Şimdi Ara

LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2012 Modelleri (LM960V, LM860V, LM760S, LM670S, LM660S) [ANA KONU] (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.591
Cevap
138
Favori
998.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caglar_sss

    bu serinin en dusuk modeli de panasonic et5 gibi ciddi fiyat düsüsü yasar mı merak ediyorum

    et5 serisi de lm gibiydi giris fiyatları kısa zamanda 47 inch 2700 tl oldu.

    biraz beklemekte fayda var.

    Nerde 2700 e var kazık mı yedim o kadar arastırıp :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakdemirci80


    quote:

    Orijinalden alıntı: caglar_sss

    bu serinin en dusuk modeli de panasonic et5 gibi ciddi fiyat düsüsü yasar mı merak ediyorum

    et5 serisi de lm gibiydi giris fiyatları kısa zamanda 47 inch 2700 tl oldu.

    biraz beklemekte fayda var.

    Nerde 2700 e var kazık mı yedim o kadar arastırıp :)

    panasonic et5 den bahsetmiş:)
  • Arkadaslar kasımpasa lg bayısınden aldım tvyi 47lm660s i 3200 10 taksite veriyor lagdan korktugum icin almadim piyasada taksitli 3600 den asagi veren yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drorhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: burakdemirci80


    quote:

    Orijinalden alıntı: caglar_sss

    bu serinin en dusuk modeli de panasonic et5 gibi ciddi fiyat düsüsü yasar mı merak ediyorum

    et5 serisi de lm gibiydi giris fiyatları kısa zamanda 47 inch 2700 tl oldu.

    biraz beklemekte fayda var.

    Nerde 2700 e var kazık mı yedim o kadar arastırıp :)

    panasonic et5 den bahsetmiş:)

    :) et5 hatta 2500 e dustu 200tl de hediye ceki vardi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakdemirci80

    Arkadaslar kasımpasa lg bayısınden aldım tvyi 47lm660s i 3200 10 taksite veriyor lagdan korktugum icin almadim piyasada taksitli 3600 den asagi veren yok

    hocam zaten senin aldıgın orta ust sayılır yanlıs bilmiyorsam cinema screen. iyi fiyata almıssın.

    ben en dusuk model 615s den bahsediyorum acaba 47 inchi 2600-2700 civarına gelir mi 1-2 haftada..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakdemirci80
    Az once aldim yarın kurulum yapacaklar insallah

    Hadi hayırlısı olsun bakalım
    izlenimlerinizi bekleriz orası ayrı tabi....
    _________________________________________________

    ET5 42" olanı 2079TL bir fiyata gerilemiş bence biraz anormal bir durum çıkış fiyatını gözönünde tutarsak aşırı bir düşüş var ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybarut -- 9 Mayıs 2012; 19:13:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cankusa

    Arkadaşlar geçen hafta Ankamall tenosadan 47LM660S aldım, aslında lw lerin fiyatı düşmüştü ve 5500 veya 650 düşünüyordum ama eş baskısı diyelim illaki çerçevesiz mevzusu : sonuç lm660s

    ARKADAŞLAR biraz vakit ayırıp okumanızı tavsiye ederim. Eleştirel bir yazı da olsa TV gerçekten iyi.

    Tasarım anlamında çok başarılılı, kapalı olsa da izle misali, sihirli kumanda olayı baya sağlam yetinmeyenlere usb klavye desteği var denedim internet tarayıcısında faydası oluyor ancak kendi premium youtube eklentisinde kullanamadım belki ileride güncelleme ile hallederler.

    3D iyi yani aslında önceki (lw) seri gibi , hani yanyana koy göz algılar mı ? zannetmiyorum ben algılayamadım. Önceki mesajlarda 3D ses yakınlaşma olayı baya tartışılmış var arkadaşlar, LM660S destekliyor. Aslında 670 ile arasındaki tek fark kasa. 4 adet gözlük çıkıyor gözlük bezi de koymuşlar :) 3D videolarda sahne seçim mode aktif değil görüntü derinlik,ses derinlik, bakış açısı ayarlanabiliyor. 2d-3d çevriminde ise sahne modu aktif sinema vs seçilebiliyor öntanımlı ayarları var. Smart 3d world kısmında bi ton test videosu var dream ile başlayan derinlik çok iyi çoğu içe derinlik dışa doğru çok az. LG Top girl aratın indirin izleyin uçuşan kristaller, fularlar sanki elinizle dokunacaksınız gibi.

