Şimdi Ara

Bana Çok Büyük Geçmiş Olsun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

11 haziranda aldığım acer aspire 5742G modelinin ekranında daha 1 ay bile geçmeden ortasında ölü piksel oluştu.

En çok canımı sıkan şeydir ölü piksel sürekli lanet olası şey gözüme çarpar.

şikayetlerde bulundum ürünün değiştirilmesi hususunda ama bakalım ne olacak en olmadı tüketici hakem heyetine başvuracağım ...

• Aynı şey bende de söz konusu hocam, eksenin hafif sağında tam göz hizamda hem de. Sinir bozucu.
  • Şu ölü pixel dediğiniz tam olarak ne oluyor
  • Ölü piksel: Program ile daha detaylı fark edebileceğin ekranda küçük bir noktadır. Özellikle ekran beyazken o nokta çok belirgindir.

Anlamadığım en az 3 tane ölü piksel istiyor yasamız. Yahu 1 tane oluşması demek arızalı bozuk demek işte bunu neden yasamız kabul etmiyor. Avrupada 1 taneye öttürüyorlar firmaları, burada firmalar bizi öttürüyor. Galiba burada yasa olmadığı için orada el değiştirmiş bozuk cihazları bizlere satıyorlar. Yasa böyle olursa her firma yapar ...
  • Ekrandaki piksellerin bir tanesinin çalışmaması.Paintte boş sayfaya bir tane nokta koyduğunda ki gibi.
    quote:

Orijinalden alıntı: Byabsnn

Şu ölü pixel dediğiniz tam olarak ne oluyor
  • Unutmadan 11 haziranda makineyi aldım ve ekranı çok az kullandım. Çünkü 21,5 inç aoc led monitörü kullanıyorum. Bir kaç kez kasma yapan oyunda laptopun ekranını kullandım birde format atarken yani toplasan 11 hazirandan bu yana laptopun kendi ekranını 5-6 gün kullanmışımdır. 5-6 günde ölü piksel yuh be şansıma tüküreyim
  • aldığımız casper notebookta olmuşt böyle bir durum.ama 2 gün içinde. götürdük aldığımız yere .elemanlar 3 piksele kadar yapacak bişey yok dediler.bizde koşulsuz iade hakkımızı kullanalım dedik. yenisiyle değiştiler:)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerxxx -- 2 Temmuz 2011; 19:45:33 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu şarkı çok iyi değil mi
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dostum eğer değişmesi konusunda inat ediceksen sikayetimvar veya sikayetvar diye bi site var. ben oraya yazmıştım bi şikayetimi hemen ilgilendiler. değiştirdiler. fakat değişimden önce 3 defa tamire mi ne gitmesi gerekiyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pulascan -- 2 Temmuz 2011; 20:03:30 >
  • şikayet var taraflı bi site umut bağlamayın oraya .
    e zaten harici monitörde kullanıyormuşsunuz sanırım ? pek sorun etmemelisiniz o zaman

benim acerda da var ekranın alt ortasında ama çözünürlük 1600*900 olduğundan çok küçük görünüyor dert etmiyorum bende kendinizi alıştırın
  • 1 tanede kalsa alışırsın da 1 tanede kalmıyor. Normalde 3-4 sene sonra ölü piksel oluşması normal. Şimdi 1 adet oluştuysa bu zamanla hızlı bir şekilde çoğalacak demektir. Asla 1 tane ile yetinmiyor. Değiştirmezlerse bende 3 den fazla olunca mahkeme ile işi çözerim o zaman direkt para iadesi talebinde bulunurum.

Şikayetvar a konuyu yazdım.
  • Tüketici hakem heyeti kesinlikle son kullanıcı lehine kararlar veriyor.Sabret eminim ürünü değiştirecekler. Ama sende bu şans olduktan sonraaa dikkat et yıldırım düşmesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: B o S c H

Ölü piksel: Program ile daha detaylı fark edebileceğin ekranda küçük bir noktadır. Özellikle ekran beyazken o nokta çok belirgindir.

Anlamadığım en az 3 tane ölü piksel istiyor yasamız. Yahu 1 tane oluşması demek arızalı bozuk demek işte bunu neden yasamız kabul etmiyor. Avrupada 1 taneye öttürüyorlar firmaları, burada firmalar bizi öttürüyor. Galiba burada yasa olmadığı için orada el değiştirmiş bozuk cihazları bizlere satıyorlar. Yasa böyle olursa her firma yapar ...

