Şimdi Ara

IPHONE 4S 'EFSANE SERİ' KULLANICILARI KLÜBÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.868
Cevap
26
Favori
137.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Telefonlarını yeni alan veya alacak olan arkadaşlar dağınık bir şekilde yeni konu açıp duruyorlar. Bu karmaşayı azaltmak adına tüm sorunlar (gereksiz yere sorun edilenlerde dahil) ve çözümlerini (4s le ve 5 ile ilgili) bir konuya toplayalım.

    -- Konuyu favorilerinize eklemeyi unutmayın arkadaşlar


    quote:

    Orijinalden alıntı: Myret Alpin 06/01/2013


    Konu güncellensin arkadaşlar

    ios6.1 4s için geliyor gibi resmen. Güzel bir gelişme bu birde jailbrak yapacaklar için açıklama geldi ios 6.1 in yayınlanmasından sonra ios6 untethered yayınlanacakmış şuanda jailbreak yapılmış durumdaymış sadece açıkları apple kapatmasın 6.1 de diye bekliyorlarmış ve gelelim yeniliklere
    -iPad 3 ve iPhone 4S de ios 6 artık çok daha stabil ve çok daha hızlı
    -Apple store daha hızlandırılmış donma sorunları yavaş indirme giderilmiş
    -Apple Store da ki en popüler sekmesi eski haline getirildi bence bu da gayet iyi olmuş eskisi daha iyiydi
    -Batarya iyileştirmeleri yapmışlar. Deneyenler fark olduğunu söylüyor. Sonunda güzel bir haber
    -Safari de bir kaç düzenleme yapılmış ve safari hızlandırılmış
    -Passbook geliştirilmiş
    -Kilit ekranındaki müzik ikonlarının görünümleri değiştirilmiş ve yeniden konumlandırılma yapılmış
     IPHONE 4S 'EFSANE SERİ' KULLANICILARI KLÜBÜ

    -albüm kapakları kilit ekranına tam oturmuyordu şimdi o düzeltilmiş. Durum şuanda bu şekilde bu düzeliyormuş
     IPHONE 4S 'EFSANE SERİ' KULLANICILARI KLÜBÜ

    -3D şehirlere yenileri eklenmiş
    -Uydu görüntüleri düzeltilmiş
    -Haritada yanlış varsa bunu belirtebileceğiniz sorun bildirme butonu eklenmiş
     IPHONE 4S 'EFSANE SERİ' KULLANICILARI KLÜBÜ

    -Harita daha da geliştirilmiş
    -Siri ye birkaç özellik gelmiş bilet filan aldırabildiriyorsunuz ama ne yazık ki hala türkçe desteklemiyor.
    -iPhone 4S ve iPhone 5 panaroma modu kapanma sorunu düzeltilmiş.





































    IPHONE 4s ile İLGİLİ SORUNLAR - ÇÖZÜMLER


    DUYURU:

    ios 5.1.1

    Apple bu akşam saatlerinde yeni bir iOS güncellemesi yayınladı. Çeşitli hataları düzelten ve cihaz performansını artırmayı amaçlayan bu güncellemeyi iTunes aracılığıyla iOS cihazınıza kurabileceğiniz gibi, iOS cihazlarında Ayarlar uygulaması altında yer alan Yazılım Güncelleme aracını kullanarak da gerçekleştirebilirsiniz. iOS 5.1.1 güncellemesi HDR ile ilgili düzeltme, yeni iPad‘de 2G ile 3G ağları arasındaki geçiş probleminin giderilmesi, AirPlay düzeltmeleri ve App Store ile ilgili bir satın alma hatasının çözümüyle birlikte geliyor.


    Apple’ın yayınladığı iOS 5.1.1 sürüm notlarında tüm yenilikler aşağıdaki gibi listelenmiş:

    --Kilitli Ekran kestirmesi kullanılarak çekilen fotoğraflarda HDR seçeneğini kullanma güvenilirliği artırılmıştır
    --Yeni iPad?in 2G ve 3G ağlar arasında geçiş yapmasını engelleyen hatalar giderilmiştir
    --Bazı durumlarda AirPlay video oynatımını etkileyen hatalar düzeltilmiştir
    --Safari yer imlerini ve Okuma Listesi?ni eşzamanlama güvenilirliği artırılmıştır
    --Satın alma işlemi başarılı olduktan sonra ?Satın alınamıyor? uyarısının görüntülenmesiyle ilgili bir sorun giderilmiştir.


    ios 5.1


    "Yeni iPad" ile tablet piyasasındaki yerini güçlendirmek için çok önemli bir hamle yapan Apple, "dünyanın en iyi mobil işletim sistemi" dediği iOS'in yeni sürümü 5.1'i yayınladı.

    Başta Siri'ye Japonca desteği olmak üzere birçok iyileştirme ve hata düzeltmelerini içeren iOS 5.1'in öne çıkan özellikleri şöyle;

    • Siri için Japonca dil desteği (hizmetin ilk kullanıma sunulması sırasında kullanılabilirlik sınırlı olabilir)
    • Fotoğraflar artık Fotoğraf Yayını’ndan silinebilir
    • Kamera kestirmesi artık iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS ve iPod touch (4. nesil) kilitli ekranlarında her zaman görünür
    • Kameranın yüz algılaması artık algılanan yüzlerin tümünü vurgular
    • iPad için yeniden tasarlanmış Kamera uygulaması
    • iTunes Match aboneleri için Genius Karmaları ve Genius listeleri
    • iPad’de TV şovlarının ve filmlerin sesi, daha yüksek ve daha net olacak şekilde en iyi duruma getirilmiştir
    • iPad’de çalma/oynatma hızı ve 30 saniye geriye sarma için Podcast denetimleri
    • Pil ömrünü etkileyen hatalar giderilmiştir
    • Yapılan aramalarda sesin ara sıra kesilmesine neden olan bir sorun düzeltilmiştir


    * Lütfen ios 5.1 tecrübelerinizi bizimle paylaşın arkadaşlar.







    iphone 4s ile ilgili şu ana kadar yaşanmış olan (sorun edilenlerde dahil) ve çözüm önerileri, yapılacaklar rehberi...:

    iphone 4s problems and solutions


    IPHONE 4S TE KULLANICILARIN EN FAZLA HOŞLANMADIKLARI DURUMLAR

    />





    1. si ekranın sarı çıkma olayı:

    cevap: Sarı ekran sorunu (Slight Yellow Tint problem iphone 4s) iphone serilerinin hızlı üretim sürecinden ve apple panel sağlayan firmaların farklı farklı olmasından (lg,samsung,sharp) bir sorun. Kimi telefonlar bu süreci zamanla atlatırken (1-2 hafta) kimisi atlatamayabiliyor. Başka bir iphone 4s telefon bulabiliyorsanız aynı ekran ayarlarında karşılaştırma yapın.Hissedilir derecede sarı ekran sorunu varsa değişim taleb ediniz. Yurt dışında kullanıcı memnuniyeti adına bu tür şikayetler sonucu telefonunuzu değiştirebiliyorsunuz. Türkiye de cihazınız garantili ise zorda olsa değişim yaptıran kullanıcılar forumda mevcut. Bu birazda sarı ekran probleminin boyutuna bağlı.

