Şimdi Ara

(3D) FULL HD TV KULLANICILARI İÇİN OYUNLARDAKİ LAG (GECİKME) PROBLEMİ VE OLASI ÇÖZÜMLERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
6
Favori
21.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Satın alacağı TV'de oyun oynamak isteyen kullanıcı için olası en büyük problem TV'lerde meydana gelen input lag sorunudur. TV'lerin bir şekilde ayarları düşürülerek ulaşılmaya çalışılan ideal görüntü ve performans için LG Cinema 3D TV / LG FPR Gözlük Teknolojisi - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU] başlığından kerempek nickli kullanıcının tavsiyesiyle LG'nin official sitesinde rastladığım bir makalenin çevirisini paylaşmak istiyorum.

    ________________________________________________________

    Problem

    Öncelikle konuya HD TV’de oyun ve lag (gecikme) hakkında açıklama yaparak başlamalı. Tüm HD TV'lerde farkedilir bir miktarda lag görülme ihtimali vardır. Ancak, bu durum çok basit bir şekilde açıklanabilir. TV’ye gelen sinyaller işlenirken ve ekrandan görüntü alınırken bazı HD TV'lerde lag (bazen yarım saniye kadar) durumu ortaya çıkar. Oluşan bu gecikme çoğu zaman işlevi etkilemez ama oyun oynama sırasında hızlı komutları yürütürken bu durum problem yaratabilir. Komutlar verildikten sonra ekrandaki tepkide gözle görülür bir sorun olduğunu fark edilebilir. Yaklaşık bir buçuk saniyelik, hatta genellikle çok daha az süre olan gecikme, müzik, ritim, spor, dövüş, FPS ya da diğer oyun türlerinde oyunu oynanamaz kılabilir ve bu ciddi bir sorun teşkil eder.
    Peki bu lag (gecikme) neden oluşur?
    Bu sorunun iki cevabı vardır. Birincisi çözünürlüktür. Her TV (High-Def veya Standart-Def) sabit bir görüntü kalitesine, yerel bir çözünürlüğe sahiptir. Eski tip CRT’ler 480i çözünürlükteyken, yeni nesil HD TV’lerin çözünürlükleri 480p varyasyonlarından 720p varyasyonlarına (1024x768 - gerçek 720p den daha düşük çözünürlük, 1280x720 - gerçek 720p ve 1366x768) ve 1080i ile 1080p (1920x1080) çözünürlüklerine, bunun yanında arada daha garip çözünürlüklere sahip olabilir.
    Oyun konsollarında ise, PS2’den önceki nesil her konsol 480i sinyal üretirdi. PS2 aslında bazı 480p çözünürlükteki oyunları ile 480i sistemi ile, GameCube ve Xbox, daha öncesinde 480p oyunları ile 480i sistemi ile çözerken şimdi (Xbox 360 oyunlarının çoğunluğu 720p düşünülerek tasarlanmış olmasına rağmen), 480p, 720p ve 1080i değerlerinde çıkış yapabilmektedir. Nintendo Wii’de bu çıkış değeri sabit 480p’dir. İlk nesil Blu-ray oynatıcılarda çıkış 1080p, yine ilk nesil HD-DVD oynatıcılar için çıkış çözünürlük olarak 1080i’dir.

    Hemen hemen herhangi bir HD TV, tıpkı HD DVD oynatıcıdan gelen 1080i sinyal kabul eden bir 1366x768 doğal çözünürlüğe sahip HD LCD TV gibi, herhangi bir sinyali kabul edebilir ancak gelen sinyalin doğal çözünürlüğe uygun ölçekli olması gerekir. TV’nin işlemcisine en büyük yükleme, TV 480i sinyali doğal çözünürlüğüne ayarlamaya çalışırken yaşanır. Çünkü bunu yaparken görüntüyü hem büyütmek hem de sinyali dairesel taramadan (480i deki i - interlaced scan) sırasal taramaya (480p, 720p deki p - progressive scan) getirmesi gerekir.

