Şimdi Ara

Arkadaslar bmw 2003-2006 530d alicam yardim.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaslar. ben normalde fransiz arabalarini tercih ediyordum secim opsiyonlari vs kolay oluyordu ondan genelde :) yanliz su soykirim muhabbetinden sonra almana gecmeye karar verdim. yurtdisindanim izin icin araba bakiyorum. yanliz tecrubeli arkadaslara birkac sorum var onlari yanitlarsaniz cok memnun olurum.
    1-ben ilk defa bmw alicam ve bu konuda tamamen cahilim. bi modelin sanki 3 4 cesitimi var ben mi anlamadigim icin bilmiyorum.
    2-530d dusunuyorum ancak bu Executive, high Executive, business vs ne oluyor?
    3-ve anlamadigim ayni uretim yilina ait ic dizayni degisik modeller var. mesela birinde icinde ekran(board) yok birinde var birinde airco dijital birinde degil vs gibi bu isi nasil cozerim?
    4-birde neye gore fiyat bicmeliyim. (deri doseme vs gibi opsiyonlar disinda) mesela asagidaki ornekte size vereyim birisi modeli 2003 ken km si yuksek oldugu halde pahali 2004 ken ucuz arada ucuk rakamlar var bi tek degisik jantmi fiyati belirliyor? (buraya gore ucuk rakam)
    5- sizce 530 mu tercih etmeliyim 525 mi oyle zengin birisi degilim yakit ve vergi sorunumuz var burda maalesef. :) diyeceksiniz niye bu araba malum 6 7 bin km yol yapicaz.
     Arkadaslar bmw 2003-2006 530d alicam yardim.


    NOT: resimler sayfanin en altinda veya resme tiklayinca acilir.

    1. ILANhttp://link.marktplaats.nl/540698891
    2. ILANhttp://link.marktplaats.nl/540585916
    3. ILANhttp://link.marktplaats.nl/540419922
    4. ILANhttp://link.marktplaats.nl/531201853



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi one22one -- 14 Mart 2012; 20:57:47 >







  • Öncelikle selamlar. Yurtdisindan oldugunu yazmissin acaba neresinden. Araba vergisi veriyorum dedigine göre sanirim Almanya olmali cünkü Fransa da araba vergisi alinmiyor. Ben de Almanya da oturan biri olarak bildigim birkac seyi seninle paylasayim. Simdi arkadasimda 2005 model 5.25 d olanindan var ve o arabayi aldiginda henüz 1 yasindaydi ve bugüne kadar normal bakimlar disinda arac gayet stabil olarak calisti ve bir sorun cikarmadi. Bence cok eski modellere bakma ve 2005 ya da 2006 olanlara bakiver. Eger Almanya da oturuyorsan mobile.de sitesinden oturdugun yere göre fiyat arastirmasi yap ve en cok dikkat edecegin konu da arabanin sheckheft i yani bakim defterinin tam ve eksiksiz olmasi olsun. Gerci resimden anladigim kadari ile Hollanda da oturuyorsun galiba. Cünkü ucuz buldum diye bir arabaya yumulursun ama arabanin gercek km si en az 50 ya da 100.000km fazla olur. Burda bir sürü arkadasim yasadi bunu. Otomatik vitesli olanlari normal viteslilerden 1 ya da 2 litreye yakin fazla yakiyo. Arkadasinki normal vites ve yaklasik ortalama 7,5 civari. BMW ciler genelde alirken ya da satarken icindeki donanimina dikkat ediyorlar bu yüzden alirken ne kadar donanimi olursa satarken de o kadar kolay ve alicisi cok olur. O yukarida yazdiklarin ayni modellerin degisik opsiyonlu secenekleri yani ne kadar cok özellik ve konfor o kadar para gibi birsey oluyor :). Ama izin ve uzun yol icin gayet ideal bir arabadir.




  • cok tesekkur ederim arkadasim. Evet ben hollandadanim ve maalesef burda arac vergisi avrupanin en pahalisi. Ornegin bu arabalar icin vergi aylik sigortayla birlikte 250 almanyada ne kadar bilmiyorum. Ama anlamak istedigim arabayi sahistan alacagim icin gercek degerinin anlasilir olmamasi modeller arasinda ucuk rakamlar var. Birde neden illa 2006 model? 2003 modelde kasa veya motor farkimi var? Ve almanyanin neresindensin? Genelde burda bazi arkadaslar almanyadan araba getiriyorlar bpm(gumruk vergisi) problemi olmasa bende getiricem ama araba neredeyse ayni paraya geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: one22one

    cok tesekkur ederim arkadasim. Evet ben hollandadanim ve maalesef burda arac vergisi avrupanin en pahalisi. Ornegin bu arabalar icin vergi aylik sigortayla birlikte 250 almanyada ne kadar bilmiyorum. Ama anlamak istedigim arabayi sahistan alacagim icin gercek degerinin anlasilir olmamasi modeller arasinda ucuk rakamlar var. Birde neden illa 2006 model? 2003 modelde kasa veya motor farkimi var? Ve almanyanin neresindensin? Genelde burda bazi arkadaslar almanyadan araba getiriyorlar bpm(gumruk vergisi) problemi olmasa bende getiricem ama araba neredeyse ayni paraya geliyor.


