Şimdi Ara

Telefonuna mesaj geldi, 34 bin lirasını kaptırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ANTALYA’da cep telefonuna gelen ’kola firmasından hediye 10 bin TL kazandınız’ mesajına karşılık verip arayan çiftçi Ali İhsan Çoban, dolandırıcılara 3 saat içerisinde 34 bin 20 lira kaptırdı.

    Çiftçilik yapan 32 yaşındaki Ali İhsan Çoban’ın cep telefonuna gelen kısa mesajda, bir kola firmasından çekilişle 10 bin TL kazandığı, ödülü alabilmesi için verilen telefon numarasını araması isteniyordu. Hemen mesajda belirtilen telefonu arayan Çoban, firma yetkilisi sandığı kişiye ödülü nasıl alabileceğini sordu. Telefondaki dolandırıcı, "Telefonu kapatmadan şimdi en yakın postaneye gidin ve vereceğimiz telefon numaralarına cep lira yüklemesi yaptırın. Aynı şubeye yapacağımız online ödemeyle ödülünüzü alacaksanız" dedi.

    Telefonu kapatmadan Aksu PTT Şubesi’ne giden Çoban, dolandırıcının verdiği telefon numaralarına sırayla 180’er TL göndermeye başladı. PTT gişe görevlisi A.K, gönderilen miktar 30 bin lirayı geçince "Ne zaman ödeme yapacaksınız" diye sordu. Bu sırada telefondaki kişi PTT görevlisini isteyerek, "Arkadaşımız hediye kazandı. Sen yükleme yapmaya devam et" dedi. Görevli A.K, bir süre daha para yükledikten sonra, Çoban’a "Sen bu kadar parayı nasıl ödeyeceksin. Üzerinde para var mı?" diye sordu. Ali İhsan Çoban para olmadığını, ancak yüklemenin ardından kendisine para geleceğini, bu şekilde ödeyeceğini söyleyince görevli durumu güvenliğe bildirdi.

    Aksu Polis Merkezi’ne götürülen Çoban’ın, 189 ayrı telefon numarasına toplam 34 bin 20 TL’lik yükleme yaptığı belirlendi. Çoban’ın durumu bildirmesi üzerine akrabaları parayı toplayıp ödemeyi yaptı. Bunun üzerine PTT görevlisi A.A. şikayetini geri aldı. Ali İhsan Çoban’ın kendisini dolandıran kişiden şikayetçi olması üzerine polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

    POLİS UYARDI

    Telefonlara gelen ’Hediye kazandınız’ mesajlarının dikkate alınmamasını isteyen polis, "Vatandaşlarımızı hediye kazandıkları vaadiyle dolandırmak isteyen kişiler, birçok kişiyi bu yöntemle mağdur etmektedir. Gelen mesajlar dikkate alınmamalı ve hemen en yakın polis birimine müracaat edilmelidir. Ayrıca kendilerini polis, asker, ya da savcılık görevlisi gibi tanıtıp arayan kişilere de itimat edilmemeli, para ya da benzeri kontör gönderilmemeli. Polis İmdat telefonunu arayarak yardım istenilmeli" uyarısında bulundu.

    Kaynak : Milliyet Gazetesi


    Kişisel yorum : Bir yandan bu tür kişiler için üzülürken, diğer yandan kısa yoldan, çalışmadan zengin olmak isteyen canım Türkiye'm demekten geri kalamıyorum







  • Tesekkürler.
  • 10.000 TL kazanmış ama 34.000 TL kontör yüklemiş. Çok saçma.
    PTT görevliside miktar 30.000 TL ye dayanınca kadar aklı neredeymiş. Böyle olaylar var ama bu çok abartı
  • Harbi bu kadar sallama haber olmaz..

