Şimdi Ara

Nokia bu yıl 37 milyon Windows Phone cihazı satabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
7.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Nokia bu yıl 37 milyon Windows Phone cihazı satabilir






    2011 yılının sonlarına doğru merakla beklenen Windows Phone yüklü cihazlarını piyasaya süren Nokia, ulaşılan satış rakamı ile ilgili henüz net bir bilgi açıklamış değil. Bazı analistler 1 milyon Lumia serisi akıllı telefon satılacağını belirtirken önemli bir kesim de Nokia'nın hayal kırıklığına uğradığına inanıyor. Buna rağmen Morgan Stanley analistleri 2012 yılının Nokia yılı olacağına emin.




    Morgan Stanley'e göre Nokia henüz tanıttığı LTE uyumlu Lumia 900 ile 2012 yılına hızlı bir giriş yapacak ve önemli bir pazar payı elde edecek. 2012 yılında 37 milyon Windows Phone cihazı satışı yapması beklenen Nokia'nın 2013 yılındaki satış rakamı ise 64 milyon olacak.




    Windows Phone pazarının diğer önemli bir oyuncusu HTC'nin ise bu yıl 6 milyon, gelecek yıl 10 milyon akıllı telefon satışı yapması bekleniyor. Sadece bu iki firmanın bu yıl ki toplam Windows Phone cihazı satış rakamı 43 milyon olurken, gelecek yıl 74 milyon sınırına ulaşacak. Diğer üreticilerin küçük de olsa rakamlara katkısı olacak.




    2011 yılı kesin rakamları gelmediği için Windows Phone hakkında kesin yorum yapabilmek şimdilik biraz zor. Rekabete yeni başlayan bir işletim sistemi olduğu için yüksek satış rakamları beklemek yanlış olur. Windows Phone için yapılan gelecek tahminlerinde iOS'u geçerek iki numaralı mobil işletim sistemi olması bekleniyor.

     








  • Biraz daha wp görsel olarak iyileşirse satması doğal :)
  • Satabilir, Microsoft çok fazla yatırım yapıyor WP platformuna, Nokia'nın da mobil cihaz konusundaki tecrübesi ve ismi var. Teorikte bu ortaklıktan güzel şeyler doğabilir gibi duruyor, ama pratikte nasıl sonuçlar alınacağını bize önümüzdeki aylar gösterecek. Ama ben hala farklılaşma yaratmadığı sürece Nokia'nın işinin zor olduğunu düşünüyorum. En azından kamerada, ekranda vs. şeylerde üst düzey WP cihazlar üretse de rakiplerinden sıyrılsa bari.
  • Nokia'nın bu hamlesi piyasada biraz canlanmasını sağlar.Ancak şu android inadını yenmedikçe hep 2.planda kalıcak.
  • Haha zor biraz.
  • 100 milyonda satabilir ama satabilir
  • Nokia telefonmu çıkarmış gardaş ?
  • çok iyimser tablo olmuş
  • 37 tane satarlarsa şükretsinler :D
  • Bu işletim sistemini Windows Android'ten önce piyasaya sürse ve Nokia'da geçiş yapsa idi şimdi tamamen farklı bir yerde olurdu. Bir iki sene bu piyasada devasa fark yaratıyor.

    Yinede piyasa o kadar büyük ki iki yılda 100 milyonun üzerinde Windows Phone 7'li telefon satılması bekleniyor. Biraz daha hareket kazanabilse çok daha ileri gidebilirdi.
  • Biri nokia'yı rüyadan uyandirsın.Önce bir elini yüzünü yıkasın sonra etrafına baksın rakipleri ne telefonlar üretiyor. Orta segementli telefonları üst segement diye satarsa 37 bin adet satış başarısı yakalar ancak.
  • 37 milyon mu ? dahasi seneyede 67 falan diyo bence hisse senetlerini oynatmak icin boyle aciklamalar yapiyolar yada nokia nin ucuz capli symbian telefonlari gibi WP entegreli telefonlar cikaracak zaten nokia bu telefonlar sayesinde uzun yillar telefon pazarinda satis lideri oldu ... ote yandan nokianin kapanmayip WP platformuna gecmesine sevindim cunku piyasada kalite ve estetik bi arada olan telefon ureticileri azaldi buda rekabeti etkiliyordu ve nokia her daim unlock dostudur :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gun