    Apple forumlarında bu konu:https://discussions.apple.com/thread/3385567?start=0&tstar t=0 https://discussions.apple.com/thread/3389112?start=0&tstart=0

    örnek sarı ekran problemi:
    http://www.youtube.com/watch?v=lcJcTz6JWys&feature=endscreen&NR=1

    ÖNERİ:
    quote:

    Orijinalden alıntı: isosem19

    Yurt dışından alacak arkadaşlar mutlaka ama mutlaka açıp sarı ekran sorunu var mı yok mu diye baksınlar. Müşteri olarak aldığınız cihazda sarı ekran sorunu varsa 2 adet daha sıfır kutu açtırma hakkı oluyor bunlar da sorunlu çıkarsa para iadesi yapıyorlar. Sözlüm Kanada'da ilk girdiği apple store'da 2 adet aldı ve birinde sarı ekran çıktı sonra iki adet daha açtırmış onlar da sarı ekran çıkmış. Bu yüzden almadan çıktı ve başka bir store'dan biraz uğraşarak alabildi. Yurt dışından alacak arkadaşlar cidden bunu göz ardı etmesin.


    not: abartı olmadığı sürece sarı ekran problem teşgil etmez. Sıkıntı verecek şekilde sarı ekran çıkma olasılığı düşüktür. Bazı kullanıcılar zamanla ( 2 hafta yüksek parlaklık seviyesinde kullanımı sonucunda) sarı ekran sorununun azaldığını da tecrübe etmişlerdir.


    2. görünen sorun: yüksek seste cızırdama

    cevap: Karşıdan gen sesin cızırdaması olayı eğer hattınızla, bölgenizle veya oparatör hizmetlerinizle alakalı değilse değişim talep ediniz. Bilinmelidir ki; bu sorunların kaynağı genelde operatörün hizmetinin kalitesi, bölgenin 3g veya 2g çekme potansiyeli ne 3g den 2g ye veya 2g den 3g ye geçişlerdeki sıklığa da bağlıdır. Araçla hareket halindeyken ( kulaklık veya bluetooth la ) konuşma yapıyorsak bu durumda baz geçişlerinden dolayı kopma yaşatabilir.



    3. görünen sorun cihazın hat kaybetmesi:

    cevap: Bulunduğunuz bölgede 3g den 2g ye geçişler çoksa cihaz bu değişim sırasında bazen hattı kaybedip bulamayabiliyor. İnt. açıksa kapanıyor veya hat gidebiliyor. Çok sık yaşarsanız hangi operatörü kullanıyorsanız bölgenizle ilgili bilgi isteyin. Bölgenizde 3g çekim olmayan yerleri sorun. Problemin kaynağının telefon mu? operatör seçimi mi? yoksa bölgesel mi? olduğuna karar verin. 3g yi niye kapatamıyoruz telefondan manuel olarak diyebilirsiniz. Bunun nedeni aslında bizimde çok fazla kullanamadığımız "siri" hanım. Evet siri düşük int. bağlantısında kasım kasım kasılıyor. Bu nedenle apple bu seçeneği sunmadı fakat bana göre apple bu işi şöyle çözebilir: "Kullanıcı 3g den 2g ye manuel geçiş yapabilsin, bunu yaptığında siri devre dışı kalsın. alın size çözüm".

    NOT: Unutmamak lazım ki; 2g her zaman konuşma stabilitesi açısından daha kararlıdır. Daha eski bir teknolojidir fakat hemen hemen her tarafta çeker. Eğer bölgenizde 3g stabil değilse eziyet çekmenin bir anlamı yok. hattınızı 3g ye kapatmak bir çok sorunu çözecektir. Farklı operatör veya farklı sim kart seçenekleri ile sorunlarını çözen arkadaşlar da vardır. Bölgenizde hangi operatörün hizmetlerinin daha kararlı ve güçlü olduğunu tesbit edin.



    4. görünen sorun: kamera lensinin renkleri canlı çekmemesi, dalgalanma yapması, resimlere ve video ya sarı tonunun hakim olması:

    cevap: sarı çekim oranı hemen hemen tüm cep telefonu kameralarında az veya çok vardır. Bu ışığın lense az veya çok girmesiyle, lensin üretim hatasıyla, gece veya gündüz çekim yapmanızla da alakalıdır. test için bembeyaz bir duvar veya beyaz kağıt kullanın. Farklı mesafelerden gece-gündüz çekimleri yapın. çıkan resimleri bilgisayarınıza atın (gerekirse çıktı alın). Yaptığınız çekimlerde rahatsız etmeyecek kadar bir sarılık hissederseniz sorun yok fakat rahatsız olacağınız kadar bir sarılık varsa değişim talep edin. Eğer çektiğiniz videoda dalgalanma varsa (ip4s bunu bertaraf eden teknolojiye sahip) yüksek manyetik alanda videonuzu çekiyor olabilirsiniz. Bir arkadaş iphone unu araç teyibinin üzerine monte edip video çekmeye kaltığında bu sorunu yaşadığını belirtmişti. Genellikle video ve resim çekimlerinde ip4s rakiplerinden çok önde. Bunu da belirtelim.

    NOT: Unutmamak lazım ki; hiç bir telefon kamerası dslr perf. vermez. Bu işi prof. yapacaksanız o tür kameralara yöneleceksiniz.


    5. pilin az gitmesi veya telefonun daha şarzı varken kapanması: (iPhone 4s Battery Life problem)

    cevap: aslında bu sorunun asıl nedeni 3g bağlantısı olarak görünüyor. Bununla ilgili iphone kullanıcısına hiç uymayacak bir çözüm var. TIKLA Operatörünüzden hattınızın 3g ye kapatılmasını istiyorsunuz. Böylece telefon sadece 2g de çalışıyor ama "3g yi kapattıracaksak niye iphone kullanıyoruz?" diyenlerde var, orasıda ayrı konu.Pil ile ilgili sorunun yazılımsal olduğunu söyleyen kişilerde var. Bekleyip göreceğiz. Eğer çok anormal bir harcama hissederseniz. sıfırdan kurulum yapmanız gerekebilir. ipad ve iphone da nadirde olsa pil problemli çıkabiliyor. özellikle uygun olmayan şarj aletlerinin kullanılması sonucu pil hücrelerini geri dönüşsüz bozabiliyorsunuz. Araba şarjı kullanmamaya özen gösterin. Her ne kadar araç şarjınız orjinal bile olsa aracın kendinden, modelinden kaynaklanabilecek elektriksel dalgalanmalar cihazınızın pilini bozabilir. Ayrıca genel kullanımdaki pil perf. artırmak için şöyle bir çözüm üretilmiş, deneyebilirsiniz: http://www.murekkep.org/ios-5-ve-iphone-4ste-pil-sorunu-ve-cozumu-6997
    yurt dışı apple forumunda çok tartışılmış: https://discussions.apple.com/thread/3391947?start=0&tstart=0

    NOT: İOS 5.1 versiyonu ile büyük bir ihtimalle 3g manuel kapatma seçeneği sunulacak arkadaşlar. Bu 3g den dolayı sıkıntı yaşayan arkadaşlar için çözüm olacaktır.


    6. ip4 e göre hissedilemeyen hız artışı:

    cevap: bu durum aslında çift çekirdeğe destekle ilgili bir durum. çift çekirdek hiçbir zaman tek çekirdeğin 2 katı kadar hızlı değildir ayrıca. hız aynıdır fakat görevler paylaşılır. bu nedenle şimdilik çift çekirdek 800 mhz nin tek çekirdek 1ghz veya 800 mhz den farkedilir bir hızda olmasını beklemeyin. Uygulamaların çift çekirdeğe destek vermesiyle aradaki hız farkı açılacaktır.