    Bazı TV'ler yukarıda bahsi geçen durumu diğerlerinden daha başarılı yerine getirirler; Ancak, hemen hemen tüm modellerde, eski nesil 480i sinyal alındığı zaman en azından küçük bir gecikme görülmektedir. Bu da yeni TV'lerin retro oyun hayranları için bir en büyük problemi olmaktadır. Hatta bazı HD TV'ler 480p’ye veya TV’nin kendini doğal çözünürlüğüne tam olarak eşleşmeyen herhangi bir sinyal ile çalışırken meydana gelen gecikme durumu oyunu oynanamaz duruma getirir.
    HD TV’lerdeki oyun için gecikme sorununun ikinci nedeni ise, bazı HD TV'lerdeki görüntüyü iyileştirme ve işleme özelliğiyle birlikte ortaya çıkan bir sorundur. SD içeriği daha kaliteli hale getirmeyi amaçlayan HD TV teknolojisininde TV görüntüyü ekrana getirmeden önce gelen sinyalleri rafine etmeyle zaman harcamaktadır. Samsung'un Dnle teknolojisi, bu teknolojinin çok iyi bilinen bir çeşididir. HD TV’lerin görüntü iyileştirme özelliği daha iyi bir görünüm sağlamaya yardımcı olabilirken, DVD ve TV’den gelen sinyalleri yarım saniyelik bir gecikmeyle gösterir. Bu, oyun severler için olumsuz bir özelliktir. Oyun içinde çalışan komutlardaki bu gecikme ve ağır işlenen görüntü ciddi bir problemdir.

    Daha önce de bahsettiğimiz gibi, bazı HDTV'ler oyun sırasında diğerlerine göre az lag oluşturur. DLP tabanlı HDTV'ler (Samsung'un görüntü geliştirme teknolojisi olan DNIe gibi) oyun kullanımı açısından genellikle kötü olarak değerlendirilir. Bu anlamda CRT'ler genellikle, en az miktarda gecikme yaratan TV’lerdir.

    Çözüm

    HD TV oyun gecikmesinin en iyi çözümü doğal olarak tamamen elemine etmektir. Eğer mümkünse, yeni bir TV alma arefesindeyseniz, oyun konsolunuzu alıp bir teknomarkete gidin ve çalışanlardan konsolunuzu almayı düşündüğünüz TV lere bağlatmayı deneyin. Sizin için önemli konsolları yanınıza alın ve 480i (retrogaming), 480p (Wii, PS2) ve 720p/1080i (Xbox 360) sinyallerinde test etmeyi unutmayın. Yanınızda getirdiğiniz oyunlar doğru zamanlama gerektiren ve oynananışına alışık olduğunuz oyunlar olsun, 2 saniyelik bir gecikme çıplak gözle görülmeyebilir ancak Marvel vs Capcom 2 deki 30 combo hit inizi berbat edebilir. Satış danışmanları bu konuda anlayış göstermelidir ancak bu kişiler ciddi oyuncular değillerse bu lag problemini onlara anlatmakta güçlük çekebilirsiniz.

    Eğer halihazırda elinizde lag sorunu yaşadığınız bir TV varsa, yapılacak bir şey olmayan bir noktada değilsiniz. İlk adım donanımsal müdahale gerektirmeyen potansiyel çözümlere bakmaktır. İlk çözüm ihtimali gelen sinyali TV nin doğal çözünürlüğüne eşitlemektir. Mesela, eğer 1280x720 doğal çözünürlüklü bir TV niz varsa Xbox ınızı 360 dan 720p çözünürlüğe getirin. Eğer 1080i doğal çözünürlükte bir TV niz varsa 360 çıkışınızı 1080 yapın.

    Şu an piyasadaki çoğu TV nin daha az lag üretmek amacıyla resim düzeltme fonksiyonlarını kapatan “oyun modu” seçenekleri var. TV nizin bu özelliğe sahip olup olmadığını kullanma klavuzundan ya da hızlı bir Google aramasıyla öğrenebilirsiniz.

