Şimdi Ara

NEXT YE-G 525 incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
375
Cevap
3
Favori
21.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen hafta bu cihazı alıp yola çıktım. İzmir- Antalya-Konya-Afyon-İzmir şeklinde yaklaşık 1400 km kadar ş.içi ve dışı yol yaptım. Cihazı epey test ettim. İzlenimlerimi yazayım belki bir arkadaşa faydası olur.

Önce bardağın dolu tarafı

-Cihaz gerçekten hızlı.Ki ben de sırf bu özelliği için bu cihazı tercih etmiştim. İGO Primo yu sıcak havaya rağmenhiç takılmadan sorunsuz olarak çalıştırdı.
    -Yeniden rota hesaplaması ve uyduyu bulması gerçekten hızlıydı.
    - Harita zaten Türkiyedeki en başarılı harita. Her ne kadar Seydişehir'in bir kısmı haritada yoksa da.
    - Video oynatma ve mp3 çalmada bir sıkıntı yoktu.
    - Ses yüksekliği yeterli.
    - Fiyatı internet sitelerinde 240 civarında ama ben Manişsa next bayisinden 215 e aldım. 6 taksitli fiyatı da 215 liraydı.

Bardağın boş tarafında sadece makyaj kısmı var. Daha çok daha önce kullandığım navking k280e göre kıyaslayacağım.
    - Cihaz son derece berbat bir tasarıma sahip.Navkingin yanında çirkin ördek yavrusu gibi olmuş.
    - Cihazın malzeme kalitesi çok kötü.Plastiği çok iğreti duruyor. Hele sağ üst tarafında tam oturmama durumu var ki enterasandır izmir ve Antalyadaki teknoloji mağazalarında ki 525 lere de baktım. Onlarında sağ üst tarafında hafif boşluk vardı.
    - Ekran güneşin durumuna göre parlıyor.
    - Cama sabitleme aparatı sağa sola,yukarı-aşağaı döndürme açısından çok kullanışsız. İki hareket için de ayrı vida koymuşlar.
    - Şu ana kadar bir kerede açıp kapayamadım. Açma -kapama tuşunun tepkilerine alışamadım. Bu benim beceriksizliğimden de olabilir.
    - Bluetooth ve Av-in yok. benim için sorun değil.

Sonuç olarak,
    Ben dış görünüme değil,iç güzelliğine bakarım diyorsanız bu cihaz size göre.
    Ama ben kaybolsamda, uyduya bağlanma ve menü geçişleri konusunda kafayı yesemde cihazım alımlı görünsün diyorsanız bu cihazdan uzak durun.
    Next bu cihazda malzemeden çalarak, işlemciye,rame ve hıza yatırım yapmış.Ve işlevsel bir cihaz yapmış. 215 lirayı fazlasıyla hakediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Lupara_ -- 19 Temmuz 2011; 14:52:14 >

• az önce marketde çalıştırtıp inceledim anormallik göremedim elimde kurcaladım çalışır halde malzeme kalitesine diyecek yok dayanıklılıkla belli olur düşürünce filan ortaya çıkar diğerleride makjajlı kasa veya sırf cam panel cihaz hızlı açılıyor hızlı çalışıyor alternatifi yok, atlas 5 ve 633 işlemci ile rakibi yok, eksikleri, ekranda 800 pixel çözünürlük TV FM radyo , bunlar olsa hemen alırdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslanoto

az önce marketde çalıştırtıp inceledim anormallik göremedim elimde kurcaladım çalışır halde malzeme kalitesine diyecek yok dayanıklılıkla belli olur düşürünce filan ortaya çıkar diğerleride makjajlı kasa veya sırf cam panel cihaz hızlı açılıyor hızlı çalışıyor alternatifi yok, atlas 5 ve 633 işlemci ile rakibi yok, eksikleri, ekranda 800 pixel çözünürlük TV FM radyo , bunlar olsa hemen alırdım.

navigasyon cihazı olarak bence de eksiği yok. ş.içinde bile uydu bulma hızı inanılmaz gerçekten. Yeni bir cihaz alacak olsam yine 525 alırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Lupara_

quote:

Orijinalden alıntı: aslanoto

az önce marketde çalıştırtıp inceledim anormallik göremedim elimde kurcaladım çalışır halde malzeme kalitesine diyecek yok dayanıklılıkla belli olur düşürünce filan ortaya çıkar diğerleride makjajlı kasa veya sırf cam panel cihaz hızlı açılıyor hızlı çalışıyor alternatifi yok, atlas 5 ve 633 işlemci ile rakibi yok, eksikleri, ekranda 800 pixel çözünürlük TV FM radyo , bunlar olsa hemen alırdım.

navigasyon cihazı olarak bence de eksiği yok. ş.içinde bile uydu bulma hızı inanılmaz gerçekten. Yeni bir cihaz alacak olsam yine 525 alırım.

