Şimdi Ara

İnternet hızına modem üzerinden sınır koyma(Airties RT-206)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
26.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nette uzun zamandır aramama rağmen böyle bir konu bulamadım. bende bu rehberi açmaya karar verdim.

Olay şundan ibaret:

ADIM 1: Mac adresi öğrenme

Airties web arayüzünde Qos bölümünün yukarısında LAN bölümü var. buraya girdiğinizde modeme bağlı olan pc leri görürsünüz ve hem ip lerini hemde mac adreslerini burdan öğrenebilirsiniz. her pc nin mac adresini bir kenara not edin ilerde işimize yarayacak.

ADIM 2: Modem ayarı

1)Modemin ana sayfasına giriyoruz(tarayıcıya 192.168.2.1 adresini yazarak girebilirsiniz).

2)QoS sekmesine tıklayıp sağ taraftan QoS etkini işaretliyoruz.

3)QoS sekmesinin alt tarafından Trafik sınırlandırma ya giriyoruz. Burada Hedef mac adresi kısmına ADIM 1 de öğrendiğimiz mac adresini yazıyoruz. protokol kısmından "hepsi" seçiyoruz, kural adını yazıp alttan "kaydet" diyoruz.Bu işlemi diğer pc ler içinde aynı şekilde yapıyoruz

4)QoS sekmesinin alt kısmında bulunan Trafik sınırlama kısmına giriyoruz ve burda upload ve download miktarlarını % olarak yazıyoruz.(örn:biz 8 mbps neti 3 kişi kullandğımız için download hızını ayarlamak üzere cos1 e 30-40 değerlerini, upload hızı içinse cos2 ye 50-60 değerlerini girdim.)

5)Şimdi yine QoS sekmesinin altında bulunan Trafik eşleme kısmına giriyoruz.Burada kaynak arayüz kısmını VC1 hedef arayüz kısmını VLAN1 olarak seçersek download hızına, tam tersini yaparsakta upload hızına etki ediyor.örn: kaynak arayüzü VC1 hedef arayüzü VLAN1 kuralı benim mac adresimin yazılı olduğu kural ve CoS kısmınıda download için tanımladığım CoS1 yaptığımda download larda yaklaşık 3 mbit max değer aldım.Tersine kaynak arayüz kısmını VLAN1 hedef arayüz kısmını VC1 kuralı benim mac adresimin yazılı olduğu kural ve cos kısmınıda Upload için tanımladığım cos2 yaptığımda ise upload larımda 600 kbps nin 200-300 kbps ni kullanabilidim.)

6)kaydet diyoruz ve tamamdır.

Bu ayarları ttnet in verdiği Airties RT-206v4 e göre yaptım.diğer modellerindede ayarlar aşağı yukarı aynıdır.sorun olursa bu konu altından cevaplamaya çalışırım.Umarım yardımcı olabilmişimdir.
    İyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warcry144 -- 17 Eylül 2012; 13:18:45 >

• sa.

resim ekleyebilirmisniz adım adım
  • quote:

Orijinalden alıntı: warcry144

Nette uzun zamandır aramama rağmen böyle bir konu bulamadım. bende bu rehberi açmaya karar verdim.

Olay şundan ibaret:

ADIM 1: Mac adresi öğrenme

Airties web arayüzünde Qos bölümünün yukarısında LAN bölümü var. buraya girdiğinizde modeme bağlı olan pc leri görürsünüz ve hem ip lerini hemde mac adreslerini burdan öğrenebilirsiniz. her pc nin mac adresini bir kenara not edin ilerde işimize yarayacak.

ADIM 2: Modem ayarı

1)Modemin ana sayfasına giriyoruz(tarayıcıya 192.168.2.1 adresini yazarak girebilirsiniz).

2)QoS sekmesine tıklayıp sağ taraftan QoS etkini işaretliyoruz.

3)QoS sekmesinin alt tarafından Trafik sınırlandırma ya giriyoruz. Burada Hedef mac adresi kısmına ADIM 1 de öğrendiğimiz mac adresini yazıyoruz. protokol kısmından "hepsi" seçiyoruz, kural adını yazıp alttan "kaydet" diyoruz.Bu işlemi diğer pc ler içinde aynı şekilde yapıyoruz

4)QoS sekmesinin alt kısmında bulunan Trafik sınırlama kısmına giriyoruz ve burda upload ve download miktarlarını % olarak yazıyoruz.(örn:biz 8 mbps neti 6 kişi kullandğımız için download hızını ayarlamak üzere cos1 e 10-20 değerlerini, upload hızı içinse cos2 ye 30-40 değerlerini girdim.)