    7. siri yi kullanamıyorum, işime yaramıyor, iki gün sonra yüzüne bile bakmadım...! :

    cevap: Siri Türkçe ve Türkiye ye ye destek vermiyor. Sadece bunun için telefonunuzu değiştirecekseniz değiştirmeyin (İP4 DEN İP4S E GEÇİŞ). hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Türkçe yapısı gereği diğer dillere benzemediği için siri yi türkçeleştirmek çok zor, zahmetli bir yatırım apple için. Sirideki kişi arama fonksiyonu ve lokasyon bulma fonksiyonu Türkiyeyi ve Türkçeyi desteklemiyor. Şimdilik . Ayrıca şunu da belirtmekte yarar var: ingilizcesi iyi olan veya bunu geliştirmek isteyenler içinde kısıtlı özellikleri olsa da siriyle konuşmak güzel. Ayrıca unutmamak lazım ki; siri hanım henüz beta aşamasında. harıl harıl geliştiriliyor.

    NOT: Bu ilk mesajın içinde biraz daha aşağılarda siri ile konuşmanın ABC sini bulabilirsiniz. Siri ile konuşmak için ileri seviye ing. bilgisi gerekmez.


    8. cihaz daha mı ağır:

    cevap: evet 4 e göre ağır ama sadece 3 gr ağır. sorun edilecek kadar değil.


    9. Titreşim sesi parazit yapıyor.

    cevap: ip4s te titreşim motoru değiştirildi. hava boşluğundan kaynaklanan cızırtıya benzer bu ses çok olmadığı sürece sorun değil. Fakat yurt dışında bununla ilgili şikayetler ve cihaz değişim talebi olmuş. Test edip bunun size sıkıntı verecek seviyede olup olmadığına bakmanız gerekiyor.


    10. Kulaklıkla yapılan görüşmelerde yankılanma oluyor

    cevap: Bu sorun kulaklığı söküp takmayla çözülüyor ama devamlı bunu yapmak sıkıntı verebilir. Yeni yazılım beklenebilir veya bunun nedeninin yüksek sesle bir ilgisi var mı test edilmesi gerekebilir.


    11. sim kart problemleri:

    cevap: Aş. bir yöntem verilmiş. Uygulayıp uygulamamak size kalmış.
    http://www.pclabs.com.tr/2011/11/18/iphone-4s-sim-kart-takili-degil-hatasinin-cozumu/

    12. Yüksek sesle müzik dinlerken ses bozuluyor.

    cevap: Dinlediğiniz müzik parçasının kalitesini kontrol edin. internetten yüksek kaliteli ses dosyaları indirip birde onları dinleyin. Aynı sorun devam ediyorsa hopalörünüz patlamış , zedelenmiş veya nemlenmeden kaynaklanan deformasyona uğramış olabilir.


    13. cihazım şarj ederken çok ısınıyor.

    cevap: iphone hızlı şarj özelliğine sahip bir telefondur. Bu nedenle bir miktar ısınması normal. gereğinden fazla ısınıyor veya gereğinden daha kısa sürede şarz işlemi bitiyorsa pilinizi bozmuş olabilirsiniz. Özellikle konuşurken herzamankinden daha fazla bir ısı hissederseniz kendinizden uzaklaştırın telefonu. Telefonu patlayan kullanıcılar olmuş. Tabi 100 milyonda bir olan bir olay olsa da şanslı kişi siz olmayın: http://www.ahaber.com.tr/Teknoloji/2011/11/30/iphone-patladi-332872878815. Habere bakmayın arkadaşlar, bu olayın gerçeklik payı daha doğrulanmadı. Olsa bile oranı siz düşünün.


    14. iphone 4s in türkçe test videolarını nereden bulabilirim:

    cevap: http://forum.donanimhaber.com/m_53822248/tm.htm


    sizde sorunlarınızı ve çözüm önerilerinizi (yukarıdaki cevaplardan daha güncel) yazın, güzel bir liste bir rehber olsun arkadaşlar. Resimlerle desteklerseniz daha iyi olur









    SİZDEN GELENLER:


    15) -- Orijinalden alıntı: fastguitarman

    en büyük problemden bahsedilmemiş aramada problem var bende iphone 4s aldım genpa garantili birisini ararken bazen hiç ses gelmiyo buna telefon çalma sesi de dahil
    saniyeleri sayıyo karsı taraf açıyo telefonu fakat size ses gelmiyo hiç bir şekilde 2 kere hoparlörü aç kapa yaptıgınızda düzeliyo aynı şekilde kulaklıkla arama yaptıgınızda kendi kendine hoparlörü açıyo sapıtıyo ses gelmiyor, apple forumlarında 100 sayfaya yakın şikayet var millet çıldırmış durumda ve aynı problem bende de mevcut aldıgım yere götürdüm orda şans eseri başka biri de aynı problemi yaşadıgı için getirmiş telefonu incelediler distribütörden haber bekliyoruz arıcaz sizi yarın diye gönderdiler. bunu da ekleyin

    iphone 4s alacaklar bunu mutlaka kontrol ederek alsınlar 10 15 arama kulaklıkla kulaklıksız kontrol ederek alın.



    16)
    quote:

    Orijinalden alıntı: mertrixfun


    Dostlar, iphone 4s'imi baslarda ayni sim kartla mesaj gelene kadar kullandim mesaj geldi 5'inde, bugün gündüz pasaport kaydini yaptirdik, sorgulamada kayitli cihaz görünüyor ama hala servis yok diyor. Bu normal midir? Bi kac kez tekrar baslattim ama değişen birşey olmadi..



    cevap:
    quote:

    Orijinalden alıntı: Offchu!


    Süreç 1 ila 2 ay arasında değişiklik gösteriyor şayet Ankara dışında bir ildeyseniz bu süreç daha uzayacaktır çünkü evrakların Btk ya intikal etmesi gerek,günümüz teknoloji çağı olduğu için fax v.b yollar ile operatörler bunu hallediliyormu bilemiyorum, kayıtlı görünüp de kaydı düşen cihazların bir çok nedeni olabilir ,evrak eksiktir, pasaport sahibi ile pasaport kaydını yaptıran kişinin imzazı uyuşmuyordur ,pasaport t.c vatandaşı olmayan birinin pasaportudur v.s bu kalın harfler ile yazdığım cümle kaydı düşen cihazların temel nedenlerinden en üstünde gelmektedir o yüzden pasaport kaydı yaptırdığınız kişi tanıdığınız yada bir yakınınız olursa bu iş çok sağlam olur ,aksi halde hiç bir zaman bu işin güvenilirliği yok ve kaydınızı elden beraber yaptırın arkadaşlar pasaportun 1 fotokopisini de kendiniz rica edin... Hani şu pasaportları bitmeyen kayıt yapan kişiler oluyor ara sıra forumda görüyoruz sözüm herkese değil ancak yasa dışı yollar ile bu işleri yapanlar var , pasaport kaydı sitelerinde de görüyoruz bu tür kişileri , bir yakınım anlattı bende şok oldum burada paylaşayım bilgi sahibi olun . Arkadaş Antalya'da bir otelde resepsiyonda çalışıyor ve gelen turistlerin otele kaydını yapıyor ,elbette kaydını pasaportları ile yapıyor ve kayıt esnasında pasaportların fotokopilerini de bir güzel alıyor sonra bunu aynı güzellikte değerlendiriyor uygun fiyattan pasaportları satıyor operatör şirketlerinde tanıdıkları olan zaten pasaportun aslını istemiyor fotokopisini alıyor ve böylece kayıt yapılmış oluyor ve 6 ay sonra silinebiliyor kısır döngü böyle devam ediyor dikkatli bilinçli olalım arkadaşlar, forumda bu işi sağlam yapanlar kadar yasa dışı yapanlar da var. sağlıcakla.