Yanlıs anlamayın lafın direk size degil ama kullanıclar aldıkları urunlerin kullanma klavuzlarını neden okumazlar.Sizin deyimize gore 1 pixel cıkmıs neden garantiye girmiyor.Kitapcıgınıza bakarsınız LCD panellerin uretimlerinin zor olması nedeni ile uretim asamasında olu pixel olmaktadır.Bu bir hata degil uretimin aslında bu sekilde olmasındadır.Bakın uretimde hata degil uretim surecinde olu pixelli olabilmesidir.Bu yuzden ekran olucasak 3 pixel sonra ( Ana renklerde ) veya belli bir cm içinde 2 tane yanyana veya ara renklerde 7 taneden fazla ise degisim yapılır.Bu degerler ureticiden ureticiye degisebilir.Yani yapacak bir sey yok siz bu urunu alırken bunları kabul edip almıs sayılıyorsunuz.Yok hiç olmasın diyorsanız daha fazla para verip perfect panel lcd li yada olu pixelde degisim garantisi veren firmaları tercih edin.Bazı satıcı firmalar 1 aya kadar olu pixel cıkarsada degisim yapabiliyorlar satıcınızla gorusun.Teknolojinin yetersizligi nedeni olan bir durum herkezin basına gelebilir insallah sorununuz cozulur.

SAYGILARLA

• Arkadaşlar.
    1. ölü pikseliniz varsa acaba elimizle darbe yaparak bunu 3'ün üzerine çıkartsak değişim yaparlar mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmirCans

Arkadaşlar.
    1. ölü pikseliniz varsa acaba elimizle darbe yaparak bunu 3'ün üzerine çıkartsak değişim yaparlar mı ?

Darbe yaptıgınız zaman lcd elinizde kalırsa ozaman ki masrafı dusunemiyorum :D

SAYGILARLA
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rock_Rage

quote:

Orijinalden alıntı: B o S c H

Ölü piksel: Program ile daha detaylı fark edebileceğin ekranda küçük bir noktadır. Özellikle ekran beyazken o nokta çok belirgindir.

Yanlıs anlamayın lafın direk size degil ama kullanıclar aldıkları urunlerin kullanma klavuzlarını neden okumazlar.Sizin deyimize gore 1 pixel cıkmıs neden garantiye girmiyor.Kitapcıgınıza bakarsınız LCD panellerin uretimlerinin zor olması nedeni ile uretim asamasında olu pixel olmaktadır.Bu bir hata degil uretimin aslında bu sekilde olmasındadır.Bakın uretimde hata degil uretim surecinde olu pixelli olabilmesidir.Bu yuzden ekran olucasak 3 pixel sonra ( Ana renklerde ) veya belli bir cm içinde 2 tane yanyana veya ara renklerde 7 taneden fazla ise degisim yapılır.Bu degerler ureticiden ureticiye degisebilir.Yani yapacak bir sey yok siz bu urunu alırken bunları kabul edip almıs sayılıyorsunuz.Yok hiç olmasın diyorsanız daha fazla para verip perfect panel lcd li yada olu pixelde degisim garantisi veren firmaları tercih edin.Bazı satıcı firmalar 1 aya kadar olu pixel cıkarsada degisim yapabiliyorlar satıcınızla gorusun.Teknolojinin yetersizligi nedeni olan bir durum herkezin basına gelebilir insallah sorununuz cozulur.

SAYGILARLA

Dikkatini bir noktaya çekmek isterim Avrupada en basidi Almanyada abim yaşıyor. Mağazadan gidip alış-veriş yapıyor. Ürünü eve getiriyor. Bakıyor ölü piksel var mağazaya gidiyor. Tek söylediği bunda ölü piksel var. Yetkili inceliyor. Gerçekten ölü piksel var. Hemen yeni cihaz veriyorlar. Almanlar insanda Türkler neci ???

Biz neciyiz ???

Şimdi gelelim ölü piksel sorununa. Ölü piksel oluşumu kalitesiz üretimden kaynaklanıyor ki bu durum = ayıplı üretim demek oluyor. Laptopun ekranında aldığımda ölü piksel yoktu. Laptopun ekranını kullanmıyorum. Yerine harici aoc 21,5 inç monitör kullanıyorum. Oyunda kasma olduğu için harici monitör yerine laptopun kendi ekranını kullandım. Oynadığım oyun euro truck simulator oyunudur. Oyun oynadığım için ekranda ölü piksel oluştu. Bu durum üretim hatasına giriyor. DİKKAT ! Aynı laptoptan abimde aldı. Laptop birebir aynısı. Hiçbir farkı yok. Onun laptopunda ölü piksel mevcut değil. Üretim hatası olmasa tüm laptoplarda %100 oluşurdu. Fakat oluşmayan laptoplarda var. Demek ki neymiş? Almanlardan farkımız yokmuş. Neden ezdiriyoruz kendimizi milletimizi? Almanlar kadar olamıyor muyuz? Onlar insanda bizler neciyiz ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B o S c H -- 2 Temmuz 2011; 22:32:04 >

