Şimdi Ara

LG 42LM760S vs. SAMSUNG 40ES7000 (DETAYLI KARŞILAŞTIRMA)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
156
Cevap
6
Favori
32.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LG 42LM760S vs. SAMSUNG 40ES7000 (DETAYLI KARŞILAŞTIRMA)

    Merhaba, bu yıl bitmeden 3D TV almak isteyerek yol çıktım, yaklaşık 1,5 aydır yoğun bir şekilde araştırmalar yapıyorum. Bu araştırmalara önce gidip mağazalarda 3D Tv leri inceleyerek başladım. Kaçınılmaz olarak Samsung a aşık olunuyor. LG Cinema Screenler ise Samsung kadar olamasa da hayli şık olmuş. Önce TV lerin sağını solunu inceleyip şöyle bi demolara bakıp alacağım markanın ya LG ya Samsung olacağı kesinleşti. İhtimaller arasında Sony vardı ama o kadar parayı TV ye verene kadar LG veya SAMSUNG + Xbox360 en güzeli olur diye düşünüyorum. Sonra tabii ki her ürün almadan önceki gibi olmazsa olmaz forum.donanımhaber e bi bakmak lazım dedim ki o gün bugündür forumda hemen hemen okumadığım konu kalmadı gibi. Bu da yetmedi flatpanelhd ve avforum incelemelerini ve yorumlarının tamamını okudum. İzlenimlerimi ve her iki markanın da artı ve eksi yönlerini elimden geldiğince burada anlatmaya çalışacağım.

    Öncelikle şunu söyleyeyim ben şu anda LG HD Ready TV kullanıyorum, bunu ilk aldığımda da backlight problemi nedeni ile değişim yapılmıştı. Aradan 4 yıl geçti her 2 markada da hala aynı sorun devam ediyor. Bu da demek oluyor ki bu backlight problemini dert edeceksek LCD TV almanın hiçbir mantığı yok Yeter ki çok rahatsız edici derecede fazla olmasın. Bana backlight problemi yeni nesil TV lerde çok problem olmaz gibi geliyor. Nedeni ise artık TV lerin USB lerinden filmi açtığımızda filmi tam ekran izleyebiliyoruz. Ben şu anda media player ile dizi ve film izliyorum media playerın özelliğinden dolayı tam ekran olmuyor böyle olunca da alt ve üstte siyah bantlar kalıyor. Backlight varsa TV de bu da adamın gözüne gözüne batıyor- (du).

    Deneyimlerime gelince;

    ÖnceliKle Samsungda aşırı parlak ve yapay bir görüntü var bana göre. Aynı filmi hem 40Es7000 hem de 42LM760S de aynı bölümünü izleyerek denedim ve sonuçta LG nin görüntüsü daha doğal geldi bana. Zaten Samsung sahipleri de özellikle bunu belirtiyorlar. Mesela maç izlerken çim sahanın gerçekten daha parlak bir yeşil olduğu konusunda hem fikirler. Mağazada ilk bakışta sanki Samsung daha iyi bir görüntü veriyormuş gibi geliyor insana ama karşılaştırma yapınca LG öne çıkıyor bu konuda. 3D konusuna burada ayrıntılı olarak girmeye pek gerek yok çünkü tüm forum hatta tüm dünya bu konuda pasif ve aktif olarak ikiye bölünmüş durumda. Şunu söylemek gerekiyor, mağazaya gittiğinizde TV lere alttan veya üstten bakarak 3D izlemeyin. Ben ilk LG 3D izlerken TV yere yakın bir sehpa üzerindeydi, bu ne bçim 3D demiştim berbat oluyor, görüntünün kenarları tırtıklanıyor ve titreme oluyor. Tam hizasından izleyin dikey olarak. Yatay olarak ise LG nin demoları o kadar başarılı ki siz hangi yöne gidiyorsanız görüntü de size doğru geliyor süper bi deneyim. Bunu Samsungda deneyemedim çünkü Samsungda gözlük yere sabitleniyor mağazalarda bildiğiniz gibi. Ben kişisel olarak pasif tercih ediyorum, pil derdi, yüksek maliyet, ağırlık ve titreme konuları beni pasife yöneltiyor. Ayrıca gözlük kullandığım için LG nin klipsi mükemmel bi konfor, bizzat mağazada denedim klipsli güneş gözlüğümle 3D izliyor gibi hissettim :) Samsungda ekstra alacağımız 2 adet 3D aktif gözlük 249 tl. Bu durumda 4 tane gözlüğümüz oluor. LG de ise içinden 4 tane 3D gözlük çıkıyor, 1 tane de klips aldım mı (25tl) 5 tane gözlük sahibi oluyorum. Samsung bu yönden maliyeti gerçekten çok yüksek.

    Ayrıca, pasif gözlükle 3d izlerken her iki göze de 540p görüntü geldiğini, aktif gözlüklerde her iki göze de 1080p görüntü geldiğini söyleyenler var. Bunu baya araştırdım baştan beri mantığım almıyordu iki farklı mağazada toplam 2 LG 1 Samsung çalışanı ile görüştüm . Benim vardığım sonuç şu; Bizlerin izlediği .mkv lerde yani Half SBS lerde görüntü zaten bölünmüş olarak geliyor. Yani 2 tane 960x1080 görüntü var. TV nin yaptığı bu 2 tane görüntüyü birbiri üzerine oturmak yani bir nevi yaymak. Sonuçta verdiği görüntü 1920x1080 ama 960 pikseli 1920 ye yayarak veriyor. Bu durumda her iki sisteminde aslında gözlüklere gönderdiği görüntü Full HD değil. Yalnız Samsunglarda bir demo var. Galiba o Full SBS, Yani görüntüyü 2D ye çevir dediğinde normal bir TV izliyormuş gibi oluyor. Yanyana iki tane görüntü olmuyor. Acaba Full SBS ler 3840x1080 mi onu tam bilemiyorum. Böyle bir durumda görüntü gerçekten full hd (1920x1080) oluyor 3D modda gibi bir durum ortaya çıkıyor.. Ama yine de LG ye nasıl yarım çözünürlük 3D gelebilir onu hiç anlayamıyorum. Diyelim ki aktif gözlüğün yarısı kadar çözünürlükte 3D oluyor LG ninki. Bunu bizim gözümüz algılayabiliyormu hiçbir fikrim yok. Ayrıca konuştuğum Samsung çalışanı da Half SBS lerde görüntünün aktifte de full hd olamayacağı konusunda hem fikirdi benimle. Bu konu tam bir muamma bence o yüzden çok kafa yormaya gerek görmüyorum kendi açımdan.

    2D den 3D ye çevirme işleminde de LG yi başarılı buldum. Mission Impossible (mkv) filminde 3-5 dakika denedik önce çok bişey fark etmedi. Ama 3D derinlik kontrolü ile derinliği maksimuma çıkardığımızda hiç de fena değildi. Tabi ki dışa değil içe derinlik verdi ama kalitesiz 3D filmlerden pek de farkı kalmadı. Samsungda bu özelliği denemedim ama LG kadar başarılı olabileceğini sanmıyorum şöyle ki Samsungda 3d derinlik kontrolü yok. Az önce dediğim gibi LG derinliği artırmadan nasıl beğenmediysem Samsungda da ancak o kadar olur diye düşünüyorum.

    USB den film oynatmaya gelince Samsung ile LG arasında bir fark göremedim. Canon HD kameramla çektiğim .MTS uzantısını LG görmemişti önce, ama forumda biraz araştırınca bir arkadaş (ozturk21) sağolsun 860V ile denedi ve dosya uzantısını .MTS yerine .TS yapınca LG nin okuyor olduğunu öğrendik ve bizzat mağazada test ettiğimde de 660 ve 760 sorunsuz ve sesli bir şekilde dosyayı oynattı. Şu noktayı da söylemeden geçemeyeceğim, Dark Media Player ım var 1,5 yıl önce almıştım bu dosyayı oynatmıyor. Müşteri hizmetleri ile görüştüm yeni yazılım çıkmayacağını yeni bir media player almamı söylediler. Yani Smart TV almak demek aynı zamanda şu anda piyasadaki en iyi media player a da sahip olmak demekmiş bu da çok önemli bir ayrıntı ve bir artı.

    USB den 3D film izlemede de her iki markanın da sıkıntısı yok. Ama her iki marka da 45GB boyutundaki Bluray .iso dosyalarını görmedi harddiskten. Bu biraz can sıkıcı. 1080p mkv lerin Blurayler kadar kaliteli olduğu söleniyor ama kalite kaybı olmadan 45GB dan 15GB a düşmez video boyutu diye düşünüyorum. Ha bunu gözümüzle algılayabilir miyiz arası tartışılır tabii ki. Yalnız şöyle bir deneme daha yapacağım .iso dosya uzantısını .mkv ve bir de .ts ile değişitirip tekrar bi deneyeceğim ilk fırsatta. Ayrıca bir de 3D bluray .iso dosyası var elimde onu da deneyip göreceğiz. Ama her ikisi için de hiç umudum yok.

    Merak edip de deneyemediğim bir özellik Dual Play. Bunu biraz zor deneyeceğim gibi gözüküyor çünkü hiçbir mağazada LG TV ye konsol bağlı değil, bunu istesem adamlar da uğraşmazlar sanırım. Ankara’da Dual Play deneyebileceğim bir mağaza bilen varsa lütfen söylesin gidip deneyelim. Ayrıca, Samsungda bu özellik bulunmuyor.
    Gelelim Samsungun sesle ve hareketle kontrolüne, sesle kontrol gerçekten başarılı ama hareketle kontrol baya bir zorluyor. Şöyle, başta kolay geliyor ama eliniz havada durmaktan ağrımaya başlıyor kullanımı çok pratik değil yani. Ben bunun yerine LG Magic kumandayı tercih ederim çünkü çok rahat. En güzel özelliği de internette gezerken oluyor. Sayfaları aşağı yukarı gezmede ve adres yazmada veya forumlara yazı yazmada çok kullanışlı. Biraz alışmak gerekiyor. Sadece havada salladığınız bişeyle yazı yazmak zor oluyor ama bi 15 dakika kullandım baya hızlanmıştım yazı yazarken. Ayrıca Samsungda yazı yazarken mutlaka bir kablosuz klavyeye ihtiyacınız var bu da yine ekstra maliyet demek. Logitech in yan kısmında toucpad i olan bi klavyesi var bu iş için ideal. (100TL civarı) Ha ayrıca ben magic kumanda ile yazamam zor diyorsanız LG ile de kablosuz klavye kullanabiliyorsunuz. Magic kumanda da mouse görevi görüyor. LG de sesle kontrol yok şu an için. Daha doğrusu Türkçe olarak yok. Mağazadaki LG çalışanı önümüzdeki yıl % 99 bu özelliğin Türkçe olarak geleceğini söyledi, bilemiyorum artık. Bildiğiniz gibi kumandanın üzerinde zaten mikrofon var ve LG nin Avrupa ve Amerika tanıtım videolarında da bu özelliğin kullanıldığını göstermişler. Samsungda kamera var LG de yok. Bazı kullanıcılar için bu özellik çok kullanışlı olabilir. Özellikle Skype için ama benim ihtiyacım hiç olmadı şimdiye kadar. Bu kamera üzerinde yüz tanıma var ama ne yazık ki deneyemedim. Yine de LG bu konuda Samsung un gerisinde kalıyor, çünkü kamerayı ayrı olarak satıyor.

