Şimdi Ara

Uydunet’te Kullanılan Modemler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
5.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Uydunet'e geçenlerin en çok sıkıntı yaşadıkları ve merak ettikleri hangi modem? konusunda sınırlı da olsa ülkemizde satılan belli başlı üç markanın modemleri ve hakkında gerekli bilgileri alabileceğiniz linklerini ekledim. Scientific-Atlanta ve Arris gibi iki markaya daha rasladım fakat Türkiye ithalatcılarını bulamadığımdan buraya koymadım. Umarım yardımcı olur.
    Lütfen önerebileceğiniz marka ve modelleri sizde ekleyin

NETMASTER http://www.netmaster.com.tr/urunler/kablo-modem
    CXC-150 1 Ethernet + 1 Usb Port DOCSIS 2.0 Kablo Modem
    CBC-382D1 DOCSIS 3.0 1 Port Kablo Modem
    CXC-700V 1 Ethernet Port VoIP Kablo Modem (EMTA)
    HITRON BRG–35302 1 Ethernet Port DOCSIS 2.0 Kablo Modem

MOTOROLA http://www.e-vizyon.net/KABLO-MODEM,LA_159-2.html
    SB5101 Kablolu Modem - 1 Ethernet + 1 USB
    SB 6120 E- ( DOC.3.0) Kablolu Modem - 1 Ethernet
    Wireless SVG 1501 VOIP Kablosuz Modem + VOIP - 4 Ethernet - 2 Telefon Hattı

POZİTEK http://www.pozitek.com/tr/urunler.html
    PTCM-01 Tek Port Ethernet bağlantısı
    PTCM-11 Tek Port Ethernet ve USB bağlantısı
    PTW-22 Wireless ve Tek Port Ethernet bağlantısı
    PTW-4P Wireless, 4 Port Ethernet ve USB bağlantısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 25 Ocak 2011; 15:00:15 >

• konuyu takipteyim ;)
  • Motorola var Görünüm aynıda isim farklı. Net-İnstar
  • Arkadaşlar eve uydunet baglatmayı düşünüyorum . Modem konusunda çok acemi olduğumu söyleyeyim . Bu modemlerden hangisini önerirsiniz ? Evde iki laptop var ikisinin de wireless ı var . Bir forumda DH site yöneticisinin netmaster ı tavsiye ettiğini okudum . İyice emin olmak istiyorum . Bir de modem i kurulumdan önce mi almalıyız ? Servis gelince bu konuda yardımcı oluyor mu?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: westernblew

Arkadaşlar eve uydunet baglatmayı düşünüyorum . Modem konusunda çok acemi olduğumu söyleyeyim . Bu modemlerden hangisini önerirsiniz ? Evde iki laptop var ikisinin de wireless ı var . Bir forumda DH site yöneticisinin netmaster ı tavsiye ettiğini okudum . İyice emin olmak istiyorum . Bir de modem i kurulumdan önce mi almalıyız ? Servis gelince bu konuda yardımcı oluyor mu?

http://www.vatanbilgisayar.com/airties-air-4240+sb5101i-54mbps-kablosuz-uydunet-kablo-modem-kiti/productdetails.aspx?I_ID=41917

Linkdeki kiti almanızı öneririm. Modemi kurulumdan önce alın, ekip bağlantı yapmak için evinize geldiğinde modem hazır bulunsun ki olası sorunlar anında çözülsün.

Servis modemin bulunacağı yere kadar kablo hattını çeker ve modemin arkasında yazan mac adresini merkeze bildirir, kısa sürede modeminiz online olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: krm-iks

quote:

Arkadaşlar eve uydunet baglatmayı düşünüyorum . Modem konusunda çok acemi olduğumu söyleyeyim . Bu modemlerden hangisini önerirsiniz ? Evde iki laptop var ikisinin de wireless ı var . Bir forumda DH site yöneticisinin netmaster ı tavsiye ettiğini okudum . İyice emin olmak istiyorum . Bir de modem i kurulumdan önce mi almalıyız ? Servis gelince bu konuda yardımcı oluyor mu?

http://www.vatanbilgisayar.com/airties-air-4240+sb5101i-54mbps-kablosuz-uydunet-kablo-modem-kiti/productdetails.aspx?I_ID=41917

Linkdeki kiti almanızı öneririm. Modemi kurulumdan önce alın, ekip bağlantı yapmak için evinize geldiğinde modem hazır bulunsun ki olası sorunlar anında çözülsün.