• Bunu onlar ole yapıyor bizde neden olmuyor diyerek hak aramanın mantıgı yok simdi urunun garanti belgesini bulun nelerin garantiyi kapsadıgına bakın LCD panel ile ilgili bolumude buraya yazarsanız farklı bir sey varsa bizde ogrenmis oluruz.Ben size ozelikle mesajımda belirttim LCD panelde olu pixel olusması Uretim hatası degildir.Uretim sırasında olu pixelin olusması cıkması veya cıkmaması bir tutulur bu standart kabul edilir.(Belli sayıya kadar onceki mesajımda belirttim)Sizi bilmiyorum ama 6 yıldır bu sektordeyim acerinda asusa hpsinden toshibasına kadar hepsinin garantisi ile yıllarca ugrastım.Baska bir ornek vereyim bircok notebookda bataryalar garanti kapsamına girmez yada suresi 6ay - 1 yıl olarak degisir.Bu sony de boyle asusda boyle ha bir firma cıkar belli serisinde batarya garantisi verir kapsar.Yani sizin haklarınız garanti belgesinde yazıyor.

SAYGILARLA
  • Suda kucuk bir alıntı olsun

Likit kristal görüntü panellerin çalışma prensibi çok basit; her piksel için üç transistör, pikselin siyah, kırmızı, yeşil ya da mavi olarak çalışmasını sağlıyor. Her transistör 256 farklı voltajla yüklenerek 16.8 milyon renk gösterebiliyor.

1280x1024 çözünürlüklü bir ekranda yaklaşık 4 milyon transistör bulunuyor. Bu 4 milyon transistörden birinin bozulması ölü pikselin oluşmasına neden oluyor. LCD panellerin 0 hatalıları ayrılabilir ama bu durum üretim maliyetlerini doğrudan etkiliyor. Bu yüzden LCD panel üreticileri ürettikleri panelleri dört farklı standarda ayırıyor.

Bilgisayar mağazalarında uzun bir süredir özellikle LCD monitörlerin bulunduğu reyonlarda yoğun bir hareket var. LCD monitör satın almak isteyenler, 15, 17 ve 19 inç modellerin sergilendiği standların önünde, değişik açılardan birbirinin aynısı gibi duran LCD monitörlere bakarak en iyisini seçmeye çalışıyor.

LCD monitör satın alırken bütün iş seçim yapmakla bitmiyor. Beğenerek aldığınız monitörü eve gelip bilgisayarına takıp çalıştırdıktan sonra, “ölü piksellerle” tanışma şanssızlığına yakalanabilirsiniz. Bembeyaz bir Word sayfasında, hiç hareket etmeyen ve ekranda çürük diş gibi sırıtan siyah bir pikseller bütün keyfinizi alıp götürebilir.

ISO LCD panellerin üretimiyle ilgili 13406-2 standartında, LCD paneller dört farklı sınıfa ayrılıyor ve her sınıfın içerebileceği ölü piksel limitleri belirlenmiş.

Class I Paneller:
    Hiçbir ölü nokta içermeyen görüntü panelleri

Class II Paneller:
    Her bir milyon pikselde en fazla 2 beyaz - 2 siyah - 5 renkli nokta içerebilen görüntü panelleri. Pratikte bu;
    - 15" (1024x768) panellerde: 1 beyaz / 1 siyah / 3 renkli nokta
    - 17"-19" (1280x1024) panellerde: 3 beyaz / 3 siyah / 7 renkli nokta
    - 20" ve üzeri (1600x1200) panellerde: 4 beyaz / 4 siyah / 10 renkli nokta içerebilir.
    Ayrıca 5x5 piksellik bir alanda 2'den fazla alt-piksel kusuru ya da 1'den fazla piksel kusuru bulunamaz.

Class III Paneller:
    Her bir milyon pikselde en fazla 5 beyaz - 15 siyah - 50 renkli nokta içerebilir. Bunun anlamı:
    - 15" (1024x768) panellerde: 3 beyaz / 11 siyah / 39 renkli nokta
    - 17"-19" (1280x1024) panellerde: 6 beyaz / 19 siyah / 65 renkli nokta
    - 20" ve üzeri (1600x1200) panellerde: 9 beyaz / 28 siyah / 96 renkli nokta içerebilir.

Class IV Paneller:
    Her bir milyon pikselde en fazla 50 beyaz / 150 siyah / 500 renkli nokta içerebilen paneller. Bu tip paneller LCD monitör kullanımı için uygun olmayan paneller.

ISO’nun LCD panellerle ilgili üretim ve hata standartları çok açık. Ama sorun satın aldığınız LCD monitörlerin kutusunda ya da teknik özelliklerinde kullanılan panel sınıfının belirtilmemiş olmasından kaynaklanıyor.

