Şimdi Ara

MICROSOFT, 2006 ÜRETİM XBOX' I, 250GB SLIM İLE DEĞİŞTİRDİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkese selam, bu konuyu hak arama ve kurumsal firmaların ne kadar profesyonel olduklarını göstermek amacıyla açtım, yanlış yerlere çekilmesin, haklı olduğunuza inanıyorsanız her türlü imkanı seferber edip sonuç alabiliyorsunuz,

daha önceden bir konu açmıştım ama muhabbet başka yöne kaydığı için kilitlendi,

http://forum.donanimhaber.com/m_49163023/mpage_1/f_/key_//tm.htm#49163023

19 mayıs güncellemesinden 1 önceki güncellemeyi 2006 model ntsc j konsoluma yaptığımda (fw li, 1 kere atikte 3k tamiri gördü, halen 3k veriyor ama 5-6 kere açma kapama düğmesine basınca normal açılıp hiç 3k vermiyor) ms bana bir mail attı. normalde slim makinede son1 yıldır orj kullanıyor ve eski aleti de hiç açmıyordum, sadece güncelleme yapmak için 8-9 ay aradan sonra aleti açtım güncellemeyi yaptım ve kapattım.

mail de, güncelleme sırasında makinede bir problem tespit edildiğini, bu hatanın son güncellemeleri yapmama engel olacağını bu sebeple ücretsiz olarak yenisiyle değiştirileceğini, kendileri ile temasa geçmem gerektiği yazıyordu. cidden 19 mayıs güncellemesini hiç yapamadım hep e65 hatası verdi alet.

bendeki ürünü kayıt ettim mail de verdikleri linkteki yere, seri numarasını filan girdim ve 2006 yapımı aletin halen garanti kapsamı içinde olduğunu gördüm şaka gibi :) ne yazıkki TR desteklenen ülkeler arasında olmadığından ingilterede yaşayan arkadaşımın adresini verdim. adamların istedikleri bilgileri onlara verdim ve kayıt oluşturarak beklemeye başladım.

yalnızca 2 saat sonra mail geldi, almanyadan yeni slim 250 gb ve bendeki bozuk xbox ı koymak için içerisinde bedaa kargo kuponu bulunan 2. boş bir kutuyu UPS kargo ile yolladıkları yazıyordu :)

1 gün sonra ingilteredeki arkadaşım aradı ve kutuları aldığını söyledi :) zaten Türkiyeye geliyordu 2 haftada 1, geldiğinde aleti bana teslim etti, ben de bendeki bozuk olanı ona verdim, gittiğinde boş kutuya koyup almanyaya MS ye geri yollayacak. MS aleti teslim aldığında mail ime 12 aylık live kodu ve bir de sürpriz hediye yollayacakmış...

adamlar slim in yanında bir de transfer kit yollamışlar, bendeki hatadan dolayı transfer kit olsa bile bazı verilerin slim e kopyalanamayacağını bu sebeple çok üzgün olduklarını belirtmişler...

ayrıca kargonun bana teslim edilmesinden 30 gün sonra aletin tüm güncelleme ve oyun oynamalara otomatikman kapanacağını belirtmişler... (heralde alet artık işe yaramaz sakın yollamamazlık yapma demek istemişler :) )

nihayetinde MS ye 3K dan dolayı en çok küfür edenlerin başında geliyorum ama bu olaydaki profesyonellikleri beni benden aldı, anlattığım kimse inanmıyor, bendeki aleti onlara yollayıp ilgili aletin mail deki alet olduğunu kontrol dahi etmeden, benim beyanıma güvenip direkt olarak aleti yolladılar ve bendeki aleti de sonra istediler...

gerçekten tebrik edilesi bir durum... TR deki firmaların hangisi bunu yapar o da soru işareti...

bu arada buradaki MS ile defalarca konuştum, destek verilmediği için hakkım olmasına rağmen TR ye değil UK e yollatmak zorunda kaldığımı mağdur olduğumu belirttim, adamlar her seferinde MS uluslararasının bu konuda talimatının olduğunu, ancak TR ye resmi olarak desteğin yakın planda gerçekleşebileceğini umduklarını belirttiler, artık ne kadar doğru bilemem... bekleyip göreceğiz...

sözün özü şu ki, hakkınızı her zaman arayın, karşınızdakinin profesyonelliği bazında bazen umduğunuzdan çok daha çabuk sonuca ulaşabilirsiniz... ben binlerce prosedür uygulanır diyordum ama adamlar mail imden 2 saat sonra yolladılar ürünü şaka gibi...

psn: ll_renzokuken_ll

gt: vRENZOKUKENv

• Taylan güzel bir olay yaşamışsın bende aynı olayı seagate firması ile yaşadım, adamlar bana Hollanda'dan yeni bir hdd göndermişlerdi özel bir kutuda.

Boşver demeyip biraz uğraşmak gerekiyor.

Hayirli olsun.

Sephiroth, saolasın, sendeki alet de eskiydi diye hatırlıyorum, güncelleme yaptın mı hiç ?