Servis modemin bulunacağı yere kadar kablo hattını çeker ve modemin arkasında yazan mac adresini merkeze bildirir, kısa sürede modeminiz online olur.

İlginiz için tşk ederim . Bununla netmaster ın ne farkı vardır ?

quote:

Orijinalden alıntı: krm-iks

quote:

• Motorola SB5101i DOCSIS 2.0 Uydunet Modem + LINKSYS WRT54GH 125MBPS KOMPAKT KABLOSUZ ROUTER

http://www.hepsiburada.com/Liste/motorola-sb5101i-docsis-20-uydunet-modem/ProductDetails.aspx?productId=bd100675&categoryId=3009802#Gorseller
    http://www.vatanbilgisayar.com/linksys-wrt54gh-wrt54gh-125mbps-kompakt-kablosuz-router/productdetails.aspx?I_ID=41506

Yıllardır hiç kapatılmadan, dur durak bilmeden 7/24 saat problemsiz bir şekilde çalışmakta sistemi gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
    Kablo modem konusunda Motorola markasından şaşmayın, firma cable konusuna yön veren, öncü bir firma konumunda.

Aynı şekilde Linksys'de, esasında Cisco'da, router konusunda kendisi aşmış, dünyanın en iyi markası ve profesyonel firması.
    Zamanında router kullanan Uydunet kullanıcılarında bir problem meydana gelmişti, Cisco'dan aldığı destekle çok kısa sürede problemi çözmüşlerdi.

Motorola'nın VO-IP'li modellere bakın diyeceğim ama senelerdir sözüm ona gelecek. O yüzden paranıza yazık, şimdilik yatırım yapmayın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaslar bende uydunete gecmek üzereyim.
    modem hakkında birkaç sorum var.
    evde şimdilik masaustu bilg. var 5-6 ay sonra dizustu alacagım. ve bu zamana kadar modemin yaydığı radyasyondan etkilenmek istemiyoruz. bazı modellerde kablosuz yayını kapatma özelliği yokmuş. banada kablosuz yayını kapatacabileceğim bir modem önerebilirmisiniz. tesekkur ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: secretvoice

arkadaslar bende uydunete gecmek üzereyim.
    modem hakkında birkaç sorum var.
    evde şimdilik masaustu bilg. var 5-6 ay sonra dizustu alacagım. ve bu zamana kadar modemin yaydığı radyasyondan etkilenmek istemiyoruz. bazı modellerde kablosuz yayını kapatma özelliği yokmuş. banada kablosuz yayını kapatacabileceğim bir modem önerebilirmisiniz. tesekkur ederim

Netmaster Cbw 700v kablosuz özelliğini kapatma var. diğer birçok modemde de vardır herhalde arayüze girip kapatılabiliyor Netmaster dediğim modelde.
  • Dostum bu linkte verdiklerinden birisi mi ikisini de mi alcağız ? Evde iki laptop var..
    quote:

Orijinalden alıntı: SUAVI

Motorola SB5101i DOCSIS 2.0 Uydunet Modem + LINKSYS WRT54GH 125MBPS KOMPAKT KABLOSUZ ROUTER

http://www.hepsiburada.com/Liste/motorola-sb5101i-docsis-20-uydunet-modem/ProductDetails.aspx?productId=bd100675&categoryId=3009802#Gorseller
    http://www.vatanbilgisayar.com/linksys-wrt54gh-wrt54gh-125mbps-kompakt-kablosuz-router/productdetails.aspx?I_ID=41506

Yıllardır hiç kapatılmadan, dur durak bilmeden 7/24 saat problemsiz bir şekilde çalışmakta sistemi gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
    Kablo modem konusunda Motorola markasından şaşmayın, firma cable konusuna yön veren, öncü bir firma konumunda.

Aynı şekilde Linksys'de, esasında Cisco'da, router konusunda kendisi aşmış, dünyanın en iyi markası ve profesyonel firması.
    Zamanında router kullanan Uydunet kullanıcılarında bir problem meydana gelmişti, Cisco'dan aldığı destekle çok kısa sürede problemi çözmüşlerdi.

