Şimdi Ara

Kararsızım, lütfen yardım edin. (e30 kasa 3.16i hakkında)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, soracağım soru belki biraz genel olacak ama sizlerin de düşüncelerinizi almak istiyorum.

    Öğrenciyim, bana yetecek, arada ailemle birlikte de kullanabileceğim bir araç almayı düşünüyorum. Çocukluktan beri favori araçlarım e30 kasa 3.16i (90 model) ve Mercedes 190E 1.8 (1991 model). Tip olarak e30 tek geçer; fakat yakıt durumu, parça fiyatları, satılabilirlik ve sağlamlık olarak endişelerim var.

    Şahsen asla hızlı araç kullanmam, 90-95'i kesinlikle geçmem yani. Aracı hor da kullanmam, zorlamam.

    Sonuçta istediğim araç (3.16i) 22 yaşında, az değil yani. Sürekli tamir isterse yaptırmam çok zor, malum öğrenciyim ve araba tamirinden de hiç anlamam. Ayrıca parçası kolay bulunabilir mi? Hem az da yakmalı. Ayrıca bu araca ne kadar para verilmeli sizce?

    Bilgi, öneri ve deneyimlerinizi bekliyorum.

    Şimdiden teşekkür ederim, Allah razı olsun.







  • E30 hastası olarak 3.25i arıyorum bende belki forumda konumu görmüştürsün. Bu araçlar ile ilgili çok araştırma yaptım, internetten de çok bakıyorum teknik bilgilerine, dökümanlarına v.s. 3.16i alacaksan orjinal ve temizini alman yetecektir fakat bu da samanlıkta iğne aramak gibi birşey. Yorulmuş, oynanmış arabalara kesinlikle yaklaşma elini sanayiden kurtaramazsın. Yakıt tüketiminin tek çaresi Lpg... Yedek parça konusuna gelince tüm parçaları çokça piyasa da var eskisi gibi yedek parça sıkıntısı yok E30 kasalarda. Duyduğuma göre de Sunroof'suz E30 kasalara kimse yaklaşmıyor alım-satımda buna dikkat et. Elektronik arızası da çok diyorlar ama arabanın hastaları sürücüye bağlı diyorlar. Ne kadar doğru bilmiyorum. Konuyu takip ediyorum sormak istediğin varsa yardımcı olurum. Hayırlı sabahlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Memymulio

    E30 hastası olarak 3.25i arıyorum bende belki forumda konumu görmüştürsün. Bu araçlar ile ilgili çok araştırma yaptım, internetten de çok bakıyorum teknik bilgilerine, dökümanlarına v.s. 3.16i alacaksan orjinal ve temizini alman yetecektir fakat bu da samanlıkta iğne aramak gibi birşey. Yorulmuş, oynanmış arabalara kesinlikle yaklaşma elini sanayiden kurtaramazsın. Yakıt tüketiminin tek çaresi Lpg... Yedek parça konusuna gelince tüm parçaları çokça piyasa da var eskisi gibi yedek parça sıkıntısı yok E30 kasalarda. Duyduğuma göre de Sunroof'suz E30 kasalara kimse yaklaşmıyor alım-satımda buna dikkat et. Elektronik arızası da çok diyorlar ama arabanın hastaları sürücüye bağlı diyorlar. Ne kadar doğru bilmiyorum. Konuyu takip ediyorum sormak istediğin varsa yardımcı olurum. Hayırlı sabahlar.

    İlginiz için teşekkür ederim, sağ olun, sizi hatırladım. Evet, hakeza ben de sürekli bir yerlerden bu araçlar hakkında bilgi toplamaya çalışıyorum da, öğrendiğim-duyduğum şeyler beni uzaklaştırmaya başladı bu araçtan. E30 tutkudur, hatta kimilerinde hastalıktır; ama eski olduklarından ve genelde hor kullanıldıklarından, dediğiniz gibi temizini bulmak oldukça zor. Sürekli masraf açıyorsa tutku da bir yere kadar yani. :) Bakalım, dediğiniz gibi modifiye yapılmamış, çakallarca kullanılmamış bir garaj arabası, aile arabası bulursak nasipse almaya çalışacağız. O bizim imrenerek baktığımız, sağda solda gördüğümüz makyajlı e30'lar genelde pertlerden çevirmeler, görünüme aldanmamak lazım.http://www.mmpowergarage.com 'a bakarsanız bana hak verirsiniz. E30 olmazsa son çare 2004 Palio falan bakacağız artık, kısmet. Tekrardan teşekkür ederim, hayırlı günler.




  • Restarasyon her baba yiğidin harcı olmasa da yakından takip ediyorum. Benim için performansı, motoru çok önemli aksamdaki ufak bir tık sesini ben kafamda çok büyütürüm. Usta çok önemli herşeyin hayırlısı bakalım araştırıyoruz.
  • İşiniz çok zor.
  • e30 eşkaldir benim için, affetmem :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.