    SİZ SİZ OLUN TANIMADIĞINIZ BİLMEDİĞİNİZ KİŞİLER ARACILIĞIYLA TELEFONUNUZUN PASAPORT KAYDINI YAPTIRMAYIN. 6 AY SONRA MESAJ GELİR YASAL TAKİPTEN CİHAZINIZ KAYITSIZ DİYE. TURİSTLERİN PASAPORTU ÜZERİNDEN YAPILAN İŞLEMLERDE YASAL TAKİBE DÜŞERSİNİZ BELİRLİ BİR ZAMAN SONRA.

    http://www.tk.gov.tr/iletisim/index.php




    17) Orijinalden alıntı: EnDiViT

    Evde iphone 3Gs ve 4 telefonlar 3g'ye sorunsuz bağlanıyorlardı, 4s aldım evde 3g bağlantısı yapamıyorum.
    İş yerinde iken 3g ile sorunsuz bağlanıyor.Sıkıntıyı anlamadım.


    Evde iphone 4 bağlanıyor 4s bağlanmıyor



    cevap: şöyle bir ÇÖZÜM sunulmuş ama yapıp yapmamak sana kalmış. birde şebeke ayarlarını manuel yap. çözümü bulursan ilk sayfaya eklerim.


    sonuç: şebeke ayarı manuel yapılınca sorun çözüldü.




    18) Orijinalden alıntı: mycan34

    iphone 4s veya 4 ios 5.01 de yaşanan ahize sorunu ile ilgili bir arkadaşın tecrübesini link olarak paylaşıyorum. Umarım sakınca yoktur.

    http://www.iphoneturkey.biz/2011/12/bazi-iphone-4slerde-gorulen-arama-sorunlari-ve-cozumu.html?utm_source=email




    19) Orijinalden alıntı: SoNSaMuR4Y " siriyi nasıl aktif edeceğiz? "


    -- Ayarlar / Genel / Siri

    şeklinde girip aktif edip kullana bilirsiniz. Eğer Siri yoksa Itunes ile kontrol edin S olup olmadığını.




    20) Orijinalden alıntı: SoNSaMuR4Y " siri söylediklerimi anlamıyor? -- arkadaşı jack diye kaydettim :) . Call jack diyom aramıyor tmm inigilzce pek yok ama bu hiçbişey anlamıyor text jack i will be late diom something wrong dio telafuzum mu çok kötü :D


    -- konunun ilk sayfasında hazır kalıplar var. Onları kullanmalısın. Hatta önce onları nette bir telaffuz programıyla okut. mesela:http://translate.google.com.tr/. sonra sen oku. Çok fazla kalıp yok zaten, zamanla alışırsın. siri yi kullanmak için ing. bilmeye gerek yok. bakma milletin abarttığına.


    çözüm:

    --dili birleşik krallık yapınca şakır şakır cevap verdi abi bu kadar farkedermi ya diğerinde what is your name i bile cevaplamıyordu..





    21) Orijinalden alıntı: umutavcisi67

    Herkese Merhaba;

    İphone 4S kullanıyorum daha alalı 2 gün oldu öncelikle mükemmel bir telefon olduğunu kabul ettim. İlk kez kullanıyorum ve telefonu kurcalayarak çözdüm denilebilir fakat bir sorunum var. Güncelleme yapmak istemiştim ama yazılanları okuduktan sonra bu düşüncemden vazgeçtim. Şimdi....

    1. 5.01 yüklemeden 5.02 güncellemesini yapmak mümkün mü?

    2. Ayarlar menüsün de 1 işareti var uyarı veriyor ve baktığımda güncellemeyi gösteriyor ne hikmetse bunu ortadan kaldıramadım nasıl yapabilirim?

    3. İtunes ile telefonumu her pc'ye bağladığımda yedekliyorum. Acaba rehberi de yedekliyor mu? Buna kafam çok takıldı çünkü daha önce HTC HD2 kullanıyordum ve mikro karta geçtiğim için yaklaşık 360 numarayı tek tek kaydettim:(Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.



    cevaplar:Orijinalden alıntı: alperkbb
    (Telefonunuza jailbreak yapmadığınızı ve orjinal kullandığınızı düşünerek yazıyorum).

    C1. iTunes her zaman son sürümü yükler. Yani bugün için en son çıkan sürüm 5.0.1 olduğu için sizin iPhone 4.3.3'de olsa 5.0'da olsa 5.0.1 yüklenir. Belli bir sırayı takip etmenize gerek yok, 5.0'dan 5.0.1'i yüklemeden 5.1'a (çıkınca tabiki) iTunes üzerinden geçebilirsiniz. iPhone içinden update yaparsanız sadece değişen kısım indirilirken (50-70 mb), iTunes bütün iOS sistemini indirir (500 - 700 mb).

    C2. Güncelleme yapmadan o işaret kalkmaz.

    C3. Evet rehber, mesajlar, ayarlar ve kendi kamerası ile çekilen fotoğraflar yedekleniyor. Sizin eklediğiniz resimler, mp3'ler ve videolar yedeklenmiyor. iTunes üzerinden sürüm yükseltirken iki seçenek mevcut. "Update"e basarsanız hiç bir veri kaybı olmadan yeni sürüm yüklenir. "Restore" derseniz ise her şey silinip yeni sürüm yüklenir ama yinede size isterseniz son backup'ı yüklemeyi teklif eder. Yüklerseniz yine yedekde bulunan herşey geri gelir (Update'den tek farkı sizin yüklediğiniz resimler, videolar, mp3'ler geri gelmez, sadece rehber, mesajlar, ayarlar gelir).

    iTunes yerine iCoud'u da kullanabilirsiniz.




    22)
    quote:

    Orijinalden alıntı: insa_c


    arkadaşlar kısa bir süre önce iphone 4s aldım. Aldığıma da birazcık pişman oldum. 3g den 4sye geçtim ama sorunları şimdiden bezdirdi. versiyoun 5.0.1 ve telefonda aşırı ısınma problemi var. internette araştırdım ve birçok kişinin daha bu aşırı ısınma (overheating) sorunu yaşadığını gördüm. Telefonu 10 dkdan fazla wifi ile internete bağlı tutarsam veya sağlam kasan bir oyun oynarsam bir süre telefon aşırı ısınmaya başlıyor. Umarım yazılımsal bir hatadır bu ve apple bir an önce düzeltir yoksa başı çok ağrır appleın bu sorunla. Daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum ama almak isteyenler bence 1-2 kez daha düşünsünler.




    cevap:
    quote:

    Orijinalden alıntı: pocemonmutlu

    Arkadaslar iphone4s yada 4 model telefonların sag üst kismin alt kapak ve metal kısımlarının ısınması çok normal çünkü anakart orda. 3d oyun yada diğer işlemciyi zorlayan bir uygulama açtığınızda işlemci ısınıyor ve doğal olarak ısıyı kapağa ve metal kısma iletiyor. Eğer hiçbir uygulama vs. acmadınız ve ısınma mevcut ise yazilimsaldir iciniz rahat olsun. Isınma çok fazlaysa servise verin.