Motorola'nın VO-IP'li modellere bakın diyeceğim ama senelerdir sözüm ona gelecek. O yüzden paranıza yazık, şimdilik yatırım yapmayın.

• quote:

Dostum bu linkte verdiklerinden birisi mi ikisini de mi alcağız ? Evde iki laptop var..

Linkteki 1. ürün kablolu modem bununla sadece 1 bilgisayara ethernetten bağlanabilirsiniz. 2.si Wireless Router 1. modemden bilgisayara bağladığınız kabloyu buna bağlayarak internetinizi kablosuz bağlanır hale getiriyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 12 Mart 2011; 20:39:36 >
  • NetSys (kablonetin dağıttığı ilk modemlerden) sorunsuz olarak kullanıldı senelerce kapatılmadan.

Netmaster CBW500 aldım uzun süre sağlıklı kullanıldıktan sonra modem de sıkıntılar baş gösterdi arkadan tüm ayarları resetlemeden çalışmadığı zamanlar oluyordu. Bir süre sonra iyice ısınmaya başladı ve en sonunda SNR değerleri bile bozulunca
    CBW700 e geçim,
    sinyal seviyesi CBW500 den daha iyi,
    Tepki süreleri daha iyi.
    Daha az ısınıyor ve daha çok detaylı ayar var. Şimdilik gayet memnunum
  • iyi görünüyor
  • Motorola SBG6580'de ii bir tercih olur gigabit yerel ağ , wireless-N 95-120$ seviyesinde e-bay'de bulunabiliyor.

4x 10/100/1000Base-T Gigabit Ports
    DOCSIS® 3.0
    802.11n
  • Net-İnstar kullanıyordum , modem arızalandı.
    Adamlar Motorola getirdi.. Önceden niye istemedim hayret.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hawk-Claw -- 15 Mart 2011; 15:15:23 >
  • Bağlantıda yaşadığımız sorunların ne kadarı modem yüzünden olabilir sizce ?
    Benim 4 yıldır kullandığım modemimin adaptörü bozuldu, yeni adaptör aldım, sürekli bağlantı kesilmeye başladı. Problem acaba adaptörde mi yoksa hizmet mi bu sıralar kötüleşti..
  • hayırlı satışlar
  • ben wireless Hitron kullanıyorum. sorun yaşamadım.
  • selamlar,

forumda okuduklarımdan sonra bir modem (motorola veya netmaster, 4 port ethernet + wireless) almak yerine

http://www.vatanbilgisayar.com/airties-air-4240+sb5101i-54mbps-kablosuz-uydunet-kablo-modem-kiti/productdetails.aspx?I_ID=41917#divDigerResimler

böyle bir kit almanın daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. yorumlarda genellikle modemlerin wireless bağlantısının kesildiği yazılmış, ethernetlerde sorun yaşanmadığı belirtilmiş. o yüzden bu çözüm daha mantıklı gelmeye başladı bana.

siz nedersiniz ?

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caladogan -- 24 Mart 2011; 9:43:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: caladogan
    selamlar,
    forumda okuduklarımdan sonra bir modem (motorola veya netmaster, 4 port ethernet + wireless) almak yerine
    http://www.vatanbilgisayar.com/airties-air-4240+sb5101i-54mbps-kablosuz-uydunet-kablo-modem-kiti/productdetails.aspx?I_ID=41917#divDigerResimler
    böyle bir kit almanın daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. yorumlarda genellikle modemlerin wireless bağlantısının kesildiği yazılmış, ethernetlerde sorun yaşanmadığı belirtilmiş. o yüzden bu çözüm daha mantıklı gelmeye başladı bana.
    siz nedersiniz ?
    teşekkürler

Pek sık olmasada sizin yapacağınız tür bağlantılarda da kesilme olabiliyor, ama benim de forumlardan takip ettiğim kadarı ile modem+router'de bu tür sorunun daha az çıktığı anlaşılıyor. Ben de Netmaster cxc-150 modem + Netmaster Wds 840 Router kullanmaktayım, bazen ethernetten bağlı bilgisayarda internet varken laptopta bağlantı olmayabiliyor. Bağlantıyı kapatıp tekrar bağlandığımda geliyor ama pek sık değil arada bir oluyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.