    İnternette gezinmek gerçekten pc den çok farklı değil, çok başarılı. Tek sıkıntı youtube dışında farklı sitelerde video izliyorsanız tam ekran yapamıyorsunuz her iki modelde de. Bu çok can sıkıcı bişey. Ekranın yarısından daha küçük gösteriyor videoyu bir de yandaki yazılar falan olunca hiç keyif alınmıyor. İşin ilginç yanı ES8000 de videoların tam ekran olduğunu söylediler mağazadakiler ama deneyemedim es8000 i. Onun dışında es7000, lm660s, lm760s, lm860v ve lm960v hepsinde de videolar küçük gösteriliyor. Youtube uygulaması üzerinden açılan videolar ise tam ekran izlenebiliyor her iki modelde de. Ben gibi herşeyi youtube dan izleyen biriyseniz problem yok yani. LG youtubeda 3D leri oynatabiliyorken Samsung youtube 3D videolarını oynatamıyor, bunu da belirtmek gerekir diye düşünüyorum.

    Sonuç olarak her iki marka da teknoloji olayını aşmış. Smart Tv mükemmel bişey. Burada tutup da Samsung iyi LG kötü, yok LG alınır Samsung alınmaz vb. yorum yapmak çok saçma. Her iki markanın da bazı özellikleri çok kullanışlı bazı özellikleri de eksik kalmış. O yüzden tercih yapmak gerçekten zor. Ama sanırım bu işi şöyle kolaylaştırabiliriz. 3D teknolojide aktif mi pasif mi kullanmak istiyoruz ona karar verdiğimizde zaten bu 2 markadan birini tercih etmiş oluyoruz. Ben pasif tercih ediyorum ve 42LM760S’ i almayı kafama koydum.

    Aşağıda elimden geldiği ve hatırlayabildiğim kadar özellikleri karşılaştırmaya çalıştım. Yorumlarınızı ve eksik veya yanlış olan yerler için desteklerinizi bekliyorum.
    Teşekkürler.
    [simage][/simage]



     LG 42LM760S vs. SAMSUNG 40ES7000 (DETAYLI KARŞILAŞTIRMA)







  • EMEGINE SAGLIK? tamda bu iki tv arasinda gidip gelirken yaziniz ilac gibi geldi ama ben hala kararsizim. bu daha cok yeni teknolojiyi iyi bilmemekden kaynaklaniyor tabiki. ozelliklerin ne kadari isimize yarar ne nedir iyi bilmek lazim. ama gonlum biraz lg den yana gibi.. 119 luk ekran lg ile 102 lik samsung arasinda 100 euro varki bu en buyuk etken olacak kararimda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusone -- 20 Temmuz 2012; 10:29:40 >
  • Ben yaklaşık 3 aydır 42lm760s kullanıyorum. Yaklaşık bir yıl tüm eletromarketleri dolaştım ve forumları okudum. En sonunda LG de karar kıldım. Bu kararımda 2,5 yıldır sorunsuz kullandığım lg marka laptopumun da etkisi oldu.
    Eğer doğal renk ve pasif gözlük derseniz lg yok ben canlı (vivid) renklerden hoşlanırım eve gelen misafirlere de şık görünen bi tv im olsun derseniz samsung alın. Smart tv özellikleri açısından iki marka arasında çok fark yok.Bence işin özü bu.
    Saygılarımla...
  • bende 47lm660/670 yada 46es7000 arsında kaldım...
    benim için önemli olan fiyat /performans 47lm660 2700tl 46es7000 3200tl 47lm760 3500 tl civarı...şimdilik...
    acıkcası lg nın kasası nı daha cok begendim... yanlız cok yakın zamana kadar 47lm660 lar 2350tl civarı satılmıs...bu nedenle...biraz beklemeyi dusunuyorum olmadı 46es7000 alacam..
    yada sole sorayım 2700tl ye 47lm660s mi yoksa 3200tl ye 46es7000 mi..??

     LG 42LM760S vs. SAMSUNG 40ES7000 (DETAYLI KARŞILAŞTIRMA)


     LG 42LM760S vs. SAMSUNG 40ES7000 (DETAYLI KARŞILAŞTIRMA)



    http://forum.donanimhaber.com/m_23339731/mpage_1/f_/key_//tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_domingo -- 20 Temmuz 2012; 18:24:03 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: elessar13

    LG 42LM760S vs. SAMSUNG 40ES7000 (DETAYLI KARŞILAŞTIRMA)

    Merhaba, bu yıl bitmeden 3D TV almak isteyerek yol çıktım, yaklaşık 1,5 aydır yoğun bir şekilde araştırmalar yapıyorum. Bu araştırmalara önce gidip mağazalarda 3D Tv leri inceleyerek başladım. Kaçınılmaz olarak Samsung a aşık olunuyor. LG Cinema Screenler ise Samsung kadar olamasa da hayli şık olmuş. Önce TV lerin sağını solunu inceleyip şöyle bi demolara bakıp alacağım markanın ya LG ya Samsung olacağı kesinleşti. İhtimaller arasında Sony vardı ama o kadar parayı TV ye verene kadar LG veya SAMSUNG + Xbox360 en güzeli olur diye düşünüyorum. Sonra tabii ki her ürün almadan önceki gibi olmazsa olmaz forum.donanımhaber e bi bakmak lazım dedim ki o gün bugündür forumda hemen hemen okumadığım konu kalmadı gibi. Bu da yetmedi flatpanelhd ve avforum incelemelerini ve yorumlarının tamamını okudum. İzlenimlerimi ve her iki markanın da artı ve eksi yönlerini elimden geldiğince burada anlatmaya çalışacağım.

    Öncelikle şunu söyleyeyim ben şu anda LG HD Ready TV kullanıyorum, bunu ilk aldığımda da backlight problemi nedeni ile değişim yapılmıştı. Aradan 4 yıl geçti her 2 markada da hala aynı sorun devam ediyor. Bu da demek oluyor ki bu backlight problemini dert edeceksek LCD TV almanın hiçbir mantığı yok Yeter ki çok rahatsız edici derecede fazla olmasın. Bana backlight problemi yeni nesil TV lerde çok problem olmaz gibi geliyor. Nedeni ise artık TV lerin USB lerinden filmi açtığımızda filmi tam ekran izleyebiliyoruz. Ben şu anda media player ile dizi ve film izliyorum media playerın özelliğinden dolayı tam ekran olmuyor böyle olunca da alt ve üstte siyah bantlar kalıyor. Backlight varsa TV de bu da adamın gözüne gözüne batıyor- (du).

    Deneyimlerime gelince;

    ÖnceliKle Samsungda aşırı parlak ve yapay bir görüntü var bana göre. Aynı filmi hem 40Es7000 hem de 42LM760S de aynı bölümünü izleyerek denedim ve sonuçta LG nin görüntüsü daha doğal geldi bana. Zaten Samsung sahipleri de özellikle bunu belirtiyorlar. Mesela maç izlerken çim sahanın gerçekten daha parlak bir yeşil olduğu konusunda hem fikirler. Mağazada ilk bakışta sanki Samsung daha iyi bir görüntü veriyormuş gibi geliyor insana ama karşılaştırma yapınca LG öne çıkıyor bu konuda. 3D konusuna burada ayrıntılı olarak girmeye pek gerek yok çünkü tüm forum hatta tüm dünya bu konuda pasif ve aktif olarak ikiye bölünmüş durumda. Şunu söylemek gerekiyor, mağazaya gittiğinizde TV lere alttan veya üstten bakarak 3D izlemeyin. Ben ilk LG 3D izlerken TV yere yakın bir sehpa üzerindeydi, bu ne bçim 3D demiştim berbat oluyor, görüntünün kenarları tırtıklanıyor ve titreme oluyor. Tam hizasından izleyin dikey olarak. Yatay olarak ise LG nin demoları o kadar başarılı ki siz hangi yöne gidiyorsanız görüntü de size doğru geliyor süper bi deneyim. Bunu Samsungda deneyemedim çünkü Samsungda gözlük yere sabitleniyor mağazalarda bildiğiniz gibi. Ben kişisel olarak pasif tercih ediyorum, pil derdi, yüksek maliyet, ağırlık ve titreme konuları beni pasife yöneltiyor. Ayrıca gözlük kullandığım için LG nin klipsi mükemmel bi konfor, bizzat mağazada denedim klipsli güneş gözlüğümle 3D izliyor gibi hissettim :) Samsungda ekstra alacağımız 2 adet 3D aktif gözlük 249 tl. Bu durumda 4 tane gözlüğümüz oluor. LG de ise içinden 4 tane 3D gözlük çıkıyor, 1 tane de klips aldım mı (25tl) 5 tane gözlük sahibi oluyorum. Samsung bu yönden maliyeti gerçekten çok yüksek.

    Ayrıca, pasif gözlükle 3d izlerken her iki göze de 540p görüntü geldiğini, aktif gözlüklerde her iki göze de 1080p görüntü geldiğini söyleyenler var. Bunu baya araştırdım baştan beri mantığım almıyordu iki farklı mağazada toplam 2 LG 1 Samsung çalışanı ile görüştüm . Benim vardığım sonuç şu; Bizlerin izlediği .mkv lerde yani Half SBS lerde görüntü zaten bölünmüş olarak geliyor. Yani 2 tane 960x1080 görüntü var. TV nin yaptığı bu 2 tane görüntüyü birbiri üzerine oturmak yani bir nevi yaymak. Sonuçta verdiği görüntü 1920x1080 ama 960 pikseli 1920 ye yayarak veriyor. Bu durumda her iki sisteminde aslında gözlüklere gönderdiği görüntü Full HD değil. Yalnız Samsunglarda bir demo var. Galiba o Full SBS, Yani görüntüyü 2D ye çevir dediğinde normal bir TV izliyormuş gibi oluyor. Yanyana iki tane görüntü olmuyor. Acaba Full SBS ler 3840x1080 mi onu tam bilemiyorum. Böyle bir durumda görüntü gerçekten full hd (1920x1080) oluyor 3D modda gibi bir durum ortaya çıkıyor.. Ama yine de LG ye nasıl yarım çözünürlük 3D gelebilir onu hiç anlayamıyorum. Diyelim ki aktif gözlüğün yarısı kadar çözünürlükte 3D oluyor LG ninki. Bunu bizim gözümüz algılayabiliyormu hiçbir fikrim yok. Ayrıca konuştuğum Samsung çalışanı da Half SBS lerde görüntünün aktifte de full hd olamayacağı konusunda hem fikirdi benimle. Bu konu tam bir muamma bence o yüzden çok kafa yormaya gerek görmüyorum kendi açımdan.

    2D den 3D ye çevirme işleminde de LG yi başarılı buldum. Mission Impossible (mkv) filminde 3-5 dakika denedik önce çok bişey fark etmedi. Ama 3D derinlik kontrolü ile derinliği maksimuma çıkardığımızda hiç de fena değildi. Tabi ki dışa değil içe derinlik verdi ama kalitesiz 3D filmlerden pek de farkı kalmadı. Samsungda bu özelliği denemedim ama LG kadar başarılı olabileceğini sanmıyorum şöyle ki Samsungda 3d derinlik kontrolü yok. Az önce dediğim gibi LG derinliği artırmadan nasıl beğenmediysem Samsungda da ancak o kadar olur diye düşünüyorum.

    USB den film oynatmaya gelince Samsung ile LG arasında bir fark göremedim. Canon HD kameramla çektiğim .MTS uzantısını LG görmemişti önce, ama forumda biraz araştırınca bir arkadaş (ozturk21) sağolsun 860V ile denedi ve dosya uzantısını .MTS yerine .TS yapınca LG nin okuyor olduğunu öğrendik ve bizzat mağazada test ettiğimde de 660 ve 760 sorunsuz ve sesli bir şekilde dosyayı oynattı. Şu noktayı da söylemeden geçemeyeceğim, Dark Media Player ım var 1,5 yıl önce almıştım bu dosyayı oynatmıyor. Müşteri hizmetleri ile görüştüm yeni yazılım çıkmayacağını yeni bir media player almamı söylediler. Yani Smart TV almak demek aynı zamanda şu anda piyasadaki en iyi media player a da sahip olmak demekmiş bu da çok önemli bir ayrıntı ve bir artı.