    Eğer TV nizin oyun modu yoksa ya da bu moddan memnun değilseniz, bir sonraki en iyi seçenek VGA bağlantı seçeneğidir. Hemen her TV nin bilgisayar monitörü olarak da kullanılabilmesi için VGA girişi mevcuttur. Bilgisayarlar genellikle doğal olmayan çözünürlükler verdiği için TV üreticileri VGA girişinden gelen sinyallere görüntü düzeltme özelliği koymazlar, bu da oyuncular için bulunmaz bir nimettir. Özellikle lag sorunu yaşayan Xbox 360 oyuncuları için çözüm 360 çözürlüğe uygun VGA kablosu alıp (üçüncü parti üreticilerinde mevcuttur) kullanmaktır. 360 VGA kabloları Xbox 360’ın çıkış çözünürlüklerini 480p, 720p, 1080i ve daha çeşitli çözünürlüklere çıkartabiliyor. Bu çözünürlüklerden bazıları;

    640x480
    848x480
    1024x768
    1280x720
    1280x768
    1280x1024
    1360x768

    Bu kabloyu kullanarak Xbox 360’ınızın çıkışını TV nizin doğal çözünürlüğüne ayarlarsanız lag probleminizi çok kolay bir yönden çözebilirsiniz.
    Son olarak; özellikle 480i sinyallerini yükseltirken TV nin lag yaratma sorununa donanımsal bir çözüm internetteki cesur ve kararlı oyuncular tarafından bulundu. Çözümün temeli Micomsoft XRGB-2+ ve ileride çıkacak Micomsoft XRGB-3 gibi harici VGA adaptörlerinde yatıyor. Bu iki cihaz da Japon malı ve çeşitli analog girişlerini ve VGA dan sinyal çıkışını düzenliyor. Bu VGA dönüşümünün yan etkisi ise TV lerin daha iyi görüntü sağlamak için dahili görüntü işleme çipleri ile resmi düzeltmesini kapatarak 480i sinyali en kolay ve kısa sürede vermeye çalışmasıdır. Micomsoft ürünleri Japonya’dan ithal edilmelidir. Şu an üretimi durdurulan XRGB-2+ iyi bir Google aramasıyla 170$-200$ fiyat aralığında olabilir. XRGB-3+ modeli ise henüz satışa sunulmadı. Çeşitli heyecanlandıran yeni özellikler ile piyasaya sürülmesi beklenmesine rağmen daha yüksek bir fiyata satılması bekleniyor. Yine de, bir VGA çeviricisine yüzlerce dolar vermek ne kadar kötü bir fikir gibi gelse de, en sevdiğiniz oyunları TV nizde oynayamadığınız için bırakmak zorunda olmanız düşüncesi iki kat daha fazla kötü bir fikir.

    Sonuç

    Yeni nesil TV lerdeki oyun lagı maalesef halen büyük bir sorun. Yeni piyasaya sürülmüş çoğu TV lag sorunu yaşatırken çoğu eski tip modellerde lagsız oyun oynayabiliyorsunuz. Oyun konsolunuzu mağazaya götürüp birebir denemeden internetten birinci el gözlemleri okuyarak TV nizin oyunlarda lag yaratmaya meyilli olup olmadığını öğrenmeniz çok zor. Ayrıca unutmayınız ki lagın algılanması kişiden kişiye göre değişen bir durum.

    Ancak bu durum düzelmeye başlıyor. Sadece birkaç ay önce CES fuarında TV üreticilerinin temsilcileri, biz onları ürettikleri TV lerdeki oyun lagı konusunda topa tutarken kendilerinin bizim ne dediğimiz hakkında hiçbir fikirleri yoktu. Şu an ise çoğu TV üreticisi bu problemi resmi olarak kabul etmiş durumda ve TV lerine oyun modu koymayı ve daha hızlı tarama teknolojileri kullanmak gibi çözümler arıyorlar. Bu konuda daha ileri bir sürecin gelmesini bekliyoruz çünkü konsollardaki çözünürlük yelpazesi (Wii’de 480p, Xbox ve PS2’de 720p, PS3’de 1080p) iyice genişledi. Bununla birlikte retrogaming ciler için 480i de hesaba katılırsa hardcore oyuncular için yüksek laglı TV deneyimleri hiç de uzak bir ihtimal değil. Biz bu sorunu yakından izliyoruz ve gelişmeleri öğrenmek için bizden haber bekleyebilirsiniz.

    *alıntıdır.