    Uydu taramasında cnntürk harici Türksat tüm kanalları buldu. 2 tane türksat tanıtım frekansını elle ekledim sanra ağ dahil tarama yaptırdım. PVR olayını deneyemedin çünkü hardiski formatlamak istiyor önce.

    Eklentiler bi sürü işe yararlar var örn. digitrk eski dizi/belg. izlenebilecek eklenti yapmış. Belgesel kısmında tv bir kere kilitlendi. Kapatıp açtım.

    Diğer flash görüntü izlenebilen eklentiler de (snowboard, golf tanıtım kanalları gibi) güzel tam ekranda -tekrar belirtiyorun eklentilerde- sanki hd gibi (Televizyon izleme mesafem tahmini 3 metre ve truemotion açık)

    SD uydu kanalları çok iyi gösteriyor hatta HD gibi. Sadece mesela ana haberlerde yapılan 3g bağlantısı gibi görüntüler yalan yok çamur gibi.

    FLV, mkv ler dahil çoğu formatı gösteriyor. Real media açmıyor. (rm,rmvb). Bir flv videosu mkv container içinde ise televizyon kilitleniyor ya restart ediyor yada kapatmak gerekiyor. MKV container içinde H264 videosu dahi olsa eğer çözünürlük 1920x1080 den yüksek ise dosya açılmıyor ancak tv yi kilitlemiyor. DTS destekliyor hatta 48 khz örneklemeli 1500 Kbps lir (yani DTS-MA) passtouch denedim ses sistemine iletti bravo dedim. Dolby digital de zaten sorun yok. Dolby TrueHD açmıyor. Sevindirici olay Eski lh serilerinde sıkıntı olan mkv başlık bilgisi sıkıştırması (header compression) bu seride sıkıntı yaratmıyor direk oynatıyor.

    ŞİMDİ BÜYÜK HARF ZAMANI YANİ SIKINTILAR (Hep önce çamur atılır ya ben tersini yaptım öne iyi olanları yazdım)

    -LG ye yazdığım sorunlarıma tam anlamıyla baştan savma saçma cevalar verdiler, aynı şeyleri benzer şekilde yazdım sonuna da lütfen fabrika ile paylaşım diye yazdım cevap yok )

    - Arkadaşlar cihaza bir hdd takıldığı zaman başlıyor okumaya içindeki video vs dosya sayısına göre değişiyor. Benimki 1-1,5 saat sürüyor. 10 larca film dizi müzik vs. var. Yazdım bunu lg ye bana üzerindeki yazılımı özelliği dediler geçiştirdiler. Düşünseniz ya her seferinde bunu yapıyo hardiski çıkar tak aynı terane şu 1 haftada ömrünün yarısı gitmiştir diye düşünüyorum hdd min. Gizlilik seçeneği diye bişey koymuşlar (Smart seçenekleri - gizlilikten) orada diski işaretliyorsunuz ama yalan hiçbir işe yaramıyor. Bu çok önemli bence dahası var bu 1 saatli süreçte cihaz yavaşlıyor, klasörlerde gezinme yavaşlıyor fullhd filmlerde takılma yapıyor. HDD 500 GB NTFS USB 2.0 Tek partition. Yani aslında esas sorun hiç sorgusuz sualsiz takılan hdd yi smart 'a ekliyor bunu ekleme demenin şu an bir ayarı veya yolu yok.

    - Servis geldiğinde mevcut reciever üzerinden kurulum yaptırdım daha sonra kendim TV dahili uydu alıcısına geçerim diye düşündüm kuran arkadaşlar da vakit kaybetmesin diye . Sinyal alamadım TV den ertesi gün servise haber verdim, telefonda tarif edin dedim, olmaz arkadaşların gelmesi gerekiyor dediler ve PARA İSTEDİLER SERVİS :IP GRUP diye geçen bir firma aman herşeyi ilk kurulumda yaptırın soracağınızı sorun deneteceğinizi denetin baya fonksiyonlu çünkü tv sonra üzerinden 24 saat bilen geçmeden para istemeye kalkıyorlar.

    - Altyazı olayı sıkıntılı gerçi lw topic de arkadaş kod sayfası türkçe seçip kaydedince oluyor diye anlatmış ama her altyazı da bunu yapmak gerekecek neyse sonundan başladım allatmaya başa sarrrrr-> Televizyon açılıp kapatıldıktan sonra altyazı kod sayfasını varsayılan 'a alıyor türkçe karakterler (ğ,ı...)çıkmıyor tabi, kod sayfası her TV kapanıp açıkdığında varsayılana dönüyor. Bunu da LG yazdım yazılımın özelliğimiş dediler. LH5000 'i acaba uzaylılar mı yaptı da böyle bir sorun yoktu. LD kullanan arkadaşlar da deneyip yazabilirse sevinirim.