    USB den 3D film izlemede de her iki markanın da sıkıntısı yok. Ama her iki marka da 45GB boyutundaki Bluray .iso dosyalarını görmedi harddiskten. Bu biraz can sıkıcı. 1080p mkv lerin Blurayler kadar kaliteli olduğu söleniyor ama kalite kaybı olmadan 45GB dan 15GB a düşmez video boyutu diye düşünüyorum. Ha bunu gözümüzle algılayabilir miyiz arası tartışılır tabii ki. Yalnız şöyle bir deneme daha yapacağım .iso dosya uzantısını .mkv ve bir de .ts ile değişitirip tekrar bi deneyeceğim ilk fırsatta. Ayrıca bir de 3D bluray .iso dosyası var elimde onu da deneyip göreceğiz. Ama her ikisi için de hiç umudum yok.

    Merak edip de deneyemediğim bir özellik Dual Play. Bunu biraz zor deneyeceğim gibi gözüküyor çünkü hiçbir mağazada LG TV ye konsol bağlı değil, bunu istesem adamlar da uğraşmazlar sanırım. Ankara’da Dual Play deneyebileceğim bir mağaza bilen varsa lütfen söylesin gidip deneyelim. Ayrıca, Samsungda bu özellik bulunmuyor.
    Gelelim Samsungun sesle ve hareketle kontrolüne, sesle kontrol gerçekten başarılı ama hareketle kontrol baya bir zorluyor. Şöyle, başta kolay geliyor ama eliniz havada durmaktan ağrımaya başlıyor kullanımı çok pratik değil yani. Ben bunun yerine LG Magic kumandayı tercih ederim çünkü çok rahat. En güzel özelliği de internette gezerken oluyor. Sayfaları aşağı yukarı gezmede ve adres yazmada veya forumlara yazı yazmada çok kullanışlı. Biraz alışmak gerekiyor. Sadece havada salladığınız bişeyle yazı yazmak zor oluyor ama bi 15 dakika kullandım baya hızlanmıştım yazı yazarken. Ayrıca Samsungda yazı yazarken mutlaka bir kablosuz klavyeye ihtiyacınız var bu da yine ekstra maliyet demek. Logitech in yan kısmında toucpad i olan bi klavyesi var bu iş için ideal. (100TL civarı) Ha ayrıca ben magic kumanda ile yazamam zor diyorsanız LG ile de kablosuz klavye kullanabiliyorsunuz. Magic kumanda da mouse görevi görüyor. LG de sesle kontrol yok şu an için. Daha doğrusu Türkçe olarak yok. Mağazadaki LG çalışanı önümüzdeki yıl % 99 bu özelliğin Türkçe olarak geleceğini söyledi, bilemiyorum artık. Bildiğiniz gibi kumandanın üzerinde zaten mikrofon var ve LG nin Avrupa ve Amerika tanıtım videolarında da bu özelliğin kullanıldığını göstermişler. Samsungda kamera var LG de yok. Bazı kullanıcılar için bu özellik çok kullanışlı olabilir. Özellikle Skype için ama benim ihtiyacım hiç olmadı şimdiye kadar. Bu kamera üzerinde yüz tanıma var ama ne yazık ki deneyemedim. Yine de LG bu konuda Samsung un gerisinde kalıyor, çünkü kamerayı ayrı olarak satıyor.

    İnternette gezinmek gerçekten pc den çok farklı değil, çok başarılı. Tek sıkıntı youtube dışında farklı sitelerde video izliyorsanız tam ekran yapamıyorsunuz her iki modelde de. Bu çok can sıkıcı bişey. Ekranın yarısından daha küçük gösteriyor videoyu bir de yandaki yazılar falan olunca hiç keyif alınmıyor. İşin ilginç yanı ES8000 de videoların tam ekran olduğunu söylediler mağazadakiler ama deneyemedim es8000 i. Onun dışında es7000, lm660s, lm760s, lm860v ve lm960v hepsinde de videolar küçük gösteriliyor. Youtube uygulaması üzerinden açılan videolar ise tam ekran izlenebiliyor her iki modelde de. Ben gibi herşeyi youtube dan izleyen biriyseniz problem yok yani. LG youtubeda 3D leri oynatabiliyorken Samsung youtube 3D videolarını oynatamıyor, bunu da belirtmek gerekir diye düşünüyorum.

    Sonuç olarak her iki marka da teknoloji olayını aşmış. Smart Tv mükemmel bişey. Burada tutup da Samsung iyi LG kötü, yok LG alınır Samsung alınmaz vb. yorum yapmak çok saçma. Her iki markanın da bazı özellikleri çok kullanışlı bazı özellikleri de eksik kalmış. O yüzden tercih yapmak gerçekten zor. Ama sanırım bu işi şöyle kolaylaştırabiliriz. 3D teknolojide aktif mi pasif mi kullanmak istiyoruz ona karar verdiğimizde zaten bu 2 markadan birini tercih etmiş oluyoruz. Ben pasif tercih ediyorum ve 42LM760S’ i almayı kafama koydum.

    Aşağıda elimden geldiği ve hatırlayabildiğim kadar özellikleri karşılaştırmaya çalıştım. Yorumlarınızı ve eksik veya yanlış olan yerler için desteklerinizi bekliyorum.
    Teşekkürler.
    [simage][/simage]



     LG 42LM760S vs. SAMSUNG 40ES7000 (DETAYLI KARŞILAŞTIRMA)


    Güzel inceleme olmuş hocam; fakat bikaç yanlış bilgiyi de düzeltmek isterim:
    55ES7000 var. (odamda da LG kullanıyorum)

    1)Wed'den tam ekran video izlenebiyor.
    2)Web'den tam ekran 3D video izlenebiliyor.
    3)3D Derinlik kontrolü var (sadece LG gibi göz önünde değil, ordan oraya girmek gerekiyor)
    4)3D Full HD Görüntü verebiliyor (mağazalardaki 3D demolar özel yapılmış hileli videolardır. İki TV'yi de aynı orjinal Blu-Ray DVD ile denediğinizde aradaki görüntü netliği bariz ortaya çıkar)
    5)USB Media Player arasında çok fark var. LG çoğu formatı hala açamıyor.
    6)Hareketle kontrol dışında Magic kumanda benzeri 2. bir kumandası daha var, kaydırma tekerleği özelliği bile mevcut. ayrıca üstünde mikrofon var. Bunun dışında extra satılan orjinal klavye de mevcuttur.
    7)2 adet orjinal gözlük 249 TL değil 179 TL'dir.
    8)Aşırı parlak (ES7000'de panel mat değil parlak) ve yapay görüntü orjinal ayarlarından dolayı öyle. Ayarlar kısmından ''Natural'' yapıp veya Manuel ayarlardan kendiniz ayarlarsanız eser kalmaz.
    9)Extra olarak içinden IR Blaster adında bi aparat çıkmakta, bu cihazla digiturk vs. gibi kumandaları TV'ye tanıtıp tek kumanda kullanabiliyorsunuz...

    Son olarak dual play ben de merak ediyordum ama öğrendiğime göre sadece dual play destekleyen oyunlarda bu özellik kullanılabiliyormuş ki o da 3'ü 5'i geçmez herhalde. Her oyunda olmadıktan sonra pek bi önemi kalmıyor bence...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetsan01 -- 20 Temmuz 2012; 19:29:47 >




  • ben pek cozemedim hangisi iyi hangisi kotu bu son mesajdan..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: focusone

    ben pek cozemedim hangisi iyi hangisi kotu bu son mesajdan..


    İyi kötü diye bişey yok. Kullanım amacı ve özelliklere göre size hangisi yakın geliyorsa onu seçeceksiniz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetsan01

    quote:

    Orijinalden alıntı: focusone

    ben pek cozemedim hangisi iyi hangisi kotu bu son mesajdan..


    İyi kötü diye bişey yok. Kullanım amacı ve özelliklere göre size hangisi yakın geliyorsa onu seçeceksiniz...

    yok o anlamda degil bahsettiginiz konularin hangisine ait oldugunu pek anlayamadim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetsan01

    quote:

    Orijinalden alıntı: elessar13

    LG 42LM760S vs. SAMSUNG 40ES7000 (DETAYLI KARŞILAŞTIRMA)

    Merhaba, bu yıl bitmeden 3D TV almak isteyerek yol çıktım, yaklaşık 1,5 aydır yoğun bir şekilde araştırmalar yapıyorum. Bu araştırmalara önce gidip mağazalarda 3D Tv leri inceleyerek başladım. Kaçınılmaz olarak Samsung a aşık olunuyor. LG Cinema Screenler ise Samsung kadar olamasa da hayli şık olmuş. Önce TV lerin sağını solunu inceleyip şöyle bi demolara bakıp alacağım markanın ya LG ya Samsung olacağı kesinleşti. İhtimaller arasında Sony vardı ama o kadar parayı TV ye verene kadar LG veya SAMSUNG + Xbox360 en güzeli olur diye düşünüyorum. Sonra tabii ki her ürün almadan önceki gibi olmazsa olmaz forum.donanımhaber e bi bakmak lazım dedim ki o gün bugündür forumda hemen hemen okumadığım konu kalmadı gibi. Bu da yetmedi flatpanelhd ve avforum incelemelerini ve yorumlarının tamamını okudum. İzlenimlerimi ve her iki markanın da artı ve eksi yönlerini elimden geldiğince burada anlatmaya çalışacağım.

    Öncelikle şunu söyleyeyim ben şu anda LG HD Ready TV kullanıyorum, bunu ilk aldığımda da backlight problemi nedeni ile değişim yapılmıştı. Aradan 4 yıl geçti her 2 markada da hala aynı sorun devam ediyor. Bu da demek oluyor ki bu backlight problemini dert edeceksek LCD TV almanın hiçbir mantığı yok Yeter ki çok rahatsız edici derecede fazla olmasın. Bana backlight problemi yeni nesil TV lerde çok problem olmaz gibi geliyor. Nedeni ise artık TV lerin USB lerinden filmi açtığımızda filmi tam ekran izleyebiliyoruz. Ben şu anda media player ile dizi ve film izliyorum media playerın özelliğinden dolayı tam ekran olmuyor böyle olunca da alt ve üstte siyah bantlar kalıyor. Backlight varsa TV de bu da adamın gözüne gözüne batıyor- (du).

    Deneyimlerime gelince;

    ÖnceliKle Samsungda aşırı parlak ve yapay bir görüntü var bana göre. Aynı filmi hem 40Es7000 hem de 42LM760S de aynı bölümünü izleyerek denedim ve sonuçta LG nin görüntüsü daha doğal geldi bana. Zaten Samsung sahipleri de özellikle bunu belirtiyorlar. Mesela maç izlerken çim sahanın gerçekten daha parlak bir yeşil olduğu konusunda hem fikirler. Mağazada ilk bakışta sanki Samsung daha iyi bir görüntü veriyormuş gibi geliyor insana ama karşılaştırma yapınca LG öne çıkıyor bu konuda. 3D konusuna burada ayrıntılı olarak girmeye pek gerek yok çünkü tüm forum hatta tüm dünya bu konuda pasif ve aktif olarak ikiye bölünmüş durumda. Şunu söylemek gerekiyor, mağazaya gittiğinizde TV lere alttan veya üstten bakarak 3D izlemeyin. Ben ilk LG 3D izlerken TV yere yakın bir sehpa üzerindeydi, bu ne bçim 3D demiştim berbat oluyor, görüntünün kenarları tırtıklanıyor ve titreme oluyor. Tam hizasından izleyin dikey olarak. Yatay olarak ise LG nin demoları o kadar başarılı ki siz hangi yöne gidiyorsanız görüntü de size doğru geliyor süper bi deneyim. Bunu Samsungda deneyemedim çünkü Samsungda gözlük yere sabitleniyor mağazalarda bildiğiniz gibi. Ben kişisel olarak pasif tercih ediyorum, pil derdi, yüksek maliyet, ağırlık ve titreme konuları beni pasife yöneltiyor. Ayrıca gözlük kullandığım için LG nin klipsi mükemmel bi konfor, bizzat mağazada denedim klipsli güneş gözlüğümle 3D izliyor gibi hissettim :) Samsungda ekstra alacağımız 2 adet 3D aktif gözlük 249 tl. Bu durumda 4 tane gözlüğümüz oluor. LG de ise içinden 4 tane 3D gözlük çıkıyor, 1 tane de klips aldım mı (25tl) 5 tane gözlük sahibi oluyorum. Samsung bu yönden maliyeti gerçekten çok yüksek.

