Şimdi Ara

Android Telefon ve Tabletlere Emulatör Kurma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
12
Favori
24.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar android işletim sistemine sahip telefon ve tabletlerinize bilgisayarınızda olduğu gibi emulatörler kurmak mümkün, üstelik rom'lar için PC'nize yüklediğiniz romlar telefonda da geçerli. İllegal birşey değil, root vs gerektirmiyor, normal marketten indirdiğiniz aplikasyonlar, oyunlardan farksız. Sadece kurulumunu biraz bilmek gerekiyor.

    Android markete girip istediğimiz emulatör programını yüklüyoruz (Snes, Genesis, MAME) bunların bedava sürümleri markette mevcut..

    Rom yüklemek için 2 seçenek var:

    -Rom sitelerine girip oradan istediğiniz platformun romunu bulup yükleme (aynı PC'de olduğu gibi)
    -Ama daha rahatı DroidEmuROmGet adlı programı bulup yüklüyoruz, bu program sayesinde istediğimiz romu daha rahat bulabiliriz

    Her ikiside işimizi görür.. PC'nizde hali hazırda romlarınız varsa en rahatı telefonu PC'ye bağlayıp copy paste yapmak

    İndirdiğimiz rom'ları telefonun içine bir "rom" klasörü açıp, bu rom klasörünün içinede kullanacağımız platformların klasörlerini açıyoruz (SNES, NES, GBA, GBC, MAME, GEN gibi) içine atıyoruz..

    Burada dikkat edilmesi gereken rom klasörünü telefonun external card'ına, yani taktığımız sd karta değil, telefonun hafızasına yüklemek. Yoksa rom'ları görmemezlik olabiliyor.

    Açtık klasörleri, yükledik romları, emulatorden gerekli alt klasörlerin içine girmemiz gerekiyor,

    İndirdiğimiz emulator programına girip ayarlardan (bu programdan programa farkedebilir ama kolayca bulursunuz) directories kısmından yüklediğimiz klasörleri gösteriyoruz (Mesela SNES yükledik, rom/SNES olarak klasörü bulup) içinden bir oyun seçiyoruz

    Bazı prgramlar rom'lar zipli görürken bazılarında unzip gerektirir.. Bunu deneyerek anlıyoruz. Unzip gerekiyorsa androzip programıyla bunları halledebilirsiniz.. Ayrıca romları "rom" klasörüne taşımak için ben androzip programını kullanıyorum..

    Buraya kadar NES, SNES; Genesis, MAME oyunlarını açabilirsiniz. Fakat MAME her oyunu desteklemiyor ve maalesef save yok..

    Ekran ayarlarını, kontrolleri settingsten yapıyoruz.. Bazı oyunlarda takılmalar yaşıyorsanız, frameskip'i manual yaptıktan sonra değeri 0'a getirin

    Ekranı 16:9 yapabilirsiniz, görüntü bozulursa 4:3 ile halledersiniz, ben NES'leri 4:3 SNES ve Genesis'leri 16:9'da oynuyorum..

    Oyunlarda tuş ayarlamalarını oyunun menüsünden yapıyorum, tabi oyundan çıkınca bir dahakine tekrar ayarlamak gerekiyor. bunun önüne geçmek için ayarları yaptıktan sonra oyunu save edip bir daha açtığınızda buradan başlayabilirsiniz..

    Tuşların yeri, d-pad'in yerlerini, büyüklüklerini yine settings'ten yapıyoruz,

    Şimdi buraya kadar SNES, Sega vs hepsini açıyor.. fakat gameboy advance için bios yüklemek gerekiyor.. zaten advance oyunlarından herhangi birine tıklayınca o bios yüklenmesi lazım istiyor musun gibi bişey soracak.. ok diyoruz.. yüklemeden sonra beyaz bir ekranda gameboy yazısı gelecek.. bios yüklenmiş oldu.. Aynı şeklide diğerlerinde yaptığımız işlemleri burada da uyguluyoruz..







  • 10'' tablette bir ara emulator oyunlarini denemeyi dusunuyorum. Umarim sorun yasamam.
  • dostum benim 200TL'lik çin tabletimde bile canavar gibi çalışıyor hepsi, başka tabletlere de kurdum, problem yaşamazsın hatta gamepad bağlayıp çok daha rahat oynarsın..
  • Tiger Arcade diye MAME'nin bir versiyonunun videosunu izlemistim YouTube'da. CPS3 sıstemını desteklıyor, kasma da yok. Onu denicem bir ara.
  • tiger'ın gba vardı bende çalışmamıştı.. bir dene sonuçtan haberdar et, iyiyse bende yüklerim

    bende mame'nin kendi emulatörü var, grafikler çok güzel ama tek sorun save yapmıyor.. dövüş oyunlarında problem olmuyor ama platform oyunlarında tekrar tekrar baştan başlamak durumunda kalıyorsun..