    34 bin tl değil , 5 tl lik kontörü bile biz para almadan yüklemiyoruz :)

    Sallama Haber.
  • geçenlerde amcam da bi sevinçle bana bu tür bir ödül kazandığını söledi. tabi ben hemen uyardım ama ikna olması için müş. temsilcisiyle konuşturdum. müş. temsilcisi durumu açıklamasına rağmen mesajla gelen noyu aradı açan kişi hemen kimlik bilgilerini istemeey başladı, zar-zor telefonu kapattırdım
    yani insanlar ödülü görünce kendini alamıyorlar. her zaman da bizim gibi uyaran da olmuyor. aslında bunu kökten çözecek olan yine devletin ilgili kurumlarıdır. sonuçta aranan numara belli, ,isteseler anında yer tespiti yapamzlar mı?
  • valla arkadaşlar bizim okula emekli olup gelip çalışmaya başlayan öğretmen abimizi daha 1 hafta önce aynı mesajla kandırıp garanti atm nin önüne git deyip kredi kartından 2000 tl çektirip telefonlara 185 ve 95 er tl şeklinde para yükletmiş. ben bu haberlere inanmıyordum ama arkadaşımızın başına gelince inandım.
  • yorumsuz :)
  • her insanin yapabilecegi isi var kapasite si var ogretmen ogretmenlik yapiyo ciftcilik ile ugrasiyorum buyuk bas hayvan yetistiyorum arazi isliyorum doktor hastalari iyilestiriyo bu adamlarda uckagitci dolandirici herkes bildigi isi yapacak helal olsun bu haber gercek ise
  • Hadi bu dunyasını kurtardı diyelim öbür tarafı kimse düşünmüyor mu. Bu kadar mı kötü oldu bu toplum. Belki aşırı diyenler olur ama şeriat hükümleri keske gelse diyor insan.
  • Bu gerizekalıya o para gereksizmiş zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YEY
    Bu gerizekalıya o para gereksizmiş zaten.

    kolay kazaniyormus parayi enayi bir camiye hayir yap yada yardima muhtac birilerini sevindir desek kufur ederdi bize ben parami vermem diye yemiyenin malini yerler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: s.volkan

    Harbi bu kadar sallama haber olmaz..

    34 bin tl değil , 5 tl lik kontörü bile biz para almadan yüklemiyoruz :)

    Sallama Haber.


    bencede çok saçma haber zaten ptt görevlisi asla parayı almadan havale yapmaz ki 34.000 / 180 dersen 188 kişi yapar böyle saçmalık olurmu
    milliyet gibi bir gazete üstelik
  • Bu olay gerçek olabilir ama Hürriyet ve milliyetin asparagas haber yapmakta ne kadar usta olduklarını unuttunuz galiba.
  • Baştan sona sallama.
  • Haberi okumadım.. Başlığa bakarak yorum yapıyorum

    Haber gerçek olabilir.

    2 sene önce montaj esnasında; fiziki olarak çalışması gereken kritik noktadaki bir eleman ortadan kaybolmuştu. 1 saat sonra meydana çıktı ve daha biz nerede oldugunu bile soramadan izin istedi.. Acil olarak bankaya gitmesi gerekiyormuş. Çok da telaşlı idi.

    Biraz sakinleştirip, ne oldu diye sordugumuzda emniyet müdürlüğünden arandıgını ve acilen 1500 Euro yapırması gerektiğini filan söylemişti. Hesap numarası bile elindeydi. 1 saat içerisinde (nasıl yaptı hala anlamam ) parayı denkleştirmiş bankaya yatırmak için gidiyordu ve bu yüzden izin istiyordu....

    İzin verdik tabii Ama bankaya gitmesi için değil. Emniyet Müdürlüğü'ne gitmesi için.

    NOT: HAberi okudum şimdi.. Benim yazdıgım seyle alakası yokmuş..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.R.E.S. -- 16 Nisan 2011; 10:05:52 >




  • bence haber yalan olabilir :D abartı
  • Haber yalan veya abartılı olsa bile böyle durumlarda dikkat etmek lazım. Hiçbir resmi kurum Milli Piyango İdaresi Başkanlığı vb. kurumlardan izin belgesiz kafasına göre çekilişle ödül dağıtamaz.
  • Milliyetse sorun yok
  • yine iyi atmışlar ya 100 bin llira yatırdı 1000 lira kazandı deseler
  • cuma gunu boyle bir olay olmus balikesir postahane mudurunun agzindan duydum adamin biri 24-25 tane hatta toplam 3.400 tl lik kontor atmis veznedar islem sirasinda parayi almayi unutmus mudur fark etmis olayi adami cikmadan guvenlik geri getirmis emniyet amiri muhabbeti ni anlatmis mudurde anliyor isi islemi durdurtup adama gercegi anlatiyor adamda emniyete gitmis direk ama ilk once emniyete gidecrgine en son gitmis. bizim insanimiz bilinsiz saf kalpli
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.