5)Şimdi yine QoS sekmesinin altında bulunan Trafik eşleme kısmına giriyoruz.Burada kaynak arayüz kısmını VC1 hedef arayüz kısmını VLAN1 olarak seçersek download hızına, tam tersini yaparsakta upload hızına etki ediyor.örn: kaynak arayüzü VC1 hedef arayüzü VLAN1 kuralı benim mac adresimin yazılı olduğu kural ve CoS kısmınıda download için tanımladığım CoS1 yaptığımda download larda yaklaşık 1.5 mbit max değer aldım.Tersine kaynak arayüz kısmını VLAN1 hedef arayüz kısmını VC1 kuralı benim mac adresimin yazılı olduğu kural ve cos kısmınıda Upload için tanımladığım cos2 yaptığımda ise upload larımda 600 kbps nin 200-300 kbps ni kullanabilidim.)

6)kaydet diyoruz ve tamamdır.

Bu ayarları ttnet in verdiği Airties RT-206v4 e göre yaptım.diğer modellerindede ayarlar aşağı yukarı aynıdır.sorun olursa bu konu altından cevaplamaya çalışırım.Umarım yardımcı olabilmişimdir.
    İyi forumlar...

Mac Adresini "cmd" Den de öğrenebilirsiniz.

- Çalıştır'a cmd Yazıp Çalıştır Deyiniz.

- ipconfig/all yazınız

- Çıkan Fiziksel Adres Sizin mac Adresinizdir.

• merhaba
    bende v1 modeli bulunuyor trafik sınıflandırması biraz farklı yardımcı olur musunuz?

burdaki tüm bilgileri doldurmak gerekli midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patriot_942 -- 20 Kasım 2011; 19:53:43 >
  • şüper paylaşım teşekkürler
  • aynı işlemi uydunet'in verdiği motorola marka modemde nasl yapabilirim? yada program aracılıgıyla oluyor mu bu işlem ?
  • kardeş dedigin i uyguladım oldu fakat her baglanan icin oldu kendimi bu olaydan nasıl hariç edebilirm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaegnor -- 15 Mart 2012; 19:28:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sanırım cos1 cos 2 cos 3 bolumundekı yerden n/a yısectın herkezı yaptın ordan cos1 cos 2 secıp mac adreslerını kısıtlaman gerek...
  • Teşekkürler
  • çok saol kardesimin torrentinden kurumuştu internet
  • kardeş bizdede aynı modem var ve 4 kişi kullanıyoruz. bn sunu istiyorum örn 2000 kbpz hızımız var bn bu hızın 500 ünü sabit şekilde almak istiyorum digerlerıde 1500 kbpz yı kullansın. Olabilirmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anil_419 -- 10 Kasım 2012; 15:18:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anil_419

kardeş bizdede aynı modem var ve 4 kişi kullanıyoruz. bn sunu istiyorum örn 2000 kbpz hızımız var bn bu hızın 500 ünü sabit şekilde almak istiyorum digerlerıde 1500 kbpz yı kullansın. Olabilirmi ?

olmaz herkeze bölmen gerekıyor onları kısıtla kendıne 500 ayır benım yaptıgım gıbı :D mıllet yavas gırsın..
  • bu arayüze yardım edicek var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: anil_419

samed msn verrmısın veya bnmkını ekle anil_419@hotmail.com bır kac sorum olcak

msn kullanmıyorum soruların varsa burda sor hem herkeze acık bı alan hem sorcagın soru belkı baskasının ısıne yarayacktır belkı cozemeyecegım bır sorundur..
  • Bende aynı dertten muzdaribim ya yurtta kalıyorum internet çok yavaş acaba sınırlamak yerine kullanım önceliğini kendime nasıl verebilirim ?
  • harfiyen uyguladım işe yaramadı
  • Arkadaşlar 5. Kısmı anlamadım biri yardımcı olabilirmi? Ben arkadaşlarımla giriyorum benim pc me video indirdiğimiz için en çok hızı benim pc me vermek istiyoruz. Nasıl yapıcaz? Hortlattım konuyu ama işeme kısalttığı için kusura bakmayın. Resimide ekliyorum burdanda yardımcı olabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faydalı çok teşekkürler
  • hiç birşey anlamadım. Turksat net kullanıyorum. panelden baktımda yapamadım. Amacım 2 bilgisayar var diger pcden girenlerin neti kısıtlamak istiyorum yavaş girsinler
  • Çok teşekkür ederim sayende cs go da pingden kurtuldum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.