Şimdi Ara

Konsollardaki RAM Sınırlamasına DICE'dan Açıklama

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•     Geçtiğimiz haftaların en çok konuşulan konularından birisi de PlayStation 4'deki RAM sınırlamasıydı. Bu RAM sınırlaması adına bir açıklama da Battlefield cephesinden geldi.

DICE'da çalışmayan fakat Battlefield 4 başta olmak üzere çoğu oyunun ışıklandırma teknolojisini sağlayan Enlighten Engine'in yapımcı firması Geomerics'in kurucusu Chris Doran, yeni nesil konsollardaki RAM kısıtlaması adına konuştu. Hem Xbox One'da, hem de PS4'de net olarak bu konunun açıklık kazanmadığını belirten Doran, RAM kullanımının 5 ya da 6 GB'a çıktığında oyunlarda frame düşmelerinin yaşandığını belirtti. Bu halde oyunu 60 FPS'ye sabitlemek için bazı şeylerden feragat etmek gerektiği de eklendi.

Yani Doran'ın sözlerine göre PS4'ün ve Xbox One'ın 8 GB'lık RAM kapasitesi şu anlık tam olarak kullanılamaz halde gözüküyor. İleride ne gibi değişiklik olur, bunu zaman gösterecek.

• fazla ram kullanimi ile fps dususlerinin ne ilgisi var hocam? tam tersi yardimci olmasi gerek.

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner

fazla ram kullanimi ile fps dususlerinin ne ilgisi var hocam? tam tersi yardimci olmasi gerek.

konsollarda 8 gb ramin tamamı kullanılamıyor. çünkü o ramin bir kısmı işletim sistemi, uygulamalar ve kinect & move gibi diğer ekstra özellikler için ayrılmış durumda. pc mantığıyla işlemiyor yani.
    kullanıcılar için sistem tarafından kullanılan bir robottur.
  • samet monochroma kickstarter haberini neden yapmıyosunuz? şuanda az bir süre kaldı ve 35 milyar daha toplanması gerekiyor. basın bildirisi yapmışlar tr deki bütün siteler haberini yapmış ama siz yapmadınız?

Samet kardesim ben de biliyorum 8gb in hepsinin kullanilmayavagini ve OS icin bir miktar ayrildigini.Os icin ayrilmis kisimdan sonrasini kokle babam gitsin.Oyunlarin gorsellerine ve fps oranlarina yardimci olacagina dususlerin yasanmasini cok ilginc buldum ben

• yaa bak...öve öve bitiremediğiniz (ben her zaman temkinli yaklaştım,biraz da geride durdum açıkçası) konsollar daha yeni neslin ilk oyununlarından birinde patladı.ama kabahat sizde değil arkadaşlar, hepimize ümit veren üretici firmalarda.adamlar günümüzde akıllı telefonları bile 600-700 dolardan satmaya yeltenirken 7-8 yıl ömür biçilen şu konsollara niye 1000 dolarlık donanım konulmadı buna hayret ediyorum.sizce 7-8 yıllık bir yatırım için biçtiğim bu değer çok mu arkadaşlar.kalitesiz notebooklara ~4000 tl para veren tanıdıklarım var.. şimdiden yaşanan bu frame düşüşü yenilir yutulur birşey değil özellikle de PS4 için.zamanla optimizasyon artacak,ram den daha fazla yararlanılacak,sdk lar daha iyi kullanılcak okey; fakat zaman ilerlerken de yeni grafik motorları da geliştirilecek ve bu da konsollar için tehlike çanlarını çalacak,konsollarda oyunlar özürlü gibi gözükmeye başlayacak,watch dogs misali korkunç farklar ortaya çıkmaya başlayacak..bence bundan sonraki neslin daha kısa sürede çıkması yapılan hatalardan ders alınması sony ye de microsoft a da ders olmalı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • az pahalı olsun 5 yıl geç 2.el olsun bizim olsun
  • Yeni nesil konsollar duyuruldugu zaman demislerdi hd78xx ayarinda olcak die pek inanmamistim ama simdi her gecen gun yeni nesil konsollar hakkinda olumsuz haberler cikio ve ben ciddi ciddi ikilemdeyim bi pc mi toplasam yoksa yeni nesli mi beklesem die.
    Hayir yetkili birisi cikip su konsollari adam gibi anlatsa da su 3. parti firmalar sussa her biri ayri bisey dio arkadas...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: S_NM_Z

Yeni nesil konsollar duyuruldugu zaman demislerdi hd78xx ayarinda olcak die pek inanmamistim ama simdi her gecen gun yeni nesil konsollar hakkinda olumsuz haberler cikio ve ben ciddi ciddi ikilemdeyim bi pc mi toplasam yoksa yeni nesli mi beklesem die.<br>Hayir yetkili birisi cikip su konsollari adam gibi anlatsa da su 3. parti firmalar sussa her biri ayri bisey dio arkadas...

pc de de 8gb ram kullanan bir oyun yok. PS4 ün çıkış oyunları şu anki pc oyunlarından daha fazla ram kullanıyor. Konsollara laf atacaksan başka bahaneler bul..

Valve,Santa Monica, Naughty Dog yani kısacası çok konuşmayıpta icraat yapan frimaların oyunlarını görmeden birşey demiycem. DICE ne söylediği belli olmuyoki.