    23) Orijinalden alıntı: zetnakah

    üstadlar hepinize hayırlı geceler, kolay gelsin. benim bir sorunum var. telefonum görüşmelerde karşıdan gelen seslerde bazen cızırdamalar yapıyor ama her zaman değil. ses yüksek geldiğinde yaparsa arızalıdır diye okudum ama ses yüksek gelirken bazen çok berrak çıt ses yok ama bazen azıcık seste bile cızırdama yapıyor. hattım Turkcell ve sim kartım 128 kb (kesme micro-sim) acaba cihazımın ahizesinde mi sorun var yoksa hattımdan kaynaklanan bir sorun mudur? şimdiden ilginize teşekkür ederim.


    CEVAP:
    Orijinalden alıntı: onitelik
    aynı sorunu hatta daha kötüsünü; sadece parazit sesi alıyordum arama yaptığım zaman; bende yaşadım ve mikro sim kart alınca düzeldi, 10-15TL verip mikro kart ile denemekte, düzelirse de sorunsuz kullanmakta fayda var.




    24)
    quote:

    Orijinalden alıntı: brscnzr


    Arkadaşlar merhaba;

    16 aralıkta Apple dünyasına İphone 4s ile giriş yaptım. Çokta memnunum cihazımdan. Herhangi bir sorunuda yoktu. Taki....

    3 kez yaşadım bu problemi telefon kendi kendine kapanıyordu. Şarjı olmasına rağmen. Üstteki ve ortadaki tuşlara bir 20sn basılı tutunca elmayı görüp açılıyordu cihaz sim unlock code sormadan.

    Bugün forumda bir konuda gördüm bir arkadaşın da iphone4'ü kapanıyormuş bu şekilde. Cevaplardan bir tanesinde
    Ayarlar>Genel>Hakkında>Kullanım ve hata tanıma altında eğerki Panic.plist hatası varsa donanım sorunu vardır denmiş.

    Google da fln araştırdım yabancı forumlarda hardware problemi denmiş. Burda bir arkadaşta donanım sorunu demiş.

    Varmı bu probleme çözüm bulabilen. Yabancı forumlar değişim şart demişler. Napmak lazım. Canım sıkıldı bu olaya. ???




    CEVAP:
    quote:

    Orijinalden alıntı: antikitos


    konuyu yeni gördüm.
    arkadaşlar panic.plist hatası yazılımdan değil donanımdan kaynaklanan bir hatadır.

    31 Aralık'ta ilgili şikayetten dolayı telefonuma Genpa servise verdim ve 1 hafta kadar sonra yenisi ile değiştirildi.
    panic plist hatası herhangi bir yazılımla düzeltilemez.










    İSTEK ÜZERİNE SİRİ KOMUTLARI (siri language)



    quote:

    Orijinalden alıntı: a.f.y.

    quote:

    Orijinalden alıntı: ATAKAN2009

    a.f.y hocam Sanal Asistan Siri ile ilgili şöyle basit komutlardan başlamak üzere...Fotolu işlevinide koyarsanız buraya cok arkadaşa yardımcı olursunuz diye düşünüyorum.Cunku 4S in en farklı işlevi Siri....

    bu konuya uymaz ama.... seni kırmayayım



    4.99 dolara amazonda "“Talking to Siri” isminde kitapta yayınlanmış.

    siri nasıl kullanılır?


    buyur bakalım siri ile anlaşmanın ABC si (siri dili - siri komutları ) :





    Below are some examples of questions and requests that Siri will help you with.


    Phone / FaceTime

    “Call Stacy”
    “Call Jessica Stephens Mobile”
    “Call Susan on her work phone”
    “Call 408 555 4444″
    “Call Home”
    “FaceTime Sara”


    iPod / Music

    “Play Billie Jean”
    “Shuffle AC/DC”
    “Play some blues”
    “Play my party mix”
    “Play my top 25 playlist”
    You can also tell Siri to Play, Pause or Skip to control your music.



    Email



    “Email Tracy about the concert”
    “Add the concert is in Atlanta”
    “Email Jennifer about the change in plans”
    “New email to Susan Jones”
    “Mail dad about the rent check”
    “Email Dr. Pain and say I got the form, thanks.”
    “Email Susan and Jennifer about the party and say I had a great time”
    “Check email”
    “Any new email from Jennifer today?”
    “Show new email about the rent”
    “Show email from Lisa yesterday”
    “Reply Dear Steve sorry about the late payment”



    Messages

    “Tell Susan I’ll be right there”
    “Send a message to Sara Wright”
    “Send a message to Susan saying how about tomorrow”
    “Send a message to 408 555 4444″
    “Read my new messages”
    “Read it again”
    “Send a message to Steve on his mobile saying I’ll be late”
    “Tell him I will be there in 10 minutes”
    “Reply that is great news”
    “Call him”



    Calendar


    “Set up a meeting at 9″
    “Set up a meeting with Susan at 9″
    “Meet with Lisa at noon”
    “Set up a meeting about firing Larry tomorrow”
    “New appointment with Susan Jones Friday at 3″
    “Schedule a safety meeting at 8:30 today at the office”
    “Move my 8:30 meeting to 9″
    “Reschedule my appointment with Dr. Pain to Monday at 10am”
    “Add Steve to my meeting with Susan”
    “Cancel the safety meeting”
    “What does the rest of my day look like?”
    “What’s on my calendar for Monday?
    “When is my next appointment?”
    “When am I meeting with Lisa?”
    “Where is my next meeting?”




    Reminders



    “Remind me to call mom”
    “Remind me to call mom when I get home”
    “Remind me to take an umbrella”
    “Remind me to take medicine at 9am tomorrow”
    “Remind me to pick up flowers when I leave here”
    “Remind me when I leave to call Susan”
    “Remind me to finish this post by 6″


    Maps and Directions

    “How do I get home?”
    “Show 1600 Pennsylvania Ave. Washington DC”
    “Directions to my wife’s work”
    “Find Pizza near me”
    “Where is Starbucks?”
    “Find italian food in Baltimore”
    “Find a gas station within walking distance”
    “Good mexican food around here”



    Weather


    “What’s the weather for today?”
    “What’s the weather for tomorrow?”
    “Will it rain in New Orleans today?”
    “Check next weeks forecast for Baltimore”
    “What is the forecast for this evening?”
    “How is the weather in Biloxi right now?”
    “How cold will it get tonight?”
    “How windy is it out there?”
    “When is sunrise in Paris?”



    Stocks

    “What is Apple’s stock price?”
    “What is Google’s PE ratio?”
    “What did Yahoo close at today?”
    “How is the S&P doing?”
    “How are the markets doing?”
    “What is the Dow at?”



    Clock, Alarm and Timer


    “Wake me up tomorrow at 8am”
    “Set an alarm for 8:30am”
    Wake me up in 8 hours
    “Change my alarm from 8:30 to 8:45″
    “Turn off my alarm at 8:30″
    “Delete my alarm at 8:30″
    “What time is it?”
    “What time is it in Moscow?”
    “What is today’s date?”
    “What’s the date this Saturday?”
    “Set a timer for 30 minutes”
    You can also tell Siri to Show, Pause, Resume, Reset or Stop the timer.