    - Internet tarayıcısından sayfalarından açmış olduğum flash vs. videolar sağ taraftakı tam ekran düğmesi ile tam ekran yapılamıyor. Düğmeya basabiliyorsunuz ama işe yaramıyor. Bunu da yazdım lg ye çözünürlük dediler halbuki oynattığım flash videolarda 720 veya 1080 olanlar da var. Ayrıca kendi eklentilerinde zaten tam ekran oynatabiliyor. Neyse belki tarayıcıyı veya flash 'ı güncellerler, umudumu kaybetmedim :)

    - Myapps kısmındaki uygulanalar görünmez yapılamıyor sadece taşınabiliyor. Yeni eklenenler silinebiliyor.

    - Ayarlara girdim ara tara Truemotion ayarı yok ! TR LG 03.03.23 yayınlamış yükledim geldi. Gerçi kaldırmışlar kontrol ettiğimde sitede yoktu şu an.

    - Televizyon alacak arkadaşlar kesinlikle en az gerçek 100 Hz özelliği olan tv alsınlar sakın 50/60 hz almayın görüntü inanılmaz farklı yani nasıl olduğunu bilmiyorum frame mi kopyalıyo aralara basıyo yoksa ekranı tarama frekansı mı farklı ama gerçekten 50 hz ile arasında fark var. Sadece büyük ve hareketli insan silüetlerinin yanlarında karelenme oluyor. (Dikkatli olun MCI veya CMR 100 Hz yazanlar gerçek hz değerini almadan sorsunlar)

    Aslında çeviri yapabilecek bir arkadaş avsforumda da konuyu dillendirebilirse ve lg uk 'e gönderebilirse belki biraz farkındalık olur
    Saygılar

    ben 1 tb wd usb 3.0 bağladım ama senin dediğin gibi bir sorun yaşamadım ve hdd tamamı dolu.kullandığım tv 47lm760s modeli




  • 660S, 670S, 760 S modellerindeki dahili uydu alıcı hd mi ?

    Birde 660S ve 670S arasında özellik anlamında hiçbir fark gözükmüyor. Fiyat olarak neredeyse 500 TL fark var. Anlamadım bu farkın neden kaynaklandığını.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabor -- 9 Mayıs 2012; 20:47:53 >
  • LM serisine mağazada yakından baktım. Ekranın önüne kalın bir tabaka gibi bir kağıt benzeri madde koyulmuş sanırım. Ekrana dokununca boşluk oldugunu hissediyorsun ve o kağıdı bastırınca kağıt hışırtısı gibi ekrana değişisini dinliyorsun. Sanırım Bu tabaka paneldeki ışık sızmasına karşı yapılan bir çözüm olabilir.

    Paneli kenarlarda çerçeve yok gibi sadece üstte ve altta biraz çerçeve kalın altta ise hoparlörün oldugu kısım çok kalın ama yinede panel güzel. Bende samsung 40D8000 de paneldeki sorunlardan ötürü tv arayışındayım lgnin LM760S modelini beğendim ancak renkler ve performans olarak samsungdan iyi olduguna kendimi inandırmam lazım :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihangir12 -- 9 Mayıs 2012; 20:57:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caglar_sss

    quote:

    Orijinalden alıntı: burakdemirci80

    Arkadaslar kasımpasa lg bayısınden aldım tvyi 47lm660s i 3200 10 taksite veriyor lagdan korktugum icin almadim piyasada taksitli 3600 den asagi veren yok

    hocam zaten senin aldıgın orta ust sayılır yanlıs bilmiyorsam cinema screen. iyi fiyata almıssın.

    ben en dusuk model 615s den bahsediyorum acaba 47 inchi 2600-2700 civarına gelir mi 1-2 haftada..

    Bence 2 hatta 3 aya kadar anca duser cunku benim aldigim fiyata (2800tl) taksitli en yakin fiyat 3150 den basliyor.Eskiden milletin elestirdigi vatan bilgisayar sayesinde 2 hafta da bir indirim oluyordu orjinal garantili urunu piyasanin %10 altina aliyorduk.belki yine yaparlarsa yanilmiyorsam %25 indirimle 2850 ye denk gelir.onun disinda 2 haftaya dusecegini sanmiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cankusa
    3D iyi yani aslında önceki (lw) seri gibi , hani yanyana koy göz algılar mı ? zannetmiyorum ben algılayamadım.