    daha çok Snesoid emulatörünü kullanıyorum, bunda hem graifkler çok iyi, hem istediğin yerde save edebiliyorsun hemde arcade oyunların bir çok versiyonu snes'te var ve arcade versiyonunu neredeyse aratmıyor.. mesela final fight bildiğim kadarıyla genesis'te yok ama snes'te var ve grafikler çok başarılı.. mortal kombat 1 ve 2 versiyonları snes'in genesis'ten daha iyi
  • Daha bakma fırsatım olmadı emulatorlere. Diğer sistemler ile uğraşıyorum bu aralar. Tableti elime bile alamadım daha. Tablette GTA III ile GTA Vice City oynadım bir ara. Gerçekten çok iyi olmuş. PC'yi aratmıyorlar. Tavsiye ederim.
  • nerden yükledin, markette var mı?
  • Apk dosyalarını indir netten. Tablette çalıştırınca veriyi netten çekiyor. Öyle açılıyor oyunlar.
  • ya bazı oyunları nedense markete eklemiyorlar neden bilmiyorum.. en azından demoları eklenebilir.. pes 12, street fighter 4, sonic cd oyunlarının apk'larını başka sitelerden bulup indirmiştim, sonic'in demosu markette vardı ama diğerlerininkini göremedim

    dark knight rises'ta çıkmış, benim tablet kaldırmaz büyük ihtimal.. oynadın mı
  • Batman'i oynamadım daha çok puzzle tarzı oyunlar oynuyorum tablette ama şu aralar GTA'lara sardım. 10'' tablette fena olmadı her türlü gideri var.
  • Bu emülatörleri ne zaman yüklemeye kalksam bir sorun çıktı arkadaş ya.
  • ne gibi bir sorun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WolF-EyE

    ne gibi bir sorun

    Yüklerken 0 saniyeye gelince kalıyor öyle,başka şeyleri yüklerken oluyor.
  • telefonun markesı ne

    birde yanlış anlamadıysam emulator programını indirirken, mesele myboy, %100e gelince kalıyor öyle mi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WolF-EyE

    telefonun markesı ne

    birde yanlış anlamadıysam emulator programını indirirken, mesele myboy, %100e gelince kalıyor öyle mi

    Bilgisayara indirmeyi denedim ben. Telefonumsa Android değil,tabletime indirebilirim belki fakat şu anda kendisi serviste :) Bu arada evet %100'e gelince kalıyor öyle. Mesajımla konu başlığı alakasız ama ben genel olarak konuştum,konuyu dağıttıysam affola.
  • yok olsun elimden geldiğince yardım edeyim..
    indirdiğin linkte bir problem olabilir, başka yerden dene
    en basiti kawaks,
    brothersoft.com adresinde super street fighter 2 the new challangers oyununu indir ve kur
    oyun emulatörler beraber iniyor, yani hazır emulatörün oluyor

    kawaks bazı mame rom'larını da çalıştırıyor, final fight, cadillacs and disnosaurus gibi
    kawaks roms diye arattırırsanda yine oyunlar bulursun ordan

    en rahatı bu, birde böyle dene
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WolF-EyE

    yok olsun elimden geldiğince yardım edeyim..
    indirdiğin linkte bir problem olabilir, başka yerden dene
    en basiti kawaks,
    brothersoft.com adresinde super street fighter 2 the new challangers oyununu indir ve kur
    oyun emulatörler beraber iniyor, yani hazır emulatörün oluyor

    kawaks bazı mame rom'larını da çalıştırıyor, final fight, cadillacs and disnosaurus gibi
    kawaks roms diye arattırırsanda yine oyunlar bulursun ordan

    en rahatı bu, birde böyle dene



    Deneyeceğim o siteyi,teşekkürler
  • arkadaşlar merhaba
    superGnes lite versiyonunu marketten indirdim. (diğer versiyonlar ücretli) yalnız save yapmıyor. yani açtığımda en baştan başlatıyor oyunu. sanırım ücretli olanları indirmem gerekiyor.
  • _kertmeyenkele_ kullanıcısına yanıt
    başka emualtörler dene.. snesdroid diye bir program vardı sanırım.. onun sega'sını yüklemiştim ben.. hafızaya alabiliyorsun
  • WolF-EyE kullanıcısına yanıt
    tamam hallettim başka bi programla. bu arada doplphin emusuyla wii oyunları pc de oynanabiliyor. bir kaç ayarla wii den bir farkı kalmıyor. haberiniz ola
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.