    Tekrar selam. Ben Almanya nin Saarland bölgesinde oturuyorum. Yani Fransa sinirinda. Simdi ilk olarak söylemek istedigim su; Hollanda genelinde en iyi araba sitesine girip oturdugun bölgeye göre araba fiyatlarini bir arastir. Mesela benim oturdugum bölge kücük bir yer oldugu icin burda arabalar genelde diger büyük sehirlerden ortalama 500 euro veya biraz daha fazla fiyata satilir. Cünkü iyi ve kaliteli araba sayisi diger yerlere göre daha az. Simdi yanlis hatirlamiyorsam eger 2004 yilindan sonra BMW 5 serisinde yeni motorlara gecmisti ve 5.25 olanlar 177ps 5.30 olanlar 218ps olmustu. Yani bunlardan az ps li olanlar eski motor oluyor yani 2003 modelleri onlari bosver bir kere. Ayrica ben resimdeki arabalara biraz baktim da hepsinin kilometreleri epey yüksek. Kimininki 250.000km ye yaklasmis. Benim sana tavsiyem tamam arabalar 6 silindirli ama 160 ya da 170.000km den yukarida bir arabayi almaman olacaktir. Bu km lerde alacagin arabanin da bakim defterinin düzenli olarak dolu olduguna dikkat et. Ayrica diger bir tavsiyem yurtdisinda kullanilmis (Özellikle Italya) arabalari alma. Cünkü cogunda km düsürüp öyle satiyorlar. Burda iki arkadasta bunu yasadik iki arabada bir zamanlar Italya yollarinda seyahat etmisler :). Bizim burda 3.0 litrelik motorlar icin yillik vergi yaklasik 500 euro. Sigorta olayi ayri tabi. Ben de Nisan ayinda bir arkadasimdan Bmw 3.30xd alicam hayirlisiyla. Arabanin kmsi yaklasik 150.000nde olacak ama tüm bakimlari bmw de yapildigi icin icim rahat. En son olarak ise sana sunlari söyleyebilirim ; Hollanda piyasasini bilmiyorum ama bütceni 14 yada 15.000 euro civarina cikarabilirsen dedigim kilometreler civari temiz bir 5 serisi araba alabilirsin sanirim. Ayrica her ne kadar bunu söylemekten hoslanmasam da eger iyi tanimiyorsan ne Türklerden, ne araplardan ne de italyanlardan araba alma sakin. Cogu ückagitci oluyor. Eger bir araba saticisindan alacaksan arabani, saticinin sattigi diger arabalara da bir bak ayni degerde arabalar mi yoksa daha daha ucuz arabalar satiyor da elinde bir iki tane mi bu tarz araba var diye. Aklina takilan birsey olursa gene yardimci olmaya calisirim.




  • tesekkur ederim kardesim. dedigin modellerde dusuk km bulmak biraz zor gibime geliyor. dedigin gibi piyasada uc kagitci cok km siyle oynuyorlar maalesef eger kitapta duzgun islenmemisse anlasilamiyor. almanya ile hollanda piyasasi arasinda ornegin bu baktigim modellerde 5000 € kadar fiyat oynuyor. almanyada dogal olarak daha ucuz. hollanda vergi manyagi bi ulke oldugu icin maalesef boyle zorluklarla ugrasiyoruz. yanliz bu tur arabalarda dikkat etmek gereken bircok unsur var onun icin guvenilir yerden almakta fayda var. alacagin model guzel bir model ayrica bakimi bmw servisinde yapildigi icin guvenilir. umarim memnun kalirsin. aslinda benimde gonlum biraz 3 seriden yanaydi ama bakalim. iyi bi piyasa arastirmasindan sonra bakicam artik. yardimci oldugun icin tesekkur ederim. kafama takilan birsey olursa yazarim ;)
  • bugun almanyada bir turk händler dan araba buldum yanliz sadece tek eksigi deri doseme yok. nasil sence?