    FindMy Friends

    “Where’s Susan?”
    “Where’s my sister?”
    “Is my wife at home?”
    “Who is near Me?”


    Address Book

    “What is Susan’s address?”
    “What is Susan Stephen’s phone number?”
    “When is my wife’s birthday?”
    “Show Susan’s home email address”
    “What is my brothers work address?”
    “Show James Johnson”
    “Find people named Johnson”
    “My mom is Susan Stephens”
    “Larry Stephens is my brother”
    “Call my brother at work”


    Notes


    “Note that I spent $10 on lunch”
    “Note overtime”
    “Add 5 1/2 hours overtime on December 1″
    “Find my restaurant note”
    “Create reading list note”
    “Add Tom Sawyer to my reading list”



    Web Search

    “Web Search Search the web for iPad Help”
    “Search for chicken pasta recipes”
    “Google the the war of 1812″
    “Search Wikipedia for Abraham Lincoln”
    “Search news about Nascar”
    “Bing American Chopper”



    WolframAlpha

    “How many calories are in a Big Mac?”
    “What is an 15% tip on 86.74 for four people?”
    “How long do dogs live?”
    “What is the square root of 128?”
    “What was the best picture of 1995?”
    “How far away is the sun?What is the population of Baltimore?”
    “How high is Mt. Everest?”
    “How deep is the Atlantic ocean?”
    “What is the price of gasoline in Boston?”
    Siri is still in beta and should improve over time. Some users may find better results using Siri than others but overall most of the reviews we are hearing have been positive.



    bu liste bile çoğu kişiyi heyecanlandırdı eminim.













    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



    ÖNEMLİ NOT: yukarıda yazan sorunlar veya benzerleri iphone telefonlarda diğer markaların telefonlarına göre daha az oranda yaşanıyor. Bunu da unutmamak gerekir arkadaşlar. Gereksiz yerede evham yapmayın. Sonuçta apple ürünü alıyorsunuz, sıradan bir ürün değil.


    geçmişte steve jobs un bir açıklaması vardı : http://www.donanimhaber.com/iphone/haberleri/Steve-Jobs-Mukemmel-degiliz-Apple-iPhone-4-kullanicilarina-ucretsiz-bumper-kilif-verecek.htm

    bu açıklamanın bir yerinde:
    "iPhone 4 kullanıcılarının sadece %0.55'inin sinyal sorunundan şikayetçi olduğunu, telefonun geri dönüş oranının %1.7 ile iPhone 3Gs'in sadece 1/3'ü kadar olduğunu açıkladı." şeklinde bir cümle vardı.

    4s in kendine has sorunları olmasına karşın anten sorunu yok. Bu oran dahada düşük olacaktır bana göre 4s te. on milyonlarca satılan bir ürün için bu orandaki telefon adedi çok görülebilir ama özellikle abd deki kullanıcılar çok ufak sorunlar için bile değişim talep edebiliyorlar. Bu geri dönen oranın bir çoğununda yazılımla çözüldüğünü düşünürsek oran makul sevilere düşüyor. Önemli olan sizin " taahhüt edilen cihazların" dışında bir özellikteki cihazları pazarlayanların eline düşmemeniz. BU sıkıntılı cihazların başında, size "simfree (unlock)" denipte sim kilitli çıkan cihazlardır. Bu cihazları uyanıklar dışarıdan yalan yanlış kayıtlarla ucuza elde edebiliyor. Bir diğer konuda Refurbished cihazlar. apple arızalı cihazları tamir edip tekrar piyasaya verebiliyor. Bunu alan uyanıklar cihazları bizim gibi ülkelerde pazarlayabiliyorlar. Bunlara yenilenmiş ( Refurbished-TIKLA ) cihazlar deniyor ve apple bunları garantili daha uygun fiyata satıyor. Örnek: http://www.teknolojioku.com/haber/donanim/apple-tamir-edilen-ipad-2-leri-piyasaya-surdu.html





    IPHONE 4S MEMNUNİYET ANKETİ


    />



    ORANLAR HER ŞEYİ ÖZETLİYOR. IPHONE KULLANIYORSANIZ RAHAT OLUN


    iphone la kalın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 22 Aralık 2015; 22:53:15 >







  • iphone 4s, steve jobs'un son telefonu ( her aşamasında bulunduğu ).

    ele bu kadar iyi oturan, tek elle her istediğinizi rahatça yapabildiğiniz başka bir telefon daha bulamazsınız. Telefonu değiştirseniz bile elinizin altında olması gereken telefon. dikkat edin, ios 7'nin üzerine çıkmayın bu cihazda, o yeter size.

    kasası (şasesi), boyutu, cam gövdesi ve sağlamlığı ile efsanedir. işlemcisi hala hala güçlü oyunları şaşırtıcı biçimde kaldırabilmektedir.

    Onun zamanında çıkan android telefonların toprağın altında kemikleri çürüdü ama o hala dimdik ayakta.

    Ona iyi bakın
  • Elinıze sağlık güzel olmuş...

    Takip etmekte fayda var....
  • Konuların toparlanması açısından güzel ve etkili oldu. Takip.
  • İ phone almak bayağı riskli işmiş, bunu anladım.
  • helal olsun dostum Takip etmekte fayda var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seven44 -- 21 Aralık 2011; 16:16:19 >
  • Yurt disi sim Free alma olayına ne diyorsunuz
    Bu kadar riske ragmen deger mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SametArat

    Yurt disi sim Free alma olayına ne diyorsunuz
    Bu kadar riske ragmen deger mı?

    elektronik işi biraz şans işi aynı zamanda. yurt dışından daha uygun bulunabiliyor. garantili almak bu riskleri bertaraf ediyor ama bununda bir bedeli var. Kimi yurt dışından alır hiç sorun yaşamaz. Kimiside garantili alır cihazı servisten çıkmaz. dediğim gibi şans işi. Alacağın fiyat farkına, cihazı kontrol ettirip ettirememene göre bu durum değişir. Al veya alma denemez.

    Ayrıca bu sorunların yaşanma olayı diğer telefonlara oranla iphone da daha azdır.

    Benim tavsiyem aslında yeni alacak olanlara biraz daha sabretmeleri yönünde oluyor. hatırlarsanız ip4 kullanıcıları da alırken üretim haftalarına bakıyorlardı (11. hafta üretimi sonrası mıydı neydi). Ben prensip olarak ilk üretilen seriden en az 3-4 ay geçmesi gerektiğini savunuyorum. çaktırmadan bazı kronik sorunları sonraki serilerde düzeltiyor apple.

    karar sizin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: a.f.y.

    quote:

    Orijinalden alıntı: SametArat

    Yurt disi sim Free alma olayına ne diyorsunuz
    Bu kadar riske ragmen deger mı?

    elektronik işi biraz şans işi aynı zamanda. yurt dışından daha uygun bulunabiliyor. garantili almak bu riskleri bertaraf ediyor ama bununda bir bedeli var. Kimi yurt dışından alır hiç sorun yaşamaz. Kimiside garantili alır cihazı servisten çıkmaz. dediğim gibi şans işi. Alacağın fiyat farkına, cihazı kontrol ettirip ettirememene göre bu durum değişir. Al veya alma denemez.

