Şimdi Ara

Beyler İlk Kez Uçağa Biniyorum BİNDİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
83
Cevap
0
Favori
19.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdi gittik biletimizi aldık uçağa nereden gidicez nerelerden geçicez oturacağımız koltuğu nasıl bulucaz kemeri ne zaman nasıl takıcaz bir şey istermisiniz dediğinde neler var neler isticez bi yardım !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abysus -- 13 Şubat 2011; 1:44:01 >

• _____________________________
  • hangi hava yoluyla uçuyosun?
  • gitsen havalimanına gerisi kendnden gelr
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayatım da ilk defa araba aldım.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • polonya ya erasmusa mı gidiyon yoksa?
  • Ben binmedim ama heyecanlanacak bir şey yok bence.Numaraları yazıyordur koltukların baka baka bulacaksın.Oturacaksın.Kemerleri takmak için gösteriyor zaten görevliler.Bir şey ister misiniz derse de istediğini yani söyle varsa var der yoksa yok der,'' Şunu istiyorum'' deyince '' O yoh lan habono nunumun'' demeyecekler sana sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pazzo 07 -- 20 Ocak 2011; 21:56:35 >

.·´¯`·->CİMBOM<-·´¯`·.
  • sağolun dostlar peki kek mek paralımı

Orijinalden alıntı: DeTaXs

Taktik derken?
    Koridor tarafında oturuyosan kolunu mutlaka kenarı koy ve biraz uzat koridora doğru. Geçen hosteslerle temas kurabilirsin

Puhahaha Ulen güldüm gene

• quote:

Orijinalden alıntı: Abysus

sağolun dostlar peki kek mek paralımı

Benim bildiklerim.
    Servis ile havaalanına gidiyoruz.
    Uçuş saatine en az 30 dk. kala check-in işlemleri bitmiş olması lazım. (ne kadar erken yaparsanız o kadar rahat)
    Check-in işlemi sonrası uçağın nereden kalkacaksa onun bekleme bölümü var orda bekliyoruz.
    Bir süre sonra uçağa geçiyoruz

Atatürk Hava Limanında kapıya otobüs geliyordu uçağın yanına götürüyordu. Her havaalanında aynı uygulama vardır heralde. Bir tek Atatürk Hava Limanından bindim Adana'da indim ama orda n'oldu hatırlamıyorum

Özet geçsin biri

Ayrıca Pegasusda su bile paralı ona göre davranın. Bilet fiyatları ondan ucuz zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 22 Ocak 2011; 16:04:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xFeeL

Ben 9 yaşındayken binmiştim hiçbirşey anlamadım. Küçüktük malum.
    1 hafta sonra tek başıma İstanbula gidiyorum Pegasus ile uçucaz kısmetse
    Gidiş dönüş 97 TL tuttu.

Benim bildiklerim.
    Servis ile havaalanına gidiyoruz.
    Uçuş saatine en az 30 dk. kala check-in işlemleri bitmiş olması lazım. (ne kadar erken yaparsanız o kadar rahat)
    Check-in işlemi sonrası uçağın nereden kalkacaksa onun bekleme bölümü var orda bekliyoruz.
    Bir süre sonra uçağa geçiyoruz

Atatürk Hava Limanında kapıya otobüs geliyordu uçağın yanına götürüyordu. Her havaalanında aynı uygulama vardır heralde. Bir tek Atatürk Hava Limanından bindim Adana'da indim ama orda n'oldu hatırlamıyorum

Özet geçsin biri

Ayrıca Pegasusda su bile paralı ona göre davranın. Bilet fiyatları ondan ucuz zaten.

• Başka bilen varsa söylesin havaalanına gidince fransız kalmayalım
    Tek gidicem zaten yaş 17
    departure denilen giden ucaklar bolümüne gidicen. orda panolarda hangi ucus nerden kalkıyo, nerden checkin yapılacak falan yazıyo. biletinden ucus no nu bul. panodan hangi bolume gidecegini ogren. o bolume git. panoda checkin yapacagın yerin no su da vardır.
    checkin yapacagın yere git ucustan en az 40 dk falan once. büyük valizin varsa onu checkin yaparken gorevlilere ver. el cantan veya sırt cantan yanında kalabilir. daha sonra güvenlik kontrolünden geciyosun galiba, emin degilim, bu ikinci kontrol sadece yurtdışı ucusları icin de gecerli olabilir. neyse en son varacagın yer ucagın kalkacagı kapı no nun orasıdır. (gate) orda bekleme salonu gibi bi yer olur. kalkıştan 15 dk once kapıları acıp sırayla iceri alırlar. cogu zaman havaalanının dışına acılan bu kapı bi tunel icinden gecip dogruca ucaga girer. bazen de piste cıkp yuruyerk ya da otobusle ucaga gidersin. yani bekleme salonunun ordaki kapıdan gectikten sonra kalabalığı takip et ucaga gidersin. ucaga girdikten sonra otobus gibi koltuk numaraları var. sırt cantanı üst bolmelere koyup yerine otur. kalkarken kemerini bagla. thy falansa yemegini ye icecegini ic, degilse, sadece otur. kalkış yaptıktan sonra tuvalete gidebilirsin. hostes falan hic umutlanma. pek oyle umutlanacak portreler yok.

ek not: bilette koltuk numaran yoksa, checkin esnasında koltuk no verirler. kücük emrah moduna gecip gorevliye biraz yalvarırsan manzaralı cam kenarı koltuk alabilirsin. ilk defa binicem manzaralı cam kenarı verin de. kanat üstü falan olmasın yoksa encak gokyüzünü seyredersin.

• binmeden önce çişini yapmayı unutma sonra sırf sen çişini yapacan diye durmaz ucak (yaşlı bir teyzenin uçaga binecek olan oğluna tavsiyesiydi )
  • THY'ye bağlı firmalarda ücretsiz su,çay ve kek vb. şeyler dağıtılıyor ama diğer firmalardan bekleme. Hava alanına gidip Check-in yapıyorsun daha sonra güvenlik kontrolünden geçerek (2. kez kemer falan çıkarma olayı) uçağını beklemeye başlıyorsun. Kalkışa hazır olunduğunda sizi sırayla uçağa alıyorlar yerini bulup oturuyorsun. Bitti bu kadar.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.