    ŞİMDİ BÜYÜK HARF ZAMANI YANİ SIKINTILAR (Hep önce çamur atılır ya ben tersini yaptım öne iyi olanları yazdım)

    - Arkadaşlar cihaza bir hdd takıldığı zaman başlıyor okumaya içindeki video vs dosya sayısına göre değişiyor. Benimki 1-1,5 saat sürüyor. 10 larca film dizi müzik vs. var. Yazdım bunu lg ye bana üzerindeki yazılımı özelliği dediler geçiştirdiler. Düşünseniz ya her seferinde bunu yapıyo hardiski çıkar tak aynı terane şu 1 haftada ömrünün yarısı gitmiştir diye düşünüyorum hdd min. Gizlilik seçeneği diye bişey koymuşlar (Smart seçenekleri - gizlilikten) orada diski işaretliyorsunuz ama yalan hiçbir işe yaramıyor. Bu çok önemli bence dahası var bu 1 saatli süreçte cihaz yavaşlıyor, klasörlerde gezinme yavaşlıyor fullhd filmlerde takılma yapıyor. HDD 500 GB NTFS USB 2.0 Tek partition. Yani aslında esas sorun hiç sorgusuz sualsiz takılan hdd yi smart 'a ekliyor bunu ekleme demenin şu an bir ayarı veya yolu yok.

    - Altyazı olayı sıkıntılı gerçi lw topic de arkadaş kod sayfası türkçe seçip kaydedince oluyor diye anlatmış ama her altyazı da bunu yapmak gerekecek neyse sonundan başladım allatmaya başa sarrrrr-> Televizyon açılıp kapatıldıktan sonra altyazı kod sayfasını varsayılan 'a alıyor türkçe karakterler (ğ,ı...)çıkmıyor tabi, kod sayfası her TV kapanıp açıkdığında varsayılana dönüyor. Bunu da LG yazdım yazılımın özelliğimiş dediler. LH5000 'i acaba uzaylılar mı yaptı da böyle bir sorun yoktu. LD kullanan arkadaşlar da deneyip yazabilirse sevinirim.

    - Internet tarayıcısından sayfalarından açmış olduğum flash vs. videolar sağ taraftakı tam ekran düğmesi ile tam ekran yapılamıyor. Düğmeya basabiliyorsunuz ama işe yaramıyor. Bunu da yazdım lg ye çözünürlük dediler halbuki oynattığım flash videolarda 720 veya 1080 olanlar da var. Ayrıca kendi eklentilerinde zaten tam ekran oynatabiliyor. Neyse belki tarayıcıyı veya flash 'ı güncellerler, umudumu kaybetmedim :)

    - Televizyon alacak arkadaşlar kesinlikle en az gerçek 100 Hz özelliği olan tv alsınlar sakın 50/60 hz almayın görüntü inanılmaz farklı yani nasıl olduğunu bilmiyorum frame mi kopyalıyo aralara basıyo yoksa ekranı tarama frekansı mı farklı ama gerçekten 50 hz ile arasında fark var. Sadece büyük ve hareketli insan silüetlerinin yanlarında karelenme oluyor. (Dikkatli olun MCI veya CMR 100 Hz yazanlar gerçek hz değerini almadan sorsunlar)
    Saygılar


    Üşenmeyip uzunca anlatmışsınız, elinize sağlık :) kendimce bir önceki seriye göre 3D anlamında çok büyük bir ilerleme olmamış diye algılamıştım, doğruymuş.
    Sorunlarla ilgili kısıma bir iki öneride bulunayım;

    -Hdd nin çok geç indekslenmesi, oynatırken problem çıkmıyor olsa bile, " header compression " dan kaynaklanıyor, bu tür kodlanmış filmleri hdd den çıkartıp tekrar deneyin büyük ihtimalle indeksleme hemen bitecek.
    -Altyazı kod sayfası bir önceki serideki gibi kaydedilemiyormuş biz de öğrenmiş olduk, ama düzeltilmemiş olmasına yazılımın özelliği diye verilen cevap... sadece baştan savmak, büyük ihmalkarlık.
    -Flash konusunda umudunuzu kaybetmeyin ama güncelleme hiç beklemeyin... Lg'nin yazılım konusunda bir önceki yazılıma göre ilerleme kaydedebilecek kadar akıllı insanlardan oluşan bir yazılım bölümü olduğunu hiç sanmıyorum. Adamlar 1 senede favorilere eklenen kanallar arasında kanal +/- yapmayı becerip düzeltemediler...
    -Karelenmeler için truemotion = off deneyin, göreceksiniz ki karelenme kalmayacak/minimuma inecek, bu Lg'nin motion sistemi ile görüntü yükseltmeyi bir arada sağlıklı yapamamasından kaynaklanıyor.