    Ayrıca, pasif gözlükle 3d izlerken her iki göze de 540p görüntü geldiğini, aktif gözlüklerde her iki göze de 1080p görüntü geldiğini söyleyenler var. Bunu baya araştırdım baştan beri mantığım almıyordu iki farklı mağazada toplam 2 LG 1 Samsung çalışanı ile görüştüm . Benim vardığım sonuç şu; Bizlerin izlediği .mkv lerde yani Half SBS lerde görüntü zaten bölünmüş olarak geliyor. Yani 2 tane 960x1080 görüntü var. TV nin yaptığı bu 2 tane görüntüyü birbiri üzerine oturmak yani bir nevi yaymak. Sonuçta verdiği görüntü 1920x1080 ama 960 pikseli 1920 ye yayarak veriyor. Bu durumda her iki sisteminde aslında gözlüklere gönderdiği görüntü Full HD değil. Yalnız Samsunglarda bir demo var. Galiba o Full SBS, Yani görüntüyü 2D ye çevir dediğinde normal bir TV izliyormuş gibi oluyor. Yanyana iki tane görüntü olmuyor. Acaba Full SBS ler 3840x1080 mi onu tam bilemiyorum. Böyle bir durumda görüntü gerçekten full hd (1920x1080) oluyor 3D modda gibi bir durum ortaya çıkıyor.. Ama yine de LG ye nasıl yarım çözünürlük 3D gelebilir onu hiç anlayamıyorum. Diyelim ki aktif gözlüğün yarısı kadar çözünürlükte 3D oluyor LG ninki. Bunu bizim gözümüz algılayabiliyormu hiçbir fikrim yok. Ayrıca konuştuğum Samsung çalışanı da Half SBS lerde görüntünün aktifte de full hd olamayacağı konusunda hem fikirdi benimle. Bu konu tam bir muamma bence o yüzden çok kafa yormaya gerek görmüyorum kendi açımdan.

    2D den 3D ye çevirme işleminde de LG yi başarılı buldum. Mission Impossible (mkv) filminde 3-5 dakika denedik önce çok bişey fark etmedi. Ama 3D derinlik kontrolü ile derinliği maksimuma çıkardığımızda hiç de fena değildi. Tabi ki dışa değil içe derinlik verdi ama kalitesiz 3D filmlerden pek de farkı kalmadı. Samsungda bu özelliği denemedim ama LG kadar başarılı olabileceğini sanmıyorum şöyle ki Samsungda 3d derinlik kontrolü yok. Az önce dediğim gibi LG derinliği artırmadan nasıl beğenmediysem Samsungda da ancak o kadar olur diye düşünüyorum.

    USB den film oynatmaya gelince Samsung ile LG arasında bir fark göremedim. Canon HD kameramla çektiğim .MTS uzantısını LG görmemişti önce, ama forumda biraz araştırınca bir arkadaş (ozturk21) sağolsun 860V ile denedi ve dosya uzantısını .MTS yerine .TS yapınca LG nin okuyor olduğunu öğrendik ve bizzat mağazada test ettiğimde de 660 ve 760 sorunsuz ve sesli bir şekilde dosyayı oynattı. Şu noktayı da söylemeden geçemeyeceğim, Dark Media Player ım var 1,5 yıl önce almıştım bu dosyayı oynatmıyor. Müşteri hizmetleri ile görüştüm yeni yazılım çıkmayacağını yeni bir media player almamı söylediler. Yani Smart TV almak demek aynı zamanda şu anda piyasadaki en iyi media player a da sahip olmak demekmiş bu da çok önemli bir ayrıntı ve bir artı.

    USB den 3D film izlemede de her iki markanın da sıkıntısı yok. Ama her iki marka da 45GB boyutundaki Bluray .iso dosyalarını görmedi harddiskten. Bu biraz can sıkıcı. 1080p mkv lerin Blurayler kadar kaliteli olduğu söleniyor ama kalite kaybı olmadan 45GB dan 15GB a düşmez video boyutu diye düşünüyorum. Ha bunu gözümüzle algılayabilir miyiz arası tartışılır tabii ki. Yalnız şöyle bir deneme daha yapacağım .iso dosya uzantısını .mkv ve bir de .ts ile değişitirip tekrar bi deneyeceğim ilk fırsatta. Ayrıca bir de 3D bluray .iso dosyası var elimde onu da deneyip göreceğiz. Ama her ikisi için de hiç umudum yok.

    Merak edip de deneyemediğim bir özellik Dual Play. Bunu biraz zor deneyeceğim gibi gözüküyor çünkü hiçbir mağazada LG TV ye konsol bağlı değil, bunu istesem adamlar da uğraşmazlar sanırım. Ankara’da Dual Play deneyebileceğim bir mağaza bilen varsa lütfen söylesin gidip deneyelim. Ayrıca, Samsungda bu özellik bulunmuyor.
    Gelelim Samsungun sesle ve hareketle kontrolüne, sesle kontrol gerçekten başarılı ama hareketle kontrol baya bir zorluyor. Şöyle, başta kolay geliyor ama eliniz havada durmaktan ağrımaya başlıyor kullanımı çok pratik değil yani. Ben bunun yerine LG Magic kumandayı tercih ederim çünkü çok rahat. En güzel özelliği de internette gezerken oluyor. Sayfaları aşağı yukarı gezmede ve adres yazmada veya forumlara yazı yazmada çok kullanışlı. Biraz alışmak gerekiyor. Sadece havada salladığınız bişeyle yazı yazmak zor oluyor ama bi 15 dakika kullandım baya hızlanmıştım yazı yazarken. Ayrıca Samsungda yazı yazarken mutlaka bir kablosuz klavyeye ihtiyacınız var bu da yine ekstra maliyet demek. Logitech in yan kısmında toucpad i olan bi klavyesi var bu iş için ideal. (100TL civarı) Ha ayrıca ben magic kumanda ile yazamam zor diyorsanız LG ile de kablosuz klavye kullanabiliyorsunuz. Magic kumanda da mouse görevi görüyor. LG de sesle kontrol yok şu an için. Daha doğrusu Türkçe olarak yok. Mağazadaki LG çalışanı önümüzdeki yıl % 99 bu özelliğin Türkçe olarak geleceğini söyledi, bilemiyorum artık. Bildiğiniz gibi kumandanın üzerinde zaten mikrofon var ve LG nin Avrupa ve Amerika tanıtım videolarında da bu özelliğin kullanıldığını göstermişler. Samsungda kamera var LG de yok. Bazı kullanıcılar için bu özellik çok kullanışlı olabilir. Özellikle Skype için ama benim ihtiyacım hiç olmadı şimdiye kadar. Bu kamera üzerinde yüz tanıma var ama ne yazık ki deneyemedim. Yine de LG bu konuda Samsung un gerisinde kalıyor, çünkü kamerayı ayrı olarak satıyor.

    İnternette gezinmek gerçekten pc den çok farklı değil, çok başarılı. Tek sıkıntı youtube dışında farklı sitelerde video izliyorsanız tam ekran yapamıyorsunuz her iki modelde de. Bu çok can sıkıcı bişey. Ekranın yarısından daha küçük gösteriyor videoyu bir de yandaki yazılar falan olunca hiç keyif alınmıyor. İşin ilginç yanı ES8000 de videoların tam ekran olduğunu söylediler mağazadakiler ama deneyemedim es8000 i. Onun dışında es7000, lm660s, lm760s, lm860v ve lm960v hepsinde de videolar küçük gösteriliyor. Youtube uygulaması üzerinden açılan videolar ise tam ekran izlenebiliyor her iki modelde de. Ben gibi herşeyi youtube dan izleyen biriyseniz problem yok yani. LG youtubeda 3D leri oynatabiliyorken Samsung youtube 3D videolarını oynatamıyor, bunu da belirtmek gerekir diye düşünüyorum.

    Sonuç olarak her iki marka da teknoloji olayını aşmış. Smart Tv mükemmel bişey. Burada tutup da Samsung iyi LG kötü, yok LG alınır Samsung alınmaz vb. yorum yapmak çok saçma. Her iki markanın da bazı özellikleri çok kullanışlı bazı özellikleri de eksik kalmış. O yüzden tercih yapmak gerçekten zor. Ama sanırım bu işi şöyle kolaylaştırabiliriz. 3D teknolojide aktif mi pasif mi kullanmak istiyoruz ona karar verdiğimizde zaten bu 2 markadan birini tercih etmiş oluyoruz. Ben pasif tercih ediyorum ve 42LM760S’ i almayı kafama koydum.

    Aşağıda elimden geldiği ve hatırlayabildiğim kadar özellikleri karşılaştırmaya çalıştım. Yorumlarınızı ve eksik veya yanlış olan yerler için desteklerinizi bekliyorum.
    Teşekkürler.
    [simage][/simage]



     LG 42LM760S vs. SAMSUNG 40ES7000 (DETAYLI KARŞILAŞTIRMA)


    Güzel inceleme olmuş hocam; fakat bikaç yanlış bilgiyi de düzeltmek isterim:
    55ES7000 var. (odamda da LG kullanıyorum)

    1)Wed'den tam ekran video izlenebiyor.
    2)Web'den tam ekran 3D video izlenebiliyor.
    3)3D Derinlik kontrolü var (sadece LG gibi göz önünde değil, ordan oraya girmek gerekiyor)
    4)3D Full HD Görüntü verebiliyor (mağazalardaki 3D demolar özel yapılmış hileli videolardır. İki TV'yi de aynı orjinal Blu-Ray DVD ile denediğinizde aradaki görüntü netliği bariz ortaya çıkar)
    5)USB Media Player arasında çok fark var. LG çoğu formatı hala açamıyor.
    6)Hareketle kontrol dışında Magic kumanda benzeri 2. bir kumandası daha var, kaydırma tekerleği özelliği bile mevcut. ayrıca üstünde mikrofon var. Bunun dışında extra satılan orjinal klavye de mevcuttur.
    7)2 adet orjinal gözlük 249 TL değil 179 TL'dir.
    8)Aşırı parlak (ES7000'de panel mat değil parlak) ve yapay görüntü orjinal ayarlarından dolayı öyle. Ayarlar kısmından ''Natural'' yapıp veya Manuel ayarlardan kendiniz ayarlarsanız eser kalmaz.
    9)Extra olarak içinden IR Blaster adında bi aparat çıkmakta, bu cihazla digiturk vs. gibi kumandaları TV'ye tanıtıp tek kumanda kullanabiliyorsunuz...

    Son olarak dual play ben de merak ediyordum ama öğrendiğime göre sadece dual play destekleyen oyunlarda bu özellik kullanılabiliyormuş ki o da 3'ü 5'i geçmez herhalde. Her oyunda olmadıktan sonra pek bi önemi kalmıyor bence...