    Bu işletim sistemini Windows Android'ten önce piyasaya sürse ve Nokia'da geçiş yapsa idi şimdi tamamen farklı bir yerde olurdu. Bir iki sene bu piyasada devasa fark yaratıyor.

    Yinede piyasa o kadar büyük ki iki yılda 100 milyonun üzerinde Windows Phone 7'li telefon satılması bekleniyor. Biraz daha hareket kazanabilse çok daha ileri gidebilirdi.

    Yazdığın gibi olsaydı, Apple İOS ile şuana kadar elde ettiği piyasasını ikiye katlamış olurdu.

    Android i tercih edenlerin neden tercih ettiklerini gözardı ediyorsun.

    Olumlu yada olumsuz İOS un vaad ettiği özellikler ile benzerlik gösteren Windows ,

    Sartlar bahsettiğin gibi olsaydı Android kadar talebi olmazdı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 21 Ocak 2012; 0:57:55 >
  • Windows 8 bekleyipde bu kadar cok uretse daha iyi olabilirdi ama genede umarim satar... wp ninde yayginlasmasini isterim...

    Umarim turkiyedede satilir bu telefon...

    Wp gercekten iyi isletim sistemi...

    Gelicegi cok parlak...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: proyuris

    Microsoft hali hazırda elinde bulunan veri tabanı, yazılım geliştirme, directx, ofis gibi teknolojileri harmanlayıp mobil platforma taşısa hiçbir şey yapmasına gerek kalmadan sadece masaüstü kullananlar bu telefonları kapış kapış satın alacaktır. Özellikle iş dünyası bu platforma akın edecektir. Satışı yapılmış 575 milyon windows var. Korsan kullananları da hesaba kattığımızda dünyadaki tüm bilgisayarların %80 - 90 a yakını windows kullanıyor sonucuna ulaşıyoruz. Microsoft neden bu kaynakları bir araya getirmiyor çok merak ediyorum. Büyük ihtimal tekel olup ceza yemekten korkuyorlar.


    Arkadaşım DirectX i zaten geç, bu sadece X86 platformunda çalışır, Office ise zaten Windows Mobile versiyonu var ve telefonun kapış kapış satılmasını da sağlamıyor. Özellikle iş dünyası ise Blackberry ve Iphone kullanıyor WP'ye bi akın yok, hiç bir zaman da olmayacak, olsaydı yurtdışında uzun zamandır satışda olan Windows Mobile telefonlarına akın şimdiye kadar olması gerekirdi ama o da yok.




  • 37 milyonsa az söylemişler.Benim şahsi fikrim,37 milyondan daha fazla bilinçsizce telefon alan var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atacan-

    37 milyonsa az söylemişler.Benim şahsi fikrim,37 milyondan daha fazla bilinçsizce telefon alan var.

    bir de kendini bilinçli sanıp bilinçsiz olanlar, bir de millete bilinçsiz diyenler var. wp'yi gördün mü? araştırdın mı? ne olduğunu kavradın mı? neresi kötü? neyi eksik? söyle bi bakalım ne kadar bilinçliymişsin. ha bir de sen telefonla napıyorsun da bu cihazda yapamayacaksın, onu da söylersen çok sevinirim.
  • Teşhir ürünlerinin sayısı satılan ürünlerden fazlaymış diye duydum.
    :)
  • yav he he
  • 2 trilyon tane üretirse de satabilir ama asla satılmazzz ;)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.