    _______________________________________________________________


    quote:

    Orijinalden alıntı: O-G-U-Z-H-A-N

    okadar rahatladıki tv dün black ops oynarken sniper da yaptıgım bir atışı upload ettim mesela burayada koyayım yani çabukluk gerektiren ani reflekslerede iyi tepki veriyor artık





    _______________________________________________________________



    quote:

    Orijinalden alıntı: techraven


    quote:

    Orijinalden alıntı: dusty_

    FPR gözlüklerin ucuz oluşu insanların merakına ve yeni buluşlarına da hizmet ediyormuş arkadaşlar. Multiplayer oyunda "dual view" olayını algılamaya çalışırken bir videoya denk geldim. Aslında geçenlerde techraven ile konu hakkında mesajlaşırken A-A ve B-B şeklinde yerleştirilmiş polarize filmlerden çift katmanlı görüntü alınabileceğini düşünmüştük. Az evvel bir video buldum nihayetinde bu teknolojiyi araştırırken. Hiç de zor bir durum değilmiş açıkçası.

    Sadece 2 gözlüğün üzerindeki polarize filmlerin yerini değiştirerek böyle bir fonksiyon ekledi eleman TV'ye.

    Kendim de deneyeceğim bunu ilk boş vaktimde, O-G-U-Z-H-A-N eğer mümkünse senden de rica ediyorum böyle bir çalışma. Eğer gerçekten videoda göründüğü gibi olacaksa o zaman süper olacak gibi.




    Vallahi benim aklıma geldiydi

    Gayet basit, basit olduğu için de mükemmel bir fikir aslında. Normalde FPR gözlüklerin X-Y şeklinde dalga boylarını aldığını düşünün sol lens X leri sağ lens Y leri alsın. Normalde 3D izlerken üstüste koyulmuş iki görüntü var ve farklı dalga boylarıyla (X ve Y) gözlüpe geliyorlar. Sol lens X, sağ lens Y leri alınca gözler iki tane ayrı 2D görüntü alıyor ve beyin 3D olarak algılıyor bunu.

    Burda ise farklı bir durum var. PS3 iki oyunculu oyunlarda bu tür görüntüye izin veriyor yani ekran ikiye bölünüp yarısında bir oyuncu yarısında diğer oyuncu oynayabiliyor. Biz ne yapıyoruz, iki adet FPR gözlük alıyoruz. Bunlar normal olarak X-Y X-Y şeklinde gözlükler 3D izlemek için. Biz bunların lenslerini söküp takarak X-X ve Y-Y yapıyoruz. Bu sayede bir oyuncu sadece X dalgaları ile verilen görüntüyü, diğer oyuncu da Y dalgaları ile verilen görüntüyü alıyor ki bu da iki farklı 2D görüntü demek.

    Şöyle düşünürseniz daha kolay. Normal bir FPR gözlük ile 3D izlerken sağ lensi eliniz ile kapatın, normal 2D görüntü görürsünüz. İşte sağ lensin de sol lens ile aynı görüntüyü geçirdiğini düşünün, bu sefer gözlüğü eliniz ile kapatmış gibi 2D göreceksiniz görüntüyü iki gözünüzle. Siz sadece sol göz için verilen 2D görüntüyü alırken, yanınızdaki kişi sadece sağ göz için verilen 2D görüntüyü alacak. Görüntüler tek dalga boyundan verildiği için 3D değil 2D göreceksiniz.

    PS3 ü olanlar için kesinlikle denemeye değer. Altı üstü 2 tane gözlük heba edersiniz, 30TL masraf
    Gözlükler oyun harici çöp de olmaz tabii ki. 3D izlemekten sıkılan biri olursa yanınızda bu gözlüğü verirsiniz, 3D yayını 2D izlemeye devam eder. Arkadaşlara şaka da yapılabilir tabii.


    _______________________________________________________________



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dusty -- 25 Temmuz 2011; 14:16:18 >







  • Çevirip zahmet etmişsiniz. Teşekkürler.
  • Eline sağlık
  • Bu yukarıdaki yazıda reklam veya üretici beyanı v.s gibi bir hareket yoksa;kısmı olarak çoğu yeri yalnış!!!

    Ayrıca işin özüne hiç girilmemiş hatta işin tuhafı CRT yi LAG lı gibi göstermişlerki buna pes denir sadece;bende bundan
    dolayı acaba reklam kokan hareketlermi dedim

    Yine CRT için bazı verilen bilgilerde doğru değil! CRT Monitörmü yoksa TV mi bahsedilmiyor!

    Samy nin hangi görüntü işleme sistemi varki;hala ne LAG sorununu çözebilmiş nede SD leri bahsedilen iyileştirmeyi yapabilmiş!
    yok böyle bir sistem ayrıca(Pio ve bazı Tosh lar hariç)

    Bu makalede sanırım oldukça eski ve DLP Proj.TV den bile bahsediliyor yada neden bahsetmek gereği duyulmuş ve günümüz
    panelleri ilede ne alaka!!!(kısaca çok yalnış bir örnekleme olmuş!)