    Hocam güzel bilgiler vermişsin de diğer arkadaşın da dediği gibi saydıığınız özelliklerin bir kısmı lg için mi samsung için i söylenmiş tam anlaşılamıyor (siz de ik i model de olduğu için diyorum) daha açık yazarsanız neymiş yanlışllarımız anlayabiliriz. Ben de sizden bi kaç düzletme yapacağım. LG bir çok formatı açamıyor demişsiniz yine net anlaşılmıyor ne gibi bi çok formatı? Media player ın açamadığı dosyayı ikisi de açtı daha neyi açamazki? Bşluray .iso açamadı iki TV de ama zaten ümitli değildim. Ayrıca 2 adet gözlük Vatan da 249 tl idi ben gördüğümde, ha 249 ha 179 çok fark yok. Her iki durumda da LG den çok çok pahalı. Samsungun 2.kumandasını biliyorum LG ninkine benziyor ama hiç de başarılı değil sadece üstündeki roller biraz iyi ama Magic kumandaya yaklaşamaz bile. Artıu bu kumanda üzerinde sesle kontrol olduğunu zaten yukarıda ben de yazmıştım. Bunun Samsungun bir artısı olduğunu.
    Teşekkürler...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: El_domingo

    bende 47lm660/670 yada 46es7000 arsında kaldım...
    benim için önemli olan fiyat /performans 47lm660 2700tl 46es7000 3200tl 47lm760 3500 tl civarı...şimdilik...
    acıkcası lg nın kasası nı daha cok begendim... yanlız cok yakın zamana kadar 47lm660 lar 2350tl civarı satılmıs...bu nedenle...biraz beklemeyi dusunuyorum olmadı 46es7000 alacam..
    yada sole sorayım 2700tl ye 47lm660s mi yoksa 3200tl ye 46es7000 mi..??

    500 tl fark var para ve zevk senin
    ama bu zamana kadar 2699 tlden aşağıya 660s satılmadı.(alışverişe verilen hediye puan hariç) heidye puanlada olsa 2350 tl ye düşmedi fiyat
  • quote:

    Orijinalden alıntı: El_domingo

    bende 47lm660/670 yada 46es7000 arsında kaldım...
    benim için önemli olan fiyat /performans 47lm660 2700tl 46es7000 3200tl 47lm760 3500 tl civarı...şimdilik...
    acıkcası lg nın kasası nı daha cok begendim... yanlız cok yakın zamana kadar 47lm660 lar 2350tl civarı satılmıs...bu nedenle...biraz beklemeyi dusunuyorum olmadı 46es7000 alacam..
    yada sole sorayım 2700tl ye 47lm660s mi yoksa 3200tl ye 46es7000 mi..??

     LG 42LM760S vs. SAMSUNG 40ES7000 (DETAYLI KARŞILAŞTIRMA)


     LG 42LM760S vs. SAMSUNG 40ES7000 (DETAYLI KARŞILAŞTIRMA)



    http://forum.donanimhaber.com/m_23339731/mpage_1/f_/key_//tm.htm

    Benim bildiğim kadarı ile de 2350 TL ye düşen 42" olanı, 47LM660S i o fiyata hiç duymadım. 660S ile 760S arasında 200 TL var (42" lerde) zaten 2 özellik farkı var. Birisi HZ birisi de Dual Play gözlük çıkıyor 760s den. Bence 200 Tl ye değer o yüzden 660S e hiç bakmayın derim. Ama 47" lerde fiyat ne kadar değşiyor fikrim yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: elessar13

    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetsan01

    quote:

    Orijinalden alıntı: elessar13

    LG 42LM760S vs. SAMSUNG 40ES7000 (DETAYLI KARŞILAŞTIRMA)

    Merhaba, bu yıl bitmeden 3D TV almak isteyerek yol çıktım, yaklaşık 1,5 aydır yoğun bir şekilde araştırmalar yapıyorum. Bu araştırmalara önce gidip mağazalarda 3D Tv leri inceleyerek başladım. Kaçınılmaz olarak Samsung a aşık olunuyor. LG Cinema Screenler ise Samsung kadar olamasa da hayli şık olmuş. Önce TV lerin sağını solunu inceleyip şöyle bi demolara bakıp alacağım markanın ya LG ya Samsung olacağı kesinleşti. İhtimaller arasında Sony vardı ama o kadar parayı TV ye verene kadar LG veya SAMSUNG + Xbox360 en güzeli olur diye düşünüyorum. Sonra tabii ki her ürün almadan önceki gibi olmazsa olmaz forum.donanımhaber e bi bakmak lazım dedim ki o gün bugündür forumda hemen hemen okumadığım konu kalmadı gibi. Bu da yetmedi flatpanelhd ve avforum incelemelerini ve yorumlarının tamamını okudum. İzlenimlerimi ve her iki markanın da artı ve eksi yönlerini elimden geldiğince burada anlatmaya çalışacağım.

    Öncelikle şunu söyleyeyim ben şu anda LG HD Ready TV kullanıyorum, bunu ilk aldığımda da backlight problemi nedeni ile değişim yapılmıştı. Aradan 4 yıl geçti her 2 markada da hala aynı sorun devam ediyor. Bu da demek oluyor ki bu backlight problemini dert edeceksek LCD TV almanın hiçbir mantığı yok Yeter ki çok rahatsız edici derecede fazla olmasın. Bana backlight problemi yeni nesil TV lerde çok problem olmaz gibi geliyor. Nedeni ise artık TV lerin USB lerinden filmi açtığımızda filmi tam ekran izleyebiliyoruz. Ben şu anda media player ile dizi ve film izliyorum media playerın özelliğinden dolayı tam ekran olmuyor böyle olunca da alt ve üstte siyah bantlar kalıyor. Backlight varsa TV de bu da adamın gözüne gözüne batıyor- (du).

    Deneyimlerime gelince;

    ÖnceliKle Samsungda aşırı parlak ve yapay bir görüntü var bana göre. Aynı filmi hem 40Es7000 hem de 42LM760S de aynı bölümünü izleyerek denedim ve sonuçta LG nin görüntüsü daha doğal geldi bana. Zaten Samsung sahipleri de özellikle bunu belirtiyorlar. Mesela maç izlerken çim sahanın gerçekten daha parlak bir yeşil olduğu konusunda hem fikirler. Mağazada ilk bakışta sanki Samsung daha iyi bir görüntü veriyormuş gibi geliyor insana ama karşılaştırma yapınca LG öne çıkıyor bu konuda. 3D konusuna burada ayrıntılı olarak girmeye pek gerek yok çünkü tüm forum hatta tüm dünya bu konuda pasif ve aktif olarak ikiye bölünmüş durumda. Şunu söylemek gerekiyor, mağazaya gittiğinizde TV lere alttan veya üstten bakarak 3D izlemeyin. Ben ilk LG 3D izlerken TV yere yakın bir sehpa üzerindeydi, bu ne bçim 3D demiştim berbat oluyor, görüntünün kenarları tırtıklanıyor ve titreme oluyor. Tam hizasından izleyin dikey olarak. Yatay olarak ise LG nin demoları o kadar başarılı ki siz hangi yöne gidiyorsanız görüntü de size doğru geliyor süper bi deneyim. Bunu Samsungda deneyemedim çünkü Samsungda gözlük yere sabitleniyor mağazalarda bildiğiniz gibi. Ben kişisel olarak pasif tercih ediyorum, pil derdi, yüksek maliyet, ağırlık ve titreme konuları beni pasife yöneltiyor. Ayrıca gözlük kullandığım için LG nin klipsi mükemmel bi konfor, bizzat mağazada denedim klipsli güneş gözlüğümle 3D izliyor gibi hissettim :) Samsungda ekstra alacağımız 2 adet 3D aktif gözlük 249 tl. Bu durumda 4 tane gözlüğümüz oluor. LG de ise içinden 4 tane 3D gözlük çıkıyor, 1 tane de klips aldım mı (25tl) 5 tane gözlük sahibi oluyorum. Samsung bu yönden maliyeti gerçekten çok yüksek.

    Ayrıca, pasif gözlükle 3d izlerken her iki göze de 540p görüntü geldiğini, aktif gözlüklerde her iki göze de 1080p görüntü geldiğini söyleyenler var. Bunu baya araştırdım baştan beri mantığım almıyordu iki farklı mağazada toplam 2 LG 1 Samsung çalışanı ile görüştüm . Benim vardığım sonuç şu; Bizlerin izlediği .mkv lerde yani Half SBS lerde görüntü zaten bölünmüş olarak geliyor. Yani 2 tane 960x1080 görüntü var. TV nin yaptığı bu 2 tane görüntüyü birbiri üzerine oturmak yani bir nevi yaymak. Sonuçta verdiği görüntü 1920x1080 ama 960 pikseli 1920 ye yayarak veriyor. Bu durumda her iki sisteminde aslında gözlüklere gönderdiği görüntü Full HD değil. Yalnız Samsunglarda bir demo var. Galiba o Full SBS, Yani görüntüyü 2D ye çevir dediğinde normal bir TV izliyormuş gibi oluyor. Yanyana iki tane görüntü olmuyor. Acaba Full SBS ler 3840x1080 mi onu tam bilemiyorum. Böyle bir durumda görüntü gerçekten full hd (1920x1080) oluyor 3D modda gibi bir durum ortaya çıkıyor.. Ama yine de LG ye nasıl yarım çözünürlük 3D gelebilir onu hiç anlayamıyorum. Diyelim ki aktif gözlüğün yarısı kadar çözünürlükte 3D oluyor LG ninki. Bunu bizim gözümüz algılayabiliyormu hiçbir fikrim yok. Ayrıca konuştuğum Samsung çalışanı da Half SBS lerde görüntünün aktifte de full hd olamayacağı konusunda hem fikirdi benimle. Bu konu tam bir muamma bence o yüzden çok kafa yormaya gerek görmüyorum kendi açımdan.

    2D den 3D ye çevirme işleminde de LG yi başarılı buldum. Mission Impossible (mkv) filminde 3-5 dakika denedik önce çok bişey fark etmedi. Ama 3D derinlik kontrolü ile derinliği maksimuma çıkardığımızda hiç de fena değildi. Tabi ki dışa değil içe derinlik verdi ama kalitesiz 3D filmlerden pek de farkı kalmadı. Samsungda bu özelliği denemedim ama LG kadar başarılı olabileceğini sanmıyorum şöyle ki Samsungda 3d derinlik kontrolü yok. Az önce dediğim gibi LG derinliği artırmadan nasıl beğenmediysem Samsungda da ancak o kadar olur diye düşünüyorum.

    USB den film oynatmaya gelince Samsung ile LG arasında bir fark göremedim. Canon HD kameramla çektiğim .MTS uzantısını LG görmemişti önce, ama forumda biraz araştırınca bir arkadaş (ozturk21) sağolsun 860V ile denedi ve dosya uzantısını .MTS yerine .TS yapınca LG nin okuyor olduğunu öğrendik ve bizzat mağazada test ettiğimde de 660 ve 760 sorunsuz ve sesli bir şekilde dosyayı oynattı. Şu noktayı da söylemeden geçemeyeceğim, Dark Media Player ım var 1,5 yıl önce almıştım bu dosyayı oynatmıyor. Müşteri hizmetleri ile görüştüm yeni yazılım çıkmayacağını yeni bir media player almamı söylediler. Yani Smart TV almak demek aynı zamanda şu anda piyasadaki en iyi media player a da sahip olmak demekmiş bu da çok önemli bir ayrıntı ve bir artı.

    USB den 3D film izlemede de her iki markanın da sıkıntısı yok. Ama her iki marka da 45GB boyutundaki Bluray .iso dosyalarını görmedi harddiskten. Bu biraz can sıkıcı. 1080p mkv lerin Blurayler kadar kaliteli olduğu söleniyor ama kalite kaybı olmadan 45GB dan 15GB a düşmez video boyutu diye düşünüyorum. Ha bunu gözümüzle algılayabilir miyiz arası tartışılır tabii ki. Yalnız şöyle bir deneme daha yapacağım .iso dosya uzantısını .mkv ve bir de .ts ile değişitirip tekrar bi deneyeceğim ilk fırsatta. Ayrıca bir de 3D bluray .iso dosyası var elimde onu da deneyip göreceğiz. Ama her ikisi için de hiç umudum yok.

