de orjinal xp ile kullanılabiliyor öyle değil mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: burakk76

sp2 yükliicem
    ardından autopatcher' ı çekip yükliicen netten

program çok güzel
    fakat hotfixleri teker teker programa eklemek çok uzun ve sıkıcı
    toplu bi yerde olsa
    bi sürü hotfix var

Bütün hotfix leri toplayıp .cab yapıp (ki önemli olan türkçe hotfix leri tek tek bulabilmek) daha sonra Ryan'ın sitesine eklemeyi düşünüyorum.Yani paket olacak tek bir dosya halinde ve elinizdeki XP cd sine otomatik olarak ekleyebileceksiniz.Yalnız çok karışık bir işte hemde aşırı karışık.Çünkü dil sorunu var..Mesela Türkçe bir XP ye ingilizce hotfix ekleyince sistemde abuk subuk hatalar olabiliyor.Windows update edince bunu ayırt edip dile göre yüklüyor.Amaaaaaaaa bazı hotfixlerinde türkçesi yok sadece ingilizce ve bunlarında kurulumunda dil farkı önemli olmuyor.İşte bütün bunları tek tek paket yapmak gerek.Yoksa sitede kabul edilmiyor.1 senedir 3 türk yapamadık bunu :).Eğer aksilik olmazsa bu hafta içi bunu yapıp upload etmeyi düşünüyorum.(türkçe XP ler için).

quote:

Orjinalden alıntı: bixici

Dediğin çok güzel. Bu programın ayrıntılarını windocs.org 'ta baya bi anlatmışlar. Ama ben beceremedim bir türlü her halde biyerle hata yapıyorum galiba. Mesala ben office 2003 de kurulsun istiyorum. Şifresini filan otomatik kendi kursun istiyorum ama biraz daha okumam ve araştırmak lazım.

http://forum.donanimhaber.com/m_5133098/mpage_1/key_nlite//tm.htm#5136362 --->Burayıda inceleyiniz Tartışılmıştı bir ara.

• ben bi tane yaptım güncellemesini falan ıvırını zıvırını koydum bide otomatik yaptım takıyosun cd yi bekliyosun 20 dakika sonra gel windows hazır
  • bende bu programın türkçe sürümünün olması lazım, bir dergi aralık 2005 sayısında vermişti, cdlere bakiyim, bulursam rapide upload ederim
  • foruma bir şeyler oldu kendi mesajımı neden değiştiremiyorum, yeni post atmamak için değiştiriyim dedim ama izniniz yok diyor

@Rietveld'in verdiği sürümün de Türkçe desteği var galiba gözünden kaçmış
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.