    MOBILE.DE BMW 525D




  • suna bak yaa :D 11,000 euro sudan ucuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheJudgé

    suna bak yaa :D 11,000 euro sudan ucuz



    turkiyedensin anladigim kadariyla :)) avrupaya gore ucuz degil ;) ben bu arabaya odedigim aylik vergi ile baska bi araba aliyorum :))
    ornek :http://link.marktplaats.nl/541121892



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi one22one -- 16 Mart 2012; 21:32:01 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: one22one

    bugun almanyada bir turk händler dan araba buldum yanliz sadece tek eksigi deri doseme yok. nasil sence?

    MOBILE.DE BMW 525D

    Valla fiyat iyi de iste dedigim gibi her ne kadar bakim defteri tam diyorsa da en son giris ne zaman yapilmis emin olmak lazim. Aslinda bunu anlamanin bir yolu var o da araci satin alan kisiden izin isteyip arabayi BMW ye götürüp kücük bir ücret karsiligi arabanin bakim listesini cikarmak. Zaten adam arabasina güveniyosa bi sorun cikarmaz. Bunun disinda eger illa 5 serisi büyük arabalardan hoslaniyorum ben diyosan bir de Audi A6 ve Mercedes E serilerine de bakabilirsin mesela. En yakin Almanya siniri oturdugun yere kac km? Onu bana yazarsan senin icin biraz sana yakin olan yerlerden araba ilanlarini arastirip sana yollayabilirim. En azindan bi fikrin olur. Bir de araba icin kafanda belirledigin en yüksek fiyat ne kadar? Sartlari bastan belirlersen aramak daha kolay olur.








  • tesekkur ederim kardes valla aklimdan gecen tutar normalde 10 bin falandi ama eger almanyadan alacaksam 3 3.500 kadar da gumruk vergisi cikiyor. Yani 13 falan aklimdan gecen Ben almanyadan araba alacaksam fiyattan karim olmuyor. Artisi sadece model,renk vs cesitliligi cok km leride genelde ayni oluyor. Ama dedigin gibi bmw servisinden alirsan o baska. Eger almanyada karar kilarsam yardimini isteyecegim. :) yardimin icin tesekkurler ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • avrupa da ucuz diye biliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: one22one

    tesekkur ederim kardes valla aklimdan gecen tutar normalde 10 bin falandi ama eger almanyadan alacaksam 3 3.500 kadar da gumruk vergisi cikiyor. Yani 13 falan aklimdan gecen Ben almanyadan araba alacaksam fiyattan karim olmuyor. Artisi sadece model,renk vs cesitliligi cok km leride genelde ayni oluyor. Ama dedigin gibi bmw servisinden alirsan o baska. Eger almanyada karar kilarsam yardimini isteyecegim. :) yardimin icin tesekkurler ;)

    Hollanda da neden senden ekstra gümrük parasi aliyorlarki onu pek anlamadim ben? Almanya da da her seye vergi vardir ama avrupa birligi icindeki her ülkeden istedigin arabayi alip gelebilirsin ve ekstra vergi ödemen gerekmiyor. Bence o konuyu bir arastir sen. Ben burda Italya, Fransa, Luxemburg daki insanlarin Almanyadan araba alisverisi yaptiklarini gördüm ve hicbirinden kendi ülkelerinde ekstra vergi ödediklerini duymadim. Ayni sey Almanya icin de gecerli.




  • evet haklisin avrupada hicbir ulke gumruk vergisi odemiyor. Hollanda disinda. Hollanda dunyanin en manyak vergi ulkesi burada yasasaydin demek istedigimi anlardin. Evde besledigin kopegin bile vergisi var. Gerisini sen dusun. Onun icin arabalar burada avrupadan 3/1 daha pahali. Yapcak bisey yok nl den araba bakiyorum. Henuz karar verdigim cikmadi. Zamanda daraliyor. Simdilerde aldin aldin burda yaza yaklastikca buyuk araba piyasasi fiyatlari artar. hayirlisi bakiyoruz bakalim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheJudgé

    suna bak yaa :D 11,000 euro sudan ucuz



    Ayni arabanin en kotusu trde 60.000 den basliyoryani 25.000€
  • @one22one
    5 serisine benimde ilgim var.hayırlı olsun hocam umarım iyi kafana göre bir bmw alırsın.
  • 5.30 alıcam yardım başlığını görünce hesap numarası filan yazıyor sandım
  • Bmw nin surus keyfi nasildir. Su e60 larin..
    Arkadan itis onden patinaji engelliyor sanirim.
    Bu bile almak icin bir sebep bmw yi.
    Mercedeste ve audide direksiyon yol hissi bmw kadar iyi degil diyorlar. Dinamik surus ozellikleri bmwyi tek secenek kiliyoir bana gore. 530 alan olursa haberleselim insallah.. Kendi grubumuzu kuralim burada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.