    Merak edip de deneyemediğim bir özellik Dual Play. Bunu biraz zor deneyeceğim gibi gözüküyor çünkü hiçbir mağazada LG TV ye konsol bağlı değil, bunu istesem adamlar da uğraşmazlar sanırım. Ankara’da Dual Play deneyebileceğim bir mağaza bilen varsa lütfen söylesin gidip deneyelim. Ayrıca, Samsungda bu özellik bulunmuyor.
    Gelelim Samsungun sesle ve hareketle kontrolüne, sesle kontrol gerçekten başarılı ama hareketle kontrol baya bir zorluyor. Şöyle, başta kolay geliyor ama eliniz havada durmaktan ağrımaya başlıyor kullanımı çok pratik değil yani. Ben bunun yerine LG Magic kumandayı tercih ederim çünkü çok rahat. En güzel özelliği de internette gezerken oluyor. Sayfaları aşağı yukarı gezmede ve adres yazmada veya forumlara yazı yazmada çok kullanışlı. Biraz alışmak gerekiyor. Sadece havada salladığınız bişeyle yazı yazmak zor oluyor ama bi 15 dakika kullandım baya hızlanmıştım yazı yazarken. Ayrıca Samsungda yazı yazarken mutlaka bir kablosuz klavyeye ihtiyacınız var bu da yine ekstra maliyet demek. Logitech in yan kısmında toucpad i olan bi klavyesi var bu iş için ideal. (100TL civarı) Ha ayrıca ben magic kumanda ile yazamam zor diyorsanız LG ile de kablosuz klavye kullanabiliyorsunuz. Magic kumanda da mouse görevi görüyor. LG de sesle kontrol yok şu an için. Daha doğrusu Türkçe olarak yok. Mağazadaki LG çalışanı önümüzdeki yıl % 99 bu özelliğin Türkçe olarak geleceğini söyledi, bilemiyorum artık. Bildiğiniz gibi kumandanın üzerinde zaten mikrofon var ve LG nin Avrupa ve Amerika tanıtım videolarında da bu özelliğin kullanıldığını göstermişler. Samsungda kamera var LG de yok. Bazı kullanıcılar için bu özellik çok kullanışlı olabilir. Özellikle Skype için ama benim ihtiyacım hiç olmadı şimdiye kadar. Bu kamera üzerinde yüz tanıma var ama ne yazık ki deneyemedim. Yine de LG bu konuda Samsung un gerisinde kalıyor, çünkü kamerayı ayrı olarak satıyor.

    İnternette gezinmek gerçekten pc den çok farklı değil, çok başarılı. Tek sıkıntı youtube dışında farklı sitelerde video izliyorsanız tam ekran yapamıyorsunuz her iki modelde de. Bu çok can sıkıcı bişey. Ekranın yarısından daha küçük gösteriyor videoyu bir de yandaki yazılar falan olunca hiç keyif alınmıyor. İşin ilginç yanı ES8000 de videoların tam ekran olduğunu söylediler mağazadakiler ama deneyemedim es8000 i. Onun dışında es7000, lm660s, lm760s, lm860v ve lm960v hepsinde de videolar küçük gösteriliyor. Youtube uygulaması üzerinden açılan videolar ise tam ekran izlenebiliyor her iki modelde de. Ben gibi herşeyi youtube dan izleyen biriyseniz problem yok yani. LG youtubeda 3D leri oynatabiliyorken Samsung youtube 3D videolarını oynatamıyor, bunu da belirtmek gerekir diye düşünüyorum.

    Sonuç olarak her iki marka da teknoloji olayını aşmış. Smart Tv mükemmel bişey. Burada tutup da Samsung iyi LG kötü, yok LG alınır Samsung alınmaz vb. yorum yapmak çok saçma. Her iki markanın da bazı özellikleri çok kullanışlı bazı özellikleri de eksik kalmış. O yüzden tercih yapmak gerçekten zor. Ama sanırım bu işi şöyle kolaylaştırabiliriz. 3D teknolojide aktif mi pasif mi kullanmak istiyoruz ona karar verdiğimizde zaten bu 2 markadan birini tercih etmiş oluyoruz. Ben pasif tercih ediyorum ve 42LM760S’ i almayı kafama koydum.

    Aşağıda elimden geldiği ve hatırlayabildiğim kadar özellikleri karşılaştırmaya çalıştım. Yorumlarınızı ve eksik veya yanlış olan yerler için desteklerinizi bekliyorum.
    Teşekkürler.
    [simage][/simage]



     LG 42LM760S vs. SAMSUNG 40ES7000 (DETAYLI KARŞILAŞTIRMA)


    Güzel inceleme olmuş hocam; fakat bikaç yanlış bilgiyi de düzeltmek isterim:
    55ES7000 var. (odamda da LG kullanıyorum)

    1)Wed'den tam ekran video izlenebiyor.
    2)Web'den tam ekran 3D video izlenebiliyor.
    3)3D Derinlik kontrolü var (sadece LG gibi göz önünde değil, ordan oraya girmek gerekiyor)
    4)3D Full HD Görüntü verebiliyor (mağazalardaki 3D demolar özel yapılmış hileli videolardır. İki TV'yi de aynı orjinal Blu-Ray DVD ile denediğinizde aradaki görüntü netliği bariz ortaya çıkar)
    5)USB Media Player arasında çok fark var. LG çoğu formatı hala açamıyor.
    6)Hareketle kontrol dışında Magic kumanda benzeri 2. bir kumandası daha var, kaydırma tekerleği özelliği bile mevcut. ayrıca üstünde mikrofon var. Bunun dışında extra satılan orjinal klavye de mevcuttur.
    7)2 adet orjinal gözlük 249 TL değil 179 TL'dir.
    8)Aşırı parlak (ES7000'de panel mat değil parlak) ve yapay görüntü orjinal ayarlarından dolayı öyle. Ayarlar kısmından ''Natural'' yapıp veya Manuel ayarlardan kendiniz ayarlarsanız eser kalmaz.
    9)Extra olarak içinden IR Blaster adında bi aparat çıkmakta, bu cihazla digiturk vs. gibi kumandaları TV'ye tanıtıp tek kumanda kullanabiliyorsunuz...

    Son olarak dual play ben de merak ediyordum ama öğrendiğime göre sadece dual play destekleyen oyunlarda bu özellik kullanılabiliyormuş ki o da 3'ü 5'i geçmez herhalde. Her oyunda olmadıktan sonra pek bi önemi kalmıyor bence...

    Hocam güzel bilgiler vermişsin de diğer arkadaşın da dediği gibi saydıığınız özelliklerin bir kısmı lg için mi samsung için i söylenmiş tam anlaşılamıyor (siz de ik i model de olduğu için diyorum) daha açık yazarsanız neymiş yanlışllarımız anlayabiliriz. Ben de sizden bi kaç düzletme yapacağım. LG bir çok formatı açamıyor demişsiniz yine net anlaşılmıyor ne gibi bi çok formatı? Media player ın açamadığı dosyayı ikisi de açtı daha neyi açamazki? Bşluray .iso açamadı iki TV de ama zaten ümitli değildim. Ayrıca 2 adet gözlük Vatan da 249 tl idi ben gördüğümde, ha 249 ha 179 çok fark yok. Her iki durumda da LG den çok çok pahalı. Samsungun 2.kumandasını biliyorum LG ninkine benziyor ama hiç de başarılı değil sadece üstündeki roller biraz iyi ama Magic kumandaya yaklaşamaz bile. Artıu bu kumanda üzerinde sesle kontrol olduğunu zaten yukarıda ben de yazmıştım. Bunun Samsungun bir artısı olduğunu.
    Teşekkürler...

    Hepsi Samsung için yazıldı...Sorry
    LG vob, flv, rm ve bazı mkv ve bazı mp4 formatlarını açamıyor, hatta USB'de görmüyor bile. Samsung'da şu an açılmayan dosyaya rastlamadım...
    249 TL ile 179 TL arasında bana göre ciddi fark var, araştırılırsa daha da ucuzada bulunabilir, Vatan'dan almak zorunda değiliz. Pahalı evet ama sonuçta 1 TL'ye pazarda satılan plastik oyuncak gözlük kalitesinde değil. Bana göre LG'nin gözlükleri daha pahalı. Plastikten bişey sonuçta, devre yok bişey yok. 5 tanesi 60 TL ama sürekli elinizdeyse 5 günde hepsi kırılıp gidiyor...
    Evet Samsung'un 2. kumandası LG Magic kadar başarılı değil ama her aleti kontrol edebiliyor. IR Blaster cihazı ile tüm kumandaları tanıtabiliyorsunuz. Benim gibi evde dvd,blu-ray, ses sistemi, digiturk vs. 3-4 kumanda ile dolaşıyorsanız hepsini touch pad ile kontrol etmek çok daha iyi ve pratik bi özellik. Bir de üzerinde mikrofon olması bi artı değil, çünkü TV'nin üstünde de mikrofon var zaten. TV çok uzakta ise kumanda üstündekini kullanabilirsiniz. En önemli özellik bence kumandayı kaybettiğinizde sesle TV'yi kontrol edebilmeniz, yoksa elde kumanda varken kumandaya bağırmak saçma... LG'de maalesef TV üzerinde mikrofonda yok... Ben de bahsettiğiniz Logitech'in TV kumandası da var; pahalı ama sürekli nete giriyorsanız olmazsa olmaz. Magic falan hikaye çünkü, kumanda ne kadar iyi olsa da klavyenin yerini asla tutamaz...

    Haa bir de Samsung'un en önemli özelliğini yazmamışsınız: Evolution Kit...Bu cihaz takılarak TV son model hale gelebiliyor. Yani çift işlemci yerine 4 işlemci falan gibi. Belki yeni bi Magic kumanda veya 5D gibi bişeyde gelebilir, teknoloji durmuyor sonuçta o kadar para vermişken ileriyi de düşünmek gerek. Ben 55'' aldım çünkü. En büyük korkum ben adıktan sonra çok daha iyisi çıkar mı sorusuydu ama bu sayede kafam rahat artık. 9-10 sene kullanırım sanırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetsan01 -- 21 Temmuz 2012; 3:39:50 >




  • Bildiğim kadarıyla LG tv lerde DTS destekli filmler sessiz bir şekilde oynatılıyor(tv deki hoparlörlerden).
  • Araştarmalarınızı forımda paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yapici

    Bildiğim kadarıyla LG tv lerde DTS destekli filmler sessiz bir şekilde oynatılıyor(tv deki hoparlörlerden).

    BU dediğiniz 2011 serisi için geçerliydi, 2012 serilerinin tümüde DTS sesi oynatıyor. Hem denedim hem de LG nin sitesine girerseniz ayrıntıları görebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetsan01

    quote:

    Orijinalden alıntı: elessar13

    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetsan01

    quote:

    Orijinalden alıntı: elessar13

    LG 42LM760S vs. SAMSUNG 40ES7000 (DETAYLI KARŞILAŞTIRMA)

    Merhaba, bu yıl bitmeden 3D TV almak isteyerek yol çıktım, yaklaşık 1,5 aydır yoğun bir şekilde araştırmalar yapıyorum. Bu araştırmalara önce gidip mağazalarda 3D Tv leri inceleyerek başladım. Kaçınılmaz olarak Samsung a aşık olunuyor. LG Cinema Screenler ise Samsung kadar olamasa da hayli şık olmuş. Önce TV lerin sağını solunu inceleyip şöyle bi demolara bakıp alacağım markanın ya LG ya Samsung olacağı kesinleşti. İhtimaller arasında Sony vardı ama o kadar parayı TV ye verene kadar LG veya SAMSUNG + Xbox360 en güzeli olur diye düşünüyorum. Sonra tabii ki her ürün almadan önceki gibi olmazsa olmaz forum.donanımhaber e bi bakmak lazım dedim ki o gün bugündür forumda hemen hemen okumadığım konu kalmadı gibi. Bu da yetmedi flatpanelhd ve avforum incelemelerini ve yorumlarının tamamını okudum. İzlenimlerimi ve her iki markanın da artı ve eksi yönlerini elimden geldiğince burada anlatmaya çalışacağım.