    ++
    Latency/LAG ten bahsedilmiş ama işin özüne ne hikmetse hiç inmemişler ve sankim günümüz TFT-LCD leri "masum çıkarmaya"
    yönelik bir hakeket olarak gördüm bu açıklamaları!

    Yine konuyu bariz saptımışlar ve Game ile sınırlı tutmuşlar olayı!
    Halbuki bugünkü kullandığımız klasik panelleride Game dışında normal standard mod çalışmasında Latency sorunları vardır!!!

    Herkes Gamer değil ayrıca ama panelde inputLAG yüksekse bunuda zaten bir şekilde judder/drop-out/flicker/bluring/ghosting
    v.s v.s efektleri şeklinde normal kullanıcılarda görebilmektedir!!

    Günümüz panelleri(TFT-LCD);min. LAG değeri olarak(ebatına göre)40-50ms "İYİ" denmektedir(halbuki bu değer hiçte iyi değildir)
    ama Üreticiler bunuda bildirmezler ve dikkat ederseniz panelin RT değerini 2/3/4/5ms gibi verirler(burada çok ciddi bir üretici kandırmacası vardır!)
    daha sonra bu değer standard mod çalışmasında 60-180ms arasında çalışmaktadır!!!

    Game Mode ile bile bu değerler istenen seviyeye düşürülemiyor! ancak bu değer yinede bazı oyunlarda iş görürken tamamen bir CRT gibi
    elbette olamıyor!! veya PDP lerde yapıları itibarıyla Game mod ta çok daha hızlı iken yine bir CRT gibi olamıyor!

    Sonuç;LAG bir şekilde karşısınıza bu klasik panellerde(hatta PDP lerde dahil)çıkar!! hem Game hemde normal TV izlemede!
    Sonuçta bu iş sadece CRT de sorunsuzdur veya kötünün en iyisi olarak hemen herkesin kullandığı "TN" paneli Monitörlerde iyidir!
    (VA/AVS/PVA/MVA/IPS v.s tipli Monitörler yine yüksek LAG üretirler ve Gamer lara göre değildir bu Monitörler!!!)

    Selamlar




  • @ albani öncelikle bu metinin tarihi 2009. Alıntı linkini vermiştim metnin altında. Forumdan bir arkadaşın verdiği linki alıp, çevirisini yaparak paylaşmak istedim sadece.

    quote:

    Bu anlamda CRT'ler genellikle, en az miktarda gecikme yaratan TV’lerdir


    Şimdi metnin bütününe baktığımız zaman aslında sadece gamer dediğimiz kitle için ele alınmış bir metin bu. Aslında içindekilerde çok da fazla reklam alt metni içeren bir durum görmüyorum ben. Kaldı ki yukarıda alıntıladığım kısımda tüm TV modelleri arasında en iyi performansın CRT tipi ile elde edildiği yazılmış. Onun dışında metinde Samsung'a yönelik bir saldırı ya da savunma durumu söz konusu değil. Kaldı ki LG'nin official sitesinde olan bir makaleden söz ediyoruz burada.

    Zaten sadece oyunculara yönelik bir kullanım alanıyla ilgili sorun tartışıldığı için özellikle başlıkta belirttim ben bu durumu. Bu metin sadece oyun kullanıcısına yönelik bir metin. Ayrıca bahsi geçen teknoloji TV teknolojisi, monitör değil. 40 ila 50 ms tepki süresi bir TV'nin verebileceği makul bir performans bence.

    Her neyse, burada modeller üzerinden değil HD özelliğe sahip TV'lerdeki çözünürlük sorunu üzerinden oyun performansına bağlanmaya çalışılmış.

    Metni bir şeylere yarar diyerek çevirdim neticede. Teşekkürler yorumlarınız için.