Piyasada satılan LCD monitörlerinde ölü piksel için standart garanti uygulaması yok. Her firma dağıtımını yaptığı her marka için ayrı ölü piksel garanti standartı uygularken, aynı markanın değişik modellerinde bu garanti uygulamaları değişebiliyor.

Türkiye’de Asus ve Philips gibi markalar LCD monitörlerinde “0 ölü piksel garantisi” veriyorlar. Diğer markalarda 2, 3, 5, 6 ve 7 gibi farklı sayılarda ölü piksellerle karşılaşıldığında ürün değişim uygulaması yapılıyor. Ama satın almadan önce garanti belgesinin herhangi bir yerinde ya da kullanım kılavuzunda garanti uygulamasının ayrıntısıyla ilgili bilgi yer almadığı için garanti uygulaması tamamen dağıtıcı firmanın insiyatifinde kalıyor. Müşteri memnuniyeti hedefleyen firmalar, üreticinin desteğiyle bire bir değişim yaparken diğer firmalar milyon pikselin içinde birkaç pikselin zararının olmadığını söyleyerek değişim yapmayabiliyor.

Öncelikle LCD monitör satın almadan önce, satın alacağınız monitörde ölü piksel olup olmadığını inceleyin. Hepimiz alışveriş yaparken raftaki teşhir ürününü satın almak istemeyiz, kutusu açılmamış ürünü tercih ederiz. Ama LCD monitör alırken ölü piksel sorunu yaşamak istemiyorsanız size ilk önerimiz teşhir edilen ürünü satın almanız.

LCD monitör satın alırken satıcınıza monitörün hangi sınıf LCD panelle üretildiğini sorun. Büyük bir olasılıkla yanıt alamayacaksınız. Bu durumda size önerimiz “0 ölü piksel garantisi” veren markaları tercih etmeniz. Çünkü markanın bu garantiyi verebiliyor olmasının nedeni çok büyük olasılıkla “Class I” standartlarında panel kullanmış olmalarıdır. Asus ve Philips firmaları ürünlerinde “0 hatalı panel” kullanıldığını belirterek, tek bir hatalı piksel dahi olsa ürünü bire bir değiştirme garantisi veriyor.

Piyasada satılan çoğu ürün, Class II LCD panel kullanıyor. Class I ya da ISO 13406-2 standardında olduğu belirtilmemişse, büyük bir olasılıkla alacağınız LCD monitörün paneli Class II’dir. Class II panellerin üretim hatası sayılmayan ölü piksel sayısı tüketiciyi rahatsız etmeyecek kadar azdır. Bütçenize göre davranmak istiyorsanız ve fazla da titiz değilseniz Class II monitörleri tercih edebilirsiniz. Ama piyasada bazı ucuz LCD monitörlerin Class 3 normlarında panel kullanabileceğini ve bunu siz ölü piksellerle karşılaşıncaya kadar bundan haberiniz olmayacağını bilmelisiniz.

Alıntıdır.

SAYGILARLA

• Bir konudan duydum silgiyle o noktaya hafifçe bastırın geçer diye.

silgiyle ölü pikselin bulundugu kısma bastırın derlerdi ben yaptım yaptım gecmedi ama ertesi gün gecmişti cok sasırmıstım. Böyle bir yazı

http://forum.donanimhaber.com/m_50274328/tm.htm bu da konu

Belki yardımcı olur geçmiş olsun.
  • her zaman geçmeyebiliyor o bazen kalıcı olurlar bazıları ise içindeki sıvının akışkanlığı ile düzelebiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rock_Rage

Bunu onlar ole yapıyor bizde neden olmuyor diyerek hak aramanın mantıgı yok simdi urunun garanti belgesini bulun nelerin garantiyi kapsadıgına bakın LCD panel ile ilgili bolumude buraya yazarsanız farklı bir sey varsa bizde ogrenmis oluruz.Ben size ozelikle mesajımda belirttim LCD panelde olu pixel olusması Uretim hatası degildir.Uretim sırasında olu pixelin olusması cıkması veya cıkmaması bir tutulur bu standart kabul edilir.(Belli sayıya kadar onceki mesajımda belirttim)Sizi bilmiyorum ama 6 yıldır bu sektordeyim acerinda asusa hpsinden toshibasına kadar hepsinin garantisi ile yıllarca ugrastım.Baska bir ornek vereyim bircok notebookda bataryalar garanti kapsamına girmez yada suresi 6ay - 1 yıl olarak degisir.Bu sony de boyle asusda boyle ha bir firma cıkar belli serisinde batarya garantisi verir kapsar.Yani sizin haklarınız garanti belgesinde yazıyor.

SAYGILARLA

http://forum.donanimhaber.com/m_50419540/mpage_1/f_/key_//tm.htm#50419540

şu konuya bakar mısın?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.