    Öncelikle şunu söyleyeyim ben şu anda LG HD Ready TV kullanıyorum, bunu ilk aldığımda da backlight problemi nedeni ile değişim yapılmıştı. Aradan 4 yıl geçti her 2 markada da hala aynı sorun devam ediyor. Bu da demek oluyor ki bu backlight problemini dert edeceksek LCD TV almanın hiçbir mantığı yok Yeter ki çok rahatsız edici derecede fazla olmasın. Bana backlight problemi yeni nesil TV lerde çok problem olmaz gibi geliyor. Nedeni ise artık TV lerin USB lerinden filmi açtığımızda filmi tam ekran izleyebiliyoruz. Ben şu anda media player ile dizi ve film izliyorum media playerın özelliğinden dolayı tam ekran olmuyor böyle olunca da alt ve üstte siyah bantlar kalıyor. Backlight varsa TV de bu da adamın gözüne gözüne batıyor- (du).

    Deneyimlerime gelince;

    ÖnceliKle Samsungda aşırı parlak ve yapay bir görüntü var bana göre. Aynı filmi hem 40Es7000 hem de 42LM760S de aynı bölümünü izleyerek denedim ve sonuçta LG nin görüntüsü daha doğal geldi bana. Zaten Samsung sahipleri de özellikle bunu belirtiyorlar. Mesela maç izlerken çim sahanın gerçekten daha parlak bir yeşil olduğu konusunda hem fikirler. Mağazada ilk bakışta sanki Samsung daha iyi bir görüntü veriyormuş gibi geliyor insana ama karşılaştırma yapınca LG öne çıkıyor bu konuda. 3D konusuna burada ayrıntılı olarak girmeye pek gerek yok çünkü tüm forum hatta tüm dünya bu konuda pasif ve aktif olarak ikiye bölünmüş durumda. Şunu söylemek gerekiyor, mağazaya gittiğinizde TV lere alttan veya üstten bakarak 3D izlemeyin. Ben ilk LG 3D izlerken TV yere yakın bir sehpa üzerindeydi, bu ne bçim 3D demiştim berbat oluyor, görüntünün kenarları tırtıklanıyor ve titreme oluyor. Tam hizasından izleyin dikey olarak. Yatay olarak ise LG nin demoları o kadar başarılı ki siz hangi yöne gidiyorsanız görüntü de size doğru geliyor süper bi deneyim. Bunu Samsungda deneyemedim çünkü Samsungda gözlük yere sabitleniyor mağazalarda bildiğiniz gibi. Ben kişisel olarak pasif tercih ediyorum, pil derdi, yüksek maliyet, ağırlık ve titreme konuları beni pasife yöneltiyor. Ayrıca gözlük kullandığım için LG nin klipsi mükemmel bi konfor, bizzat mağazada denedim klipsli güneş gözlüğümle 3D izliyor gibi hissettim :) Samsungda ekstra alacağımız 2 adet 3D aktif gözlük 249 tl. Bu durumda 4 tane gözlüğümüz oluor. LG de ise içinden 4 tane 3D gözlük çıkıyor, 1 tane de klips aldım mı (25tl) 5 tane gözlük sahibi oluyorum. Samsung bu yönden maliyeti gerçekten çok yüksek.

    Ayrıca, pasif gözlükle 3d izlerken her iki göze de 540p görüntü geldiğini, aktif gözlüklerde her iki göze de 1080p görüntü geldiğini söyleyenler var. Bunu baya araştırdım baştan beri mantığım almıyordu iki farklı mağazada toplam 2 LG 1 Samsung çalışanı ile görüştüm . Benim vardığım sonuç şu; Bizlerin izlediği .mkv lerde yani Half SBS lerde görüntü zaten bölünmüş olarak geliyor. Yani 2 tane 960x1080 görüntü var. TV nin yaptığı bu 2 tane görüntüyü birbiri üzerine oturmak yani bir nevi yaymak. Sonuçta verdiği görüntü 1920x1080 ama 960 pikseli 1920 ye yayarak veriyor. Bu durumda her iki sisteminde aslında gözlüklere gönderdiği görüntü Full HD değil. Yalnız Samsunglarda bir demo var. Galiba o Full SBS, Yani görüntüyü 2D ye çevir dediğinde normal bir TV izliyormuş gibi oluyor. Yanyana iki tane görüntü olmuyor. Acaba Full SBS ler 3840x1080 mi onu tam bilemiyorum. Böyle bir durumda görüntü gerçekten full hd (1920x1080) oluyor 3D modda gibi bir durum ortaya çıkıyor.. Ama yine de LG ye nasıl yarım çözünürlük 3D gelebilir onu hiç anlayamıyorum. Diyelim ki aktif gözlüğün yarısı kadar çözünürlükte 3D oluyor LG ninki. Bunu bizim gözümüz algılayabiliyormu hiçbir fikrim yok. Ayrıca konuştuğum Samsung çalışanı da Half SBS lerde görüntünün aktifte de full hd olamayacağı konusunda hem fikirdi benimle. Bu konu tam bir muamma bence o yüzden çok kafa yormaya gerek görmüyorum kendi açımdan.

    2D den 3D ye çevirme işleminde de LG yi başarılı buldum. Mission Impossible (mkv) filminde 3-5 dakika denedik önce çok bişey fark etmedi. Ama 3D derinlik kontrolü ile derinliği maksimuma çıkardığımızda hiç de fena değildi. Tabi ki dışa değil içe derinlik verdi ama kalitesiz 3D filmlerden pek de farkı kalmadı. Samsungda bu özelliği denemedim ama LG kadar başarılı olabileceğini sanmıyorum şöyle ki Samsungda 3d derinlik kontrolü yok. Az önce dediğim gibi LG derinliği artırmadan nasıl beğenmediysem Samsungda da ancak o kadar olur diye düşünüyorum.

    USB den film oynatmaya gelince Samsung ile LG arasında bir fark göremedim. Canon HD kameramla çektiğim .MTS uzantısını LG görmemişti önce, ama forumda biraz araştırınca bir arkadaş (ozturk21) sağolsun 860V ile denedi ve dosya uzantısını .MTS yerine .TS yapınca LG nin okuyor olduğunu öğrendik ve bizzat mağazada test ettiğimde de 660 ve 760 sorunsuz ve sesli bir şekilde dosyayı oynattı. Şu noktayı da söylemeden geçemeyeceğim, Dark Media Player ım var 1,5 yıl önce almıştım bu dosyayı oynatmıyor. Müşteri hizmetleri ile görüştüm yeni yazılım çıkmayacağını yeni bir media player almamı söylediler. Yani Smart TV almak demek aynı zamanda şu anda piyasadaki en iyi media player a da sahip olmak demekmiş bu da çok önemli bir ayrıntı ve bir artı.

    USB den 3D film izlemede de her iki markanın da sıkıntısı yok. Ama her iki marka da 45GB boyutundaki Bluray .iso dosyalarını görmedi harddiskten. Bu biraz can sıkıcı. 1080p mkv lerin Blurayler kadar kaliteli olduğu söleniyor ama kalite kaybı olmadan 45GB dan 15GB a düşmez video boyutu diye düşünüyorum. Ha bunu gözümüzle algılayabilir miyiz arası tartışılır tabii ki. Yalnız şöyle bir deneme daha yapacağım .iso dosya uzantısını .mkv ve bir de .ts ile değişitirip tekrar bi deneyeceğim ilk fırsatta. Ayrıca bir de 3D bluray .iso dosyası var elimde onu da deneyip göreceğiz. Ama her ikisi için de hiç umudum yok.

    Merak edip de deneyemediğim bir özellik Dual Play. Bunu biraz zor deneyeceğim gibi gözüküyor çünkü hiçbir mağazada LG TV ye konsol bağlı değil, bunu istesem adamlar da uğraşmazlar sanırım. Ankara’da Dual Play deneyebileceğim bir mağaza bilen varsa lütfen söylesin gidip deneyelim. Ayrıca, Samsungda bu özellik bulunmuyor.
    Gelelim Samsungun sesle ve hareketle kontrolüne, sesle kontrol gerçekten başarılı ama hareketle kontrol baya bir zorluyor. Şöyle, başta kolay geliyor ama eliniz havada durmaktan ağrımaya başlıyor kullanımı çok pratik değil yani. Ben bunun yerine LG Magic kumandayı tercih ederim çünkü çok rahat. En güzel özelliği de internette gezerken oluyor. Sayfaları aşağı yukarı gezmede ve adres yazmada veya forumlara yazı yazmada çok kullanışlı. Biraz alışmak gerekiyor. Sadece havada salladığınız bişeyle yazı yazmak zor oluyor ama bi 15 dakika kullandım baya hızlanmıştım yazı yazarken. Ayrıca Samsungda yazı yazarken mutlaka bir kablosuz klavyeye ihtiyacınız var bu da yine ekstra maliyet demek. Logitech in yan kısmında toucpad i olan bi klavyesi var bu iş için ideal. (100TL civarı) Ha ayrıca ben magic kumanda ile yazamam zor diyorsanız LG ile de kablosuz klavye kullanabiliyorsunuz. Magic kumanda da mouse görevi görüyor. LG de sesle kontrol yok şu an için. Daha doğrusu Türkçe olarak yok. Mağazadaki LG çalışanı önümüzdeki yıl % 99 bu özelliğin Türkçe olarak geleceğini söyledi, bilemiyorum artık. Bildiğiniz gibi kumandanın üzerinde zaten mikrofon var ve LG nin Avrupa ve Amerika tanıtım videolarında da bu özelliğin kullanıldığını göstermişler. Samsungda kamera var LG de yok. Bazı kullanıcılar için bu özellik çok kullanışlı olabilir. Özellikle Skype için ama benim ihtiyacım hiç olmadı şimdiye kadar. Bu kamera üzerinde yüz tanıma var ama ne yazık ki deneyemedim. Yine de LG bu konuda Samsung un gerisinde kalıyor, çünkü kamerayı ayrı olarak satıyor.

    İnternette gezinmek gerçekten pc den çok farklı değil, çok başarılı. Tek sıkıntı youtube dışında farklı sitelerde video izliyorsanız tam ekran yapamıyorsunuz her iki modelde de. Bu çok can sıkıcı bişey. Ekranın yarısından daha küçük gösteriyor videoyu bir de yandaki yazılar falan olunca hiç keyif alınmıyor. İşin ilginç yanı ES8000 de videoların tam ekran olduğunu söylediler mağazadakiler ama deneyemedim es8000 i. Onun dışında es7000, lm660s, lm760s, lm860v ve lm960v hepsinde de videolar küçük gösteriliyor. Youtube uygulaması üzerinden açılan videolar ise tam ekran izlenebiliyor her iki modelde de. Ben gibi herşeyi youtube dan izleyen biriyseniz problem yok yani. LG youtubeda 3D leri oynatabiliyorken Samsung youtube 3D videolarını oynatamıyor, bunu da belirtmek gerekir diye düşünüyorum.

    Sonuç olarak her iki marka da teknoloji olayını aşmış. Smart Tv mükemmel bişey. Burada tutup da Samsung iyi LG kötü, yok LG alınır Samsung alınmaz vb. yorum yapmak çok saçma. Her iki markanın da bazı özellikleri çok kullanışlı bazı özellikleri de eksik kalmış. O yüzden tercih yapmak gerçekten zor. Ama sanırım bu işi şöyle kolaylaştırabiliriz. 3D teknolojide aktif mi pasif mi kullanmak istiyoruz ona karar verdiğimizde zaten bu 2 markadan birini tercih etmiş oluyoruz. Ben pasif tercih ediyorum ve 42LM760S’ i almayı kafama koydum.