  • Yavaş yavaş fiyatlar aşağı gelmeye başladı bile

    Vatan'da 47LM660S modeli 3700 TL den 3400 TL ye düşürülmüş...
  • binbaşı madcapfrog LM serisindeki sorunların kaynağı daha da öncelere dayanıyor.Yeni serilerde hiç bir gelişme nin olmadığı anlaşılıyor.
    Bende de LE5500 var ekranın mat olması dışında herşey sıkıntılı.2012 modeller ayna gibi parlıyor olsa gerek.

    Hala yüksek fiyatlarının yanında ,her an bir sorun çıkarmama garantisi olmayan bu Tvleri alacaklara kolay gelsin...
  • 47lm960 forever ama para yetecekmi ona
  • LG input lag konusunda kötüymüş doğru mu? PS3 oynadığım için önemli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakdemirci80

    Arkadaslar kasımpasa lg bayısınden aldım tvyi 47lm660s i 3200 10 taksite veriyor lagdan korktugum icin almadim piyasada taksitli 3600 den asagi veren yok

    Hayırlı olsun güle güle kullanın ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xpclient

    binbaşı madcapfrog LM serisindeki sorunların kaynağı daha da öncelere dayanıyor.Yeni serilerde hiç bir gelişme nin olmadığı anlaşılıyor.
    Bende de LE5500 var ekranın mat olması dışında herşey sıkıntılı.2012 modeller ayna gibi parlıyor olsa gerek.

    Hala yüksek fiyatlarının yanında ,her an bir sorun çıkarmama garantisi olmayan bu Tvleri alacaklara kolay gelsin...

    Hocam ben de Eylül gibi 47" ya da 50" bir tv almayı düşünüyorum lm serisi var aklımda ama olumsuz yorumları görünce ne yapacağımı sapıtıyorum. Hemen hemen her tv de birşeyler olumsuz. Peki siz 3d olarak hangi ürünü tavsiye ederdiniz.

    LG lm serisi
    Pana ET5 serisi
    Philips fpl serisi fpr gözlük kullanıyor.

    Fpr gözlük kullanan görüntü, 3d ,sd, yayınlar, lag, renk canlılığı vs. gibi faktörler göz önüne alındığında siz hangisini tercih ediyorsunuz?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sabor

    660S, 670S, 760 S modellerindeki dahili uydu alıcı hd mi ?

    Birde 660S ve 670S arasında özellik anlamında hiçbir fark gözükmüyor. Fiyat olarak neredeyse 500 TL fark var. Anlamadım bu farkın neden kaynaklandığını.

    S uzantısı olan bütün paneller dahili uydu alıcılı. 660 ile 670 arasındaki fark durumu da çerçeveden kaynaklanıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CasTingFaiL3D

    LM serisine mağazada yakından baktım. Ekranın önüne kalın bir tabaka gibi bir kağıt benzeri madde koyulmuş sanırım. Ekrana dokununca boşluk oldugunu hissediyorsun ve o kağıdı bastırınca kağıt hışırtısı gibi ekrana değişisini dinliyorsun. Sanırım Bu tabaka paneldeki ışık sızmasına karşı yapılan bir çözüm olabilir.

    Paneli kenarlarda çerçeve yok gibi sadece üstte ve altta biraz çerçeve kalın altta ise hoparlörün oldugu kısım çok kalın ama yinede panel güzel. Bende samsung 40D8000 de paneldeki sorunlardan ötürü tv arayışındayım lgnin LM760S modelini beğendim ancak renkler ve performans olarak samsungdan iyi olduguna kendimi inandırmam lazım :D

    Evet, tüm üreticilerin yeni modası bu, koruyucu cam. Mat ekran bulmak artık inanılmaz zor yeni nesillerde. Onun esnek oluşu çok dert değil zaten, koruyucu sadece o. Hiç hazetmiyorum parlak ekrandan ama şimdi bir LM760S ve üzerine, hatta LM960V'ye de hayır demem yani




  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackjet


    quote:

    Orijinalden alıntı: burakdemirci80

    Arkadaslar kasımpasa lg bayısınden aldım tvyi 47lm660s i 3200 10 taksite veriyor lagdan korktugum icin almadim piyasada taksitli 3600 den asagi veren yok

    Hayırlı olsun güle güle kullanın ...

    Tesekkur ederim
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.