Orijinalden alıntı: aykut291

Valve,Santa Monica, Naughty Dog yani kısacası çok konuşmayıpta icraat yapan frimaların oyunlarını görmeden birşey demiycem. DICE ne söylediği belli olmuyoki.

Onlar assolist hocam, şimdiden konuşurlarsa ötekiler kaçacak delik arar
  • Adam demis ki. Eger 5-6gb ram isteyen bir oyun yaparsak 60FPS'ye sabitleyemeyiz cunku cok fazla data oldugu icin GPU ve CPU bu kadar fazla islem gucunu destekleyemez. Ama 30FPS'ye kilitlersek yapabiliriz demis. Feragah etme cumlesi bunu acikliyor.

Konsollar 6GB ram'i ancak 30FPS'de destekler cunku oyun motoru ram'i fazla kullandikca ekrana gelen grafik detayi seviyesi artiyor demektir. Efektler isiklandirmalar hersey. Buda CPU ve GPU uzerine daha fazla yukleniliyor demek. Tum bunlar alt alta geldiginde 6GB veri islenen bir oyunda konsolda 60 FPS goremeyiz demek oluyor.

Normal bir aciklama ama mantikla yaklasan ne PC kullanicisi ne moderator olmamis hayret...
    Yeni nesil konsolun tadı daha piyasaya çıkmadan kaçtı ya,çarçur etmek için kenara çektiğim 4-5 lira birikmişim vardı onu da sistem toplamak için kullanırım artık sanırım..
    Keşke assolist olsalar da konuşsalar hocam. Çok daha iyi işler çıkaran süper oyunlar yapan frimalar çıkıpta nie bukadar konuşmuyor acaba? nedense hep belli başlı frimalar yani bizmi Oyuncuyuz(müşteri) onlarmı belli değil. Bunu kararını biz veririz onlara vermek düşmez. Ben açıkcası Naughty Dog un PS4 e yapacağı oyunu merakla bekliyorum. Sen hangi frimanın oyununu bekliyosun hocam?

Orijinalden alıntı: bkaakco

PS3 256x2 RAM ile ne baba oyunlar çalıştırdı. 5-6 GB mı yetmeyecek. Peh...

vaşşa dostum çalıstı diyosunda 42inc ve üstü ekranlarda adamı kör ediyor o çalıştı dediğin oyunlar.. resmen çamur gibiler frame düşmeleride maximum

Konsollar gene 30fps oynatacak anlaşılan

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

quote:

Orijinalden alıntı: bkaakco

PS3 256x2 RAM ile ne baba oyunlar çalıştırdı. 5-6 GB mı yetmeyecek. Peh...

vaşşa dostum çalıstı diyosunda 42inc ve üstü ekranlarda adamı kör ediyor o çalıştı dediğin oyunlar.. resmen çamur gibiler frame düşmeleride maximum

42" üstü tv'ye yakından bakma sende.O zaman görmezsin,çamur,toz,pislik..Tv'lerin boyutlarına göre izlenme mesafesi vardır.42" tv'ye 1 mt mesafeden bakarsan, isterse full hd, 8x aa olsun, yine göreceğin çamurdan öteye gidemez.Bunu bizzat kendim denediğim için biliyorum.

Orijinalden alıntı: aykut291

Keşke assolist olsalar da konuşsalar hocam. Çok daha iyi işler çıkaran süper oyunlar yapan frimalar çıkıpta nie bukadar konuşmuyor acaba? nedense hep belli başlı frimalar yani bizmi Oyuncuyuz(müşteri) onlarmı belli değil. Bunu kararını biz veririz onlara vermek düşmez. Ben açıkcası Naughty Dog un PS4 e yapacağı oyunu merakla bekliyorum. Sen hangi frimanın oyununu bekliyosun hocam?

ND en başta, daha sonra Santa Monica (Sony tarafında konuşuyorum). Media Molecule'un yeni oyununu da merakla bekliyorum, umarım yarın açıklarlar. Quantic Dream'in Dark Sorcerer demosu süperdi. Gamescom'da detayları görürüz.

ND Uncharted 4 ve Last of Us 2 dedi mi zaten olay bitmiştir Ancak, PS4'te eski serilere daha çok ağırlık verilmeli. Yeni bir Jak oyunu için çok geç kalındı.

Bir de PS4'ün sağlam bir multiplayer ağırlıklı exc. oyuna ihtiyacı var. Starhawk falan gibi değil, bomba etkisi yaratacak bir seri. MAG iyiydi ama ona da fazla destek vermediler malesef.

Valve tarafına gelince multi platform ve çok esnek bir motorla gelecekler, ona şüphe yok. Half Life 3'ü duyurmalarının biraz daha zamanı var bence, Gamescom'da sanmıyorum ki duyurulsun. Ancak bir L4D3 sürprizi olursa çığlık atarım (keşke). Valve katılacak mıydı ki bu arada?

Bir de ID'den umutluyum, Wolfenstein güzel olacaktır. Saf FPS eğlencesine hasret kaldık.

Multi platform alanında Witcher 3'ü bekliyorum delicesine, PC'ye alacağım zira save aktaracağım için tercih PC olacak.

Ha bir de Gamescom'da keşke RDR 2 haberini alsak.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.