    Ayrıca bu sorunların yaşanma olayı diğer telefonlara oranla iphone da daha azdır.

    Benim tavsiyem aslında yeni alacak olanlara biraz daha sabretmeleri yönünde oluyor. hatırlarsanız ip4 kullanıcıları da alırken üretim haftalarına bakıyorlardı (11. hafta üretimi sonrası mıydı neydi). Ben prensip olarak ilk üretilen seriden en az 3-4 ay geçmesi gerektiğini savunuyorum. çaktırmadan bazı kronik sorunları sonraki serilerde düzeltiyor apple.

    karar sizin.

    Ya iyi güzelde 2500 kusur param yok 1800 zor yaptım.
    32 yada 64 olmazsa yetmez bana yogun kullanıyorum. Yurtdışından almak icinde iki şansım var biri Ocak digeri Ağustos baskasina getirticem ve elektronikten pek anlamayan biri. Siz tahminen bisey söyleseniz alsammi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SametArat


    quote:

    Orijinalden alıntı: a.f.y.

    quote:

    Orijinalden alıntı: SametArat

    Yurt disi sim Free alma olayına ne diyorsunuz
    Bu kadar riske ragmen deger mı?

    elektronik işi biraz şans işi aynı zamanda. yurt dışından daha uygun bulunabiliyor. garantili almak bu riskleri bertaraf ediyor ama bununda bir bedeli var. Kimi yurt dışından alır hiç sorun yaşamaz. Kimiside garantili alır cihazı servisten çıkmaz. dediğim gibi şans işi. Alacağın fiyat farkına, cihazı kontrol ettirip ettirememene göre bu durum değişir. Al veya alma denemez.

    Ayrıca bu sorunların yaşanma olayı diğer telefonlara oranla iphone da daha azdır.

    Benim tavsiyem aslında yeni alacak olanlara biraz daha sabretmeleri yönünde oluyor. hatırlarsanız ip4 kullanıcıları da alırken üretim haftalarına bakıyorlardı (11. hafta üretimi sonrası mıydı neydi). Ben prensip olarak ilk üretilen seriden en az 3-4 ay geçmesi gerektiğini savunuyorum. çaktırmadan bazı kronik sorunları sonraki serilerde düzeltiyor apple.

    karar sizin.

    Ya iyi güzelde 2500 kusur param yok 1800 zor yaptım.
    32 yada 64 olmazsa yetmez bana yogun kullanıyorum. Yurtdışından almak icinde iki şansım var biri Ocak digeri Ağustos baskasina getirticem ve elektronikten pek anlamayan biri. Siz tahminen bisey söyleseniz alsammi?

    Ben değil, kimsenin "kesinlikle al birşey olmaz veya alma kesin sorun çıkar" deme gibi bir hakkı olamaz. Ben yeterince açık konuştum sanırım mesajımda dostum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 21 Aralık 2011; 16:42:23 >




  • bu 3g alanından çıkınca hattan düşmesi çok sinir bozucu birşey dün başıma geldi 3g yok diye hattan düşüp servis yok dedi yer değiştirdim hat geldi şaka gibi bir durumdu.
  • Ne oluyor anlamadım gitti... 4S çıktı, nerede bir konu görsem iPhone sorunlarıyla ilgili ki bunların çoğuda 4S'ten kaynaklı...


    4S gerçekten bu kadar sorunlu mu? Çünkü Türkiye gibi bir ülke de belli yerler dışında çoğu garanti firmasının şubeleri öyle orası burası bozuk diye değişim yapmıyor... (İlk mesajdaki yazıyı okudum)
  • Ben bu forum içinde forum olayını anlamış değilim. Neden insanlar problemlerini senin açtığın başlık altında tartışsınlar arkadaşım. Forum sitesindeki alt başlık olan iphone ipad başlığı altında insanlar sorunlarını kendi açtıkları konularla paylaşıyor. Konu kirliliği dolayısıyla böyle bir konu açtım deme hakkın yok çünkü konular popülerliklerine göre üstten alta doğru sıralanıyorlar. Zaten sorununu paylaşan insan cevabını alınca konu kendiliğinden yok olup gidiyor.Ancak sonrasında google'da aynı sorunu aratan insanların karşısına aynı konu çıkıyor böylece sorunları konusunda açılan konular yol gösterici oluyor. Şimdi sen dersen ki tüm iphone problemleri bu konu başlığı altında paylaşılsın, ben bunu eleştiririm bu benim hakkım. Ben iphone ile ilgili bir problemi google'da arattım, karşıma forumun bir konusu çıktı sorunumu çözdü basit kısa ve anlaşılabilir bir konuydu, sonrasında foruma ben de üye oldum ve bildiklerimi tecrübelerimi arkadaşlarımla paylaşmaya çalışıyorum bir sorunum olursa da kendi konu başlığımı açarak yardım istiyorum. Diyelim senin konun tuttu herkes 4s ile ilgili problemini senin konu başlığın altında paylaştı. Forum kullanıcısı olmayan insanlar kendi yaşadıkları sorununu bulabilmek için aynı konu altında onlarca gereksiz sayfa mı geçmek zorunda kalacak. Google'dan aratın tüm iphone problemlerinde iyi kötü forum.donanimhaber.com'da açılan bir konu çıkıyor ve insanlar faydalanıyor, senin üstüne vazife çıkartıp böyle bir üst başlık oluşturmaya çalışman çok anlamsız ve işlevsellikten de bir o kadar uzak.




  • son sürüm icin gevey cikti mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tiryaki01

    Ben bu forum içinde forum olayını anlamış değilim. Neden insanlar problemlerini senin açtığın başlık altında tartışsınlar arkadaşım. Forum sitesindeki alt başlık olan iphone ipad başlığı altında insanlar sorunlarını kendi açtıkları konularla paylaşıyor. Konu kirliliği dolayısıyla böyle bir konu açtım deme hakkın yok çünkü konular popülerliklerine göre üstten alta doğru sıralanıyorlar. Zaten sorununu paylaşan insan cevabını alınca konu kendiliğinden yok olup gidiyor.Ancak sonrasında google'da aynı sorunu aratan insanların karşısına aynı konu çıkıyor böylece sorunları konusunda açılan konular yol gösterici oluyor. Şimdi sen dersen ki tüm iphone problemleri bu konu başlığı altında paylaşılsın, ben bunu eleştiririm bu benim hakkım. Ben iphone ile ilgili bir problemi google'da arattım, karşıma forumun bir konusu çıktı sorunumu çözdü basit kısa ve anlaşılabilir bir konuydu, sonrasında foruma ben de üye oldum ve bildiklerimi tecrübelerimi arkadaşlarımla paylaşmaya çalışıyorum bir sorunum olursa da kendi konu başlığımı açarak yardım istiyorum. Diyelim senin konun tuttu herkes 4s ile ilgili problemini senin konu başlığın altında paylaştı. Forum kullanıcısı olmayan insanlar kendi yaşadıkları sorununu bulabilmek için aynı konu altında onlarca gereksiz sayfa mı geçmek zorunda kalacak. Google'dan aratın tüm iphone problemlerinde iyi kötü forum.donanimhaber.com'da açılan bir konu çıkıyor ve insanlar faydalanıyor, senin üstüne vazife çıkartıp böyle bir üst başlık oluşturmaya çalışman çok anlamsız ve işlevsellikten de bir o kadar uzak.