  • Yurtdışı sitelerde lag değerini sıfırlayan birkaç cihaz görmüştüm.Pahalıydı ama adını bulamadım.Sanırım bu durumu düzeltmek için cihazlar mevcut.
  • Evet, yurtdışı satış sitelerinden getirtilebiliyor lag sorununu ortadan kaldıran cihazlar. Hem artık teknoloji tek bir konuda iyi gösterilmeyi değil, her konuda iyi olmayı hedefliyor. Bu yüzden de adamlar televizyonları yaparken mutlaka ve mutlaka her amaca yönelik tasarım yapıyor.

    quote:

    Orijinalden alıntı: O-G-U-Z-H-A-N

    Hobbaaa :D

    kerempek arkadaşın ön sayfaya koydugu ayarları yaptım ve bana sorun olucak input lag kalmadı

    bide şunu denedim picture mode u game mode yapmamızada gerk yok girişi pc ye çevirdikten sonra expert 1 yapın

    neden mi girişi pc yapıp av mode u da game yaparsanız cod olsun vs vs olsun uzak mesafe çok bulanıklaşıyor

    e diyeceksiniz öteki türlü lag yapmıyormu diye :D

    yani çatır çatır aim alıyorum expert tede girişi pc yapın sadece

    he tabi baya bi özellik kısıyor mesela ben görüntü modunu 16:9 değilde just scan ( sadece tarayın ) yapardım daha ayrıntılı görebilmek için ama olsun ayrıntı görüyordukta ne oluyordu dibimizdeki adamı vuramıyorduk şimdi sniper la head çekiyorum map in sonundaki adama

    local dimming bile açtım high olarak mesela etkilemedi bu kadar diyeyim yani

    kerempek arkadaşada teşekkür ederim


    Örneğin böyle bir çözüm getirmiş bir arkadaş. Demek ki her sorunun kendi içinde mutlaka bir çözümü oluyor.




  • Faydali bir yazi olmus, tesekkurler.
  • Benimde bir adet Xbox geçti elime ve Crysis 2 oynadım biraz. TV im LG 42LW650S. Hardcore gamer sayılmam ama lag hissetmedim pek oyun kontrolünde. En iyi ayarları bulduğumda yazarım bu başlığa.
  • XBox süper olmuş çünkü bu forumda pek fazla XBox kullanıcısı yok ya da varsa da aktif olarak yazmıyorlar sanırım Hardcore gamer oolmanıza gerek yok zaten, oyunsever olun siz, XBox sizi hardcore gamer level'ına yükseltir zaten
  • Aslında herkes bu başlık altında TV'sinin modelini ve kullandığı ayarları yazarsa üşenmeyip çok faydalı olur diye düşünüyorum.

    TV: 42LW4500

    Ben şimdi game mode'da sadece TV üzerinde kullandığım ayarları yazayım o halde size. Direkt kendi yapmış olduğum ayarlar bunlar, bir yerden bakmadım hiçbirine. Burda bağlantı PC üzerinden yapıldıüı için performansta ekran kartı ayarlarının da etkisini göz ardı etmeyiniz lütfen.

    OYUN MODU İÇİN

    FPS oyun türünde, PC bağlantısıyla oynanmış CRYSIS 2 referansıyla

    Resim Modu: Standart(Kullanıcı)
    Arka Işık: Full
    Kontrast: Full
    Parlaklık: 70
    Keskinlik: Full
    Renk: 60 – 80 arası
    Ton: 0
    TruMotion: Düşük olması tavsiyesiyle değiştirilebilir.
    Led Karartma (Local Dimming): Kapalı
    Gelişmiş Ayarlar:
    Gama: Düşük
    Siyah Seviyesi: Düşük

    Oyun açıldığında var olan ekran bulanıklığını gidermek için; 3D mode ayarından “3D Görüntü Düzeltme" seçeneğini sağ/sol (veya tam tersi) yapıyoruz.
    Bir de oyun oynarken full performans sağlamak için mutlaka enerji tasarrufu modunu aktifleştirin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dusty -- 20 Temmuz 2011; 15:11:37 >




  • Pek başına geçemedim ama haftasonu bayağı zaman geçirmeyi düşünüyorum kendisiyle
    Bu ayarlar çok iyi olmuş, bunları yapıp deneyeyim bir de.
  • Yine LG Cinema 3D TV / LG FPR Gözlük Teknolojisi - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU] başlığından O-G-U-Z-H-A-N isimli kullanıcının vermiş olduğu ayarları buraya ekliyorum.