Alıntıları Göster
    quote:

Elime alıp denediğim bütün cihazlar içinde en az parlamaya sahip.
    Konuyu inceleyin;
    http://forum.donanimhaber.com/m_51309280/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: DD252Admin

quote:

Elime alıp denediğim bütün cihazlar içinde en az parlamaya sahip.
    Konuyu inceleyin;
    http://forum.donanimhaber.com/m_51309280/tm.htm

Alıntıları Göster
    boş yorumlarına katılmıyorum.

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Sanki size yazmamış gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEKNOKA

Ben de boş yorumlara katılmıyorum.

@DD252Admin
    Ekranı çoğu cihaza göre başarılı olabilir tabi. Ama ben normal lcd tv/monitörlerdeki ekranlar gibi birşey bekliyordum. Öyle olmayınca hayal kırıklığı oldu.Cihazdan çok memnunum o ayrı.
    Daha önceki cihazımın cam aparatı toplu bişeydi. Sıkılığını ayarladıktan cihazı tutarak güneşe göre sağa sola yukarı aşağı döndürebiliyordum. Bunda aparatın bağlantı yerleri vidalı. aşağı-yukarı için bir vida ile, yukarı aşağı için farklı bir vida ile oynamak gerekiyor. Tek elle yapamadığım için trafikte seyir halindeyken sıkıntı oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TEKNOKA

Ben de boş yorumlara katılmıyorum.

@DD252Admin
    Ekranı çoğu cihaza göre başarılı olabilir tabi. Ama ben normal lcd tv/monitörlerdeki ekranlar gibi birşey bekliyordum. Öyle olmayınca hayal kırıklığı oldu.Cihazdan çok memnunum o ayrı.
    Daha önceki cihazımın cam aparatı toplu bişeydi. Sıkılığını ayarladıktan cihazı tutarak güneşe göre sağa sola yukarı aşağı döndürebiliyordum. Bunda aparatın bağlantı yerleri vidalı. aşağı-yukarı için bir vida ile, yukarı aşağı için farklı bir vida ile oynamak gerekiyor. Tek elle yapamadığım için trafikte seyir halindeyken sıkıntı oluyor.

Alıntıları Göster
    Kullanıcı yorumlarının paylaşıldığı güzel bir konu olabilir, Güncel

• quote:

Kullanıcı yorumlarının paylaşıldığı güzel bir konu olabilir, Güncel

Alıntıları Göster
    Next YE-G 525 ile 545 arasında kaldım. 50 lira fiyat farkı hiç hiç önemli değil ama 525 teki işlemci hızı yuksekliği beni fena halde cezbediyor. 545 yavaş gibi bi yorum okumuştum aslı var mı acaba bunun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaNDeR

Next YE-G 525 ile 545 arasında kaldım. 50 lira fiyat farkı hiç hiç önemli değil ama 525 teki işlemci hızı yuksekliği beni fena halde cezbediyor. 545 yavaş gibi bi yorum okumuştum aslı var mı acaba bunun ?

Alıntıları Göster
    Şayet BT ihtiyacınız yoksa 525 modelini tercih edin derim.şayet elekromarketten alacaksanız ikisini karşılaştırdığınızda 633Mhz işlemci hızı hemen fark ediliyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmkansız

Şayet BT ihtiyacınız yoksa 525 modelini tercih edin derim.şayet elekromarketten alacaksanız ikisini karşılaştırdığınızda 633Mhz işlemci hızı hemen fark ediliyor.

Alıntıları Göster
    Bir arkadaşım benim arabada gördü Next YE-G525'i. Duraktan almıştım onu çarşıya giderken Perşembe günü.

O gün akşam üzeri rotamı çizmiştim; Bankamatik'ten para çekilecek, Elektrik Faturası ödenecek, "Kız" kreşten alınacak ve eve gelinecekti...

Yolda dedi ki, ne diyor bu alet?

Dedim beni Bankamatik'e götürüyor. Beraber gittik, Next'im sonra Sedaş yolunu tarif etmeye başladı; arkadaşım hayretlerde. Sonra onun bir işini hallettik, Kızımı kreşten aldık ve geri döndük.

Arkadaşım "hocam seninle birşey konuşmam gerek dedi." Yemekten sonra buluştuk.

Okul Servisi varmış 4 tane, bu sene başlamış bu işe. Her birinin 9 öğrencisi varmış. Ama bir türlü Şöförlerden yana şansı gülmemiş... Her hafta yeni şöför, her şöföre yeni yol tarifleri ve her araca ayrı şöför; kafayı yemek üzereymiş.

Al bunlardan bir tane halledelim ;Verim alırsan diğer 3 araca da aynı sistemi kurarsın dedim...

Bu sabah geldi eve, elinde Next kutusu; tanıdım anında 525'i. Önce evde güncelledik bir güzel...
    Sonra Aracına monte ettik. Servis olarak kullandığı bir münibüsle gelmiş. elinde bir liste 10 öğrencinin adresleri yazılı. N'apcaz Şimdi? dedi...