    Yersiz yere germişsin kendini. Kimsenin konu açmasını kısıtladığımız yok. Böyle bir konu ayrıca yeni alan ve alacak arkadaşlar içinde bir rehber olur. Google akıllıdır merak etme bu konuda geçen bir sorun varsa rating oranına göre başa getirir. diğer bir tekil konu rating i yüksekse o gelir. Kimsenin kısıtlandığı falan yok. Sen keyfine bak, istediğini yap ...




  • Ben şeyi merak ediyorum eğer amerika fan 4s alınırsa Türkiye'de garantisi gecer mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leopard10

    Ben şeyi merak ediyorum eğer amerika fan 4s alınırsa Türkiye'de garantisi gecer mi

    Geçmiyor. Benim derdimde bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SametArat


    quote:

    Orijinalden alıntı: leopard10

    Ben şeyi merak ediyorum eğer amerika fan 4s alınırsa Türkiye'de garantisi gecer mi

    Geçmiyor. Benim derdimde bu

    Bak bu kötü bende yurtdışından düşünüyorum İnşallah sorunlu çıkmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: a.f.y.

    quote:

    Orijinalden alıntı: tiryaki01

    Ben bu forum içinde forum olayını anlamış değilim. Neden insanlar problemlerini senin açtığın başlık altında tartışsınlar arkadaşım. Forum sitesindeki alt başlık olan iphone ipad başlığı altında insanlar sorunlarını kendi açtıkları konularla paylaşıyor. Konu kirliliği dolayısıyla böyle bir konu açtım deme hakkın yok çünkü konular popülerliklerine göre üstten alta doğru sıralanıyorlar. Zaten sorununu paylaşan insan cevabını alınca konu kendiliğinden yok olup gidiyor.Ancak sonrasında google'da aynı sorunu aratan insanların karşısına aynı konu çıkıyor böylece sorunları konusunda açılan konular yol gösterici oluyor. Şimdi sen dersen ki tüm iphone problemleri bu konu başlığı altında paylaşılsın, ben bunu eleştiririm bu benim hakkım. Ben iphone ile ilgili bir problemi google'da arattım, karşıma forumun bir konusu çıktı sorunumu çözdü basit kısa ve anlaşılabilir bir konuydu, sonrasında foruma ben de üye oldum ve bildiklerimi tecrübelerimi arkadaşlarımla paylaşmaya çalışıyorum bir sorunum olursa da kendi konu başlığımı açarak yardım istiyorum. Diyelim senin konun tuttu herkes 4s ile ilgili problemini senin konu başlığın altında paylaştı. Forum kullanıcısı olmayan insanlar kendi yaşadıkları sorununu bulabilmek için aynı konu altında onlarca gereksiz sayfa mı geçmek zorunda kalacak. Google'dan aratın tüm iphone problemlerinde iyi kötü forum.donanimhaber.com'da açılan bir konu çıkıyor ve insanlar faydalanıyor, senin üstüne vazife çıkartıp böyle bir üst başlık oluşturmaya çalışman çok anlamsız ve işlevsellikten de bir o kadar uzak.

    Yersiz yere germişsin kendini. Kimsenin konu açmasını kısıtladığımız yok. Böyle bir konu ayrıca yeni alan ve alacak arkadaşlar içinde bir rehber olur. Google akıllıdır merak etme bu konuda geçen bir sorun varsa rating oranına göre başa getirir. diğer bir tekil konu rating i yüksekse o gelir. Kimsenin kısıtlandığı falan yok. Sen keyfine bak, istediğini yap ...

    Kısıtlayamazsın zaten bu forumun amacına aykırı ayrıca böyle bir yetkin olduğunu sanmıyorum. Bırak insanlar isterse senin konu başlığın altında problemlerini paylaşsın başkalarının konularına kendi açtığın konunun linkini yerleştirip sorunu bu başlık altında paylaşın demen çok ayıp. Bir konu altında açılan bir problem varsa çözüm önerini sunarsın aynı konu açılmış ve sorun çözülmüşse o linki paylaşırsın bilmiyorsan okur geçersin bu kadar basit.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tiryaki01

    quote:

    Orijinalden alıntı: a.f.y.

    quote:

    Orijinalden alıntı: tiryaki01

    Ben bu forum içinde forum olayını anlamış değilim. Neden insanlar problemlerini senin açtığın başlık altında tartışsınlar arkadaşım. Forum sitesindeki alt başlık olan iphone ipad başlığı altında insanlar sorunlarını kendi açtıkları konularla paylaşıyor. Konu kirliliği dolayısıyla böyle bir konu açtım deme hakkın yok çünkü konular popülerliklerine göre üstten alta doğru sıralanıyorlar. Zaten sorununu paylaşan insan cevabını alınca konu kendiliğinden yok olup gidiyor.Ancak sonrasında google'da aynı sorunu aratan insanların karşısına aynı konu çıkıyor böylece sorunları konusunda açılan konular yol gösterici oluyor. Şimdi sen dersen ki tüm iphone problemleri bu konu başlığı altında paylaşılsın, ben bunu eleştiririm bu benim hakkım. Ben iphone ile ilgili bir problemi google'da arattım, karşıma forumun bir konusu çıktı sorunumu çözdü basit kısa ve anlaşılabilir bir konuydu, sonrasında foruma ben de üye oldum ve bildiklerimi tecrübelerimi arkadaşlarımla paylaşmaya çalışıyorum bir sorunum olursa da kendi konu başlığımı açarak yardım istiyorum. Diyelim senin konun tuttu herkes 4s ile ilgili problemini senin konu başlığın altında paylaştı. Forum kullanıcısı olmayan insanlar kendi yaşadıkları sorununu bulabilmek için aynı konu altında onlarca gereksiz sayfa mı geçmek zorunda kalacak. Google'dan aratın tüm iphone problemlerinde iyi kötü forum.donanimhaber.com'da açılan bir konu çıkıyor ve insanlar faydalanıyor, senin üstüne vazife çıkartıp böyle bir üst başlık oluşturmaya çalışman çok anlamsız ve işlevsellikten de bir o kadar uzak.

    Yersiz yere germişsin kendini. Kimsenin konu açmasını kısıtladığımız yok. Böyle bir konu ayrıca yeni alan ve alacak arkadaşlar içinde bir rehber olur. Google akıllıdır merak etme bu konuda geçen bir sorun varsa rating oranına göre başa getirir. diğer bir tekil konu rating i yüksekse o gelir. Kimsenin kısıtlandığı falan yok. Sen keyfine bak, istediğini yap ...

    Kısıtlayamazsın zaten bu forumun amacına aykırı ayrıca böyle bir yetkin olduğunu sanmıyorum. Bırak insanlar isterse senin konu başlığın altında problemlerini paylaşsın başkalarının konularına kendi açtığın konunun linkini yerleştirip sorunu bu başlık altında paylaşın demen çok ayıp. Bir konu altında açılan bir problem varsa çözüm önerini sunarsın aynı konu açılmış ve sorun çözülmüşse o linki paylaşırsın bilmiyorsan okur geçersin bu kadar basit.

    Tiryaki sen en iyisi bir sigara yakta kendine gel, gereksiz sinir yapmışsın dostum




  • Tamam dostum kusura bakma birden parladık
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.