• Vay be çok şaşırdım. Yeni xboxın hayırlı olsun...

O cihaza dokunmam eski oyunlari fw li falan olarak oynama yarar en azindan kalsin oyle kosede antika diye sakliyorum:))))

MS gelecel nesilde Tüürkiye'ye destek verirse, konsolu kesin garantili alırım. Yeri gelirse 200-250 TL fazla veririm ama, böyle hizmeti de kaçırmam.

Orijinalden alıntı: bluelabel

Hizmete bak yahu, şaka gibi. Bizim alışık olmadığımız hareketler bunlar valla:)

MS gelecel nesilde Tüürkiye'ye destek verirse, konsolu kesin garantili alırım. Yeri gelirse 200-250 TL fazla veririm ama, böyle hizmeti de kaçırmam.

Ben baslayacak olan nesil icin umutliyim, MS bu sefer destegini verecektir.

O kadar gubudik yerlere verilen destegi gordukce bizi nasil es geciyor anlamiyorum

adamlar tam olarak sebebini söyleseler ona göre hareket edilir ama tam net bir cevap olmadı hiçbir zaman...

windows un kopya kullanıım sayısıyla alakalıysa, tüm dünya mı orj kullanıyor windows u?

• Aynen yeni nesilde microsoft getirirse kendi garantisi kapsaminda kesinlikle ordan alalım. hemde turkiyede satış yapamayiz mantigini biraz da olsa zayıflatmış oluruz. ayrica konu cidden ibretlik. microsoft işini hakkiyla yapiyor yurtdışında.
    PSN:StormDante
  • quote:

Orijinalden alıntı: renzokuken

desteğin kopya kullanımla alakalı olduğunu sanmıyorum, bu kopyanın anavatanı rusya, ama rusyaya destek var bildiğim kadarıyla...

adamlar tam olarak sebebini söyleseler ona göre hareket edilir ama tam net bir cevap olmadı hiçbir zaman...

windows un kopya kullanıım sayısıyla alakalıysa, tüm dünya mı orj kullanıyor windows u?

Bencede kopya ile alakasi yok baska bir nedeni var. Burokrasi yada benzeri seyler mi acaba adamlari yildirdi:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    PSN:StormDante
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:SyLaR:.

Youtube neden kapandıysa xbox'da Türkiye'ye o yüzden gelmedi bizm devletin aç gözlülügü kimi tutsakta yerleştirsek diye düşündükleri için böyle oluyor.

microsoftla devleti bağdaştırmakta ayrı bir başarı tabi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Microsoft haklı tr ye destek vermemekle.

Orijinalden alıntı: :Sephiroth:

quote:

Orijinalden alıntı: renzokuken

desteğin kopya kullanımla alakalı olduğunu sanmıyorum, bu kopyanın anavatanı rusya, ama rusyaya destek var bildiğim kadarıyla...

Bencede kopya ile alakasi yok baska bir nedeni var. Burokrasi yada benzeri seyler mi acaba adamlari yildirdi:)

Kopya kullanımıda bi etkendir ama xboxın ülkeye adam gibi giriş yapmamasındaki en büyük neden burda bu tür video games, entertainment tarzı olaylar ile ilgilenecek hiçbi oluşumun bulunmaması. Onu geçtim türkyiede video oyunlarının hedef kitlesinin sadece 0-7 yaş olarak görülmesi.

Türkiyenin önce bakış açısını zihniyeti değiştirmesi lazım. Oyun federasyonu kuruldu diye sevinmiştik ama onlarda aynı zihniyette çıkıp bu tür video oyunlarına ciddiyetle yaklaşmaka yerine "ilk yapacağımız iş oyunları sansürlemek olucak" deyince benim umudum hiç kalmadı....

• quote:

Orijinalden alıntı: om3r-

quote:

Orijinalden alıntı: .:SyLaR:.

Youtube neden kapandıysa xbox'da Türkiye'ye o yüzden gelmedi bizm devletin aç gözlülügü kimi tutsakta yerleştirsek diye düşündükleri için böyle oluyor.

microsoftla devleti bağdaştırmakta ayrı bir başarı tabi

Anlayana.
  • çok şık bir davranış olmuş,bazı büyük firmalar müşterilerine çok saygı duyuyor ve tabi ki reklam olayı da var işin içinde,umarım bnu da kötü amaçla kullananlar çıkmaz.Hatırlıyorum da Logitech z5500 için de inanılmaz bir hizmet verdi,sadece Decoder'de ki bozuk led yüzünden komple sıfır bir z5500 seti gönderiyordu,eskisini de geri yollamanızı istemeden üstelik,sadece eski seti parçalayıp resmini çekip göndermeniz gerekiyordu ki kimse bunu yapmadı ,parçalanmış z5500 resimleri internette bol bol vardı zaten..
    Tabi özellikle türkiye bu şık davranışı kötüye kullandı ve bu işi ticarete bağladı malesef ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MiQelangelo -- 12 Ağustos 2011; 17:33:23 >

psn: AlanZ_7z

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.