    Bu ayarlar

    quote:

    Orijinalden alıntı: O-G-U-Z-H-A-N

    fps oyunlarında giriş tipi pc yapılarak kullanılan 3D ayarlar

    diğer oyunlarda örneğin prince of persia trilogy aldım mesela 3d local dimming ile true motion u istediğiniz gibi aça bilirsiniz etkilemiyor ama silahla aim alarak oynadıgınız shooter oyunlarda bu etkiler rahat aim alamazsınız

    Resim Modu:standart
    Arka Işık: Full
    Kontrast: Full
    Parlaklık: 60
    Keskinlik: 70
    Renk: 60
    Ton: 0
    TruMotion: kapalı
    Led Karartma (Local Dimming): Kapalı
    Gelişmiş Ayarlar:
    Gama: Orta
    Siyah Seviyesi: Düşük



    Ayrıca;

    quote:

    Orijinalden alıntı: O-G-U-Z-H-A-N

    @Techraven ve dusty

    arkadaşlar artık girişi pc yapmadan giriş tipini game yani game pad resmine getirip av modu game mode yapıyorsunuz

    true motion ve local dimming kapalı diğer ayarları istediğinizz şekilde yapın

    1 saattir online call of duty black ops oynuyorum ve yaptıgım ayarlarla hiç lag vs yok artık 16:9 değil just scan da sadce taradada oynuyorum valla düzeltmişler bu 04.00.18 update ile ççok iyi olmuş pc mode almamıza gerek yok yani giriş tipini


    Teşekkürler O-G-U-Z-H-A-N.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dusty -- 22 Temmuz 2011; 11:12:01 >




  • Yine ilk mesaj düzenlenmiştir. İlk mesaja eklenen "dual view gaming" üzerinde araştırmalarım sürecektir.
  • bunu deneme şansım daha olmadıda şöle bir sorun var aklımda yanlız şimdi biliyorsun ki ekranı bu oyunlarda 2 ye bölüyorda oyunuyoruz split screeni doğal olarak oyundaki 2 pencerenin de çözünürlüğü düşük tek görüntüye göre

    e biz bu üst üste 3d yi aktif edip tek görüntü alırsak görüntünün kalitesi ne alemde olucak ?!

    o bize verdiği görüntüyü yayıp büyüttüğünden bence çözünürlüğü düşük kalitesiz bir görüntü alıcaz gibi geliyor bana

    bu şeye benziyor işte vcd formatındaki filmi doğal boyuttan tam ekran yap deyince tam ekrandaki nasıl çamurumsu görüntü oluşur heleki böyle 1080p lcd tvlerde


    ben böyle düşünüyorum umarım yanılıyorumdur
  • Evet sanırım o şekilde olacak. Ama Philips'teki dual viewing muhabbeti de aynı. Bu olayın başka şekilde çözümü yok çünkü. Zaten YouTube'dan bununla ilgili videoyu izleyince aklıma gelmişti. Konsoldan veriyorlar top/bottom ya da SBS gibi ortadan ikiye bölünmüş multiplayer 2D şeklinde bir oyunu, türüne göre 3D ye getiriyor TV yi. TV görüntüyü ortadan kesip üstüste koyup strechliyor, FPR gözlükler de ayarlandı mı iki oyuncu farklı ekranlar görüyor aynı TV de.

    Bende Xbox var zaten, bu şekilde bir oyun elime geçince deneyeceğim mutlaka. O zaman bakarım görüntü kalitesine.
  • Ben bu mevzuyu az önce biraz denedim kabataslak. Oldukça başarılı geldi. Kapsamlı bir video çekmeyi düşünüyorum aslında konu hakkında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusty_

    Ben bu mevzuyu az önce biraz denedim kabataslak. Oldukça başarılı geldi. Kapsamlı bir video çekmeyi düşünüyorum aslında konu hakkında.


    Bu videoyu çektik bu arada arkadaşlar;

    DUAL VIEW GAMING Teknolojisinin LG CINEMA 3D FPR TV'lere Uygulanması (Videolu Anlatım Dahil)





  • Evet arkadaşlar son durum nedir input lag konusunda yukarıda verilen ayarlarla çözülmüş durumda mı? Artık böyle bir sorunu eleyebilir miyim kafamdan?
  • Cinema 3D TV ana konusunun ilk mesajındaki oyun için video ayarlarını yaparsan evet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techraven -- 7 Eylül 2011; 16:54:14 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.