Tamm, biliyormusun evleri dedim, bilmem mi dedi... Yürü bakalım dedim...

Rota yaptım ona bir tane, adını Sabah ilk servis - al verdim. Sırayla 10 öğrencinin kapısına gittik, konumları belirleyip "Favorilere" ekledim ve rotayı yaptım, okula vardık.

Sonra bir rota daha hazırladık ikinci grup için; Sabah İkinci sevis - Al dedim adını. sırayla onların da evlerine gittik, konumlar belirlendi; Rota oluşturuldu.

Sonra yeni 2 Rota daha oluşturduk; "Öğlen Geri götür" ve "Akşam Geri götür" isminde. Bu defa konum bilgilerine sahip olduğumuzdan dolaşmadık tek tek. Tabii ki elimizde adres bilgileri de vardı ama -örnek, XXX sokak no:70 yazan yerde sayın Başarsoft datası No:87 yazmaktaydı- ona güvenemezdik.

Böylelikle ilk denemesini pazartesi sabahı yapacak arkadaşım, verim aldığında da diğer 3 aracını da aynı sistemle donatacağız kısmetse...

Bu da benim için ilk ciddi ve profesyonel deneyim oldu; profesyonel dedim, çünkü yemek ısmarlandı karşılığında...

Bu tecrübe ile bir kez daha hayran oldum Next'ime

• quote:

Orijinalden alıntı: _imkansız_

BT ihtiyacı tam olarak neyi karşılıyor ? Araçta zaten BT olcak yani fazladan bi BT ihtiyacım yok sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaNDeR

quote:

Orijinalden alıntı: _imkansız_

BT ihtiyacı tam olarak neyi karşılıyor ? Araçta zaten BT olcak yani fazladan bi BT ihtiyacım yok sanırım.

Alıntıları Göster
    BT sadece telefon ile eşleşip telefon görüşmelerinizi cihaz üzerinden yapmanızı sağlıyor.Şayet aracınızda BT kit varsa yada BT kulaklığınız varsa bence 525 olan modelini alın derim.Kullanıyorum memnunum

• quote:

Bardağın boş tarafında sadece makyaj kısmı var. Daha çok daha önce kullandığım navking k280e göre kıyaslayacağım.
    - Cihaz son derece berbat bir tasarıma sahip.Navkingin yanında çirkin ördek yavrusu gibi olmuş.
    - Cihazın malzeme kalitesi çok kötü.Plastiği çok iğreti duruyor. Hele sağ üst tarafında tam oturmama durumu var ki enterasandır izmir ve Antalyadaki teknoloji mağazalarında ki 525 lere de baktım. Onlarında sağ üst tarafında hafif boşluk vardı.

cihazı kullanan arkadaşlar bu yoruma katılıyorlar mı:

- plastik kalitesi kötü mü?
    - sağ üst tarafında tam oturmama durumu devam ediyor mu?

aslında kararımı vermiştim 525 almak için. ancak bu yorum beni tereddüte düşürdü. navigasyonu çok yoğun kullanmayacağım ve kullanmadığım zamanlarda 4 yaşındaki oğluma yolculuklarda susu payı olarak vermeyi düşünüyorum. çizgi film filan seyretsin diye. ama kasa sağlam değilse 3-5 gün ya da 3-5 ayda oğlumun elinde kalmasından korkuyorum :)

yorumlarınızı bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: desailles

quote:

aslında kararımı vermiştim 525 almak için. ancak bu yorum beni tereddüte düşürdü. navigasyonu çok yoğun kullanmayacağım ve kullanmadığım zamanlarda 4 yaşındaki oğluma yolculuklarda susu payı olarak vermeyi düşünüyorum. çizgi film filan seyretsin diye. ama kasa sağlam değilse 3-5 gün ya da 3-5 ayda oğlumun elinde kalmasından korkuyorum :)

Gidip kendiniz görün.Burada yazılanlardan ürünler hakkında az çok haberdar oldunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: lord66

Gidip kendiniz görün.Burada yazılanlardan ürünler hakkında az çok haberdar oldunuz.

Alıntıları Göster
    Benim Next 525'imde boşluk falan yok, size denk gelmiş herhalde.
  • quote:

quote:

Ben uzun yolda cihazı çocuklara çocuklara veriyorum. fazla kurcalamalarına izin vermiyorum tabi. Şimdilik bir sorun çıkmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: lord66

bak ben bunu hiç düşünmemiştim bulunduğum konum itibariyle gidp kendim görüp gelmem cihaz fiyatının 1/4 'ü kadar bir yakıt harcamam demek. ee forum biraz da bu işer için değil mi? paylaşmak ve yardımlaşak... yanılıyor muyum?
  • quote:

peki plastik kalitesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • quote:

quote:

peki plastik kalitesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Alıntıları Göster
    Primo 1.2 yazılım güncellemesi vereceklerdi? Son durum hakkında bilgi sahibi olan var mı?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.