    Aşağıda elimden geldiği ve hatırlayabildiğim kadar özellikleri karşılaştırmaya çalıştım. Yorumlarınızı ve eksik veya yanlış olan yerler için desteklerinizi bekliyorum.
    Teşekkürler.
    [simage][/simage]



     LG 42LM760S vs. SAMSUNG 40ES7000 (DETAYLI KARŞILAŞTIRMA)


    Güzel inceleme olmuş hocam; fakat bikaç yanlış bilgiyi de düzeltmek isterim:
    55ES7000 var. (odamda da LG kullanıyorum)

    1)Wed'den tam ekran video izlenebiyor.
    2)Web'den tam ekran 3D video izlenebiliyor.
    3)3D Derinlik kontrolü var (sadece LG gibi göz önünde değil, ordan oraya girmek gerekiyor)
    4)3D Full HD Görüntü verebiliyor (mağazalardaki 3D demolar özel yapılmış hileli videolardır. İki TV'yi de aynı orjinal Blu-Ray DVD ile denediğinizde aradaki görüntü netliği bariz ortaya çıkar)
    5)USB Media Player arasında çok fark var. LG çoğu formatı hala açamıyor.
    6)Hareketle kontrol dışında Magic kumanda benzeri 2. bir kumandası daha var, kaydırma tekerleği özelliği bile mevcut. ayrıca üstünde mikrofon var. Bunun dışında extra satılan orjinal klavye de mevcuttur.
    7)2 adet orjinal gözlük 249 TL değil 179 TL'dir.
    8)Aşırı parlak (ES7000'de panel mat değil parlak) ve yapay görüntü orjinal ayarlarından dolayı öyle. Ayarlar kısmından ''Natural'' yapıp veya Manuel ayarlardan kendiniz ayarlarsanız eser kalmaz.
    9)Extra olarak içinden IR Blaster adında bi aparat çıkmakta, bu cihazla digiturk vs. gibi kumandaları TV'ye tanıtıp tek kumanda kullanabiliyorsunuz...

    Son olarak dual play ben de merak ediyordum ama öğrendiğime göre sadece dual play destekleyen oyunlarda bu özellik kullanılabiliyormuş ki o da 3'ü 5'i geçmez herhalde. Her oyunda olmadıktan sonra pek bi önemi kalmıyor bence...

    Hocam güzel bilgiler vermişsin de diğer arkadaşın da dediği gibi saydıığınız özelliklerin bir kısmı lg için mi samsung için i söylenmiş tam anlaşılamıyor (siz de ik i model de olduğu için diyorum) daha açık yazarsanız neymiş yanlışllarımız anlayabiliriz. Ben de sizden bi kaç düzletme yapacağım. LG bir çok formatı açamıyor demişsiniz yine net anlaşılmıyor ne gibi bi çok formatı? Media player ın açamadığı dosyayı ikisi de açtı daha neyi açamazki? Bşluray .iso açamadı iki TV de ama zaten ümitli değildim. Ayrıca 2 adet gözlük Vatan da 249 tl idi ben gördüğümde, ha 249 ha 179 çok fark yok. Her iki durumda da LG den çok çok pahalı. Samsungun 2.kumandasını biliyorum LG ninkine benziyor ama hiç de başarılı değil sadece üstündeki roller biraz iyi ama Magic kumandaya yaklaşamaz bile. Artıu bu kumanda üzerinde sesle kontrol olduğunu zaten yukarıda ben de yazmıştım. Bunun Samsungun bir artısı olduğunu.
    Teşekkürler...

    Hepsi Samsung için yazıldı...Sorry
    LG vob, flv, rm ve bazı mkv ve bazı mp4 formatlarını açamıyor, hatta USB'de görmüyor bile. Samsung'da şu an açılmayan dosyaya rastlamadım...
    249 TL ile 179 TL arasında bana göre ciddi fark var, araştırılırsa daha da ucuzada bulunabilir, Vatan'dan almak zorunda değiliz. Pahalı evet ama sonuçta 1 TL'ye pazarda satılan plastik oyuncak gözlük kalitesinde değil. Bana göre LG'nin gözlükleri daha pahalı. Plastikten bişey sonuçta, devre yok bişey yok. 5 tanesi 60 TL ama sürekli elinizdeyse 5 günde hepsi kırılıp gidiyor...
    Evet Samsung'un 2. kumandası LG Magic kadar başarılı değil ama her aleti kontrol edebiliyor. IR Blaster cihazı ile tüm kumandaları tanıtabiliyorsunuz. Benim gibi evde dvd,blu-ray, ses sistemi, digiturk vs. 3-4 kumanda ile dolaşıyorsanız hepsini touch pad ile kontrol etmek çok daha iyi ve pratik bi özellik. Bir de üzerinde mikrofon olması bi artı değil, çünkü TV'nin üstünde de mikrofon var zaten. TV çok uzakta ise kumanda üstündekini kullanabilirsiniz. En önemli özellik bence kumandayı kaybettiğinizde sesle TV'yi kontrol edebilmeniz, yoksa elde kumanda varken kumandaya bağırmak saçma... LG'de maalesef TV üzerinde mikrofonda yok... Ben de bahsettiğiniz Logitech'in TV kumandası da var; pahalı ama sürekli nete giriyorsanız olmazsa olmaz. Magic falan hikaye çünkü, kumanda ne kadar iyi olsa da klavyenin yerini asla tutamaz...

    Haa bir de Samsung'un en önemli özelliğini yazmamışsınız: Evolution Kit...Bu cihaz takılarak TV son model hale gelebiliyor. Yani çift işlemci yerine 4 işlemci falan gibi. Belki yeni bi Magic kumanda veya 5D gibi bişeyde gelebilir, teknoloji durmuyor sonuçta o kadar para vermişken ileriyi de düşünmek gerek. Ben 55'' aldım çünkü. En büyük korkum ben adıktan sonra çok daha iyisi çıkar mı sorusuydu ama bu sayede kafam rahat artık. 9-10 sene kullanırım sanırım

    Eyvallah hocam iyi hatırlatmışsın. Samsungun evolution kit olayı ço mantıklı. İleride çıkan yeni teknolojiyi panelinizi değiştirmeden kullanabileceksiniz. Umarım vaat edilen gib uygun fiyatlara u evolution kitler güncellenebilir. Hiç belli olmaz evolution kite 2000 TL isterlerse de şaşırmam.
    LG nin gözlüklerine pahalı demişsiniz de sinemada izlenen gözlükleri artık biliyorsunuz satmaya başladılar. Ve 20 Tl den satıyorlar. LG de aynı fiyata veriyor. Pahalı demeyelim bence adam zaten 4 tane veriyor. Ha eskiden 7 tane veriyodu o zaman gerçekten çok iyiydi.
    Smart TV iler ile pc gibi devamlı internette olursanız klavye mouse gerekli ama smart tv alıp ta pc başında gibi internete girmek ne kadar mantıklı bilemiyorum. SOnuçta işlemcileri ramleri oldukça düşük.
    Evolution kit özelliğini tabloya işeleyeceğim bi kaç günelleme ile beraber.
    Sağolasın.




  • lg nin verdigi gozlukleri kiran sahis samsungunda gozluklerini hayli hayli kirar gibime geliyor.:)
    dun magazaya gittik lg 47lm760s icin anlastik, kredi basvurusu yapildi kredi sirketinin bize verebilecigi kredi miktari 1250 eurydu, tv ise 1699 euro , garanti uzatimida 190 euro, aradaki farki 600 euro kadarini on odemede verip kalani taksit yapacagi icin bu tv yi almaktan vazgectik. ayni ozelliklerde ama 42 '' olani 1299 euroydu ondanda vazgectik kucuk oldugu icin.
    sonra 600 serisinden 47lm620s e karar kilmak uzereydik, oncekiler 800 hz , bu 400 hz idi. ne gibi bir farkinin oldugunu pek anlamayamadigimizdan birde saticinin bu tv de uydu oynatici kutu olup olmamasini bilmemesinden su an kararsisiz ama pazartesi kredi miktari kadar olan bir tv almamiz gerekiyor. 47 lm660s i tavsiye edermisiniz?
    assagida alabilecegim tv lerin listesini ve fiyatlarni cikardim, istedigim uydu alicisi, sorunsuz3d, wifi ve iyi bir televizyon. kisa suredir alim karari icindeyim ve led tv ler bana cok yabanci, arastiriyorum ama teknoloji fakiri oldugumdan cogu seyi anlayamiyorum; arkadaslar bu tv ler arasindan seciminiz hangisi olurdu?
    LG 47LS5600
    € 799,00


    PANASONIC TX-L47ET5E
    € 1.099,00
    € 999,00

    SAMSUNG UE46EH5300
    € 999,98


    SONY KDL46EX650BAE2
    € 999,98


    PANASONIC TX-L47E5E
    € 999,98


    PHILIPS 46PFL5527H/12
    € 1.199,00
    € 1.099,00


    SONY KDL46HX750BAE2
    € 1.199,00


    LG 47LM620
    € 1.299,00


    LG 47LM669S
    € 1.499,00

    SAMSUNG UE46ES67
    € 1.499,00


    LG 47LM660
    € 1.499,00



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusone -- 21 Temmuz 2012; 14:29:42 >




  • LG 47LM660 tek geçerim bunlar arasından sizin vazgeçtiğiniz 47LM760s den 2 farkı var biri 400 hz biri 800 hz; ikinci fark ise 2 tane dual play gözlük veriliyor 760s in yanında. 660s e ileride 2 tane gözlük alabilirsiniz. Madem 760s e paranız yetmedi, 660s alındeirm ben. 669s i de yazmışsınız normalde bu model 660s den pahalıya satılıyor. Aralarındaki tek fark ise kasalarının rengi 669s beyaz kasa. Ben olsam bu 2 sinden birni tercih ederdim.
  • evet 669s daha pahali ama indirimli fiyati buymus. yanliz ozelliklerinde mci 200 hz yaziyor, 400 degil galiba. gozlukte hepsinda 4 adet var ( 760s de 10 tane idi)..
    aslinda gonlumde 42 lm760s var ama magazada digerlerinin ayninda cok kusuk geliyor insanin gozune halbuku 107 cm hicte az degil en azindan suan evdeki 61 den hayli buyu k:)

    peki tavsiye ettigin bu 660 yada 669 da uydu alici kutu varmi, satici birturlu bilemedi, digerinin ( 760s) arkasinda bakinca goruluyor ama bundan bir adet vardi ve duvara mihlanmisti pek goremedik arkasini, yabanci ulkede oldugumuz icin uydu alicisi bize onemli ama onlar icin onemsiz o yuzden pek ilgili degiller bu konuda. benim anladigim tv deki DVB ozelligi bunu kastediyor ama buda s olmali galiba.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: focusone

    evet 669s daha pahali ama indirimli fiyati buymus. yanliz ozelliklerinde mci 200 hz yaziyor, 400 degil galiba. gozlukte hepsinda 4 adet var ( 760s de 10 tane idi)..
    aslinda gonlumde 42 lm760s var ama magazada digerlerinin ayninda cok kusuk geliyor insanin gozune halbuku 107 cm hicte az degil en azindan suan evdeki 61 den hayli buyu k:)

    peki tavsiye ettigin bu 660 yada 669 da uydu alici kutu varmi, satici birturlu bilemedi, digerinin ( 760s) arkasinda bakinca goruluyor ama bundan bir adet vardi ve duvara mihlanmisti pek goremedik arkasini, yabanci ulkede oldugumuz icin uydu alicisi bize onemli ama onlar icin onemsiz o yuzden pek ilgili degiller bu konuda. benim anladigim tv deki DVB ozelligi bunu kastediyor ama buda s olmali galiba.

    AYnen dediğin gibi 660 da hd uydu alıcı var zaten sonundaki -s bunu ifade ediyor




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.